Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2012, 02:34

Mislim da je bezpotrebno otvarati temu vezanu za Cvajtu jer samo odredjen broj osoba na ovom forumu prati istu i da sve informacije vezane za tu ligu mogu stati ovdje, pa cak ako se radi o Kölnu ili Herthi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2012, 14:30

VfB Stuttgart je danas potpisao ugovor sa bivsim igracem HSV-a i Herthe Tunay-om Torun-om do ljeta 2015.godine. On u Stuttgart dolazi kao slobodan igrac, jer sa Herthom nije imao vazeci ugovor za Cvajtu.

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 06 jun 2012, 16:13

sonik24 je napisao/la:Jeli visak da se otvori tema o cvajti pa da se tu moze pisat i citat o recimo Kölnu ili Herthi. Svakako je cvajta iduce sezone trebala biti bas zanimljiva! Hvala...
Ne, hvala.

Realno gledajući Köln & Hertha BSC su klubovi koji su i najviše zaslužili da dožive eliminaciju u Cvajtu jer u toku sezone `11/12 su pružali jako loše partije, te se i mogao ispostaviti ovakav scenarij. Želim im dug ostanak.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 06 jun 2012, 18:07

Ja zlobnika, jedva cekam povratak Kölna :)

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 06 jun 2012, 18:12

sonik24 je napisao/la:Ja zlobnika, jedva cekam povratak Kölna :)
I ja isto, oni naprave takav štimung na stadionu o kojima neki poput klubova kao što su Bayern mogu samo sanjati.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2012, 23:02

Frank Arnesen je danas imao zajednicki interviju sa medijima koji su nastajeni u Hamburgu i na pitanje o pojacanjima dao je jednu veoma zanimljivu izjavu kada su pojacanja u pitanju i koja pokazuje da je Bundesliga pored EPL-a najkvalitetnija liga u svijetu ukoliko uzmemo sve PARAMETRE u razmatranje - STO SE NE ODNOSI SAMO NA TEREN.
„Wir gucken uns auch in Spanien, Italien, Portugal und Griechenland um, da gibt es gute Spieler, die die Bundesliga vorziehen – weil sie hier ihr Geld sicher haben. In diesen Ländern haben sie zwar gute Verträge mit hohen Summen drin, aber was nützt es, wenn sie dieses Geld nicht bekommen? Dann gehen sie doch lieber in die Bundesliga, da ist das sicherer.“
Potencijalna pojacanja potrazujemo i u Spaniji, Italiji, Portugalu i Grckoj, jer tamo ima dosta kvalitetnih igraca koji Bundesligi daju prednost - jer im je novac siguran. U tim zemljama imaju odlicne ugovore sa velikim iznosima, ali sta ti to vrijedi kada taj novac neces dobiti. Onda ce radije otici u Bundesligu, jer je sigurnije.

Rekao je Uli Heonnes 2008.godine da ce Bundesliga u roku 10 godina biti najbolja liga na svijetu, jer ovo sto rade Italijanski i Spanski klubovi ne moze dugorocno postati odrzivo. Ja licno ocekujem veliki odliv igraca iz Spanije u narednoj godini, jer ce po svemu sudeci dozivjeti sudbinu Grcke, a EK na celu sa Njemackom i Francuskom nece pumpati milijarde, dok klubovi imaju preko milijardu duga kada su porezi u pitanju - no ovo nije tema za ovaj forum. Ja licno mislim da ce jedino Real Madrid i Barcelona prezivijeti bez vecih posljedica.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2012, 23:08

dobro su to čika Frank i čika Uli rekli
Agieren statt reagieren

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 06 jun 2012, 23:40

Kakve su ambicije Stuttgarta za sljedeću sezonu?? Nebi bilo loše da Vedo ima još jaču ekipu iza sebe, pa da samo nastavi gdje je stao u prošloj.

Fina je to i sad ekipa, ali nakon što se svi iz vrha lagano pojačavaju, oni su mi tihi nekako.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2012, 23:44

ne vjerujem da će kod njih išta napeto da se deševa po pitanju transfera
Agieren statt reagieren

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 07 jun 2012, 09:09

amerosm je napisao/la:Frank Arnesen je danas imao zajednicki interviju sa medijima koji su nastajeni u Hamburgu i na pitanje o pojacanjima dao je jednu veoma zanimljivu izjavu kada su pojacanja u pitanju i koja pokazuje da je Bundesliga pored EPL-a najkvalitetnija liga u svijetu ukoliko uzmemo sve PARAMETRE u razmatranje - STO SE NE ODNOSI SAMO NA TEREN.
„Wir gucken uns auch in Spanien, Italien, Portugal und Griechenland um, da gibt es gute Spieler, die die Bundesliga vorziehen – weil sie hier ihr Geld sicher haben. In diesen Ländern haben sie zwar gute Verträge mit hohen Summen drin, aber was nützt es, wenn sie dieses Geld nicht bekommen? Dann gehen sie doch lieber in die Bundesliga, da ist das sicherer.“
Potencijalna pojacanja potrazujemo i u Spaniji, Italiji, Portugalu i Grckoj, jer tamo ima dosta kvalitetnih igraca koji Bundesligi daju prednost - jer im je novac siguran. U tim zemljama imaju odlicne ugovore sa velikim iznosima, ali sta ti to vrijedi kada taj novac neces dobiti. Onda ce radije otici u Bundesligu, jer je sigurnije.

Rekao je Uli Heonnes 2008.godine da ce Bundesliga u roku 10 godina biti najbolja liga na svijetu, jer ovo sto rade Italijanski i Spanski klubovi ne moze dugorocno postati odrzivo. Ja licno ocekujem veliki odliv igraca iz Spanije u narednoj godini, jer ce po svemu sudeci dozivjeti sudbinu Grcke, a EK na celu sa Njemackom i Francuskom nece pumpati milijarde, dok klubovi imaju preko milijardu duga kada su porezi u pitanju - no ovo nije tema za ovaj forum. Ja licno mislim da ce jedino Real Madrid i Barcelona prezivijeti bez vecih posljedica.
Grcka je dozivila krah al' nisu dozivjeli milijarderi koji zive u njoj... Eto ti primjer kosarke u Grckoj... Doduse ulaganja u kosarku i fudbal nisu sl. al' grcki tim uprkos krizi osvoji EL sto znaci da se tamo podosta ulaze... Primjer Olya imas i u fudbalu ove godine u grupi LP, zavrsise ljudi ispred BvB-a... Nema ta kriza veze sa ovim milijarderima koji ulazu u sport... Pa tako se nece odraziti kriza ni na sportske kolektive u Spaniji... A na uzimanje igraca njemackih ekipa iz ital. ekipa se mogu samo nasmijati... Jer ko hoce ici iz ozbiljne u neozbiljnu Ligu... Dajte molim vas Bayern ne moze uzeti ital. kvalitet a ne da uzima jedna Borussia Moenchengladbach(valjda se ovako pise)....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2012, 11:58

TomaZdravkovic je napisao/la:
A na uzimanje igraca njemackih ekipa iz ital. ekipa se mogu samo nasmijati... Jer ko hoce ici iz ozbiljne u neozbiljnu Ligu... Dajte molim vas Bayern ne moze uzeti ital. kvalitet a ne da uzima jedna Borussia Moenchengladbach(valjda se ovako pise)....
Pa da ko želi preći iz lige u kojoj svake sezone niču skandali o namještanju utakmica kao pečurke poslije kiše,gdje igrači i treneri iz uglednih klubova završavaju sezone sa lisicama na rukama i naravno gdje se igra pred praznim i oronulim stadionima što je uobičajena slika u Italiji, ili će se npr igrači odlučiti za prelazak u neozbiljnu ligu gdje su klubovi financijski stabilini gdje se igra ljepši fudbal na novim stadionima i pred punim tribinama.

Toma dok ne skontaš neke stvari vrati se pod zemlju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 jun 2012, 15:35

@ toma ti izgleda imaš ozbiljnih problema sa osnovama ekonomske politike, moraš malo više ući u dubinu materije da bi ti neke stvari bile jasnije. meni se stvarno neda sad ulazit u osnovne analize da bi ti pojasnio neke stvari. uglavnom, malo razmisli oko svojih stavova
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2012, 16:31

Pale_Companion je napisao/la:@ toma ti izgleda imaš ozbiljnih problema sa osnovama ekonomske politike, moraš malo više ući u dubinu materije da bi ti neke stvari bile jasnije. meni se stvarno neda sad ulazit u osnovne analize da bi ti pojasnio neke stvari. uglavnom, malo razmisli oko svojih stavova
Problem je kod njega dublji, nije samo ekonomska politika u pitanju. Vidiš da čovjek tvrdi da ni jedan igrač iz Italije ne bi došao u Njemačku. :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 07 jun 2012, 17:03

effe_sa je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:@ toma ti izgleda imaš ozbiljnih problema sa osnovama ekonomske politike, moraš malo više ući u dubinu materije da bi ti neke stvari bile jasnije. meni se stvarno neda sad ulazit u osnovne analize da bi ti pojasnio neke stvari. uglavnom, malo razmisli oko svojih stavova
Problem je kod njega dublji, nije samo ekonomska politika u pitanju. Vidiš da čovjek tvrdi da ni jedan igrač iz Italije ne bi došao u Njemačku. :lol: :lol:
Tvoj problem je ocigledno veci i od mog jer nadji gdje sam ja napisao svaki igrac.... Napisao sam kvalitet nece da predje u Bayern a ne recimo u Gladbach ili negdje drugo.....
Sto se tice finansija nadji onako osrednji klub u Njemackoj a da ga mozes uporediti sa finansijama recimo Palerma ili Udina(znam da ces reci oni igraju kvale za LP 2 god zaredom al' uprkos tome oni su osrednji klub).... Nema ga...
Ona Liga je fuš koja nije u stanju prodati najbolje igrace za cifre od 40+m i to osrednji klubovi u Italiji rade... Primjeri Pastore i Sanchez... A da ne govorimo o ovim vecim....
Jedina prednost Bundes(seljak)ke nad Seriom A je gledanost i nista vise.... I da, plate u Italiji su vece nego u Njemackoj.... Nemojte misliti da je obrnuto....

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 jun 2012, 17:39

TomaZdravkovic je napisao/la:Sto se tice finansija nadji onako osrednji klub u Njemackoj a da ga mozes uporediti sa finansijama recimo Palerma ili Udina(znam da ces reci oni igraju kvale za LP 2 god zaredom al' uprkos tome oni su osrednji klub).... Nema ga...
Ona Liga je fuš koja nije u stanju prodati najbolje igrace za cifre od 40+m i to osrednji klubovi u Italiji rade... Primjeri Pastore i Sanchez... A da ne govorimo o ovim vecim....
Jedina prednost Bundes(seljak)ke nad Seriom A je gledanost i nista vise.... I da, plate u Italiji su vece nego u Njemackoj.... Nemojte misliti da je obrnuto....
Druže plate jesu veće, ali zato su i dugovi veći 8-) . Najlakše se zadužit' i onda niko dugove ne vraća. Zato se zaduženost Serie A mjeri u milijardama (dok Bundeska posluje pozitivno) i džabe ti onda te pare (kredit) i dugovi i veće plate kad opet nisi ništa konkurentniji u Evropi od Bundeslige. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 07 jun 2012, 17:43

A sto mislis sto je gledanija BL od Serie A ? Sigurno narod ide na stadione zbog udobnih stolica ili besplatnog piva?
Sto se tice plata sigurno imaju vece jer dobijaju bonuse za napravljen penal ili pusten koji gol :lol:
Sa druge strane kvalitet fubala velika 0 . Od 400 tekmi bilo je jedno 10 da mozes reci da su dobre za gledat a od toga je Juve odigrao 6
Thomas Müller - Fußballgott

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2012, 19:37

TomaZdravkovic je napisao/la:
Tvoj problem je ocigledno veci i od mog jer nadji gdje sam ja napisao svaki igrac.... Napisao sam kvalitet nece da predje u Bayern a ne recimo u Gladbach ili negdje drugo.....
Koji to "kvalitet" iz Italije neće u Bayern ? :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2012, 19:48

TomaZdravkovic je napisao/la: Sto se tice finansija nadji onako osrednji klub u Njemackoj a da ga mozes uporediti sa finansijama recimo Palerma ili Udina(znam da ces reci oni igraju kvale za LP 2 god zaredom al' uprkos tome oni su osrednji klub).... Nema ga...
Ona Liga je fuš koja nije u stanju prodati najbolje igrace za cifre od 40+m i to osrednji klubovi u Italiji rade...
Moj junače da ti ja kažem, vidim novi ti nick ovde i tako, a ne znači da već nisi bio ovde na forumu pa da hoćeš sad malo pod drugim nickom da rasplamsaš vatru.
Al et da uzmemo da si novi pa da ti kažem da je ovo već ovde prežvakana tema i da ti kažem da jako dobro pratim Seriju A. A ovde u ovom dijelu svog posta, za neke stvari sam možeš pronaći odgovor. Kao prvo ti si u pravu da i Udinese i Palermo masnije prodaju igrače, ali jesi li se zapitao zašto ih redovno prodaju? Zašto kod Udinesea bude redovno rasprodaja? Upravo zato što ti klubovi tako dolaze do novca. A veliki broj klubova u Italiji sad ne dovodi prevelika imena, kako bi konsolidovao redove, jer mnogi klubovi imaju dugove i hoće da krenu naprijed pametnijim poslovanje, a pomalo i forsiranjem svojih talenata.

Jedan Gladbach je dovođenjem jednog Xhake napravio veliki transfer, jer je doveo velikog talenta, koji je imao ponude i drugih evropski klubova. E sad ti možeš reči, nije to neko ime i slično. A isto tako ja mogu reči što ga neki osrednji talijanski klub kupio? A ja čak smatram da bi taj igrač imao mjesta i među prvi , 6 ekipa tamo.
A još se ovde govori o primjeru Gladbacha koji je dugo tulumario u donjem dijelu tabele, a sad se tek opet vratio na vrh. A znamo dobro kakva su imena dovodili neki drugi bundesligaši. I to posebno kad bi se bacili na posmatranje zadnje 3-4 godine.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 07 jun 2012, 19:49

don_burza je napisao/la:A sto mislis sto je gledanija BL od Serie A ? Sigurno narod ide na stadione zbog udobnih stolica ili besplatnog piva?
Sto se tice plata sigurno imaju vece jer dobijaju bonuse za napravljen penal ili pusten koji gol
:lol:
Sa druge strane kvalitet fubala velika 0 . Od 400 tekmi bilo je jedno 10 da mozes reci da su dobre za gledat a od toga je Juve odigrao 6
Mislim da na ovu temu Njemci nemaju sta prigovarati Italijanima jer veca kradja odnosno namjestanja su se desila u Njemackoj pod vodjstvom Ante Sapine and co nego u Italiji al' et'....... I kad smo vec kod te teme Italijani su barem malo sacuvali svoj dignitet i dostojanstvo kaznivsi i procesuiravsi osumnjicenje... I tim cinom su unazadili fudbal koji je u tim trenucima bio najbolji odnosno timovi u Italiji su u tim trenucima bili najjaci prevashodno Juventus i to kaznjavanje vidis i sam dokle je dovelo da je ital. fudbal tek na 3.mjestu iza engleskog i dualistickog spanjolskog...
Zasto u Njemackoj nisu malo sacuvali svoj obraz pa nisu kaznili krive jer nema sanse da bi Sapina and co mogli nesto namjestiti bez dopustenja i znanja klubova.... Zasto nisu kaznili krivce? To samo pokazuje koliko je korumpiran fudbal u Svapskoj... A ja cu ti reci jedan od razloga a to je da ne unazade ligu koja da se to desila danas bi bila u rangu Svicarske ili Grcke a samo bi Bayern opet uprkos tome ostao konkurentan u Evropi dok bi ovi dr. ispadali u kvalifikacijama.... A Italija uprkos unazadjavanju i dalje ima kvalitetnije timove i kvalitetniju Ligu od Njemacke i naravno bogatije klubove...
Mislis da u Italiji nema kvalitetnih utakmica onda ti ocigledno ne pratis njihov fudbal jer barem je samo Juventus odigrao 20-tak drama odlicnih utakmica a da ne govorim o ostalima(msm da se razumijemo pod ovim i dalje msm da Juve igra najljepse al' da i ostali timovi su odigrali pregrst kvalitetnih utakmica pogotovo Udine i Napoli)...
Kvalitetna utakmica ne znaci automatski puno golova jer ebo utakmicu gdje bude 8 sansi i sve se realizuje a ostatak utakmice se igra samo na centru... Ja na tu igru povracam...
A uostalom ne znam sto si naveo to korumpiranje kada sam ja samo na post ameraosm... gdje pise da ce igraci iz ital. timova prelaziti u Njemacke radi novca posteno nasmijao i napisao da nema sanse da ce neko iz bolje placene i bolje Lige preci u slabiju jer Bayern koji je fin. domintan u Njemackoj nikad nije bio u stanju uzeti nekog kvalitetnog igraca iz ital. Lige Juventusu, Interu ili Milanu pogotovo Juventusu koji je u Italiji uvijek bio fin. najjaci a i sad je osim mozda Luce Tonia... Ja nisam nesto pretjerano star a nisam ni neko ko je mlad al' se bas ne sjecam da je kvalitetan Italijan ili neko kvalitetan iz ital. lige presao u Svapsku...
Toliko od mene... Necu sad da opet dobijem cestitku od administracije koja je dobrano na strani ovog dijela foruma...
Pozdrav... poseban za golden basketa ovog foruma...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2012, 19:54

@Reinkarnacija
Kvalitetna utakmica ne znaci automatski puno golova jer ebo utakmicu gdje bude 8 sansi i sve se realizuje a ostatak utakmice se igra samo na centru
Sigurno je zanimljivo gledati utakmice koje završe sa 0:0

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.