Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

Tritolone
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Tritolone » 11 jun 2012, 00:02

Smijesni ste sa tim nekim raspravama, ne igra ni Juventus ni Milan ni Inter ni Roma ni ostatak serie a, igra Italija i molio bi vas da prestanete izdvajat 2-3 igraca kao igrace pojedinog kluba, to ionako vodi svađi i pizdarijama koji je na ovom pdfu previse.

On topic: Italija danas bolja ali Spanjolci imali magicnog Ikera na golu, u sljedecem kolu protiv moje repke i tu nemogu nazalost navijat za Talijane koje su mi uvijek iza Hrvatske. Volia bi da prođu i Hrvatska i Italija ali to je nemoguce.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 11 jun 2012, 00:03

Iznenadise me zabari. :mrgreen: Odlicno odigrana utakmica, svi su bili ok osim Cassana koji je bio uzasan. Giovinco je trenutno puno bolji igrac i mora igrat od pocetka. Ona lopta za Božića sve govori. Toto doktor !

Chiellini pogrijesi kod gola sa onim zaletanjem, al je generalno odbrana dobro djelovala. Bonucci je imo par izleta al nista strasno. De Rossi :smajlikojiseklanja:

@Oxy

Hoces ostavit Djoleta na avataru i kad predje u Inter ? :mrgreen:

P.S. Giaccherini dobar. Osim neigranja Giovinca on mi je bio najveca zamjera Prandelliu al je odigro fakat dobru utakmicu.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 jun 2012, 00:09

Oxygen je napisao/la: Po uefi:

Castrol Edge Index: Spagna – Italia

1. Claudio Marchisio (ITA) 9.15

2. Cesc Fàbregas (ESP) 8.99

3. Andrés Iniesta (ESP) 8.3

4. Xabi Alonso (ESP) 8.24

5. Sergio Ramos (ESP) 8.18

©UEFA.com

Nikada nisam shvatio ove Castrol-ove indexe, čudne kriterije imaju.
Ma smiješno. Čuj Ramos peti, a bio najgori u odbrani Španije, Balonja ga levatio. A nema npr. doktora Pirla ili DDR-a koji je pročitao 90 posto španskih napada.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 jun 2012, 00:16

Yuto je napisao/la: @Oxy
Hoces ostavit Djoleta na avataru i kad predje u Inter ? :mrgreen:
:mrgreen:
Da ne offtopičarimo, imaš pp.

Trito
Nije mi namjera da uzrokujem novu diskusiju, priznat ćeš, nije teško ovdje se posvađati, već mi je zanimljiv stav jednog trenera i nas forumaša o istom.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 11 jun 2012, 00:22

@Oxy - nisam mislio na tebe niti na ikoga pojedinacno nego eto govorin, bar su Talijani poznati po tome da kad igraju u repci da su svi kao jedan, milion je primjera pa da ih ne pisem sada.

Moje osobno misljenje da su danas De Rossi i Marchisio bili najbolji, Marchisio po meni bolji i od Pirla, mene je iznenadila danasnja igra Talijana, gleda sam ih protiv Rusa i bio sam razocaran, mislio sam da ce im Spanjolci odrzat lekciju ali eto nije bilo tako.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 jun 2012, 00:31

Drago mi je što su ovi momci danas odigrali odlično i da su "polovnjaci" dokazali da mogu igrati i protiv trenutni prvaka, prije utakmice sam pisao da bi bilo bolje da igra Balzaretti prije Đaksa, ali nakon današnje partije, a i po izjavi selektora on ostaje u prvi 11, jeste imao je nekoliko grešaka, ali ništa strašno, još kad dodamo da mu je ovo 3-4 put da igra na ovoj poziciji odlično, sam podatak koliko je pretrčao govori dovoljno.

U odbrani De Rossi majstorski odigrao, također i Chiellini, Bonucci je djelovao nesigurno, ali kada uzmemo u obzir kroz šta je prošao u zadnjih nekoliko sedmica i da prvi put igra sa De Rossijem dobro je to. Buffon majstor kako je samo uzeo Toressa na foru 8-) , a i odbrana vrhovima prstiju nakon šuta Inesta je bila vrhunska, ali najjači je bio Ahmetović koji kaže kako se Buffonu posrećilo :roll: :lol: .

Sredina također dobra, Pirlo odigrao kao i uvijek odlično, jeste da je imao nekoliko izgubljeni lopti, ali teško je i njemu igrati kad je sredina bila prenatrpana, Marchisio standardno više je pomago odbrani, ali onaj volej i kasnije prodor su pokazali o kakvom se igraču radi ;), šteta što je izgubio snaga za završni udarac. Motta također solidan, ali može on i bolje, naravno i Marchisio može bolje od ovog danas.

Balotelli i Cassano također solidni, ali nekako mi nisu izgledali kao igrači koji bi trebali igrati zajedno u Talijanskom napadu. Balotelli je morao bolje u onoj situaciji kad je "ukrao" loptu Ramosu, mislim da ni njemu nije jasno šta je htio uraditi. Kasnije ulaskom Di Natalea Italija je nekako bila opasnija, pa kasnije i Gio koji je poslao izvanrednu loptu za Di Natale. Možda bi bilo nabolje da igraju Di Natale-Cassano u napadu ili Gio-Di Natale.

Kad se sve uzme u obzir odličan rezultat Italije, sad slijedi Hrvatska koja se mora dobiti, iako ima opcija i da remi bude dovoljan :mrgreen: (ako tako bude onda i sami vrh nije ne moguć, znamo kad se Talijani provuku kako to završi :) )

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 11 jun 2012, 00:49

I ja sam zadovoljan kako su odigrali talijani, ima nekih zamjerki ali sve u svemu je dobro i ako ovako nastave bez problema bi trebali proci grupu mada ce biti veoma tesko protiv Hrvatske a ni medusobni dueli ne idu u korist talijana gdje od 4 tekme imaju 3 poraza i 1 remi dakle nisu upisali pobjedu protiv ove reprezentacije i ne leze im. Ovaj tandem u napadu ne ide Cassano-Balotelli ja bih jednoga posalo na klupu i to bi bio Cassano prvenstveno zbog te nesrece koja ga je izbacila sa terena citavu sezonu, Giack takoder iako je bio dobar ovu tekmu meni nije za prvih 11.

Komentator je bio kriminalan, da Buffonu se bas posrecilo, pa hajde da sam ja na golu pa da to kaze ali za njega, ako nista iz postovanja prema najboljem ikada nije smio to reci :oops:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 jun 2012, 01:01

Šta je fazon de Rossiju imat' jedan rukav kratak, a drugi dug ? :mrgreen: Je li jos neko to primjetio ?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 jun 2012, 01:16

the scouser je napisao/la:Šta je fazon de Rossiju imat' jedan rukav kratak, a drugi dug ? :mrgreen: Je li jos neko to primjetio ?
slika

primjetio sam i ja al tek nekad pred kraj :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 11 jun 2012, 01:18

Ova ruka mu je istetovirana, možda su pravila takva da se ne smije vidjeti tetovaža.

Hajd valjda se nisam provalio. :lol: :lol:

Edit:

Nije do tetovaže, vidim i ostali imaju tetovaže, posebice Cassano i Di Natale. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 jun 2012, 01:21

možda je šta fašističko :D :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 jun 2012, 01:24

U lijevom rukavu su mu uplate za kladionicu, pa da mu ne ispadnu, namjestio meč na euru DDR, provjereno. :lol: :lol:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 11 jun 2012, 09:09

Prandeli je reko to za Giacka da mu da malo samopouzdanja, jest on bio dobar al nije bio najbolji nikako. Opet ce igrat Cassano i Ballo/Di Natale. Najjaci Cassano kad polomi Ikera, reko eo zuti kad ono nista :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 11 jun 2012, 09:58

Kopačke Milanovih Azzurra

slika

Današnja "La Gazzetta dello Sport", bavila se i analizom kopački u kojima na EURO 2012. igraju fudbaleri italijanske reprezentacije, stavljajući akcenat na razne personalne modifikacije.

Što se tiče igrača Milana, situacija je sledeća:

- Antonio Cassano je na kopačkama napisao imena supruge i sina: Carolina i Christopher;

- Antonio Nocerino takođe imena članova porodice: Federica (supruga), Cecilia (ćerka) i Francesco (sin);

- Ignazio Abate je samo napisao svoje prezime;

- Riccardo Montolivo je na jednoj kopački dodao italijansku, a na drugoj nemačku zastavu, jer mu je majka nemačkog porekla

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 11 jun 2012, 12:27

Dobra igra Talijana, iznenadili su me, nek samo ovako nastave, ovo je dokaz da ne treba Italiju nikad otpisati
Forza Juveitalia! 8-)
1946

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jun 2012, 15:03

Odmah klubaska prepucavanja na temi repke. :roll:
Smesno. Kapa dole Prandelliju, jer ovo nisam ocekivao (ocekivao sam poraz i losiju igru). Ali zato je Prandelli Mister, a ja obican forumas. :mrgreen:
Sada samo treba ne izgubiti od Hrvata i tuci Irce, koji su zalutali na EP i koji klasicno krkanisu.
Hrvati su zeznuti, a i ne leze Italiji. Ako ih negde treba napasti, to je po desnoj strani. Maggio je juce opasno odigrao, a i Strinic je nekoliko klasa ispod Albe. Inace, odbrana Hrvatske je 1 kriminal sam po sebi, ali zapalo mi je za oko lose postavljanje Strinica.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jun 2012, 17:12

Bravo Azzurri 8-) :D ;)

slika 8-)

Ocjene Gazzette za jucerasnji nastup i fantasticnu partiju protiv favorizirane Furije ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 12 jun 2012, 22:40

Talijanske nogometne legende Gianni Rivera (68) i Sandro Mazzola (69) prepune su optimizma uoči utakmice Italija - Hrvatska u drugom kolu skupine C na EURU koja se igra u Poznanju u četvrtak s početkom u 18 sati
'Izbornik Cesare Prandelli radi sjajan posao s obzirom na materijal koji posjeduje. Ostavili smo dobar dojam na otvaranju prvenstva i uvjeren sam kako ćemo u nastavku turnira odigrati još bolje,' kazao je Rivera, član talijanske vrste koja je slavila na EP-u 1968. godine što je najveći uspjeh 'azzurra' na europskim smotrama.

Jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena i bivši dobitnik Zlatne lopte smatra kako su 'azzurri' najopasniji kada su otpisani, kao što se dogodilo 2006. kada je Italija osvojila svjetski naslov.

'Posljednje nedaće oko reprezentacije, te potresi koji su uzdrmali našu zemlju samo su osnažili jedinstvo unutar momčadi,' rekao je bivši igrač Milana.

Mazzola pak smatra kako bi Italija mogla biti jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva.

'Utakmica protiv Španjolske je napunila naše igrače optimizmom. S takvom igrom možemo se nadati i plasmanu u polufinale,' kazao je Mazzola koji je cijelu karijeru proveo u dresu Intera.

Mazzola smatra kako je Prandellijeva odluka da formaciju 4-3-2-1 promijeni u 3-5-2 bio sjajan potez, jer tada igra Andree Pirla dolazi do izražaja.

'Pirlo je tada mnogo korisniji, a naša igra bolja,' zaključio je Mazzola.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 13 jun 2012, 22:48

Što Maggio ima moćne kopačke :D
Mislim da Italija pobjedjuje Hrvatsku skoro sigurno,odigrali su odlično protiv jednog od najvećih ako ne i najvećeg favorita na euru,i ne sumnjam da će sličnu igru ponoviti protiv naših komšija.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 jun 2012, 08:28

Forza Azzuri 8-)
Onaj parmak izjavio da je Modrić bolji od Pirla...
Grohotom se smijem
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []