GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

legenda reala
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la legenda reala » 14 jun 2012, 20:28

Di Natale na centru ide sam prema golu u liniji sa Schindelfedom, ono je više čista situacija nego ofsajd. :roll:
Magio sam na drugoj stativi 1000% šansa , ofsajd koji nije bio ;)
Ta treća mi sad ne može naumpasti, ali ove dvije su prilično čiste.
U prvom poluvrmenu kod 0:0 onaj faul Casanu što je sviran, je isto bio skoro pa 100% šansa, sredina čista i s obje strane ulaze igrači, Web svira faul :roll: :roll:

Strinić i Mandžukić su bili u istoj situaciji kad su zabili gol ;) nije sviran ofsajd.

Mora se priznati da su malo oštećeni Italijani, samo kako im je prošla sudijska nadoknada :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 14 jun 2012, 20:29

Tritolone je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:
To je sad vec druga tema. Odnosno vezano je ali ne za ono sto si ti spomenuo a ja cu ti argumentovat akobogda videom.
Mene najvise zanimaju 3 offside odluke suca na cini mi se (stetu) Talijana, cekam da takvo nesto izadje a bile su 90 i 100% sanse! Slazem se, trebaju pobjediti Irce ali su itekako podbacili u realizaciji danas jer je trebalo biti makar 3-0 na poluvremenu. Pogotovo tu mislim na Marchisia i Balju.
Svatko normalan je moga vidit da offsidea nije bilo, ali to ostaje sudiji na dusu. Svaka situacija je bila u liniji i lako su mogli pustit da se napadi odviju do kraja, ali ja opet govorim tko je kriv sta Marchisio nemoze pogodit gol sa 3 metra. Na kraju se broje golovi i to je jedino bitno.

A nije bitno recimo ako se ispostavi da dva puta od tri dvojbene offside situacije je bila greska suca.
Kako je bilo u milimetar kako se meni cini dvojbeno je li ili ne offside tako je mogao i pustiti igru a ne sva tri puta dizati, mada eto vidit cemo u na youtube-u.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 14 jun 2012, 20:29

slika

samo jedna od tih situacija...

sudije jako loše na Euru...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 jun 2012, 20:29

princtame je napisao/la:Ajte sad trk na pijacu po španjolske dresove.Možda vam oni donesu duševnu sreću u ponedjeljak.Al Irci neće izgubit od talijana pa vam uzalud trud.
Pa gdje si Jacky, Johnwayne, igrocro ... ?
Nije te bilo odavno na forumu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 14 jun 2012, 20:30

Svaka cast Hrvatskoj,ali da budem realan talijani u zadnjem kolu imaju puno vise sanse....Irsku mogu tuci sa dva il tri razlike,zavisno sta im trebalo,a Hrvati ce tesko sa Spanijom...
Zadnja izmjena: NObonus, dana/u 14 jun 2012, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 14 jun 2012, 20:30

Bilo je par veoma teskh sudijskih odluka. Kada se spominju te offside situacije mora se spomenuti i onaj meni cist penal za Hrvatsku u prvom poluvremenu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

princtame
Kontakt:

Post Postao/la princtame » 14 jun 2012, 20:30

Nek se vidi ko su pravi navijači.Talijana 10 puta više stanovnika , a na stadionu dominacija kockica.Tako se voli svoj tim.Čestitke.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 14 jun 2012, 20:31

kimbo je napisao/la:Bilo je par veoma teskh sudijskih odluka. Kada se spominju te offside situacije mora se spomenuti i onaj meni cist penal za Hrvatsku u prvom poluvremenu.
:roll: :?:
FORZA NAPOLI

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 14 jun 2012, 20:31

IlPrincipino je napisao/la:slika

Dakle to je ono kad je Maggio cini mi se osto sam s golmanom.

Idemo dalje... :evil:

Kimbo, sto se te situacije tice, i Stimac sam rece, Chielinija vukao Jelavic pa ovaj njega. Sudac svirao faul u napadu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 14 jun 2012, 20:31

Ajde sta kukate vise.Da je slucajno Hrvatskoj svirano nepostojano zaleđe , vi ne bi progovorili. Al' neka !

Naprijed Hrvatska !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 14 jun 2012, 20:33

IlPrincipino je napisao/la:slika

Jos smijesnija je odluka Webb-a da je Cassano napravio faul a sudarise se izmedju sebe, 100% priliku sjeba, eee Webb-e Webb-e :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 14 jun 2012, 20:33

starmo94 je napisao/la:Ajde sta kukate vise.Da je slucajno Hrvatskoj svirano nepostojano zaleđe , vi ne bi progovorili. Al' neka !

Naprijed Hrvatska !

Realno, nije protiv nas sudac svirao penal u utakmici protiv Iraca. Danas je mirne duše mogao nama suditi penal na Jelaviću pa nije.
Momče Hercegovče

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 14 jun 2012, 20:35

Mont0 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
princtame je napisao/la:Samo da spomenem adminu da je demokratski brisati postove koji se braći bošnjacima ne dopadaju dok tuguju usljed remija hrvatske.Moje žaljenje dragi bošnjaci, ali jednom ćete i vi navijat za svoju reprezentaciju na nekoj smotri , samo ne u ovom životu.Do tada do mile volje navijajte za protivnike hrvatske.Sretno.
glup post. pa ima jedna grupa nas koji navijamo za Italiju na svim prvenstvima, vecinom ovi koji navijaju za talijanske klubove. ja licno od 1989-90 godine navijam za njih jer od tada pratim serie A. sta bih trebao, da prestanem navijati za njih kada igraju protiv susjeda? mislim, dragi su mi i susjedi i navijacu za njih protiv spanaca ali danas ne. mada sam dobro prognozirao da ce biti remi.
Evo jedan od 94. :D
+1 :) Al ovih dana ih samo simpatisem.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 jun 2012, 20:36

Reprezentacije se dogovorile da imaju inicijativu po jedno poluvrijeme. Inace sam se danas dvoumio izmedju X2 ili cisto X, ali na kraju sam batalio kladjenje. Italijani puno bolji u prvom poluvremenu, Hrvati u drugom, tako da je ovih 1-1 i najrealniji ishod. Slazem se da je bilo dosta posla za sudije na ovom mecu i zaista su imali 2 ili 3 u najmanju ruku sumnjive odluke. Nekoliko puta su svirali offside bezveze i zaista jos jednom potvrdili konstataciju da je sudjenje na ovom Euru uopsteno lose. Kod ovakvih situacija pozelim da se tehnologija konacno uvede i da se ovo vise ne desava, ali sa druge strane je sigurno da ce fudbal izgubiti svoju draz.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 14 jun 2012, 20:38

Titova-Juga je napisao/la: A nije bitno recimo ako se ispostavi da dva puta od tri dvojbene offside situacije je bila greska suca.
Kako je bilo u milimetar kako se meni cini dvojbeno je li ili ne offside tako je mogao i pustiti igru a ne sva tri puta dizati, mada eto vidit cemo u na youtube-u.
Ja ti kazem da offside nije bia, mislim zasto bi sad laga i govoria da je kad nije. Realno utakmica je mogla otic lagano na obje strane, Hrv. u prvom pol nije imala obrana (jedno 4-5 situacija kad Balotelli prima sam loptu) i ne znaju to iskoristit, sorry ali to za mene nije top ekipa. Ovoj ekipi fali napad, imam osjecaj da Balonja igra sa 50% mogucnosti dok Cassano fizicki ipak nije spreman. Di Natale je mora igrat u prvom timu, on bi zabio barem jednu od onih situacija.

Vec sam reka i napisat cu to ponovo, ja sam uvjeren da prolaze Italija i Hrvatska, nadam se da ce tako i biti posto i sam navijam za Italiju uvijek poslije svoje zemlje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 14 jun 2012, 20:40

Italija prilicno losa. Hrvatska "cekala" da primi go' da bi poceli igrati mada su mogli hladnokrvno rijesiti zabare da su igrali onako od pocetka. Fascinirala me (je) spremnost pogotovo ofanzivne linije Hrvatske, koji pritisak i trka cak i u posljednjih 10ak minuta utakmice. Nadam se da ce Hrvatska proci dalje jer su zasluzili, uostalom i spancima u neku ruku vise odgovara da zabari odmah idu kuci ( s' njima nikad ne znas, mogu proigrat u osmini i otic do kraja) tako da remi prilicno moguc u zadnjem kolu.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 14 jun 2012, 20:40

Titova-Juga je napisao/la:
Alucard je napisao/la:Italija da je bila toliko dominantna kao po nekima ovdje do sada bi zabili minimalno još jedan gol i ne bi sebi dopustili ovo. Vječno su ziheraši koji misle da im je jedan gol uvijek dovoljan, sad im je se obilo o glavu i neka je!

Pa ajde ti decko mi reci koliko si realan iskreno ovako ?
Dominacije znaci nije kada imas 10 mrtvih sansi i dadnes samo jedan gol ? Kao da Boze oni namjerno nisu htjeli dati taj drugi.. Istina da su se nakon gola malo povukli i totalno nezasluzeno je zavrsilo 1-1 ali srati kako nije bilo dominacije je stvarno bas to SRANJE !
Ovo -dečko- mi je lijep kompliment, volio bih da si u pravu što se tiče toga ali eto. :|

Što se tiče komentara... Jedno je biti bolji i upravo je to Italija i bila u prvom dijelu - bolja, no sasvim nešto drugo je dominirati. O kakvoj mi dominaciji i 10 mrtvih šansi pričamo? Italija je za čitavu utakmicu imala 7 udaraca u okvir gola dok su ostalih bezveznih šuteva imali više od toga, čak 8! Više su imali i offsidea i sve to ukupno je dalo lažni dojam o nekoj "dominaciji".

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jun 2012, 20:42

Zasto je nakon dve utakmice Hrvatska zasluzila da ide dalje, a Italija nije?
Jedno je sta bi neko hteo, a drugo sta je zaista bilo.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 14 jun 2012, 20:47

Sve ce se vidjeti ko je zasluzio nakon treceg kola..

Trenutno Hrvatska sasvim zasluzeno ima 4 boda i zasluzuje da prodje, eventualnim porazom od Spanije i pobjedom Italije situacija je druga i Italija sa 5 bodova ide dalje, a da niko ne smije prigovoriti ni rijeci jer je uzela Spancima bod

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jun 2012, 20:52

Juvelandia je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:
Evo jedan od 94. :D
+1 :) Al ovih dana ih samo simpatisem.
Ima nas, ima... Pozdrav ;)

hajmo irciiiiiii :D
slika

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.