Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

IlPrincipe
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jun 2012, 20:14

Jedina dobra stvar koju je uradio na terenu :lol: ko ima FB profil može da pogleda video

" onclick="window.open(this.href);return false;
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 10 jun 2012, 20:15

baresi#6 je napisao/la:ja sam zadovoljan odlična je predstava bila a španija je ipak europski i svjetski šampion. šteta za primljeni gol. velika i jedina zamjerka su izgubljene lopte i to neforsirane greške. previše se tu lopti gubilo ispred 16-erca barem 7-8 veoma opasnih situacija pogotovo u 1. pol. sreća pa su španci ko balonja bili nonšalantni u napadu.
da je ddr u veznom redu italijani bi ovo dobili.
To je to...

Ali dobro je.. da se hoće Barzagli oporavit, ne što je DDR loš, naprotiv, nego što bi imali prevagu na sredini s njim i bilo bi to još bolje. Ipak, Talijani su pokazali da mogu.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 10 jun 2012, 20:17

ma ddr je mašina i odbrani nema šta već je to i protiv juveta pokazao ali ipak španci su najjači u sredini gdje bi ddr itekako dobro došao da se parira barcinom dvojcu.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 10 jun 2012, 20:18

Samo da pohvalim Pirla, Marchisia i Chellinia.Extra su odigrali.Da udje ona od Claudia, to bi vec bio gol turnira.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 20:18

Nema se šta zamjeriti, pogotovo što su Italiju svi otpisali, pa i većina vas koja ih simpatiše, ja nisam, znao sam da je ova ekipa dobra.
@Soni - Giack je debitovao danas, još u ovakvom meču, svi ih otpisali, pretrčao je strašno, moram naći podatak, a ona situacija gdje je Španija bila 3-4 na 2 igrača Italije gdje je on presjekao je i ključni momenat, gol je bio siguran, pogledaj taj detalj.

Ja znam da sam dosadan sa Giom ( :mrgreen: ), nije loše ovako rotirati napadače, njemu je 30-40 min dovoljno.
Ali, ne kao danas gdje ga je Prandelli desno stavio, kada je prešao lijevo, odlično je izgledalo, naravno da nije bilo puno šansi jer je u momentima prije ulaska, Španija izjednačila.

DDR odličan, mada, ima nepotrebnih izlijetanja, oprošteno mu je jer nije stoper.
Pirlo mora pogriješiti, to je tako, opet doktorski, asistencija sjajna.

Buffon - najveći ikada, mada je imao ono izlijetanje jer je mislio da Bonnuci neće stići zatvoriti.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 10 jun 2012, 20:19

slika

Možda fakat u ovom slučaju nije bio faul, ne znam.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 10 jun 2012, 20:21

Italija super odigrala,s ovakvim pristupom i igrom pobjede protiv Hrvatske i Irske su i vise nego izvjesne,sve u svemu odlicno je ovo danas bilo,na kraju je bilo i malo srece al sreca prati hrabre :D

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 10 jun 2012, 20:21

Ovdje mozda samo ako se Barzagli oporavi staviti ga u prvu ispred Bonuccia, a De Rossija nista ne dirat...dobar je

A u napadu dati jos jednu sansu Bali i Cassanu i ako bude lose izgledalo onda ubaciti Di Natalea tu, eventualno Giovinca

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jun 2012, 20:23

Ako Prandelli planira nastaviti sa 3 igrača nazad, najbolje da De Rossi nastavi igrati na liberu, jer realno, Bonucci ima katastrofalnu predaju lopte, za razliku od De Rossija koji to radi smireno i opušteno, uvijek ima neko rješenje. Ja bih samo zamjenio Montoliva sa Mottom i dao šansu od prve minute Giovincu ili Di Nataleu, mada i Balotelli nije danas loše odigrao, puno je trčao, pokrivao dosta terena, da ne govorim o penalu koji je napravaljen nad njim, ali sudija nije smio ili nije htio da svira.

Ali svakako sljedeće 2 utakmice će biti drugačije od današnje, ne bi me začudilo da Prandelli promjeni formaciju.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 10 jun 2012, 20:24

Giacc je dobar i zahvalan igrač, baš kao i Pepe i pokazao je to večeras. Trebao je i Pepea zvati, ali hajd...

Barzagli ako se vrati, to je veliki plus. Imali bi uigranu odbranu iz Juventusa i bilo bi još bolje nego večeras.

Vezni red je strašan, sa DDR bi još jači bio. Lično, meni je Motta pravi igrač, iako ga mnogi od vas ne vole, ali on na terenu pokazuje šta i kako.

Napad je enigma. Nemaju pravog centarfora, a meni se čini da bi Fantonino, koji je bio odličan u prvom dijelu, ali se umorio, bio najbolji u tandemu sa majstorom Di Nataleom. Nadam se da će taj tandem igrati u narednoj tekmi.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 jun 2012, 20:24

Najbolji na terenu bili Gigi, DDR i Pirlo profesor.

Đake i Tiago Mota su nekako najslabiji bili jer su pali u drugom poluvremenu pravo ... sve su preko njihove strane prilike stvorene.

Marchisio, Bonucci i Giorgio standardni ... malo više je Marcha trebao igrati ofanzivnije i vući loptu naprijed ali dobro, vjerovatno je dobio instrukcije da se drži sredine terena i odbrane.

Maggio solidan, trči ko konj uvijek ... Cassano i Baloteli su mi djelovali bolje od Di Natalea i Sebe, ne znam zašto.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 10 jun 2012, 20:29

Maggio je po meni izdominirao.

Zadnju liniju ne dirati taman da Maldini moze igrati.
Support Velez, It's logical! ★

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 10 jun 2012, 20:30

Moje neko vidjenje je da De Rossi treba da igra na poziciji zadnjeg veznog.
Pogotovo u grupnoj fazi, gdje Italija ide na pobjede i realno igra protiv manje kvalitetnih protivnika, DDR moze biti korisniji u sredini.
Kad se Barza vrati bit ce vec druga prica i vidjet cemo kako ce to Prandeli da slozi.

Ima Italija kvalitet, vidjet cemo kako ce biti poslije grupne faze, naravno ako istu prodju, a vjerujem da hoce.

Klupa je relativno siroka i ima nekoliko igraca koji mogu napraviti promjenu u igri.
Ocekujem da Italija daleko dogura.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 10 jun 2012, 20:34

Bilo bi idealno kada bi ovi večeras odigrali remi. Imali bi fine šanse da se borimo za prvo mjesto i izbjegnemo eventualnu tekmu sa Englezima u 1/4 finalu koji su po meni ozbiljni favoriti.
Ž'21 !

UEFA MAFIJA !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jun 2012, 20:35

Porodica Fantantonia

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 10 jun 2012, 20:35

Ima li ko snimak onog poteza Balotellia kad loptu iza ledja smiri, nevjerovatan potez, kako je lik samo talentovan a istovremeno kako i veoma glup.Steta talenta.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 jun 2012, 20:39

di natale je doktor za sve talijanske napadace, a i za vecinu evropskih, pitanje je koliko fizicki moze izdrzati ritam, al ako moze, uvijek treba igrati ispred blesavih kasana i pogotovo balotelija

sto se tice italije ukupno, rano je za neke ocjene, vidjeli ste da spanci nisu igrali punom snagom i da su igrali s nekom cudnom formacijom i postavom, tek su ubacili u vecu brzinu kad su primili gol i onda su odmah pokazali da su bolji od italije, da lako prave prilike i to, al mozda nije ni italija maksimalno odigrala

vidjecemo protiv hrvata kad mora italija pobijediti, i ako prodje u knock out fazu, po meni ne djeluje italija dobro i mocno, narocito sto nema odbranu ko nekada, al pred nama je, italijani su uvijek pocinjali prvenstva nesto slabije i dizali se iz utakmice u utakmicu, mada ova italija po meni nema jednostavno kvalitet da kazes da su medju prvih 5 u evropi, al opet, ko zna mozda to nadoknade nekom borbenoscu ili srecom

"Bilo bi idealno kada bi ovi večeras odigrali remi. Imali bi fine šanse da se borimo za prvo mjesto i izbjegnemo eventualnu tekmu sa Englezima u 1/4 finalu koji su po meni ozbiljni favoriti".

vidi ovog talijana kako je nabrijan, svaka cast djovani, alberto ili kako se vec zoves, svaka cast kako baratas bosanskim jezikom, jedan si od rijetkih talijana koji znaju tako parlati po naški
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 20:39

[youtube][/youtube]

@Juvelandia

[youtube][/youtube]
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 10 jun 2012, 20:43

Kada simpatišem neku ekipu poput Milana ili repke Italije svojatam ih. Lakše mi je pisati tako nego da svaki put pišem: azzuri, selekcija italije i slično. Ne znam koja je svrha tvog prozivanja, možda da staviš pod znak pitanja moj patriotizam prema BiH, moj lični identitet ili šta već. :lol:
Simpatičan pokušaj isfuravanja.
Ž'21 !

UEFA MAFIJA !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 10 jun 2012, 20:45

@Kisik, grazie.

Nego ko god misli da Pirlo nije na nivou Xavia, treba na rentgen glave otic :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []