FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

RajKoothrappali
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la RajKoothrappali » 12 jun 2012, 09:51

Evo citam i ja na L'Equip-u da potpisuje u utorak. Veliku ulogu su tu odigrali Ancelloti i Leonardo, ali najvise lova. Ipak suma izmedju 40-50 miliona je previse za stopera, koji ima 28 godina (iako su to za odbranu najbolje godine), bez obzira koliko je dobar. Ne znam da li je ovo sad najvisa suma iskesirana za jednog defanzivca. Ne zelim da ispadne da sad blatim Thiaga i njegove sposobnosti, naprotiv,niko sretniji od mene da smo ga doveli, ali cinjenica je da postoje klubovi koji mogu dati vise od nas i koji ce tako i nastaviti.

Treba se okrenuti drugim opcijama, ima ih, ali eto od opcija jeftinijeg LB i skupljeg CB, ili skupljeg LB a jeftinijeg CB izgleda da ce biti jeftiniji LB i jeftiniji CB :lol: :lol:

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 12 jun 2012, 10:31

Zašto Barca ne pocne tražiti mlađeg stopera od T.Silve koji ima 28 godina.
Zar nije logicnije za te pare, ili cak za manje love pokušati dovesti Martineza iz Bilbaoa koji je 5 godina mlađi.
Za 5 godina se Martinez može i prodati dobro i uzeti jaka lova, dok se Silva za 5 godina može sami baviti fudbalom u rodnom Brazilu ili otici u americki MLS. Treba i tako razmišljati.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 12 jun 2012, 11:15

Sto ce nam Martinez? od Mascherana na poziciji stopera nikad nece igrati bolje, klupa nije za takvog igraca. Nego, onaj Pique sve gori i gori, da su pametni pa njega unovciti.
Don't hate what you don't understand.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jun 2012, 11:27

xaviesta je napisao/la:Sto ce nam Martinez? od Mascherana na poziciji stopera nikad nece igrati bolje, klupa nije za takvog igraca. Nego, onaj Pique sve gori i gori, da su pametni pa njega unovciti.
Pique-a ja licno ne bi nikad prodao, a nece ni BARSA :)
.. dovest ce se on u formu sljeecu sezonu ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2012, 17:04

odlican posao dovodjenje klozeta, treba nam takav napadac, iskusni rutiner koji ce biti na klupi i uskociti kad zatreba, to je covjek za nedaj boze i neka ga u ekipi

silva izgleda odlazi u pariz, steta sto nije dosao kod nas, al ajd, nismo mu se puno ni nadali, 50 miliona da smo ga mi platili bila bi sramota jer zaista je previse para,da je 30 ili 35 miliona pa ajd, ne znam sto ne dovedu vetongena i taman, ako je vec politika da se ne trosi puno para onda je vertnogen idealno pojacanje uz albu, treba pokusati dovesti bale za neke vece pare, ako i to ne uspije, ostaviti onda zahvalnog adriana pa s njim i albom pokriti lijevu stranu, u vertongena se uzdati na stoporu, u oporavljenog vilju i starog vuka kloseta u napadu i to je to

ako bi ovo ljeto zaokruzili sa albom vertongenom i klozetom to je ukupna neka potrosnja 25 do 30 miliona, odavno manje nije potroseno, samo eto treba se uzdati u te mladice da ce se extra dobro pokazati, a klose da ce odraditi svoj dio posla

nije lose ni to ako se sve poklopi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jun 2012, 23:56

Pa ja koliko znam taj Vertongen ne bi dosao ispod 25-30 milki, Alba nekih 15-tak i Klose ne znam tacno koliko kosta, ali nije skup.
Znaci nekih 40-50 miliona bi opet bilo potroseno .. ali ja mislim da od Vertongena nema nista, a ova dvojica su vec 90% Barsini igraci.

Bale nam ne treba, a ja sam jos uvijek misljenja da je Adriano bolji igrac od Albe :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jun 2012, 01:41

Prema pisanju španskih medija, Tito Vilanova od petka zvanično preuzima kormilo Barcelone. Ugovor će trajati do 2014. godine, a njegov pomoćnik će biti Jourdi Roura.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jun 2012, 09:43

M4kaveli je napisao/la:Pa ja koliko znam taj Vertongen ne bi dosao ispod 25-30 milki, Alba nekih 15-tak i Klose ne znam tacno koliko kosta, ali nije skup.
Znaci nekih 40-50 miliona bi opet bilo potroseno .. ali ja mislim da od Vertongena nema nista, a ova dvojica su vec 90% Barsini igraci.

Bale nam ne treba, a ja sam jos uvijek misljenja da je Adriano bolji igrac od Albe :D

ma kakvi, vertongenova cijena je oko 12 miliona tek, sto je odlicno za tako mladog i perspektivnog igraca koji vec sad ima dovoljno znanja i iskustva za prvi tim barce, samo bi naravno trebao kod jos i napredovati kako bi bio dostojna zamjena za puyola
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jun 2012, 15:58

a evo i jedne zanimljivosti za one koji su ovdje ljagali naymara kako je nafurana zvijezda, kako se ne bi kod nas uklopio, pogotovo kako se ne bi uklapao zajedno s messijem

Argentinski reprezentativac Lionel Messi u odličnim je odnosima sa Brazilcem Neymarom, tvrdi Messijev otac.

Neymara često porede sa Messijem, a kontroverzni Pele ranije je ove sedmice izjavio kako je Neymar čak i kompletniji igrač od Argentinca.

Barcelona već dugo želi na Nou Camp dovesti Neymara, a Messijev otac je izjavio da bi se njegov sin i sjajni mladi Brazilac odlično slagali na terenu.

"Leo mi je rekao da je Neymar jako fin momak. Njih dvojica stalno razgovaraju i imaju odličan odnos. Osim što je sjajan fudbaler, također je odličan momak", rekao je Jorge Messi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2012, 16:09

TomaZdravkovic je napisao/la:Momak i nije htio otici al' je bukvalno otjeran od strane Uprave Milana kada su culi koliko je ponudjeno.... Cak 50mil za jednog stopera je fin novac i za te novce Milan ce moci dovesti barem 2 vrhunska fudbalera i po meni je to pametan potez a i radi se o stoperu koji ima skoro 28god....
Problem je u tome što neće dovesti igrače koji bi svojom kvalitetom nadomjestili odlazak pomenutog dvojca, nego će se zadovoljiti nekim polovnjacima a Slivio će ostatak para strpati sebi u džep.

Po meni bolja opcija za Barcu je Vertonghen koji bi mogao koštati nekih 15 mil plus je tri godine mlađi od Silve i ne zaostaje punom kvalitetom za brazilcem.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 13 jun 2012, 16:13

Samo me zanima koliko se puta gledali Vertonghena kako igra :?: onako iskreno odgovorite bez šuplje.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 16:15

Čekaj malo, pa zar taj Vertonghen nije dogovorio sve sa Tottenham-om? I jel' on sam izjavio da želi samo u Tottenham preći?

Barcelona se treba okrenut' Martinezu, njega treba pokušat' dovesti.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jun 2012, 16:57

gledao sam vertongena mnogo puta, dal su se slucajno poklopile utakmice kad je dobro odigrao to ne znam, no ono sto sam ja vidio, radi se o jako dobrom igracu, koji po nacinu igre savrseno odgovara barcinom stilu, vrlo brz i pokretljiv za stopera, dobro barata s loptom, ima onu neku prirodnu borbenost, znao je odigrati i kao zadnji vezni, cini mi se da je ljevak sto je jos jedan plus kad se igra s trojicom nazad, sve u svemu fin igrac a nije skup i dosta mlad (25 godina)

sad normalno druga je prica kad bi zaigra na top svjetskon nivou kako bi se ponasao, al to je rizik ako hoces za male pare dovesti igraca, al vjerujem da se taj rizik isplati, nekako podsjeca na pikea ili luiza, dobar je i skoku, cesto daje golove, uglavnom taj neki tip stopera kakav prolazi kod nas i vjerujem da bi brzo izrastao u svjetsku klasu

istina da je blizu prelaska u totenham ali nije se taj transfer jos uvijek desio, tako mozda i moze nasa uprava ga ubijediti da dodje kod nas, vjerujem da bi prije kod nas nego u totenham, a i de boer ga je toplo preporucivao, al vjerovatno posto jos uvijek iz kluba ga nije konkretno kontaktirao, momak racuna bolje i totenham nego da ceka ponudu barce, sad kad je definitivno da od dolaska silve nema nista, trebalo bi se valjda okrenuti tom momku, a moguce da se i odugovlaci taj prelazak u totenham dok se ne vidi sta ce barca, ko ce ga znati

sto se tice martineza, ja odavno spominjem da bi i on mogo biti opcija, i ispalo je eto da sam bio u pravu, samo i on je dosta skup i vec imamo maskerana koji je taj tip igraca, mozda bolje ovako neko ko vertongen da je vise klasicni stoper sta ja znam
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 13 jun 2012, 17:01

Martinez je igrao prakticno citavu prošlu sezonu na poziciji stopera (uz par utakmica na svojoj staroj poziciji DM-a). Njega je Bielsa konvertirao sa DM-a na stopera i momak se pokazao kao jako kvalitetan stoper, pogotovu u Europa ligi . Nešto slicno je i Pep napravio od Mascherana.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2012, 17:12

camp je napisao/la:Martinez je igrao prakticno citavu prošlu sezonu na poziciji stopera (uz par utakmica na svojoj staroj poziciji DM-a). Njega je Bielsa konvertirao sa DM-a na stopera i momak se pokazao kao jako kvalitetan stoper, pogotovu u Europa ligi . Nešto slicno je i Pep napravio od Mascherana.
Odigrao je i Mascherano ali kao što znamo nije klasični stoper kao i Martinez, koji i nije baš idealan za tu poziciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 13 jun 2012, 17:30

Saurman je napisao/la:
camp je napisao/la:Martinez je igrao prakticno citavu prošlu sezonu na poziciji stopera (uz par utakmica na svojoj staroj poziciji DM-a). Njega je Bielsa konvertirao sa DM-a na stopera i momak se pokazao kao jako kvalitetan stoper, pogotovu u Europa ligi . Nešto slicno je i Pep napravio od Mascherana.
Odigrao je i Mascherano ali kao što znamo nije klasični stoper kao i Martinez, koji i nije baš idealan za tu poziciju.
To je tacno, u pravu si. Ali znamo isto da u Barci vole imati i dovoditi univerzalne polivalentne igrace koji mogu igrati na više pozicija po potrebi, jer se dosta rotira tokome sezone na svim frontovima.
U svakom slucaju moraju ojacati tu poziciju stopera, hoce li to biti klasican stoper koji može samo igrati i nigdje drugo ili neki igrac koji može i tu, ali i na drugim mjestima - to cemo vidjeti za šta ce se odluciti.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 23:37

Bogami se vrati Barca u igru...
Real Madrid - Barcelona 68-76; 4/4 ...
Odlučujuću tekmu Barca igra kući...mislio sam da će ih razvalit' Real i u ovoj tekmi, jer su onu prošlu odigrali katastrofalno, al' evo Bgm' se vratiše...
Kakvih se sve preokreta dešavalo u ove 3 tekme, ne bi me iznenadilo da i ovdje sad okrene Real ovu utakmicu u svoju korist :mrgreen:

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 13 jun 2012, 23:40

Svaka cast za kosarkase Barcelone. Pobjedili Real u Madridu i vratili seriju u svoju dvoranu. Sa samo 6 igraca koji su se upisali u listu strijelaca. Cestitkeeeeeeeeee.....za dva dana po titulu u Barceloni. Real se prepao naslova. NAvarrroooooooooooo je kosarkaski Messiiii :D

Lorbek i Marcelinho,kapa do poda !

Ja sam malo pozurio,ali valjda nece usrati ovu minutu zadnju :D +5 i napad.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 13 jun 2012, 23:45

FKKrajina je napisao/la:Svaka cast za kosarkase Barcelone. Pobjedili Real u Madridu i vratili seriju u svoju dvoranu. Sa samo 6 igraca koji su se upisali u listu strijelaca. Cestitkeeeeeeeeee.....za dva dana po titulu u Barceloni. Real se prepao naslova. NAvarrroooooooooooo je kosarkaski Messiiii :D

Lorbek i Marcelinho,kapa do poda !

Ja sam malo pozurio,ali valjda nece usrati ovu minutu zadnju :D +5 i napad.
edit: bravoooo momciiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 23:48

FT: 75-81

Bravo bravo 8-)
Sad završit' posao kući...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.