Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Hare_BvB » 13 jun 2012, 19:10

secer je napisao/la: al´ zasto muler? muler je ubjedljivo najbolji njemacki igrac i dijete koje je rodjeno za velike utakmice.
Muller nije u stanju napraviti visak, i ti svi njegovi golovi u velikim mecevima su vecinom bili otpaci prve klase, ili plodovi odlicnih kontranpada. On ne moze povuci ekipu, za razliku od npr. Gotzea (sam raskovao najvecu fudbalsku naciju na svijetu jesenas), pa cak i Reusa.

Rovokpac opet krece s Mezgom. Jupi. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 jun 2012, 19:49

Gomez veceras blista 8-)
Zavrtice se Heitingi i Mathijsenu zbog njega,Pepe samo jednom spustio gard i Gomez zabi.
Na desnoj strani veceras ima da izdominiramo :)
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 jun 2012, 20:06

I ja sad pogledah video ovaj s curama/zenama,sta je Howedesu i Kroosu :o :o :o :o :o
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jun 2012, 20:41

Eh, hajd da vidimo koliko moze Elf (i Löw). Na velikom su ispitu, gdje ce pored rezultata, biti interesantno jos mnostvo stvari.
Ja sam se ugodno zavalio u fotelju i ukljucio sve moguce radare (da preduhitrim ove sa Bilda i ostalih :lol: ).

Najvise me plasi Boateng. Iako je bio solidan u prosloj utakmici, njegova ionako labilna licnost tesko podnosi posljednje trzavice, koje ga tuku na privatnom planu.

Prije par dana sam prognozirao da ce sve 4 ekipe imati po 3 boda na kontu nakon drugog kola. Ovo ne bih zelio, ali ipak mislim da cu pogoditi. :mrgreen:

Hajmo Svabe. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 jun 2012, 20:42

secer je napisao/la:losa prva utakmica, losa do bola.
lam dobar, badstuber los, humels jos gori, dok je boateng pruzio jednu od najboljih partija u dosadasnjoj karijeri.
srednina bezidejna, navala sterilna.

lam je zasluzio jednu debelu trojku. dobio je zadatak da zaustavi jedno od boljih krila - nanija, i taj je zadatak obavio bez greske. naravno, ako dobijes zadatak da cuvas brzonogog nanija, onda je logicno i sasvim normalno da neces imati cajta da spartas pred protivnickim golom.

badstuber moze dobiti neku dvicu sa malim plusem. dvaput je katastrofalno reagovao i u tim reakcijama je izgledao gore od mravca. jednom je spasio humels, dok je drugi put imao srecu da su se portugalci spetljali. njegova sreca je u tome sto portugalci nemaju kvalitetnog spica koji bi znao iskoristiti njegove i humelsove poklone.

humelsu cu dati jednu mrsavu dvicu i to samo zbog toga sto je elf uzeo 3 boda.
imao je 3 katastrofalne greske koje kvalitetni spicevi ne oprastaju. prvi put kada je poveo loptu gotovo do centra i izgubio je. drugi put kada je napustio svoju poziciju ostavljajuci prostor ronaldu da neometano useta gotovo do peterca. tu je spasio sjajni boateng. treci put kada ni iz 3 pokusaja nije uspio osigurati loptu iako u blizini nije bilo protivnickih igraca.
jos jednom treba ponoviti da su on i badstuber imali srecu sto portugal ne umije igrati kroz sredinu, tj. njihova igra ide preko krila, i to sto nemju dobrog spica, inace bismo vidjeli trubine i humijeve ocjene.
humels je zanimljiv zato sto cesto iznosi lopte, pokusava sa dugim pasovima, pokusava pomoci navali, itd.
sad, treba reci da je to pogresno i da je njegov primarni zadatak osigurati svoj gol, dok su za taj dio posla koji doticni pokusava obavljati zaduzeni svajn i kedira.
to prolazi u dortmundu koji se brani sa 9 igraca tako da vazda ostane osigurac kad humels krene u avanturu :)
ali, u elfu imamo gomeza, podolskog, tomicu i ozila koji slabo ili nikako ne ucestvuju u odbrambenim zadacima.

boateng mora biti igrac utakmice. njemu dajem suhu peticu jer je uspio neutralisati po mnogima najboljeg svjetskog igraca.
svajni, poldi i gomo su bili prelosi, dok su solidnu partiju pruzili kedira i ozil.
tomica, tomo, tetka mulija :D lose prvo poluvrijeme najboljeg igraca elfa, dok se u drugom probudio i bio jedan od najboljih. tada su i gotovo sve akcije isle preko malog mu. njemu moram dati jednu cetvorkicu 8-) ipak se radi o igracu kojeg sam ja otkrio :D
Za tvoju informaciju Hummels je uz Neuera najbolje ocjenjeni igrac utakmice...
A ovo da se Dortmund brani sa 9 igraca i jos neke tvoje stavke necu ni komentarisati...Sve mi je jasno kad kazes da je Mulla najbolji igrac Elf-a :lol: :lol: :lol:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 jun 2012, 20:43

Hajmo Švabe, nadam se pobjedi ali bit će izuzetno teško ... ne sviđa mi se postava nikako, trebao je Low nešto mijenjat
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jun 2012, 21:16

8-) 8-)

Zbog ovoga sam ja odlozio oruzje sto se tice kritike upuceno Gomezu.

Basti. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 jun 2012, 21:41

Kakva predstava Gomonje u prvom poluvremenu...Swaini nista manje zasluzan...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2012, 21:43

Gdje su oni zagovornici da Klose treba imati prednost u odnosu na razarača Gomeza. :lol:

slika

i naravno Sexsteiger.

slika

8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 13 jun 2012, 21:50

Švabe su mašina ga melje i gazi protivnika. Gomez nije normalan.

camp
Kontakt:

Post Postao/la camp » 13 jun 2012, 21:53

Još sa pola snage lupaju jednu Holandiju, ni oznojili se nisu kako treba, ništa :shock:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jun 2012, 21:56

Jogi u elementu 8-)

slika 8-) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jun 2012, 22:46

Samo nek' Holandija ne prođe grupu i ja zadovoljan. :mrgreen:
Njemačka u 2. poluvremenu reda radi odigrala, a opet Holandija "jedva" utrpala taj gol.
Jogi me nervira. :lol: Pa može li neku minutažu dobiti igrač koji i nije povezan sa Bayernom? :roll: Podolski danas nikakav. I, kako umjesto njega ne može ući Reus? Muller danas bolji od Podolskog x puta, mada je i on mogao otići na klupu.
Zanima me hoće li u 3. meču biti nekih rokada? Hoće li Reus, Gotze, pa možda i Gundogan dobiti šansu? Dobro, Gundo vjerovatno neće, al' Reus i Gotze bi uz Howedesa trebali startati protiv Danaca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jun 2012, 22:50

Monolog je napisao/la:Samo nek' Holandija ne prođe grupu i ja zadovoljan. :mrgreen:
Njemačka u 2. poluvremenu reda radi odigrala, a opet Holandija "jedva" utrpala taj gol.
Jogi me nervira. :lol: Pa može li neku minutažu dobiti igrač koji i nije povezan sa Bayernom? :roll: Podolski danas nikakav. I, kako umjesto njega ne može ući Reus? Muller danas bolji od Podolskog x puta, mada je i on mogao otići na klupu.
Zanima me hoće li u 3. meču biti nekih rokada? Hoće li Reus, Gotze, pa možda i Gundogan dobiti šansu? Dobro, Gundo vjerovatno neće, al' Reus i Gotze bi uz Howedesa trebali startati protiv Danaca.
Svakako da će Low čuvati glavne zvijezde protiv Danaca. Ionako nema razloga riskirati povrede ili suspenzije igrača pred četvrtinu finala. Tako će vjerovatno umjesto Gomeza nastupiti Klose, a umjesto Podolskog, Mullera (možda i Schweinija) Reus, Gotze i Schurrle.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jun 2012, 22:58

I umjesto Boatenga Höwedes.

Bit ce rokada protiv sjevernih susjeda i prilike da jos neki igraci pokazu svoje znanje.

Stare zasluge su kod Löwa najvaznije i on se njih lako ne odrice. Svi smo slozni da Poldi mora malo odmoriti, ali...
Isto tako vjeruje vise provjerenim (na ino sceni) igracima i zato ce Kroos dobivati priliku prije Götzea ili Reusa.

Nije da se slazem (naprotiv) ali dok kola taljigaju i idu bez veceg kvara, nemas sta soferu prigovoriti.
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 jun 2012, 23:07

Njemačka lagano rutinski, bez puno napora.. Et' samo onoliko koliko je trebalo. :mrgreen:

Gomez sjajan večeras. Realizacija na nivou. Sad se (H)Enes pita što ne zabija s ovakom lakoćom i u Bayi u velikim utakmicama?! :mrgreen:

Robben ponovu u jednom od džepova lijevih bekova koji igraju u Bundesligi. Ovaj put u Lahmovom zadnjem džepu.
Hummels blokir'o i presjeko mali milijun lopti, ali moram istać' da mu je samo jednom RVP pobjeg'o i tada su primili gol. Mada je i Stuber tada kasnio sa izlaskom na RVP, stajao je k'o ukopan i lopta mu prođe kroz pišu.
Imao je i Hummels jednu šansu kad je u stilu rasne desetke predribl'o cijelu repku Holandeza i na kraju mašio.
A šta je tek Truba mašio glavom s 2 metra. :o

Moram pohvaliti Boatenga. Šteta (malo sutra :mrgreen: ) je što u Bayernu ne igra beka, jer tu leži njegov pravi kvalitet. Podolski "uključio nevidljivost" ala Ibišević. :mrgreen: Vrijeme je sinko da sjedeš na klupu. Protiv Danske svakako, pa da te nekako Reus, Schurrle ili Gotze svrgnu s prijestolja (Princ) i u knock-out fazi.. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 jun 2012, 23:07

???

Izgleda da su mnogi zanijemili :mrgreen:

Navratim malo na forum da se ismijem i da pročitam prepucavanja rekoh sebi biće to i večeras tako.

Najviše sam se ponadao napadima na Štrudlu kad ga je ono RVP izlevatio k'o tele i postigao golčinu. Vidim ništa se ne dešava ovdje pa ponovo pogledam golove kad ono nije bio Štrudla već Hamls.

Ali fakat ovaj Lew pojma nema. Čuj stavlja u napadu Gomeza a ima Klosea. Čuj stavlja Müllera na desno krilo a ima jednog Reusa.......ccc..........ubij se Joakime derpe jedan!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 13 jun 2012, 23:08

Pa jel' ovo dovoljno da se prestane pljuvat' Super Mario? :mrgreen:
Izgleda da ce se ostvariti moja prognoza da ce on biti prvi strijelac Eura. 8-)

Mislim da stvarno moras biti slijep da ne ne vidis kvalitet u tom momku. Ja se nadam se se prestati prizivati Klosea u prvoj postavi, jer trenutni nijedan napadac na svijetu ne bi igrao ispred Gomeza. 8-)

Slazem se da protiv Danaca treba isprobati neke nove momke, pa da vidimo ko je tu spreman za najvece izazove, a ko ne. :)

I jos nesto: Schweini is back! 8-)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2012, 23:12

Nadam se da će protiv vikinga dobiti šansu Klose,Reus,Gotze,Schürrle,Howedes i Schmelzer na beku jer Boateng ionako zbog kartona ne igra.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jun 2012, 23:17

Sta reci, koji posluku porati ? :lol: :lol:
Rutinski odradjena utakmica, iako su bezpotrebno dopustili Tulipanima da u posljednjim minutama susreta se nada poravnjanju rezultata.

Boateng je uradio pametan potez i ocistio kartone pred pocetak knock-out faze takmicenja i siguran sam da ce u utakmici protiv Danske doci do odredjenih promjena u sastavu.

Najvece razocarenje je Podolski koji dosadasnjem dijelu takmicenja nije nista pokazao i nadam se da ce u 1/4 neko drugi dobiti priliku, jer jednostavno ne vjerujem da Lahm sam moze cijelu lijevu stranu ofenzivno i defenzivno drzati pod kontrolom tokom cijelog takmicenja.

@ effe_sa

izgleda da Gomez cita ovaj forum, pa odlucio da mi dokaze suporotno. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.