BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Saurman
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2012, 19:32

isakovich je napisao/la:takav genijalac i majstor kagawa za samo 15 mil,ajme to je pre malo novaca,cudana mi je ta politika,je li toliko lose stanje u klubu da se moraju prodavati takvi igraci,pa za 2 god bi se prodao za najmanje 20 mil,prije sahin sad kagawa,svasata cudno mi to zasto ne zadrzavate igrace koje ste digli na visok nivo.:)
Činjenica je da BvB ne može zadržati nekog igrača ako stigne neka ponuda od vodećih klubova.Cifra od 20 mil je sasvim ok kad se uzme u obzir da je imao god dana ugovora.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 jun 2012, 19:43

Saurman je napisao/la: Činjenica je da BvB ne može zadržati nekog igrača ako stigne neka ponuda od vodećih klubova.Cifra od 20 mil je sasvim ok kad se uzme u obzir da je imao god dana ugovora.

ne bih se složio, pa i sam znaš koliko su Gotze i Hummels tražena roba po Evropi pa su oni opet produžili svoje ugovore. Znam da produljenje ugovora ne mora ništa da znači, ali to je jedan dosta bitan parametar kojim pokazuju svoju vjernost klubu. Ja vjerujem da su dolazile velike cifre za ovu dvojicu na adresu BvB-a i da su iste odmah odbijene
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2012, 19:49

Pale_Companion je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Činjenica je da BvB ne može zadržati nekog igrača ako stigne neka ponuda od vodećih klubova.Cifra od 20 mil je sasvim ok kad se uzme u obzir da je imao god dana ugovora.

ne bih se složio, pa i sam znaš koliko su Gotze i Hummels tražena roba po Evropi pa su oni opet produžili svoje ugovore. Znam da produljenje ugovora ne mora ništa da znači, ali to je jedan dosta bitan parametar kojim pokazuju svoju vjernost klubu. Ja vjerujem da su dolazile velike cifre za ovu dvojicu na adresu BvB-a i da su iste odmah odbijene
Da su došle neke ponude vjerujem da bi otišli jer sigurno ne bi odbili igranje za neke od top klubova, Sahin i Kagawa su takođe pokazivali svoju vjernost klubu bar dok se nisu pojavile ponude Real Madrida i Man Utd-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 jun 2012, 09:34

Saurman je napisao/la: Da su došle neke ponude vjerujem da bi otišli jer sigurno ne bi odbili igranje za neke od top klubova, Sahin i Kagawa su takođe pokazivali svoju vjernost klubu bar dok se nisu pojavile ponude Real Madrida i Man Utd-a.
Sve to opet mi mozemo samo da pretpostavljamo.
Kagawa je svejedno htio da ide u EPL, a sto se tice Gotzea mislim da je pokazao vjernost Dortmundu.
Neposredno prije potpisivanja ugovora bilo je spekulacija u vezi Gotzea, i mnogo puta su ga mediji povezivali i sa Bayernom. A na pitanje novinara o mogucemo odlasku iz Dortmunda on je takvo sto kategoricki odbio i izjavio da "mi u Dortmundu zelimo da napravimo nesto veliko" i iskljucio je sve mogucnosti o odlasku.
Kagawa je prica za sebe i on se moze staviti u ravan Edina Dzeke koji je po svaku cijenu zelio da ide u Premiership.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 jun 2012, 11:32

Mi smo Fair play ekipa godine u Bundesligi, Bayern opet na drugom mjestu :lol: :oops:
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 jun 2012, 11:46

Damir_BvB je napisao/la:Mi smo Fair play ekipa godine u Bundesligi, Bayern opet na drugom mjestu :lol: :oops:
:lol:
Neko ih gleda i smije se....( odozgo :mrgreen: )

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 jun 2012, 12:10

Damir_BvB je napisao/la:Mi smo Fair play ekipa godine u Bundesligi, Bayern opet na drugom mjestu :lol: :oops:
:lol: eto jos malo "srebra",hhahahahaha

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 jun 2012, 13:17

http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... -mamu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:( :(

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 jun 2012, 13:27

A jojj jadni nas Kuba :( ... Sad mi je i jasno zasto je mucenik tako mentalnos slab :( ... Nedo bog nikom ovo ... Jako dobar momak, svaka cast neni na odgoju ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 jun 2012, 14:06

Inaće ja nisam redovan član foruma, tek tolko da se zna, no smatram da ovo moram reći, tako da određeni članovi ne bi imali neke krive predrasude.

Svaka čast BvB-u. Eto tako ću započeti.

Na Njemačkom tržištu, ima mjesta za još jedan veliki klub. u svojim razmišljanjima uvijek sam znao da tu poziciju, samo i jedino može zauzeti BvB. Schalke, što se mene tiće to ne može biti. Za ono što je Bvb u protekle tri godine napravio, to je jedno malo čudo. Što se tiće naših "prepucavanja", meni su ona poželjna jer bez toga nebi se baš ni previše trudio posjećivati forum. Kakva god ona bila, mirna ili žestoka to je zdravo rivalstvo bez obzira što neko o tome misli.

BvB je daleko od toga da postane veliki klub, ali treba reči da su na pravom putu da postanu bolji. dalje od toga zasad nećemo jer još jako puno vremena treba proči nebi li BvB bio "pravi konkurent" Bayernu. Što to znači?

Da je BAyern imao iste rezultatske sezone kao što je Bvb imao u protekle dvije godine, sam Bayern i bavarci nebi bili zadovoljni, jer se neki minimum u Europi mora ostvariti. To je samo jedna velika razlika između ta dva kluba. Onda, BvB još uvijek nije postao klub, za kojeg će svijet, što znači kladionice i experti tvrditi da je prvi favorit za naslov BUNDESLIGE. Taj dio i nije toliko bitan, koliko je bitna slijedeća činjenica: BvB ako bude drugi neće imati razočaravajuću sezonu, kao što je to u slučaju Bayerna. Bayern je stepenica više i Bayern samo priznaje titule. koliko će vremena proči da bi BvB taj nivo dosegnuo, a samo da znate to je onaj najviši nivo, e to se neusudim prognozirati. Onda na red dolaze transferi. Sve dok će BvB morati poslovati na ovakav način kako posluje sada, oni će biti klub iz kojeg će igrači htjeti odlaziti da bi "igrali na višem nivou", a da bi se to počelo mjenjati BvB u Europi također mora postati klub te se približiti onim ciljevima koji su navedeni u prije u ovom pasusu...BvB sada oće Schiebera kojeg ja iznimno cijenim. Ne bi imao ništa protiv da igra u Bayernu, ali tek kao 3. napadač, onu uzlogu koju će slijedeće sezone igrati Pizarro - eto ko se razumije u nogomet samo ta činjenica će mu biti dovoljna da zna kolika je razlika između Bayerna i BvB-a...

E sad da nebi bilo u ovom postu samo nekakvo velićanje Bayerna, treba se pohvaliti Bvb i to na slijedeći način.

Ko ne zna koliko je BvB-ov napredak u posljednje tri godine velik i kakav je uspjeh postignut, nije glup, nije idiot i nije da on nema pojma o nogometu, nego dragi moji taj lik jednostavno NE ZNA i to je to!

Zašto to kažem? Na stranu sada uspjesi kada su u pitanju titule. Dotaknimo se sada ovih odlazaka zvijezda. Puno ljudi (većina će reči), kak se BvB posro, kako gubi velike igrače itsl. No ti isti ljudi nerazumiju kako Bvb čak i to fenomenalno radi! Izgubiti SAMO Sahina i Kagawu u BvB-ovom slučaju je još jedno malo čudo. budimo iskreni i kažimo da smo mi svi oćekivali ili bolje rečeno imali strah da bi u Bvb-u rasprodaja mogla stupiti na snagu ovog ljeta ili prošlog ljeta tak svejeno ili da će BvB bar prodati više igrača ili da će teže odolijevati večini ponuda kojih je stvarno bilo kada su u pitanju njihove zvijezde,jer se radi ovdje o jako puno fenomenalnih igrača, no bvb je to nadmašio i za to im se treba nakloniti. gubiti samo jednu zvijezdu godišnje je više nego uspjeh i to iz dva slijedeća razloga: jedan je taj da se od tih para bar zasad dovode fenomenalne zamjene, dal će tako biti u budučnosti ne znamo, no ovaj sud vrijedi za sadašnje stanje, a što će biti kasnije, vidjet ćemo. Drugo Bvb zbog prodaje tih igrača može potpisati nove ugovore sa svojim drugim zvijezdama pa će te zvijezde sporije odlaziti iz kluba te će biti skuplje kada će odlaziti iz kluba.

Sada je bitno samo da Bvb uspije taj odlazak zadržati na jednom igraču, jer sistem neće previše trpiti ako će ih po sezoni napuštati samo jedan igrač, te će uvijek biti para da se nađe kakva takva zamjena, ako ne i fenomenalna zamjena. Ako odu dva igrača e to će biti već malo teži problem i u tom slučaju morali bi reći da je Bvb "poražen" i da je to neuspjeh, NO BITNO JE SAMO DA TO SADA TAKO NIJE. Zato kada slijedeće sezone ode Lewa, to neće biti problem, jer će se napadač ziher neči, a možda neko drugi zato produži ugovor! KAPA DOLJE:

pozz 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jun 2012, 14:08

:roll:

Majko mila, zašto pročitah ovaj post?! :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jun 2012, 14:09

Damir_BvB je napisao/la:
A jojj jadni nas Kuba :( ... Sad mi je i jasno zasto je mucenik tako mentalnos slab :( ... Nedo bog nikom ovo ... Jako dobar momak, svaka cast neni na odgoju ...
Svaka njemu cast pa se uspio psihicki vratiti i ponovo zaigrati fudbal. Takodjer pokazao je koliki je COVJEK i pored svega otisao na sahranu svoga oca.

Inace kada smo vec kod Kube, danas se pojavila informacija u Svicarskim medijima da je Inter zainteresovan za njegove usluge. Imate ovu glasinu na TM-u, mada ja mislim da mu je licno najbolje da ostane u Dortmundu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 jun 2012, 14:31

amerosm je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:
Svaka njemu cast pa se uspio psihicki vratiti i ponovo zaigrati fudbal. Takodjer pokazao je koliki je COVJEK i pored svega otisao na sahranu svoga oca.

Inace kada smo vec kod Kube, danas se pojavila informacija u Svicarskim medijima da je Inter zainteresovan za njegove usluge. Imate ovu glasinu na TM-u, mada ja mislim da mu je licno najbolje da ostane u Dortmundu.
Svaka cast KUBA !!!! :(
Za njeg mozda i jeste najbolje da ostane u Dortmundu...
Ali sta je najbolje za BvB i ostale igrace koji igraju na njegovoj poziciji a imaju dosta veci potencijal od njega...
Ruku na srce on je idealno zamijenio Gotze ....ali pretposvaljam da ce opet biti nezadovoljan minutazom...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 jun 2012, 14:35

@ Amere

slika

Sto se tice Kube i njegovog prelaska, skoro se oglasio o svemu tome , rekao je kako mu je san uvijek bio igrat u Premiershipu, ali s druge strane je dodao na to da mu je prva opcija BvB ... I citirao je Kloppovu izjavu : U ovom trenutku svakom igracu je veoma veoma tesko napustit BvB ...

Tako da sam optimistican po pitanju Kube, i mislim da ce ostat a razlog vise tome jesu i Pisonja i lewy ...

Danas je Lewin menadzer izjavio, kako on pregovara sa Juventusom i kako Lewy nece u Juventus prec, cak je jos dodao da se trenutno nalazi u pregovrima sa BvBom ali da ne smije nista u vezi tog u javnost iznosit ... Mirise na produzenje tooooo tooo odlicno ...

Muda ( Smuda ) selktor Posljske selkcije je izjavio kako ce Poljaci jednog dana sigurno napustit BvB. Rekao je Lewy ce u Man Utd, Kuba negdje u Englesku, a Piszcek u Real ... Kako da ne moj muda moj bog ti pamet dao ...
BvB Echte Liebe !!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 jun 2012, 15:50

Ne daj Boze nikome!!!Svaka njemu cast pa je ostao pri sebi,80% ljudi bi ili prolupali ili se ubili,DRAMA!
Kuba heroj,tako se i na terenu postavlja i zalaze,svaka ti cast majstore!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 jun 2012, 16:03

Damir_BvB je napisao/la: Muda ( Smuda ) selktor Posljske selkcije je izjavio kako ce Poljaci jednog dana sigurno napustit BvB. Rekao je Lewy ce u Man Utd, Kuba negdje u Englesku, a Piszcek u Real ... Kako da ne moj muda moj bog ti pamet dao ...
U ovoj Poljskoj svi seljaci od reda od menadžera pa do trenera. Jbt. šta on koji ku*ac zna, nije im on menadžer. Pa svaki tupan zna da od toga nema ništa. Prodat' pola ekipe koja ima velike ambicije u budućnosti u jednom prelaznom roku, pa to može samo tokmak pomislit'. :roll: :oops:
Vjerujem da je ovo neki novinarčić izvuk'o iz konteksta, pa prekrojio u Top vijest. :oops:

Smuda oliži mi muda... 8-)

Sad će Polska za 2 sata. Lagano gledamo i uživamo u majstorijama naših pulena. Idemoo Polskaslika...slika
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 jun 2012, 16:10

Semir bvb je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la: Muda ( Smuda ) selktor Posljske selkcije je izjavio kako ce Poljaci jednog dana sigurno napustit BvB. Rekao je Lewy ce u Man Utd, Kuba negdje u Englesku, a Piszcek u Real ... Kako da ne moj muda moj bog ti pamet dao ...
U ovoj Poljskoj svi seljaci od reda od menadžera pa do trenera. Jbt. šta on koji ku*ac zna, nije im on menadžer. Pa svaki tupan zna da od toga nema ništa. Prodat' pola ekipe koja ima velike ambicije u budućnosti u jednom prelaznom roku, pa to može samo tokmak pomislit'. :roll: :oops:
Vjerujem da je ovo neki novinarčić izvuk'o iz konteksta, pa prekrojio u Top vijest. :oops:

Smuda oliži mi muda... 8-)

Sad će Polska za 2 sata. Lagano gledamo i uživamo u majstorijama naših pulena. Idemoo Polskaslika...slika
slika
Ev i ja sad procitah...Boze sacuvaj sta ljudi kenjaju,ko je on da prica ko ce gdje otici...Jos Pisczeka spominje,koja ludost...A sto kazes mozda je to kakav debilni novinar napisao kako se njemu svidja,da digne malo sebi cijenu i tak to..
Nego jos malo i spektakl! :lol: Nas trojac ce pokazati gdje igraju i sta je BvB,ne sumnjam u to!!! :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 jun 2012, 16:11

Semir bvb je napisao/la:

Vjerovatno je tako i bilo...a i on pokusava da im malo podigne cijenu(zasto da ne :D )

Ja vjerujem da ce Kuba napustiti klub...on je igrac kojem je prvi cilj igrati konstantno a to mu u Dortmundu niko ne moze garantovati.Povratkom Gotzea on skoro da nema sanse za prvih 11.U svakom slucaju njemu sve najbolje...sta god odlucio.

Lewandowski ce isto tako napustiti klub,ali sigurno ne ove sezone...ono sto je vazno je da za njega treba uzeti velike novce kada dodje vrijeme za to.

Pisczek zavrsava karijeru u Dortmundu.
Semir bvb je napisao/la: Smuda oliži mi muda... 8-)
:lol: :lol: :lol:

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 08 jun 2012, 16:14

Lewa izgleda ce kod nas, ali opet ja nevjerujem ovom selektoru Polske nidje veze ko je on da govori ko ce gdje! :lol:
Iako bi ja volio Polskog napadaca vidjeti u redovima RedDevil! 8-)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 jun 2012, 16:23

RedDevilS je napisao/la:Lewa izgleda ce kod nas, ali opet ja nevjerujem ovom selektoru Polske nidje veze ko je on da govori ko ce gdje! :lol:
Iako bi ja volio Polskog napadaca vidjeti u redovima RedDevil! 8-)
Dosta vam Kagawa :D
Ne mora znaciti da nekad nece preci kod vas ali za dosta repa,ali ove godine sumnjam,po meni 99% ostaje kod nas!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.