Ja imam životno pravilo kojeg se držim u svim sportovima - ne pratim NCAACarlo je napisao/la:Naravno, ako sve bude po planuNedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nadam se da će biti nešto od te cijele priče, sviđa mi se što je i on (ako je vjerovati tome što piše) zainteresovan da dođe u Garden, znači da bi mogao pasti dogovor. Mislim da ćemo slijedeće sezone prisustvovati definitivnom povratku Knicksa u sami vrh.
spominje se da bi Scoop Jardine mogao biti draftovan od strane Knicksa kao backup PG
http://knicksnow.com/videos/1451/2012-d ... op-jardine" onclick="window.open(this.href);return false;
New York Knicks
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Re: New York Knicks
i ja pojma nemam ko je, ali ima cool ime i solidan intervjuNedozvoljenaPozicija je napisao/la:Ja imam životno pravilo kojeg se držim u svim sportovima - ne pratim NCAAZnači nemam blage veze kakvi ljudi dolaze sa drafta, upoznam ih tek u Major ligi...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
JR je sinoć uhapšen u Miamiju jer je vozio bez vozačke dozvole, ali je ubrzo pušten na slobodu...
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Doš'o do Miamija bez vozačkeCarlo je napisao/la:JR je sinoć uhapšen u Miamiju jer je vozio bez vozačke dozvole, ali je ubrzo pušten na slobodu...
Bože daj mu pameti...
Mislim da trenutno boravi u Miamiju, a vjerovatno je išao avionom, ne vjerujem da je išao autom, ipak je to daleko 
[youtube][/youtube]
Nadam se da će Dolan dati sve od sebe da ga zadrži, mislim može on zadržati njega, ali onda će biti teško zadržati Novaka. Uglavnom, obojica su rekli da žele ostati u NYu.

Nadam se da će Dolan dati sve od sebe da ga zadrži, mislim može on zadržati njega, ali onda će biti teško zadržati Novaka. Uglavnom, obojica su rekli da žele ostati u NYu.
OleeHoward Beck @HowardBeckNYT
Knicks (surprise!) announce they have given Mike Woodson a multiyear contract extension.
Sretan 28. rođendan Melu i da mu sljedeća sezona bude uspješnija nego ijedna do sad
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... op-du-jour" onclick="window.open(this.href);return false;
Naši opasno zagrizli za Scoopa, nadam se da ćemo ga draftovati, izgleda pravo dobar play
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... op-du-jour" onclick="window.open(this.href);return false;
Naši opasno zagrizli za Scoopa, nadam se da ćemo ga draftovati, izgleda pravo dobar play
Mogao bi nam se pridružiti Teletović onda bi nas ovdje bilo tonu i po 
- SheldonCooper
- Kontakt:
Veoma zanimljiv članak o tome šta će se dešavati s Knicksima. http://tiny.cc/z2etfw
Do promjene u roosteru će doći sigurno. Ovaj slučaj sa SC se znao da će se desiti potpisivanjem JR Smitha. Nije bio potreban, na kraju je donio više štete nego koristi (u igri a i SC)
Do promjene u roosteru će doći sigurno. Ovaj slučaj sa SC se znao da će se desiti potpisivanjem JR Smitha. Nije bio potreban, na kraju je donio više štete nego koristi (u igri a i SC)
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
baš sam jučer čitao članak. sutra je suđenje bird rightsa i izgleda da nećemo dobiti tako da će nam oduzeti 5 miliona sa potpisom Lina, a ako dobijemo onda ćemo dobiti dodatnih 5 miliona, ali izgleda ništa od toga. JR će ostati, a ako slučaju odbije onda nećemo sa tih 2.5 miliona ništa raditi jer će biti zamrznuti. kažu da ćemo možda tradeovati Douglasa ili Fieldsa za neki pick prve runde, sviđa mi se ta ideja jer je pravo dobar draft ove godine, posebno od 20. do 50. pozicije gdje će biti stealova samo takvih.
I da, Amare se uveliko priprema za novu sezonu, svaka mu čast, tako i treba. Ima fino 4 mjeseca da se vrati u formi i da postane dominantan kao što je nekad bio, a nadam se da će ga povrede zaobići.Amar'e Stoudemire @Amareisreal
Workout #2 today complete.
- adriano_leite
- Kontakt:
Cini mi se da je Fields slobodan igrac, da mu treba produziti ugovor. Ista situacija je sa Novakom, Linom, Baronom, Jeffriesom, Bibbyem. Tacnije igraci koji su pod ugovorom su Melo, Stat, Tyson, Iman, Douglas, Harellson, Jordan.Carlo je napisao/la:baš sam jučer čitao članak. sutra je suđenje bird rightsa i izgleda da nećemo dobiti tako da će nam oduzeti 5 miliona sa potpisom Lina, a ako dobijemo onda ćemo dobiti dodatnih 5 miliona, ali izgleda ništa od toga. JR će ostati, a ako slučaju odbije onda nećemo sa tih 2.5 miliona ništa raditi jer će biti zamrznuti. kažu da ćemo možda tradeovati Douglasa ili Fieldsa za neki pick prve runde, sviđa mi se ta ideja jer je pravo dobar draft ove godine, posebno od 20. do 50. pozicije gdje će biti stealova samo takvih.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Fields će biti slobodan igrač, ali možemo poklopiti svaku ponudu tako da će vjerovatno biti tradeovan u GSW za 30 pick koliko sam ja razumio. Drag mi je igrač, ali će tražiti sigurno oko 4-5 miliona što mi možda i nemamo, a možda to i ne zaslužuje jer je imao katastrofalnu sezonu, šut mora podhitno popraviti ukoliko želi napredovati. Također, moguće da će Douglas i Jorts biti trandeovani.adriano_leite je napisao/la:Cini mi se da je Fields slobodan igrac, da mu treba produziti ugovor. Ista situacija je sa Novakom, Linom, Baronom, Jeffriesom, Bibbyem. Tacnije igraci koji su pod ugovorom su Melo, Stat, Tyson, Iman, Douglas, Harellson, Jordan.Carlo je napisao/la:baš sam jučer čitao članak. sutra je suđenje bird rightsa i izgleda da nećemo dobiti tako da će nam oduzeti 5 miliona sa potpisom Lina, a ako dobijemo onda ćemo dobiti dodatnih 5 miliona, ali izgleda ništa od toga. JR će ostati, a ako slučaju odbije onda nećemo sa tih 2.5 miliona ništa raditi jer će biti zamrznuti. kažu da ćemo možda tradeovati Douglasa ili Fieldsa za neki pick prve runde, sviđa mi se ta ideja jer je pravo dobar draft ove godine, posebno od 20. do 50. pozicije gdje će biti stealova samo takvih.
Lin će sigurno ostati Knick, to je izjavio i Woody rekavši da će mu Lin biti startni play bez obzira na sve.
Novak je rekao da mu se sviđa život u NYCu tako da vjerujem da će ostati i za manje para, tačnije nudimo mu 1.98 miliona, a siguran sam da će on dobiti i većih ponuda.
Eh za Barona, Jeffriesa i Bibbyja ne znam, vjerovatno će Jeffries ostati, samo šteta što ima problema sa povredama, on je fantastičan odbrambeni igrač, a za ovu dvojicu ne vjerujem jer se uveliko traže back-up play za Lina, a spominju se Gary Neal, Ray Felton, Jason Kidd, Jonny Flynn... Nekom od njih bi bio ponuđen veteranski minimum obzirom da smo loši sa salary capom.
Također, JR Smith bi mogao ostati jer mu se sviđa život u NYCu, a znamo da je on miljenik Woodyja. Nadam se da će popraviti šut jer nas je on uništio u par utakmica.
Back up za Chandlera bi mogao biti Marcus Camby, bivši Knick.
Vidjećemo šta će se događati u periodu do sezone, sigurno će biti zanimljivo.
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... -allen-but" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogao bi doći i Allen, ali malo mu je 1.5 milion
Do prvog jula će pasti odluka.Alan Hahn @alanhahn
Bird Rights arbitration took 3.5 hours. No decision made today. Steve Novak was present, but did not give testimony. More to come in Fix.
Stern said he doesn't see why the Knicks would need more salary-cap space for another key acquisition, when, in his opinion, they're already stacked.
"I mean, on top of Jeremy and on top of Amare [Stoudemire] and on top of Carmelo [Anthony] and on top of [Tyson] Chandler and on top of [Iman] Shumpert and on top of ...," he said. "I mean, the Knicks are loaded."
Regarding Lin, Stern said he expects him to be a "really good" player for the Knicks
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... are-loaded" onclick="window.open(this.href);return false;
I SRETAN 28. ROĐENDAN NOVAKINE-U!

jest ovaj phil licemjeran... u januaru je rekao da bi samo Knickse prihvatio, a sada kao ne bi.Phil says Knicks are 'clumsy'
Phil Jackson says he wouldn't have wanted to coach the Knicks -- even if the team asked.
"I wasn't gonna take that job; that's for sure," he told HBO's "Real Sports" in an interview scheduled to air Tuesday night.
Jackson -- who won 11 championships as coach of the Bulls and Lakers -- said Knicks owner James Dolan never called him about the job.
Jackson, 66, was a member of two Knicks championship teams and said he has thought about coaching in New York, but wouldn't want to lead the current team because it's "clumsy."
"They don't fit together well. (Amare) Stoudemire doesn't fit well with Carmelo (Anthony)," said Jackson, when asked to expand on "clumsy." "Stoudemire's a really good player. But he's gotta play in a certain system and a way.
"Carmelo has to be a better passer. And the ball can't stop every time it hits his hands. They need to have someone come in that can kinda blend that group together."
Jackson, who retired after the 2010-11 season, was heavily rumored to be a candidate for the position before the Knicks eventually removed Mike Woodson's interim tag and give him a multiyear contract in late May.
Jackson said the Knicks and Orlando Magic openings this offseason were not the positions to bring him back to the bench.
He says he wasn't interested in Orlando because it's too far from his Montana home.
a sigurno bi prihvatio da ga je Dolan zvao i sada mu je vjerovatno krivo jer je Woody dobio posao, iskreno i drago mi je što se Woody dobio posao.
Jamie O'Grady @LoHudKnicks
RT @lazenby: Phil sounds "disrespected." How he talks when he feels disrespected. Zinging Melo and the Knicks may have made him feel better
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... hts-appeal" onclick="window.open(this.href);return false;This is a win for the Knicks, because it means their salaries will not count against the cap.
Here is the NBPA statement. More to come.
---
New York, NY—June 22, 2012: Arbitrator Kenneth Dam today affirmed the National Basketball Players Association’s position that players claimed off waivers retain their valuable “Bird” and “Early Bird” rights when they become free agents. As a result of the arbitrator’s decision, Jeremy Lin and Steve Novak of the New York Knicks will enter the 2012-13 free agency period with “Early Bird” rights, and Chauncey Billups of the Los Angeles Clippers and J.J. Hickson of the Portland Trailblazers will enter the 2012-13 free agency period with full “Bird” rights. Future players claimed off waivers will likewise benefit from today’s ruling.
“Bird and Early Bird rights are the lynchpin of our Soft Cap system, and we’re pleased that Professor Dam recognized that a player does not forfeit these important rights unless he makes an affirmative decision to sign with a new team as a free agent,” NBPA Executive Director Billy Hunter said. “Players fought hard for a Collective Bargaining Agreement that allows maximum flexibility for free agent players while also permitting teams to retain their core free agents, and today’s decision affirms both of these important principles.”
OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
pobjeda na sudu za bird rights
niko nije očekivao da će se ovo desiti, svi su mislili da nemamo nikakve šanse, ali evo, dobili smo ono što nam je trebalo. sada možemo dovesti kvalitetnu dvicu i kvalitetnog šutera
i da, umalo zaboravih... Nash je prije dva dana bio u NYCu i rekao je da će definitivno razmisliti o ponudi Knicksa ako je bude bilo, a legenda Knicksa Walt Clyde Frazier je rekao Nashu da ga Knicksi trebaju.
Chandler, Amare, Melo, Lin, Nash
vjerujem da bi Lin i Nash mogli igrati zajedno, kao što su Baron i Lin igrali par puta i odlično su se slagali.
http://sports.yahoo.com/news/steve-nash ... --nba.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alan Hahn
Steve Nash is making eyes at you, New York (via @WSJ): "I'm completely open to it. In some ways, it'd be great to play for the Knicks. I don't want to, you know, set off any alarm bells right now, but it'd be a great opportunity. It's a franchise I'd love to play for. It's a city I love, obviously, living here the last 10 summers . . . I would definitely consider it, if they had interest in me."
i to znači da:Marc Berman @NYPost_Berman
**** said today J.R. Smith will not opt in at tomorrow's deadline, leaving him free agent. But likely will re-sign with 20 percent raise.
tačnije:Marc Berman @NYPost_Berman
If Smith accepts #Knicks 20-percent raise, the club doesn't have to use any of their mid-level exception to sign Smith. That's old news.
Howard Beck @HowardBeckNYT
Lots of questions re Smith. He qualifies as non-Bird, which means he can get 20% raise and multiyear. Won't need MLE.
- SheldonCooper
- Kontakt:
Vidim da portal spominje odlazak Lina u Lakerse, ne znam odakle im ta informacija??
Niti na jednom relevantnom site-u nisam pročitao.
Mislim da će rooster Knicksa ostati isti što se tiče ovi "glavni" ali i bespotrebni igrača, jedino će izgleda Fields napustiti ekipu. Što se tiče dolazaka tu se nagađa sve i svašta
Mislim da će rooster Knicksa ostati isti što se tiče ovi "glavni" ali i bespotrebni igrača, jedino će izgleda Fields napustiti ekipu. Što se tiče dolazaka tu se nagađa sve i svašta
I'm not insane, my mother had me tested!
Lin ostaje 101%... ne da ga Dolan, ne da ga Grunwald i ne da ga Woody.SheldonCooper je napisao/la:Vidim da portal spominje odlazak Lina u Lakerse, ne znam odakle im ta informacija??Niti na jednom relevantnom site-u nisam pročitao.
razlog zbog kojeg ga ne da Dolan su pare... on je zaradio na Linu preko 100 miliona, čini mi se 170m se spominje, nisam siguran. Grunwald ga ne da jer ne može naći kvalitetnijeg playa za manje pare, a salaray-cap nam je skoro pa pun, a Woody ga je zavolio pravo tako da ostaje sigurno. ovi sa ss.ba lupaju, baš me zanima odakle im ta informacija.
baš me zanima ko će nam doći obzirom da su i Nash i Kidd izjavili da bi voljeli doći u NYC. Kidd bi bio back-up dok bi Nash sigurno igrao playa, a Lin bi bio na dvici.

Melova vostana figura u poznatom muzeju vostanih figura Mdame Tussauds u New Yorku.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.