Sportski komentatori

eldo
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la eldo » 13 jun 2012, 20:43

ima li ko link sa hrt-om, da gledam tekmu ko svi normalni ljudi..............

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 13 jun 2012, 20:43

eldo je napisao/la:ima li ko link sa hrt-om, da gledam tekmu ko svi normalni ljudi..............
http://gledaj.net/tv-uzivo/hrt-2-hrvats ... ja-2-uzivo

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 13 jun 2012, 20:46

mirza_9 je napisao/la:
eldo je napisao/la:ima li ko link sa hrt-om, da gledam tekmu ko svi normalni ljudi..............
druze, nije da ti se nabacivam, ali volim te........... :) koliko si ti samo sad sevapa zaradio nisi ni svjestan..... :) :) :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jun 2012, 20:50

Ma hebo ti to što on ima dobar glas kada ne zna progovorit' k'o da je to bitno, ma gledaj ( te ) preko neta i gotovo :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 13 jun 2012, 21:40

@eldo heh ma ništa. I meni ga je pun ****, neće više...

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 jun 2012, 21:46

mirza_9 je napisao/la:
a Allah te nagradio
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 13 jun 2012, 21:47

mirza_9 je napisao/la:@eldo heh ma ništa. I meni ga je pun ****, neće više...
neces vjerovat ev na mobu nasao stream RTS-a, i tu pratim, zakljucio sam manje srpskih rijeci oni od bilica koriste prilikom vodjenja utakmice.............

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2012, 21:51

Bilić : " Nizozemci nemaju šta izgubiti,...mislim imaju " :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kavaz_
Kontakt:

Post Postao/la kavaz_ » 13 jun 2012, 22:55

eldo, Bilic inace koristi hrvatske rijeci :mrgreen:

A inace ne znam kako mozete da ne slusate Bilica :lol: :lol:

Kaze: "Kakva slucajnost, 24. minuta i 24 gol Gomeza za reprezentaciju Njemacke.." malo kasnije ".. evo i potvrde da je postigao gol u 26. minuti" :lol:

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 14 jun 2012, 00:11

NIje da branim Bilića ali mislim da pretjerujete. Vi izgleda ne gledate EP već isključivo motrite svaku Bilićevu izjavu. Bilić ima 10 utakmica iskustva dok Spaho ima 15 godina iskustva prenošenja utakmica. I sada kada njih dvojicu uporedite ne vidimo baš toliko drastičnu razliku.Bilić se popravlja iz utakmice u utakmicu, kad se sjetim njegove prve utakmice City Villareal eto je bio spektakl jedna riječ pa 10 sekundi pauze. Vrijeme je pred njim nije ni njemu lahko kada dođe kući upali računar i vidi ovolike kritike. Ako se čovjek ubije vi ćete ga imati na duši. :mrgreen:

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 14 jun 2012, 00:44

Semper je napisao/la:NIje da branim Bilića ali mislim da pretjerujete. Vi izgleda ne gledate EP već isključivo motrite svaku Bilićevu izjavu. Bilić ima 10 utakmica iskustva dok Spaho ima 15 godina iskustva prenošenja utakmica. I sada kada njih dvojicu uporedite ne vidimo baš toliko drastičnu razliku.Bilić se popravlja iz utakmice u utakmicu, kad se sjetim njegove prve utakmice City Villareal eto je bio spektakl jedna riječ pa 10 sekundi pauze. Vrijeme je pred njim nije ni njemu lahko kada dođe kući upali računar i vidi ovolike kritike. Ako se čovjek ubije vi ćete ga imati na duši. :mrgreen:
čini mi se da on nas časti svojim glupostima malo više od 10 utakmica ;)
.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 jun 2012, 00:46

Ja još nijednu tekmu EP-a nisam pogledao na FTV/BHT1, ukoliko ne mogu na HRT-u, onda nađem neki dobar stream i uživam...

High

Post Postao/la High » 14 jun 2012, 01:06

Po meni je od svih njih najbolji Velid Spaho, zatim Igor Kristić, onda Kemal Ahmetović, Zoran Šuko, a Bilića bih ostavio na zadnjem mjestu, daleko je najgori. Pa i Vugdalić bolje radi svoj posao od njega, obojica sa OBN-a. Mi nemamo kvalitetnog komentatora što se tiče fudbala, kao što smo recimo imali Edina Avdića, koji je bio zadužen za košarkaške utakmice, tačnije NBA ligu. Ne mogu na prste nabrojati komentatore koji stvarno zaslužuju raditi posao koji rade, ali eto. Da nam je jedan fudbalski Edin Avdić, pa makar jednu utakmicu na prvenstvu komentarisao.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 14 jun 2012, 01:15

Dobri komentatori rade za privatne TV kuće isključivo zbog veće plaće koju im ponude i boljih uslova za rad za razliku od državne televizije.

Šuko, Ahmetović, Kristić i co. bi davnih dana napustili Javni servis da im neko ponudi veću lovu, primjer Mustafa Radončić.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

High

Post Postao/la High » 14 jun 2012, 01:16

I oni iz TV1 su najavljlivali svašta nešto, pa su opet bukvalo TV kuća ispod prosjeka. Vrti se tu milion stvari.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 14 jun 2012, 02:43

Baho- njegov mi je glas najveca asocijacija na LP i reprezentativne utakmice koje sam gledao u djetinjstvu. Covjek je komentatorska legenda i barem meni se tesko bilo navici da neko drugi komentarise finale LP, ili tekme reprezentacije. Upecatljivi su bili i monolozi o katastrofalnom stanju nasem sportu i o potrebi za hitnim promjenama u trenucima kad bi nasa repka pusila na terenu (bez obzira na sport) :D Mana mu je sto manjim tekmama pristupa k'o da je kaznjen prenosom.

Kristic- dobar komentator. Mislim da zna najvise stvari onako napamet (ako se dobro sjecam...), posebno o Premier ligi Engleske. Poslije Bahe najbolji izbor za tekme fudbalske reprezentacije.

Spaho- covjek prvu seriju turneje Cetiri skakaonice prenosi k'o da su u pitanju penali u finalu SP-a :D Solidan komentator, dobro se snalazi u svim sportovima, iako ponekad ima problema sa izgovaranjem imena igraca,

Suko- najnarodniji komentator. Prenosi tekmu k'o da sjedi s ekipom u kafani. Ponekad je tako nepripremljen, da pomislis da je upravo dosao iz iste :D Rijec šutina izveo iz jezickog mraka i uveo u mainstream. Danas je bio za Dansku i srcem i dusom :D

Kemo- manje od dva zla s FTV-a- :D Dobar je Kemo, samo brate, covjek umjesto 5 prostih pokusava da izgovori jednu prosirenu recenicu u kojoj se izgubi toliko da se ni sam ne moze izvuci. Mislim da je on uveo praksu tisine dok ide himna Liverpoola. :D

Bilic- sta reci, a da vec nije receno? Covjek je postao neka vrsta legende i sinonim za nepotizam medju rajom. Sjecam se jednog od njegovih prvih prenosa kad je rekao engleska bundesliga. Danima se to spominjalo. Tuzno je da nakon nekoliko godina rada takav gaf niko ne bi ni primjetio jer bi se izgubio u moru ostalih u njegovom komentaru. Siguran sam da je dobar momak, al, yebiga, nije ni mikrofon za svakoga. Zasluzan je za stvaranje hibrida bosanskog i hrvatskog jezika koji prijeti da postane popularan medju omladinom.

Kolega Hadzic- nas najbolji nogometni komentator. Uzivao je u prenosima Serie A na OBN-u a mi smo uzivali u njegovim komentarima. Covjek koji je svojim komentarima uspio koliko-toliko da neutralise sve gluposti koje su dolazile i dolaze iz usta njegovog sukomentatora. Jedva cekam tekme LP. To ce tek biti show. Najpopularniji bh komentator u regionu, mislim.

Vlado Majer- Maher za kosarku. Edin Avdic za siromasne. :D Kad bi ih stavili zajedno da komentarisu npr. finale NBA lige, i ja bi' ga gled'o. :D

Marjan- meni iskreno bezveze. Previse nepotrenih i suvisnih informacija, glas suprotno dijametralan glasu kakav treba da ima sportski komentator. Sjecam se da mi je upropastio jedan El Clasico navijanjem za Barcelonu. Zasluzan za sve nadimke u nogometnoj repki: od Zmajevi do Dijamant.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

High

Post Postao/la High » 14 jun 2012, 02:46

Vladislav Majer, od svih njih je meni najbolji. Valjda kao što ovaj drug iznad reče, komentatore pamtiš po svom nekom (ranijem) periodu. Tačno tako, sjećam se njega i utakmica KK Bosna, svake košarkaške utakmice našeg nacionalog tima i svega bitnog za našu bh. košarku.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 jun 2012, 12:09

Vidim svi se slažemo da nam je Vlado Majer komentator kojeg uvažavamo, pa da svi skupa pošaljemo apel, molbu, zahtjev..kako god, da Vlado počne prenositi nogometne utakmice. :D

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 14 jun 2012, 12:36

High je napisao/la:Po meni je od svih njih najbolji Velid Spaho, zatim Igor Kristić, onda Kemal Ahmetović, Zoran Šuko, a Bilića bih ostavio na zadnjem mjestu, daleko je najgori. Pa i Vugdalić bolje radi svoj posao od njega, obojica sa OBN-a. Mi nemamo kvalitetnog komentatora što se tiče fudbala, kao što smo recimo imali Edina Avdića, koji je bio zadužen za košarkaške utakmice, tačnije NBA ligu. Ne mogu na prste nabrojati komentatore koji stvarno zaslužuju raditi posao koji rade, ali eto. Da nam je jedan fudbalski Edin Avdić, pa makar jednu utakmicu na prvenstvu komentarisao.
Vodi ga kuci ako ti je taj odron od covjeka najbolji komentator. Njegova pristrasnost je presla u jednu veliku bolest kojom je on zarazen, da je to neobjasljivo. Volio bi samo da ga sretnem na ulici (ne da mi se nesto, prije par godina sam ga stalno vidjao) da ga propitam malo o njegovom bijednom zivotu i iskljivanju svojih frustracija na klubovima koji to uopste ne zasluzuju :evil: :evil: :evil:
Sto se ostalih tice, svi se daju slusati, ali Bilic, taj covjek....mene bi bilo stid kada bi jednom sebe poslusao kako to radim...nikada vise ne bi prisao mikrofonu...zali Boze utakmica koje on komentarise jer su osudjene na propast, pa makar na terenu ona bila vrhunska.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 jun 2012, 17:45

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.