Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

gruezi
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la gruezi » 11 jun 2012, 23:09

A zasto schurlea ne probati na centarforu po meni ima sve predispozicije za to.ako schiebera povrede zaobidzu onda nema zime ..yesil je slabiji I od hoffmana I od dukscha tako da tesko da ce on ikad prismrdit njemackoj repci... Diekmaier je dobar , zaboravili ste andreasa becka... Weiser je vise kao krilo nego bek...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jun 2012, 23:18

Ma meni za reprezentativnog beka dobre predispozicije ima Castro. On kad je u top formi onda mi se stvarno pravo sviđa, ima dosta toga, između ostalog i tehnički potkovan. Šteta što ove sezone se nije više iskazao pa da ode na ovaj EURO s Elfom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jun 2012, 00:43

amerosm je napisao/la:Mene raduje cinjenica da je pronadjen stoperski par koji ce moci dugi niz godina drzati odbranu Elf-a, a Hummels ukoliko ovako nastavi mogla bi Njemacka dobiti prvog WC stopera nakon Sammera i Matthäusa.
Osmane :D :D Zama i Lodda nisu (klasicni, kao i plasticni :mrgreen: ) stoperi.

Kola je pojam stopera u njemackom fudbalu u zadnjih dvije decenije. Gvido (Diego Japaner) isto tako dobar. Prije njih strasni KHF (VfB). 8-)

Dosle su kritike do Mariona :D Scholli i on nisu bas prixi, jedan drugog respektuje i ova izmjena rijeci (preko medija) nece nauditi nikome. Gomo (kao i uvijek) reaguje gospodski i "argumentovano" (ha @effe :lol: ) brani svoju poziciju.

Jogi nece imati damu da ga izbaci. Smeka li ko opkladu? :? :D
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2012, 01:05

Momci jeste li malo prije gledali RTL ? Bila je reportaza posvecena ljepsem polu, a u glavnoj ulozi je bila Cathy Fischer. Kaze djevojka da ima povjerenja u Hummelsa da je nece prevariti, ali da je nervira sto ih ljudi deklarisu kao sponzoruse koje su u lovu za parama i da je ona takodjer nesta postigla u zivotu zavrsavanjem studija (koji uspjeh Bog te. Hummels ode u Italiju i od sedmicne plate kupi diplomu po volji :lol: :lol: ) i da je zajedno s njim postala prvak Njemacke i osvojila kup. :lol: :lol:

Meni dijeluje dosta argantno kada prica. Mogao bi drug @gero postaviti anketu ko ima najljepsu RIBU. :D :D

Inace BILD je dosao do informacija sa treninga koji je odrzan danas i Gomez je igrao u prvoj postavi, ali to ne mora nista da znaci jer je i pred Portugal na treningu Mertesacker igrao u prvoj postavi, a svi znamo da je na kraju Hummels poceo utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jun 2012, 01:40

Uli Köhler (novinar Sky Sport News-a) je inače danas rekao kako je Scholl kritikovao Gomeza, jer je Mehmet bio sjajan tehničar, pa onda nađe kod Gomeza tačke za kritiku :) . Ovaj novinar koji je na licu mjesta u Ukrajini je rekao kako Jogi nema potrebu mijenjat sastav u duelu protiv Holandije i da će iznenađenje Löwa biti to, što neće biti iznenađenja :lol: (zanimljivo viđenje).

A inače moj još jedan osvrt na ovo prepucavanje i ove polemike na relaciji Scholl-Gomez, opet su tu mediji digli više prašine nego što bi trebali i osvrću se na dio Schollove analize gdje pomalo kritikuje Marija, a zapostavljaju onaj dio gdje je Scholl rekao da Gomez ima nevjerovatan potencijal, da i sam nije svjestan koliko ga ima i da zato mora još više da se kreče kako bi stvorio sebi još više prilika za postizanje gola. Znači kritike su bile upučene na kretanje Gomeza. Gomez je od bivši proslavljeni napadača Njemačke poput Klausa Fischera i Fredi Bobića dobio podršku, čak je Fredi rekao da Scholl ne može znati šta Gomez treba da radi pošto Scholl nije bio napadač. Interesantna polemika i ja mislim da će ovo samo iz Gomeza izvući dodatne potencijale, jer u većini medija i od strane većine eksperata u Njemačkoj Gomez je uvijek hvaljen i proglašavan super napadačem i svjetskom klasom. Tako da sad malo kritike mu neće biti na odmet. Kod navijača i u Njemačkoj je imao simpatije većinom, iako je tu bilo i onih suprotnih mišljenja. A kod nas ovde na forumu isto često podijeljena mišljenja. Samo mnogi će se složit u tome da Gomez čim fuli jednu 100 % priliku (nekad ne mora biti ni 100 % prilika :) ), odmah je na stubu srama, a kad trpa, onda mnogima ne valja :lol:

Amerosm znači razočarala te Kathy? :lol: :lol: Nisam gledao to na RTL-u, a jesi je vala hvalio prije.... :)
Ti i Gero izgleda i Gomu kritikujete zbog njegove ženke....Mora da vam se i ona đasvi :lol: :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jun 2012, 01:48

Znači da ja svoje tikete mogu polahko spremati u vatru :x :x nema ništa od Mira , sramota Joachime, sramota, vratiće ti se ovo kad najmanje to budeš želio :mrgreen: :mrgreen:

Anketa je nepotrebna zna se koja je najbolja ;)

Nego amereosmane da ja tebe pitam kakav je ono studio u ZDF, đe ono jel u Njemačkoj ili negdje u Ukraina/Poljska :?:

geronimo je napisao/la: Osmane :D :D Zama i Lodda nisu (klasicni, kao i plasticni :mrgreen: ) stoperi.
Ovo ti malo mene :P
Da mi nisi jučer spomenuo, ja nikad ne bi ni primjetio da nije osman, sve sam konto da je amerosman :roll: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jun 2012, 02:17

legenda reala je napisao/la:Znači da ja svoje tikete mogu polahko spremati u vatru :x :x nema ništa od Mira , sramota Joachime, sramota, vratiće ti se ovo kad najmanje to budeš želio :mrgreen: :mrgreen:
Ništa se još ne zna, ne predaji se....Bljesnut će možda Miro još :)
legenda reala je napisao/la: Anketa je nepotrebna zna se koja je najbolja ;)
Kako se zna, kad su sve dobre da ti se bururet u glavi okrene :lol: :lol: :lol:
legenda reala je napisao/la: Nego amereosmane da ja tebe pitam kakav je ono studio u ZDF, đe ono jel u Njemačkoj ili negdje u Ukraina/Poljska :?:
Amerosman zaspo, pa da ti ja odgovorim. Radi se o otoku Usedom u Baltičkom moru, znači sjever Njemačke , zapravo otok podijeljen mislim između Poljske i Njemačke.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2012, 02:41

@ effe_sa

Fischer je kritikovao lika sa mog avatara i rekao sta ce biti kad narednu utakmicu ne zabije gol a bude odigrao ovako lose. No ova kritika je paznju javnosti odevela u pogresnom smjeru i mislim da se Podolski treba naci na udaru kritike zobg lose partije protiv Portugala. Nadam se da ce ga Joakim protiv Tulipana ubaciti Reusa kji bi sa svojim radujusom kretanja i zamjenom pozicija sa Özilom pravio probleme odrabni Holandije - koja je usput receno izgledala kriminalno protiv Danske.

Hvala ti sto si @legendi odgovorio na postavljeno pitanje. ;) ;)

@ leganda

meni je jos gore. Ja sam se kladio u 100 KM da ce Klose u Septembru oboriti rekord Gerda Müller i postati najbolji strijelac Njemacke svih vremena. Moja racunica je bila da ce Klose postici tri gola na EP-u (vise mu leze utakmice na SP-u) i da ce postici tri gola u prve dvije kvalifikacije utakmice za SP pocetkom Septembra, a izgleda da ce me Joakim zahebati.

PS: Tek sam sada skontao sto igra Gomez umjesto Klosea. Izgleda da se Joakimu vise svidja Sylvia koja se nalazi na strani Gomeza. :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit: [youtube][/youtube]

Boateng, Höwedes i Kross moraju podhitno kod opticara. :lol: :lol: :lol: :lol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 jun 2012, 07:25

boatengova nije losa ima velike usne i usta moze ga cijelog gurnut ja mislim ....benny me je strahovito razocarao , sha ti je..s dragi benny, kross da bog sacuva...dragi khedira pa bolje ti je ozila je..vat negu tu tvoju stuku bez sisa...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 jun 2012, 14:53

slika

Da bi jos bilo smjesnije,ovu sliku je postavila oficijalna stranica Bundeslige na facebooku :lol:
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2012, 15:18

Da utvrdimo gradivo !

[youtube][/youtube]

Polahko ali sigurno me hvata nervoza koja ce sutra biti jos izrazenija.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jun 2012, 15:18

Dobra fotkica schweinsteiger :)

A inače sutra se Njemačka bori protiv sindroma druge utakmice na velikim takmičenjima od kako je Jogi selektor.
Naime na EURO-u 2008. DFB-team je nakon pobjede u prvom kolu protiv Poljske, izgubio drugi susret protiv Hrvatske, a na Mundijalu 2010. je nakon prve pobjede protiv Australije i to opet sigurne pobjede, izgubio susret protiv Srbije u drugom kolu. Na oba ta takmičenja ostvarena je pobjeda u zadnjem kolu i ostvaren je prolaz.
Na ovaj sindrom kobnog drugog kola upozorio je sada i Bierhof, a inače se o tome ovih dana dosta pričalo u medijima.
Ovaj put Elf želi pobijedit taj sindrom, a protiv komšija Holanđana su često dobro izgledali. Zadnji susret na velikim takmičenjima je bio 2004 na EURO-u, kada je završio susret 1-1. A zadnji oficijelni susret je prijateljska utakmica u Hamburgu, prošle godine , Elf tad demontirao lale i slavio s 3:0.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jun 2012, 15:42

slika

:D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 jun 2012, 16:36

KEYDURA...ima najbolju !!!
Hummels...isto dobro
Poldi naso muzaru

Kross - Bolju bi ja na Petraku ufatio !
*Petrak-izvor vode ( osjeti se na amonijak ) u Lukavcu, gdje toce penzioneri cijelu noc koji imaju problema sa nesanicom :mrgreen:

Ovo je jos jedan od dokaza da u Njemackoj i ne zive neke pi.cke :lol:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 jun 2012, 16:46

Hummels ima najjacu!!!
Stern des Südens

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 jun 2012, 17:04

Meni nekako pasu od Nojera i Visea volim ono dirty look sto imaju

Sa druge strane hanuma od Tomasa huda kao da ne zna hljea jest sva je nekakve cedna :D A i takve mi je doktor prepisao :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2012, 17:11

Pred utakmicu sa Holandijom na zvanicnoj press-konferenciji su bili Löw i Schweinsteiger, a rekli su sljedece:

Joachim Löw:

- sacekat ce vecerasnji trening i donijeti odluku o eventualnoj promjeni u pocetnom sastavu

- opet je ponovio da kod njega licno ne vazi parola never change a winning team

- ukoliko bude promjena to ce igraci saznati veceras tokom vecere

- misli da su Holandjani nepravedno izgubili protiv Danske

- odbrana mora biti na nivou, jer igra protiv vrhunskih igraca

- ocekuje da Holandjani nece nista promjeniti kada je taktika u pitanju i da ce igrati kao protiv Danske

- sutra je se sastaju dvije svijetske sile u fudbalu i podsjetio je na dvoboje ove dvije reprezentacije kroz historiju

Bastian Schweinsteiger:

- svjestan je da nije odigrao vrhunski protiv Portugala, ali kaze da se osjeca sve bolje i bolje i da ce uskoro biti onaj pravi/vrhunski Schweinsteiger

- bio je dugo povrijedjen i nije se lahko vratiti u top formu, ali da je najvzanije da se podredi kolektivu i da zajednickim snagama sutra izbore pobjedu, a hoce li on invidualno biti kritikovan toga ne zanima

- nema vise volje na svakoj konferenciji pricati o finalu LP, jer ima vaznijih stvari, a to je uspjeh reprezentacije

- Holandija u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igraca kao sto su Robben, van Persie i van Bommel

- on zajedno sa svojim saigracima ih sutra zeli zaustaviti legalnim metodama i da jedino do uspjeha mogu doci kao TIM

Ova zadnja recinica je bila izmedju redova upucena pojednim igracima Tulipana.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jun 2012, 17:45

Sutra ocekujem Smelea na lijevom beku, a lahma desno. Ako Smelea sutra ne bude u prvom sastavu da jos jednom ustopa robena, onda na ovom EP vjerovatno nece nikako ni zaigrati...

Vidim na ovom amerovom klipu da je badstuber single, pa nesto kontam da nije gay, pa ga mozda zato voli joakim i ubacuje ga u prvu postavu :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 jun 2012, 18:00

Moguci sastav Elfa za sutrasnji mec sa Oranjama prema Kickeru ;)

slika

Ocjene Kickera za golmane i igrace u toku prvog kola po grupama (Neuer und Hummels 8-) ), te torchancen i postotak realizacije istih ;) :mrgreen:

Niskozemska 0 od 11, a Svabija 1 od 1 :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 jun 2012, 18:35

Van der Vaart se osvrn'o malo na Elf. Rekao je da Njemačka ima dobar tim i dodao je Švabe imaju samo 3 veoma dobra igrača. To su: Ozil, Schweinsteiger i Gotze.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.