GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

dexter___
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la dexter___ » 14 jun 2012, 16:06

Titova-Juga je napisao/la:
dexter___ je napisao/la:Jedno pitanje,nevezano za temu,zna li iko koje se grupe krizaju,ili jos bolje cijeli raspored do finala?

A1 - B2 (21.06.2012.)

B1 - A2 (22.06.2012.)

C1 - D2 (23.06.2012.)

D1 - C2 (24.06.2012.)
A dalje ,je li kao i na proslom (A1-B2) na (A2-B1) ili ?

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 14 jun 2012, 16:07

Titova-Juga je napisao/la:Lijepo je vidjeti ovakva imena, mogu misliti kakvu bi repku imali ukljucujuci i ostale drzave uh....
Ali Strinic sigurno ne bi bio u mojoj idealnoj momcadi.
Nažalost nitko drugi nema. ;) Papac od prije par godina bi bio dobro rješenje, ali danas Strinić može puno više pružiti. Ja sam bio jedan od prvih koji su se smijali Striniću kad je počeo dobijati pozive, ali realno momak uopće ne igra tako loše u posljednje vrijeme. Ali **** je kad cijela nacija očekuje novog Roberta Jarnija, a da nije ni svjesna da se bočni poput Jarnija ne rađa tako često...
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 14 jun 2012, 16:08

dexter___ je napisao/la:
dexter___ je napisao/la:Jedno pitanje,nevezano za temu,zna li iko koje se grupe krizaju,ili jos bolje cijeli raspored do finala?

A1 - B2 (21.06.2012.)

B1 - A2 (22.06.2012.)

C1 - D2 (23.06.2012.)

D1 - C2 (24.06.2012.)
A dalje ,je li kao i na proslom (A1-B2) na (A2-B1) ili ?

È1 - È3 (27.06.2012.)
È2 - È4 (28.06.2012.)

Znači, pobjednik A i B, a vamo C i D.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 14 jun 2012, 16:13

Offside je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Lijepo je vidjeti ovakva imena, mogu misliti kakvu bi repku imali ukljucujuci i ostale drzave uh....
Nažalost nitko drugi nema. ;) Papac od prije par godina bi bio dobro rješenje, ali danas Strinić može puno više pružiti. Ja sam bio jedan od prvih koji su se smijali Striniću kad je počeo dobijati pozive, ali realno momak uopće ne igra tako loše u posljednje vrijeme. Ali **** je kad cijela nacija očekuje novog Roberta Jarnija, a da nije ni svjesna da se bočni poput Jarnija ne rađa tako često...

A ne znam iskreno, meni ono sto Strinic radi djeluje previse jednostavno da bi ga ubacivao u bilo koju ozbiljnu reprezentaciju. Znaci primanje lopte i vracanje stoperu. Cak je i Dario Simic imao vise igre prema naprijed, ali je on ipak bio mnogo bolji defanzivac od Strinica. Jednostavno nema apsolutno nikakvu tehniku a nije vala ni neprelazan u odbrani.

TAMAN NJEGOV RANG ISKRENO

Calciomercato: Bologna i Torino prate Strinića

Solidna igra protiv Irske na startu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini skrenula je pažnju europskih klubova na hrvatskog reprezentativca Ivana Strinića (24)...

Talijanski nogometni portal Calciomercato tako navodi da se talentirani lijevi bočni Bilićeve momčadi nalazi na radaru dvaju klubova iz Serije A - Bologne i Torina.

"Fizički je jak, dobar i u defenzivi i u napadu", piše Calciomercato o Striniću, procjenjujući da bi ukrajinski Dnjipro, s kojim ima ugovor do 2015. godine, mogao za njega tražiti oko tri milijuna eura odštete.

Strinić je, podsjetimo, kod kuće igrao za Hrvatski dragovoljac i Hajduk, a u Dnjipro je otišao u siječnju prošle godine. Za hrvatsku je reprezentaciju ubilježio 15 nastupa.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

dexter___
Kontakt:

Post Postao/la dexter___ » 14 jun 2012, 16:17

A1 - B2 (21.06.2012.)

B1 - A2 (22.06.2012.)

C1 - D2 (23.06.2012.)

D1 - C2 (24.06.2012.)[/quote]

A dalje ,je li kao i na proslom (A1-B2) na (A2-B1) ili ?[/quote]

È1 - È3 (27.06.2012.)
È2 - È4 (28.06.2012.)

Znači, pobjednik A i B, a vamo C i D.[/quote]

Oki,hvala! Znaci nije kao na proslom ne mogu se sastati ekipe iz iste grupe prije finala!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 14 jun 2012, 16:18

dexter___ je napisao/la:A1 - B2 (21.06.2012.)

B1 - A2 (22.06.2012.)

C1 - D2 (23.06.2012.)

D1 - C2 (24.06.2012.)
A dalje ,je li kao i na proslom (A1-B2) na (A2-B1) ili ?[/quote]

È1 - È3 (27.06.2012.)
È2 - È4 (28.06.2012.)

Znači, pobjednik A i B, a vamo C i D.[/quote]

Oki,hvala! Znaci nije kao na proslom ne mogu se sastati ekipe iz iste grupe prije finala![/quote]

Nema frke. Upravo tako.

Znaci, Azzurri - Vatreni finale :- ) hehe

Smrt nacionalizmu !!

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 14 jun 2012, 16:21

Offside je napisao/la:

A ne znam iskreno, meni ono sto Strinic radi djeluje previse jednostavno da bi ga ubacivao u bilo koju ozbiljnu reprezentaciju. Znaci primanje lopte i vracanje stoperu. Cak je i Dario Simic imao vise igre prema naprijed, ali je on ipak bio mnogo bolji defanzivac od Strinica. Jednostavno nema apsolutno nikakvu tehniku a nije vala ni neprelazan u odbrani.

TAMAN NJEGOV RANG ISKRENO

Calciomercato: Bologna i Torino prate Strinića

Solidna igra protiv Irske na startu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini skrenula je pažnju europskih klubova na hrvatskog reprezentativca Ivana Strinića (24)...

Talijanski nogometni portal Calciomercato tako navodi da se talentirani lijevi bočni Bilićeve momčadi nalazi na radaru dvaju klubova iz Serije A - Bologne i Torina.

"Fizički je jak, dobar i u defenzivi i u napadu", piše Calciomercato o Striniću, procjenjujući da bi ukrajinski Dnjipro, s kojim ima ugovor do 2015. godine, mogao za njega tražiti oko tri milijuna eura odštete.

Strinić je, podsjetimo, kod kuće igrao za Hrvatski dragovoljac i Hajduk, a u Dnjipro je otišao u siječnju prošle godine. Za hrvatsku je reprezentaciju ubilježio 15 nastupa.
Od toga nema ništa, on ima primanja u Ukrajini koja mali italijanski klubovi koji plešu između Serie A i B ne mogu pratiti. Ako se ne varam prima preko milion eura godišnje. :lol: Za njega bi igrački bilo bolje u svakom slučaju da se preseli u jaču ligu...
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jun 2012, 16:23

Još nešto manje od 2h do utakmice, jedva čekam, baš me zanima kako će proteći, kakva će biti igra jednih odnosno drugih, postavka, izmjene, veoma zanimljiva i ne izvjesna utakmica, oni koji tvrde da će Italijani razvaliti su simpatizeri Italije, kao i oni koji tvrde da će Hrvatska to isto napraviti
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 14 jun 2012, 16:34

baresi#6 je napisao/la:e sad kontajte da rata nije bilo i da je ostala yuga kakva bi to repka bila jbt pa špancima i švabama bi se gaće tresle od modrića srne jelavića džeke pjanića vidića stankovića kolarova handanovića itd itd bogovu ti ripicu :shock: :shock: :shock:
Džaba ti sada biti Jugonostalgičan te zamišljati i sanjati kakva bi sila (bar u sportovima) bili da se zajednička država nije raspala a ustvari smo sami krivi za to. Tvoji roditelji, moji roditelji, Slovenci u Sloveniji, Hrvati u Hrvatskoj, Makedonci u Makedoniji su htjeli drugačije i glasali su za samostalne države i tako ti je sada kako ti je, ne vrijedi ti se vraćati toliko unazad i spominjati Jugoslaviju i eventualne sportske uspjehe zemlje koja više ne postoji već 20 godina. Nekada je i SSSR bio nešto sasvim drugo pa sada imamo tonu njegovih bivših država ali koje sa ponosom nastavljaju da koračaju dalje i naprijed ka postizanju što boljih sportskih rezultata. Hrvatska iz 98 te njihovo treće mjesto u Francuskoj bi trebao biti dovoljan primjer za sve ostale države bivše zemlje da se mnogo toga može dostići i postići i u ovim našim sadašnjim okvirima. Ne treba nama nikakva zajednička država da bi bili neko i nešto u sportu, treba se samo raditi, ulagati u sport, znati iskoristiti do maksimuma svaki talent i potencijal koji postoji (a svaka ex-YU zemlja ga ima) **** kompleks manje/niže vrijednosti i rezultati će doći. Naš vrli trener prije početka kvalifikacija za ovo EP odmah u startu spušta ruke i predaje se izjavom da je Francuskoj prvo mjesto garantovano (a Srbija mu prvi primjer kako se i veliki mogu oboriti) da bi nakon nekog vremena opet izjavio kako bi bili zavoljni i bodom sa preteškog gostovanja protiv super fudbalske sile Albanije. Ne može se tako tj. s takvim razmišljanjima postići nešto i otići na veliko takmičenje. Nemamo mi jake i odlučne mehanizme koji će kažnjavati sve vrste neuspjeha, ili drugim riječima, savez je tako loš da nema svoje JA, ni moć a ni želju da otkazom/otkazima kazni nedostatak rezultata ;)

Što se tiče današnje utakmice Italijani su po mnogima favoriti i s tim se slažem ali svi znamo da favoriti uvijek ne pobjeđuju, mu.da, želja, srce će danas odlučivati pobjednika a ne ime. Neću biti niti malo iznenađen ukoliko bi Hrvatska zafrkala nekoga od ovih favorita. Moglo bi se desiti da neko dobro plati u ovoj grupi i ispadne već u startu (prije svega mislim na Italiju a zašto se ne bi moglo desiti i čudo pa nekim ludim kombinacijama da Španci odu ranije svojoj kući na more ?) Sve je moguće u fudbalu a čuda se posebno znaju dogoditi na velikim takmičenjima.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 14 jun 2012, 16:58

Italy XI: Buffon; Bonucci, De Rossi, Chiellini; Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Giaccherini; Cassano, Balotelli.

opet Balo... :oops:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jun 2012, 17:00

Čovjek ima kredita kod Prandellija, ne može ga otplatiti do kraja života

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 14 jun 2012, 17:02

IlPrincipino je napisao/la:Italy XI: Buffon; Bonucci, De Rossi, Chiellini; Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Giaccherini; Cassano, Balotelli.

opet Balo... :oops:
Di Natale :( jest dosadan sa ovim Balom.
FORZA NAPOLI

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 jun 2012, 17:04

Nije trebao baš isti sastav izvesti, ali eto, onih 11 je opravdalo očekivanja, manje-više.
Očekujem pravovremene izmjene, to će biti vrlo važno danas, čim Balonja i Cassano počnu posustajati, Di Natalea i Gia u igru.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 jun 2012, 17:06

pa sta ste ocekivali da ce mjenjati sastav, ekipa koja je odlicno odigrala protiv spanije se ne mjenja, a vjerujem da balo moze dosta toga uciniti protiv hrvatske odbrane...

kako god

FORZA AZZURI!!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 14 jun 2012, 17:09

Idemo VATRENI :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 jun 2012, 17:11

@ronaldo
Nije isti meč, onaj sastav je bio homogeniji, sve u cilju dobre partije, čuvanja gola, te dobre igre protiv na papiru mnogo jačeg protivnika.
Sada Italija mora na pobjedu, možda je Balzaretti mogao od prve, ali ok, slažem se, treba početi ista ekipa.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 14 jun 2012, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 14 jun 2012, 17:11

Balotelli man of the match danas. Ili ce napraviti neku dramu ili ce zabiti dva komada.
Support Velez, It's logical! ★

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 14 jun 2012, 17:14

Mont0 je napisao/la:Balotelli man of the match danas. Ili ce napraviti neku dramu ili ce zabiti dva komada.
Sanjaj jarane, panj.

DI Natale treba da igra 8-)
FORZA NAPOLI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jun 2012, 17:20

Slažem se da su sastav - k'o sastav odigrali kako treba, al kada je Di Natale ušao, poveli su, postigao je gol već navedeni, no nije bitno, smatram da Balotelli previše pokaziva svoju prgavu stranu, nego li igra, al eto, nisam ja na mjestu Prandellija da mijenjam

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 14 jun 2012, 17:20

Kako su ovi hrvati nadobudni, pa jbt niko ne igra fudbal osim njih...... ispada da je Italia u rangu s El Salvadorom ccc

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.