GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

mandraX
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 10:39

Virtu4l je napisao/la:Busquets je dobar igrač, ali daleko od toga da je među najboljima.
Na toj poziciji druže jest, sigurno među top5 igrača, ne kažem da je najbolji, da bude jasno...
Ko prati Barcu to može potvrdit', koliko taj igrač samo znači toj Barci, te i da je to igrač koji ubjedljivo najmanje griješi, et' neću reći da nema nikako greške, da ne bude da pretjerujem, a sigurno je većina takvih utakmica gdje mu ne možeš naći nijednu grešku.
M4kaveli je napisao/la:Pa najbolji na svojoj poziciji uz Xabija i Yayu.
Yaya u Man. City-u uopšte ne igra tu poziciju, igra duplo više ofanzivnije nego Busquets.
U Barci je on igrao tu i samo tu poziciju, bez srljanja naprijed kao što to radi u City-u.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jun 2012, 10:44

mandraX je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Busquets je dobar igrač, ali daleko od toga da je među najboljima.
Na toj poziciji druže jest, sigurno među top5 igrača, ne kažem da je najbolji, da bude jasno...
Ko prati Barcu to može potvrdit', koliko taj igrač samo znači toj Barci, te i da je to igrač koji ubjedljivo najmanje griješi, et' neću reći da nema nikako greške, da ne bude da pretjerujem, a sigurno je većina takvih utakmica gdje mu ne možeš naći nijednu grešku.

Tacno tako.
Pa ja kad vidim da Messi uzme loptu na sredini terena i krene u dribling, imam neki osjecaj da ce je izgubit i eto kontre .. a 'vako kad je Busquets uzme, odma je nekako sigurnije .. :mrgreen:
Jednostavno covjek ne gubi tako lako lopte
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 jun 2012, 11:09

Shvatam da volite Barcu, (volim je i sam), ali toliko svrsavanje na prosjecnog igraca mi ne ide u glavu...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 11:19

Titova-Juga je napisao/la:Shvatam da volite Barcu, (volim je i sam), ali toliko svrsavanje na prosjecnog igraca mi ne ide u glavu...
Svrsavanje je kad nekog igrača dižeš u nebesa, trubiš dan-noć da je najbolji na svijetu na toj njegovoj poziciji itd itd, ja ništa od toga ne radim ovdje, samo kažem da on (Busquets) spada u top 5 igrača na toj poziciji, vidiš razliku?
A ti i slični tebi, nemate apsolutno nijednog pravog dokaza/razloga, pa da kažete kako je on samo "prosječan" igrač.
Eh, jedino može bit' to da vi od njeg' očekujete da uzme loptu na 60M od gola, pređe 7-8 igrača, te zabije gol, to je već sedmi par čarapa, a čisto sumnjam da to očekujete, te da tako razmišljate, momak fanstastično radi posao koji mu je naređen i koji se očekuje od njega.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 jun 2012, 11:24

mandraX je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Shvatam da volite Barcu, (volim je i sam), ali toliko svrsavanje na prosjecnog igraca mi ne ide u glavu...
Svrsavanje je kad nekog igrača dižeš u nebesa, trubiš dan-noć da je najbolji na svijetu na toj njegovoj poziciji itd itd, ja ništa od toga ne radim ovdje, samo kažem da on (Busquets) spada u top 5 igrača na toj poziciji, vidiš razliku?
A ti i slični tebi, nemate apsolutno nijednog pravog dokaza/razloga, pa da kažete kako je on samo "prosječan" igrač.
Eh, jedino može bit' to da vi od njeg' očekujete da uzme loptu na 60M od gola, pređe 7-8 igrača, te zabije gol, to je već sedmi par čarapa, a čisto sumnjam da to očekujete, te da tako razmišljate, momak fanstastično radi posao koji mu je naređen i koji se očekuje od njega.

Procitaj par stranica unazad pa ces viditi pravo svrsavanje, na takve likove sam mislio.
S obzirom da je jako malo tako zahvalnih igraca danas, a oni sto su i valjali na toj poziciji lagano im se brise trag jer su na zalasku karijere, ja ga takodjer mogu svrstati na to tvoj peto mjesto od tih pet najbolji jer sam i dalje misljenja da ga najvise upravo izvlaci Barcin stil od noge do noge (dva dodira max), a on se tu najmanje s loptom. susrece. Kamo srece, da predje negdje drugo za svoje karijere dok je jos u top formi pa cu potvrditi svoje razmisljanje.
Neki ga ovdje sa Gattusom usporeduju... prelaze svaku granicu normale...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 11:35

Titova-Juga je napisao/la: Procitaj par stranica unazad pa ces viditi pravo svrsavanje, na takve likove sam mislio.
S obzirom da je jako malo tako zahvalnih igraca danas, a oni sto su i valjali na toj poziciji lagano im se brise trag jer su na zalasku karijere, ja ga takodjer mogu svrstati na to tvoj peto mjesto od tih pet najbolji jer sam i dalje misljenja da ga najvise upravo izvlaci Barcin stil od noge do noge (dva dodira max), a on se tu najmanje s loptom. susrece. Kamo srece, da predje negdje drugo za svoje karijere dok je jos u top formi pa cu potvrditi svoje razmisljanje.
Neki ga ovdje sa Gattusom usporeduju... prelaze svaku granicu normale...
Pročitao sam ja sve, ne zanima me to, trenutno ja i ti diskutujemo. Znam ja vrlo dobro kakvih ovdje sve likova ima, onih kojih misle da je Arsenal najbolji tim na svijetu, da je Džeko najjači napadač današnjice, da je Kobe veći od MJ-a, pa i onih koji misle da je Busquets najbolji igrač na svijetu, na svojoj poziciji, što je naravno netačno.

Nema se tu više onda šta pričati, čim si ti došao do te priče da on mora preći negdje drugo da bi dokazao svoju klasu.
Te priče su totalno blamažne, a do njih se dolazi kad nemaš ništa drugo da kažeš, zašto niko ne priča tako kad je riječ o jednom Scholes-u, ha ya, pa i on je karijeru proveo u jednom klubu, al' ga opet svi dižu u nebesa, nije imao potrebu da prelazi u drugi klub da bi dokazao svoju klasu.
Al' dobro, opet mislim da je uspjeh kad ga raja nekako ugura među top5, pa i top10 igrača na svojoj poziciji, jer momak je '88 godište, znači strašno mlad, a ja koliko znam upravo ta pozicija zahtjeva iskustvo (dokaz: Raha, Gattuso), tako da njegovo vrijeme tek dolazi.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 jun 2012, 11:40

mandraX je napisao/la:
Nema se tu više onda šta pričati, čim si ti došao do te priče da on mora preći negdje drugo da bi dokazao svoju klasu.
Te priče su totalno blamažne, a do njih se dolazi kad nemaš ništa drugo da kažeš, zašto niko ne priča tako kad je riječ o jednom Scholes-u, ha ya, pa i on je karijeru proveo u jednom klubu, al' ga opet svi dižu u nebesa, nije imao potrebu da prelazi u drugi klub da bi dokazao svoju klasu.
Al' dobro, opet mislim da je uspjeh kad ga raja nekako ugura među top5, pa i top10 igrača na svojoj poziciji, jer momak je '88 godište, znači strašno mlad, a ja koliko znam upravo ta pozicija zahtjeva iskustvo (dokaz: Raha, Gattuso), tako da njegovo vrijeme tek dolazi.

Nuzno ne mora, sto se mene tice neka ga tu do kraja karijere, nego da i nekima malo otvori oci da vide da nije SuperStar. A sigurno da bi odlaskom u drugi klub, a ne "neciji" najdraziji olaksalo i onima koji ga dizu u nebesa da priznaju ono sto je vidljivo. Ne bih mnogo Barcina igra izgubila ni sa Ambrosinijem koji je vec odavno presisao dobre igracke godine u vezi. Njihov problem je ipak nekonstantnost u odbrani.

Smrt nacionalizmu !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2012, 11:40

Ima li šta ovako da se kaže o razvoju situacije u ovoj grupi ili je glavna tema Busquets i povremeno Gattuso?
Samo me zanima zašto jedni moraju totalno popljuvat jednog igrača da bi dokazali da je drugi bolji. Znači bitno je reči da je Busquets prosjek da bi se npr. dokazalo da je Gattuso veliki, ako je to novi način argumentacije, onda odmah možemo sve ovde zatvorit i reči Laku noć. A mnogo puta tako vidim te diskusije kad se jedan igrač popljuva da bi se drugi napravio većim. A zar ne mogu ebemu obojica biti dobri i to dobri na svoj način. Mislim smiješno je stvarno reči da je Busquets prosjek. Ne tražite izgovore u tome dobro igra u Barci zbog njihovog sistema ovo ono, pa et jedan Ibra se kod Barca Bog zna šta nije snašao. Pa jel to sad znači Ibra prosjek jel?
Busquets sjajno drži loptu , tehnički je potkovan i momak odradi dosta posla kojeg oni koji gledaju površno fudbal i ne vide. A Gattuso je bio uvijek Braveheart, veliki i nevjerovatni borac, koji kao da ima 2 srca koliko trči i bori se. Ali Španac drugačije igra i tehnički je potkovaniji. A stvar je uvijek ukusa. Međutim, ako kažemo da je Busquets prosjek onda ta izjava nikako ne stoji, postaje čak i smiješna. Ako kažemo ovaj neki drugi je bolji od njega, onda se tu već može raspravljat. Znači hoću da kažem i čudim se što ljudi uvijek idu u krajnost. Odmah ovaj neki je prosjek, smeće, ovo ono.....Pa kuda, kuda??? :D :D

I sutra se radujem utakmici Hrvatska - Italija koja bi trebala biti poslastica, pogotovo što se uzbuđenja, borbe, dramatike tiče, jer je bitna za obje reprezentacije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 jun 2012, 11:43

effe_sa je napisao/la:Ima li šta ovako da se kaže o razvoju situacije u ovoj grupi ili je glavna tema Busquets i povremeno Gattuso?
Samo me zanima zašto jedni moraju totalno popljuvat jednog igrača da bi dokazali da je drugi bolji. Znači bitno je reči da je Busquets prosjek da bi se npr. dokazalo da je Gattuso veliki, ako je to novi način argumentacije, onda odmah možemo sve ovde zatvorit i reči Laku noć. A mnogo puta tako vidim te diskusije kad se jedan igrač popljuva da bi se drugi napravio većim. A zar ne mogu ebemu obojica biti dobri i to dobri na svoj način. Mislim smiješno je stvarno reči da je Busquets prosjek. Ne tražite izgovore u tome dobro igra u Barci zbog njihovog sistema ovo ono, pa et jedan Ibra se kod Barca Bog zna šta nije snašao. Pa jel to sad znači Ibra prosjek jel?
Busquets sjajno drži loptu , tehnički je potkovan i momak odradi dosta posla kojeg oni koji gledaju površno fudbal i ne vide. A Gattuso je bio uvijek Braveheart, veliki i nevjerovatni borac, koji kao da ima 2 srca koliko trči i bori se. Ali Španac drugačije igra i tehnički je potkovaniji. A stvar je uvijek ukusa. Međutim, ako kažemo da je Busquets prosjek onda ta izjava nikako ne stoji, postaje čak i smiješna. Ako kažemo ovaj neki drugi je bolji od njega, onda se tu već može raspravljat. Znači hoću da kažem i čudim se što ljudi uvijek idu u krajnost. Odmah ovaj neki je prosjek, smeće, ovo ono.....Pa kuda, kuda??? :D :D

I sutra se radujem utakmici Hrvatska - Italija koja bi trebala biti poslastica, pogotovo što se uzbuđenja, borbe, dramatike tiče, jer je bitna za obje reprezentacije.
Nemoj Ibru mijesat, covjek koji voli da ima loptu u nogama i pravi extra poteze sto mu recimo u mom dragom Milanu taman odgovara. Barcinom stilu nikako i zato nije ni uspio.
Rekoh, povukli su me neki za jezik ovdje sto se tice Sergia jer se isti dize u nebesa malo previse.

Smrt nacionalizmu !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2012, 11:50

Titova-Juga je napisao/la:

Nemoj Ibru mijesat, covjek koji voli da ima loptu u nogama i pravi extra poteze sto mu recimo u mom dragom Milanu taman odgovara. Barcinom stilu nikako i zato nije ni uspio.
Rekoh, povukli su me neki za jezik ovdje sto se tice Sergia jer se isti dize u nebesa malo previse.
Ja ti navodim primjere kod rezonovanja neki stvari. Svako bi volio da je uvijek onaj za kog navija i koga voli najbolji. A jedno je volit igrače, a drugo je previše ih dizat u nebo. Treba malo naći sredinu. A nemoguće je oko nečeg se 100 % složit. Zato nekad neke diskusije postanu besmislene. A da ne govorimo koliko su besmislene, kad ljudi odu u krajnost. ;)
A Sergio jeste super igrač. Sad uvijek zavisi šta ko voli, pogotovo treneri. Ja sam uvijek smatrao za ekipu jako značajnim i igrače poput Gatussa , Van Bommela, jer to su borci, imaju to nešto da podignu ekipu, da je vuku za sebe. Dok je Busquets više profinjena fudbalska vrsta, ali odradi on dosta i prljavog posla. Samo tehnički je jači od ovih neki ratnika koji igraju u veznom redu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 jun 2012, 11:53

effe_sa je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Ja ti navodim primjere kod rezonovanja neki stvari. Svako bi volio da je uvijek onaj za kog navija i koga voli najbolji. A jedno je volit igrače, a drugo je previše ih dizat u nebo. Treba malo naći sredinu. A nemoguće je oko nečeg se 100 % složit. Zato nekad neke diskusije postanu besmislene. A da ne govorimo koliko su besmislene, kad ljudi odu u krajnost. ;)
A Sergio jeste super igrač. Sad uvijek zavisi šta ko voli, pogotovo treneri. Ja sam uvijek smatrao za ekipu jako značajnim i igrače poput Gatussa , Van Bommela, jer to su borci, imaju to nešto da podignu ekipu, da je vuku za sebe. Dok je Busquets više profinjena fudbalska vrsta, ali odradi on dosta i prljavog posla. Samo tehnički je jači od ovih neki ratnika koji igraju u veznom redu.
Meni su iskreno takvi igraci najdraziji jer su vecinom motor ekipe, a kada oni igraju lose onda i cijeli tim nekako sa sobom povuku. Tehnicki je jaci i od Gattusa i Van Bommela tu se slazemo, ali definitivno ne mislim da je cjelokupno bolji igrac od dvojice i potrebniji trenutno Barci kosto je jedan bio nekada Milanu a drugi u Bayernu.

Smrt nacionalizmu !!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 12:01

@effe_sa objasnio...

Neću više ništa pisati o ovoj temi "Busquets vs. ..." jer nema potrebe izgleda, ja stalno trubim da nije najbolji igrač na toj pozicij, a on stalno priča o tome kao da sam ja to rekao, nikako da zanemari tamo nekog ko je to bubn'o...Gattuso i Busquets su dva apsolutno različita igrača, doduše @effe_sa je to objasnio, tako da nemam potrebe ponavljat', i još bi samo na to njegovo dodao da je Busquets premlad, '88 godište, puno mlađi od Gattusa, tako da (ponavljam), njegovo vrijeme tek dolazi...

Pozdrav.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 13 jun 2012, 16:21

Bravo, upropastili ste temu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 jun 2012, 20:37

baš spamju temu bezveze ko djeca nemaš volje ništa pisat .Ode tema .......
Neki nek pročitaju Ibrinu Ibrahmovićevu knjigu tamo će nać znanje i formulu za sve o talijanskom i španjolskom fudbalu.Usporedbu znanje i moć općenito (preporuka ) .

Sretno sutra komšijama kockastima Cro timu ;)

High

Post Postao/la High » 13 jun 2012, 23:45

Zanimljiva izjava Bilića, ovakve i slične izjave bi ih mogle koštati glave u dvije utakmice, ipak su to Italija i Španija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jun 2012, 23:48

Veoma teško će sutra biti našim susjedima s obzirom da sam nakon relativno dugo vremena vidio jednu novu Italiju, koja je igrala s 2 napadača protiv Španije, borbeni duh im nikada nije falio, imaju igru, teško veoma teško
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 13 jun 2012, 23:55

zizu1991 je napisao/la:Veoma teško će sutra biti našim susjedima s obzirom da sam nakon relativno dugo vremena vidio jednu novu Italiju, koja je igrala s 2 napadača protiv Španije, borbeni duh im nikada nije falio, imaju igru, teško veoma teško
Nemaju oni sanse protiv Italije ;) dobice minimale tricu, naravno ako Prandeli bude pametan pa Di Natalea stavi u prvih 11.
FORZA NAPOLI

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2012, 23:58

Italija - Hrvatska, očekujem tvrdu, taktičku utakmicu, al' opet nabrijanu do neba :mrgreen: Malo golova, više udaranja...ukratko...Talijani su kvalitetniji, definitivno, očekujem pobjedu.

Španija - Irska, uništavanje, bukvalno :mrgreen: min. 3 razlike ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jun 2012, 23:59

Ne bih ja podcijenio ni susjede i oni su čupavi ako Modrića Italijani zatvore, na kojem se bazira igra Hrvatske u ovom trenutku, moglo bi biti problema za susjede
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 14 jun 2012, 00:14

Italijani su zatvorili Xavija, ne vidim zašto ne bi i Modrića. Marchisio i Motta će se za to pobrinuti. Italijani imaju itekako brz protok lopte i brze napadače što 'rvatskoj nikako ne odgovara. Di Natale se odlično ubacuju iz drugog plana, a Pirlo ima najbolji pas na svijetu, spori i tromi štoperi 'rvatske će s tim imati dosta problema.

Svi su vidjeli da ovo nije klasična katanac Italija, već ekipa koja igra moderni fudbal, oraganizovano se brani, a podjednako dobro i napada.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.