Tenis Roland Garros
Pet,15:00 Errani/Vinci-KirilM/Petrov 1 @ 1.55 SS
*Dakle finale Roland Garrosa u dublu za zene.Bas mi je drago sto su ovdje dosle Errani i Vinci,a posebno Errani koju ceka i finale singla sutra.I o njima sam pisao vec nekoliko puta,ali evo reci cu samo osnovno.Treutno su 1 dubl na WTA listi,a imaju skor 37/4 ove sezone,a na clayu zajedno 48/9.Osvojile su 6 turnira ove sezone od cega su 4 na zemlji Acapulco,Barcelona,Madrid,Rim.U Parizu igraju dosta dobro,cim su dosle do finala,do kojeg su izbacile dublove Brianti/Mayr 61,63,Babos/Hsieh 64,62,Bratchikova/Gallovits 64,62,Makarova/Vesnina 64,57,64 i u polufinalu su bile bolje od Llagostera/Martinez Sanchez 64,62.
Druge finalistice u ovom mecu su Maria Kirilenko i Nadia Petrova.One su trenutno 3 dubl na WTA listi i nikako nisu za podcijeniti.Ove sezone imaju skor 19/5 od cega je 9/2 clay,na kojem su zajedno pocele igrati tek ove sezone.Ove sezone osvojile su Miami,te igrale jos polufinale Sydneya i Madrida.U Parizu do polufinala nisu izgubile niti jednog seta,a izbacile su Dominguez Lino/Oprandi 62,61,Amanmuradova/Bondarenko 64,62,Medina Garrigues/Parra Santonja 75,76,King/Shvedova 63,64 i u polufinalu Hlavackova/Hradecka 46,75,75.Taj mec se oduzio na dva dana zbog kise,tako da su one jucer igrale treci set.
H2H je 2:1 za Errani i Vinci.Prvi duel ovih igracica bio je u finalu Miamia gdje su slavile Kirilenko i Petrova 76,46,10:4.Drugi mec je iz Madrida gdje su bolje bile italijanke sa 75,67,10:5.I zadnji mec je iz Rima gdje su opet italijanke bile bolje sa 75,62.Finale je finale,tu grizu obje strane,ali nekoliko puta sam spomenuo da Errani i Vinci ovu sjajnu sezonu u dublu mogu okruniti jednim Grand Slam naslovom i to na zemlji.Igraju dosta dobro,mada znaju gubiti servis,ali isto tako su dobre na returnu pa osvajaju dosta poena na istom.Sa druge strane Kirilenko i Petrova,njih dvije u singlu i nisu bas nesto pretjerano dobre na ovoj podlozi,mada i u dublu zajedno igraju tek od ove sezone na clayu,ali eto dosle su u finale i to je za respekt.Ipak odlucio sam se za zabarke koje su za mene a evo i za kladionice favoritikinje u ovom mecu.
Tenis Concon ITF
Pet,17:00 Aguilar J.-Carleton R. 1 @ 1.50 SS
*Drugi mec dolazi sa ITF turnira Concon koji se igra u Cileu.Sam turnir se igra na zemljanoj podlozi,a nagradni fond je 10 milja dolara.Uzeo sam mec polufinala između domaceg takmaca Aguilara i mlador amera Carletona.
Jorge Aguilar(27 god.,Cile) nalazi se na 334 mjestu ATP liste,a najbolji ranking mu je 167 mjesto.Na clayu kroz karijeru ima skor 305/173,a ove sezone je na skoru 22/13,a sve meceve igrao je na clayu.Ove sezone uglavnom igra ITF turnire po Cileu,mada je znao on igrati i po Evropi ali i druge challengere,no sad uglavnom ITF turnire.U Februaru je izgubio finale jednog od Horamzabala,kao i polufinale od Migania,te u Maju izgubio je polufinale ITF turnira i Cileu od Decouda.Na ovom turniru je 4 nositelj,a zasad je izbacio Francisco Stuardo 61,63,Marcelo Plaza 63,61 i Vicente Bronstein 61,63.Igra desnom rukom a od podloga preferira zemlju,gdje kroz karijeru gotovo samo da na njoj i igra.
Reid Carleton(23 god.,USA) nalazi se na 903 mjestu ATP liste.Kroz karijeru na clayu ima skor 12/8,a ove sezone je na skoru 12/6 od cega je 9/3 clay.Ima jedno izgubljeno polufinale ITF turnira negdje u Americi,gdje je ispao od Sandgrena.Na ovom turniru zasad je izbacio Benjamin Ugarte 76,63,Federico Coria 76,46,62, i Sebastian Decoud 16,62,63.Zaista nemam pojma ko je ovaj igrac,jer nisam ga dosad viđao na nekom jacem turniru ili challengeru.Igra desnom rukom,a stvarno ne bi znao koju podlogu preferira.
H2H je 1:0 za Aguilara,a mec je iz Maja mjeseca sa ITF turnira u Cileu.Tada je Aguilar dobio sa 57,62,61.I danas mu dajem prednost,jer po meni bolji je igrac.Ako nista za njega sam cuo vise puta,kladio se sto na njeg sto protiv njega,ali za Carletona zaista nikad nisam cuo.