Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Borussia Monchengladbach
Izgleda ništa od Hoiletta. Traži prevelika primanja što bi mogao iskoristiti Galatasaray, koji mu može ponuditi takav novac.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Bertrand je napisao/la:Izgleda ništa od Hoiletta. Traži prevelika primanja što bi mogao iskoristiti Galatasaray, koji mu može ponuditi takav novac.
ma turski mediji svašta pišu, oni su po meni prvi u evropi kada je u pitanju pisanje gluposti i netaćnih informacija vezanih za transfere...
no istina je da se ovo oko Hoiletta baš odužilo i postaje baš iritantno
uglavnom on na stolu ima sasvim dobru ponudu od Gladbacha a navodno i drugih klubova, te je na njemu i njegovom ocu da donesu odluku. Nadam se da će se ubrzo ova supunica i završiti, po mogućnosti u našu korist
Agieren statt reagieren
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vala, nisu samo turski mediji to objavili, već tu ima i nekoliko renomiranih otočkih. U pitanju su pare, kao i obično. Hoilettu je u ovim godinama bitnije da se opari negoli da napreduje. Haman ne zna da se u Tursku ide sa 30+ godina da se namakne par miliončića za penzije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Omerbavarac
- Kontakt:
A fakat se rijetko ko izvukao iz Turske i zaigrao na najvecem nivou a da to nisu Turski igraci.Monolog je napisao/la:Vala, nisu samo turski mediji to objavili, već tu ima i nekoliko renomiranih otočkih. U pitanju su pare, kao i obično. Hoilettu je u ovim godinama bitnije da se opari negoli da napreduje. Haman ne zna da se u Tursku ide sa 30+ godina da se namakne par miliončića za penzije.
Pada mi na pamet Ribery koji je igrao u Galati.
Sto se tice Hoiletta, on jeste talenat i Gladbachu je neophodan jedan takav igrac, ali nije jedini a transfer rok traje do kraja augusta tako da imaju sasvim dovoljno vremena da nadju potrebnog igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
izgrađen je novi fanshop, nekoliko puta veći od prethodnog i nalazi se uz sami stadion
također počela je izgradnja novog pomoćnog terena
također počela je izgradnja novog pomoćnog terena
Agieren statt reagieren
Prema pisanju BILD-a Galatasaray je ponudio Hoilettu 3 miliona € godisnje place i licno mislim da bi Eberl bio GLUP ukoliko bi na ovo pristao.
Prema nekim informacijama koje kruze na forumu (tzv. insider) do 20.Juna ce pasti konacna odluka kada je Hoilett u pitanju.
Prema nekim informacijama koje kruze na forumu (tzv. insider) do 20.Juna ce pasti konacna odluka kada je Hoilett u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
A čuj, za Mainz je to puno love.. Kada se zna da je Hoilett trenutno slobodan igrač tj. možeš ga dovest bez odštete (zanemarimo onih 800 hiljada) onda ta tri miliona i nisu toliko strašna. Normalno, trebalo bi da opravda svoj potencijal i da nastavi sa dobrim partijama koje je pružao u Premiershipu...amerosm je napisao/la:Prema pisanju BILD-a Galatasaray je ponudio Hoilettu 3 miliona € godisnje place i licno mislim da bi Eberl bio GLUP ukoliko bi na ovo pristao.
Al opet, gledajući kroz prizmu Gladbacha to je stvarno puno love, pa jedan Arango koji je naš najplaćeniji igrač zarađuje čini mi se oko 2,3 mil godišnje... Sigurno da bi Arangu i kompaniji zasmetalo da se sada pojavi jedan tu Hoilett sa tri mil godišnje... Mislim da Eberl neće ići toliko visoko, vjerovatno je on svoju ponudu dao, a Hoilettu je da odluči gdje će nastaviti svoju karijeru.. Nemam ništa protiv Galate, ali mislim da bi to bio pogrešan potez u njegovoj karijeri koja je faktički tek na začetku... Eto, nadam se da će se ovo i okončati do 20-tog.
I opet da ne zaboravim, zna se moj stav o Bild i njihovim pričama
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Pojačano je interesovanje za Brama Nuyticka, sjajnog i talentovanog mladog stopera, inače kapitena mlade Holandske repke... INače igrač je NEC-a i cijena bi bila max 3 mil eura.. Još je nekoliko klubova zainteresirano za njega, među njima i Everton...
Navodno je Benfica poslala ponudu od 15 mil eura Twenteu ua de Jonga, a ovi su to odbili
... yebote šta oni misle, da je on Van Persie... navodno traže 20 mil eura
... De Jong je sam izjavio da kad bi napuštao Holandiju da u obzir dolaze samo Premiership i Bundesliga
jer želi da igra samo u najboljim ligama svijeta...
Navodno je Benfica poslala ponudu od 15 mil eura Twenteu ua de Jonga, a ovi su to odbili
Agieren statt reagieren
Prema pisanju Sky Sport-a Gladbach se uključio u trku za Giroua. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Saurman je napisao/la:Prema pisanju Sky Sport-a Gladbach se uključio u trku za Giroua.
nema od toga ništa, novinarske gluposti. on ce u Arsenal
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
navodno je Sercan Sararer alternativa za Hoiletta. Oni koji prate cvajtu znaju o kakvom se igraču radi
, odšteta za njega bi bila negdje oko 3 mil eura ali problem je i ovdje jer je dosta klubova iz Turske zainteresirano za njega.
Također Twente je potvrdio da je zainteresiran za Oscara Wendta. Nije tajna da je Wendt nezadovoljan statusom u klubu jer ne igra u prvom timu, ali i kako bi mogao igrati pored kapitena Daemsa koji iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri... E sad se ovdje otvara mogućnost po pitanju transfera de Jonga, gdje bi mogli ponuditi Wendta i lovu za nizozemca, ali naravno Twente bi trebalo prije svega da spusti cijenu na prihvatljiv iznos. Ali onda ostaje rupa na lijevom beka (rezervni) gdje bi onda rupe mogli popuniti mladi Lenz, Stranzl ili Nuytick (kad bi došao) po potrebi...
Pojačava se interes za Guidettia. Navodno je Eberl već stupio u kontakt sa njegovim mangerom i upravom građana. City je voljan da pusti Guidettia na posudbu, ali Guidetti nije baš za to da ide po posudbama i radije bi da bude prodan negdje gdje bi mogao konstantno igrati jer realno u Cityu je brutalna konkurencija u napadu i tu mladi šved nema šta tražiti. Po meni su ovdje dvije varijante, kupovina ili posudba uz mogućnost otkupa ugovora ( Guidetti ima važeći ugovor sa građanima do 2014-te). Ali koliko sam ja upućen Guidetti je i dalje varijanta B, de Jong je i dalje prva opcija za ''knipsera''.
To je ono što se po novinama i forumima piše, ali ne bi me čudilo da im Eberl šukne svima i da dovede neke sasvim druge igrače umjesto ovih za koje se špekulira...
bit će veoma zanimljivo u idućima sedmica u Monchengladbachu...
Također Twente je potvrdio da je zainteresiran za Oscara Wendta. Nije tajna da je Wendt nezadovoljan statusom u klubu jer ne igra u prvom timu, ali i kako bi mogao igrati pored kapitena Daemsa koji iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri... E sad se ovdje otvara mogućnost po pitanju transfera de Jonga, gdje bi mogli ponuditi Wendta i lovu za nizozemca, ali naravno Twente bi trebalo prije svega da spusti cijenu na prihvatljiv iznos. Ali onda ostaje rupa na lijevom beka (rezervni) gdje bi onda rupe mogli popuniti mladi Lenz, Stranzl ili Nuytick (kad bi došao) po potrebi...
Pojačava se interes za Guidettia. Navodno je Eberl već stupio u kontakt sa njegovim mangerom i upravom građana. City je voljan da pusti Guidettia na posudbu, ali Guidetti nije baš za to da ide po posudbama i radije bi da bude prodan negdje gdje bi mogao konstantno igrati jer realno u Cityu je brutalna konkurencija u napadu i tu mladi šved nema šta tražiti. Po meni su ovdje dvije varijante, kupovina ili posudba uz mogućnost otkupa ugovora ( Guidetti ima važeći ugovor sa građanima do 2014-te). Ali koliko sam ja upućen Guidetti je i dalje varijanta B, de Jong je i dalje prva opcija za ''knipsera''.
To je ono što se po novinama i forumima piše, ali ne bi me čudilo da im Eberl šukne svima i da dovede neke sasvim druge igrače umjesto ovih za koje se špekulira...
bit će veoma zanimljivo u idućima sedmica u Monchengladbachu...
Agieren statt reagieren
Prema pisanju Engleskih medija i BILD-a (koji se istina poziva na Engleske medije) transfer Davida Hoiletta u Gladbach je propao jer je ovaj trazio previse novca. Ukoliko je istina da je zahtjevao godisnju platu od 3 miliona € onda svaka cast Eberlu - jer se za tu platu mogu dovesti dva kvalitetna igraca.
Jedino sto ovdje treba zamjeriti Eberlu je cinjenica da je nekom klincu dopustio previse vremena da se igra sa ugledom kluba.
Jedino sto ovdje treba zamjeriti Eberlu je cinjenica da je nekom klincu dopustio previse vremena da se igra sa ugledom kluba.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
moram priznat da će mi biti itekako žao ako ne uspijemo dovesti Hoiletta. Mada za tri mil godišnje nema šanse, previše je to za jednog malca. A ima i drugih riba u moru
Marca je danas objavila da smo poslali ponudu od 8 mil eura za Alvara Domingueza
, te kako bi Atletico trebao tu ponudi i prihvatiti jer im itekako trebaju novci a već su se i solidno popunili na poziciji stopera, a također Simone preferira tandem Miranda - Godin na CB-u. Mislim da je ovo najbolji igrač koji se do sada povezivao sa nama kada je u pitanju zamjena za Dante-a. Mlo je reći da bi bio prezadovoljan kada bi on došao. Dominguez također može igrati i lijevog beka, što je dodatna pogodnost za nas. Još da nadodam da mu ugovor važi još jednu godinu.
Također ovim transferom bi usrećili i Schalke jer bi onda Atletico imao pare da kupi Jurada
Danas je također objavljeno u medijima da je Gladbach započeo pregovore sa Toivonenom, u što ja lično sumnjam.
Marca je danas objavila da smo poslali ponudu od 8 mil eura za Alvara Domingueza
Također ovim transferom bi usrećili i Schalke jer bi onda Atletico imao pare da kupi Jurada
Danas je također objavljeno u medijima da je Gladbach započeo pregovore sa Toivonenom, u što ja lično sumnjam.
Agieren statt reagieren
koliko je samo BMG uspjela ove sezone to nije humano, prije svega kako su igrali i gdje su zavrsili, a druga stvar najveci rival Koln ode u cvajtu, kolko vam je samo drago, a

-
Pale_Companion
- Kontakt:
sonik24 je napisao/la:koliko je samo BMG uspjela ove sezone to nije humano, prije svega kako su igrali i gdje su zavrsili, a druga stvar najveci rival Koln ode u cvajtu, kolko vam je samo drago, a![]()
ali Koln ne volim najviše zbog njihovih navijača, puno je tu za pisati šta i zbog čega... puno je sranja bilo između ova dva kluba da bi se to moglo ignorirati...
vjerujem da ce se Koln brzo vratiti i stati na noge...
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Leckie će iduću sezonu provesti na posudbi u FSV Frankfurtu
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Elias Kachunga posuđen Herthi, tamo će provesti narednu sezonu...
Agieren statt reagieren
Dominguez bi trebao potpisati ove sedmice ugovor sa Borussiom . Visina transfera bi trebala iznositi oko 10M€.
Bice on veliko pojacanje za vas. Iako mlad, ima vec dosta iskustva . Uz Bartru i Botiu najperspektivniji spanski stoper u svakom slucaju .
Bice on veliko pojacanje za vas. Iako mlad, ima vec dosta iskustva . Uz Bartru i Botiu najperspektivniji spanski stoper u svakom slucaju .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
-
Pale_Companion
- Kontakt:
juznjak> je napisao/la:Dominguez bi trebao potpisati ove sedmice ugovor sa Borussiom . Visina transfera bi trebala iznositi oko 10M€.
nadam se da hoće, bio bih presretan kada bi on došao, biti će i više nego dostojna zamjena za Dantea, a također pred njim je i čitava karijera.... mislim da je cijena realna, vjerovatno da je Atletico u nekoj boljoj situaciji tražili bi oni za njega i puno više....
Evo i rasporeda za narednu sezonu:
1. Spieltag: Borussia – 1899 Hoffenheim (25.-26. August)
2. Spieltag: Fortuna Düsseldorf - Borussia (31. August – 2. September)
3. Spieltag: Borussia – 1. FC Nürnberg (14.-16. September)
4. Spieltag: Bayer Leverkusen - Borussia (21.-23. September)
5. Spieltag: Borussia – Hamburger SV (25./26. September)
6. Spieltag: Borussia Dortmund - Borussia (28.-30. September)
7. Spieltag: Borussia – Eintracht Frankfurt (5.-7. Oktober)
8. Spieltag: Werder Bremen - Borussia (19.-21. Oktober)
9. Spieltag: Hannover 96 - Borussia (26.-28. Oktober)
10. Spieltag: Borussia – SC Freiburg (2.-4. November)
11. Spieltag: Greuther Fürth - Borussia (9.-11. November)
12. Spieltag: Borussia – VfB Stuttgart (17./18. November)
13. Spieltag: FC Augsburg - Borussia (23.-25. November)
14. Spieltag: Borussia – VfL Wolfsburg (27./28. November)
15. Spieltag: FC Schalke 04 - Borussia (30. November – 2. Dezember)
16. Spieltag: Borussia – FSV Mainz 05 (7.-9. Dezember)
17. Spieltag: Bayern München - Borussia (14.-16. Dezember)
Otvaramo s Hoffom a zatvaramo sa Bavarcima
Dobro je što prvu tekmu igramo kod kuće (a nemože se baš ni nazvati gostovanje i drugo kolo
Agieren statt reagieren
@ Pale
drugo kolo je Geisterspiel tako da ce Vam glavna podrska biti redari.
Po meni i Vas raspored ne izgleda bas najbolje, jer kada se sezona bude lomila imate isto kao i mi cetiri teske utakmice.
PS: Ima li sta novo za Hoiletta?
drugo kolo je Geisterspiel tako da ce Vam glavna podrska biti redari.
PS: Ima li sta novo za Hoiletta?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.