O selektorima se često žestoko diskutuje u medijima i kada su najuspješniji, a onda tek nije čudo da mi ovde diskutujemo

To je tako i bit će uvijek. Oko postave ćemo uvijek imati različita mišljenja, uvijek će se tu stvorit hiljadu mišljenja oko jedne stvari, po dvije grupe mišljenja oko druge, više grupa oko treće i tako...
Nekad neke stvari čovjek može dokazat da je u pravu, nekad neke stvari neće niko moći argumentovat, jer ako se nekom sviđa jedan igrač, a nekom drugi to je opet stvar ukusa. Znači u nekims stvarima je teško procijenit ko je 100 % u pravu. Samo opet treba ostat realan.
Hare_BvB je napisao/la:
Tako je Amere. Grossonja je tipican predstavnik svapskog ghnoja, a takvi su i iskovali blistavu fudbalsku historiju svoje zemlje. On, Strudla, brude Benderi su ta fela - kljakavi, frljavi, limitirani,
ali imaju herciku. Takoreci, nisu zgodni, ali su vraski nezgodni.
Ovo sam izdvojio kao nešto gdje je toliko toga dobrog rečeno i što često u slučaju Badstubera iznosim. I to ovo boldirano je pogotov ključno, pa ti s hercikom su baš i donosili najveće uspjehe Njemačkoj. To su ključni igrači. Vodonoše.
Sad da se još osvrnem na par stvari, s Damirovim ocjenama se u ovom poređenju Njemačke i Portugala skoro pa skroz slažem. Možda je razlika po pitanju mog mišljenja u jednom ili 2 igrača.
Klopp(forumaš

) je gore rekao dosta dobrih stvari, ali ne znam zašto sad odjednom toliko spušatanje Lowa? Šta mu to toliko zamjeraš? Mislim čovjek samo još titulu nije osvojio, ali uspjesi su zavidni i još je i fudbal fanstastičan bio kakav je njegova družina igrala. Tako da ako Njemačka ne bi osvojila ovo prvenstvo, ne mora odmah biti do Jogija i druge stvari igraju ulogu. Da će daleko dogurat, jako sam uvjeren da hoće. Da li će osvojit? Veliki potencijal ima ova ekipa, veliki izbor igrača, zato mnogo i u to vjerujem i nadam se da neće biti neki čudnih pechova, ludosti i sl.
Amere ti vidim da jedino kod Gomeza ideš u krajnost.

Njega baš ne možeš očima smislit i nekako mi ga previše spuštaš. Kako si ovo gore Boga molio da ne igra, čovjek bi stekao utisak da je baš neki prosječni napadač.
Iako i ja sam prije za opciju Klose, iz prostog razloga što Miro se nekako u ovaj sistem bolje uklapa, ima velike zasluge i stari je to lisac, ima tu lukavost za ova takmičenja, ali i Gomo iz sjene može dosta napravit.
E sad ako bi bili po pitanju igrača realni, nije tu Jogiju lako zaista. Situacija je dosta nezgodna, naime BVB je odigrao nacionalno 2 fantastične sezone, uzeo salataru, pa onda duplu krunu. E sad , a Bayern je došao do finala Lige prvaka i ti svi igrači Bayerna su bili dobri u Ligi prvaka, a Boga mi često nisu tako bili loši ni u BuLi. E sad je tu teško donijet ispravnu odluku.
Nekako mi je od Bayernovi igrača kad sve pogledamo najviše na vagi Muller, jer skoro cijelu sezonu nije dostigao pravu formu. Ja sam uvijek govorio da je on super jak igrač, da ima ono nešto nevjerovatno u sebi i da će nekad uskoro vratit se u top izdanja. Ali pozicija po ovom do sad, po ovom što pruža trenutno ne može biti zagarantovana.
Onda imamo slučaj Poldi, isto nije u nekoj brilijantnoj formi. Kad ovu dvojicu uzmemo pod lupu i kad vidimo ovo gore, onda tu dolazi u opticaj Reus koji bi možda trebao dobit priliku. Ali možda mu prilika iz drugog plana bude još bolja, jer za njega kažem da je moćno oružje, to je ono naše iznenađenje u rukavu.
Poldija ako Low stavi, učinit će to zbog toga što je Poldi super jak u repki i u slučaju kad nije toliko imao dobru sezonu i u reprezentaciji fantastično odigra, dokazao je to na velikim takmičenjima.
Što se odbrane tiče tu bi prije stavio Hummelsa u odnosu na Mertea, jednostavno ovaj prvi je spremniji a i kvalitetniji.
Ipak kad sve saberemo, kod mene Joachim ima povjerenje, dobar je on stručnjak, lako mu nije, jer i javnost je stvorila pritisak da se mora uzeti titula. Na pritisak su Nijemci navikli, ali previše pritiska i previše nekakvi sranja oko tima stvori i kod hrabri Nijemaca kontraefekat. Prema tome, to je ona otežavajuća okolnost.
A ekipa je jaka, ekipa je sazrela, Jogi je do sad pokazao da je dobar stručnjak i vjerujem da će on donijeti prave odluke, a činjenica je da on najbolje može procijenit stanje svakog igrača, jer ih on gleda i na treningu.
Protiv Portugala sam optimističan i mislim da mnogo toga naopako mora krenut da Elf izgubi. Takve ekipe koje idu na tehniku, driblinge do besvijesti, leže Njemačkoj, jer ih Nijemci sasjeku i lagano snažnom, kompaktnom igrom rasture. A svaki njemački igrač u Elfu kada igra izgleda dosta jače, dok svaki portugalski nekako i slabije, kao tim je Njemačka puno jača, kada znači gledamo baš tim, taj spirit, tu kompaktnost.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland