Ma mi imamo love kao blata, narodski rečeno.
Samo što mi ne trošimo, naša transfer politika je identična onoj Bayernovoj, svaka ponuda se može odbiti, a nijedan igrač ne vrijedi više od 30 miliona.
Doduše, sad kad bi npr. mi imali nekog igrača što je baš zvijezda, kao što smo imali Zidanea, vjerujem da bi prodali tu zvijezdu i doveli 3 ili 4 vrhunska igrača, doduše i to bi zavisilo kakva bi ponuda bila na tržištu. U ovakvoj situaciji kad je ponuda vrlo oskudna, ovo što ja pričam se sigurno ne bi desilo.
Ali iksreno, ja sumnjam da ćemo mi ikad imati finansijskih problema, Agnelli je jedna od najbogatijih porodica na svijetu.
Van Persie je već naš igrač, 100 %, tu su ostali još detalji da se odrade, isto kao sa Islom i Asamoahom, sinoć je Quagliarella izjavio da je obična glupost ta neka ljubomora među igračima koja se može pojaviti ako Van Persie bude imao veliku plaću, isto je rekao da takav igrač zaslužuje da bude dobro plaćen.
Razlika u davanju i potraživanju je 2 miliona, naći će se oni negdje između. Robin nema mjesta u Barci i Realu, Arsenal ne želi da pojačava konkurenciju, dakle mi smo jedini pravi izbor zbog njega, prvo zbog naših planova koji se poklapaju s njegovim ciljevima, a i zbog toga što imamo jak kolektiv i igrači nam se ne dijele na zvijezde i prosjek, svi su jednaki.