AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

betton
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la betton » 15 jun 2012, 11:21

Kad smo kod Binha,sta bi sa ponudama za njega?Jedno vrijeme se pominjala Malaga,a onda tisina,nista... :?:
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 11:35

To je to , opet smo pretrpjeli šok i iznenađenje , od naših glavonja iz uprave ... :D
Idemo dalje, praktički pojačanja smo dobili samim ostankom Silve, izgleda potpunim oporavkom Pata i naravno Cassana ? ... Njih 3 su igrači svjetske klase i svaki od njih je falio prosle sezone na svoj način !!
Stig'o je Montolivo koji je napokon 100 % zdrav i jučer koji su gledali njegov nastup zadnjih 30 -ak minuta utamice, mogli su vidjeti da se radi o jako dobrom, veznom igraču koji je kad bude u punoj formi nije toliko daleko kvalitetom od Pirla a miljama je ispred Aquilania ...
Do kraja ljeta 99 % ce jos samo stici Acrebi i to je to .. Forza MIlana !! :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 jun 2012, 11:37

Tata Berlusconi : " Odbili smo 46 miliona, moje staro Rossonersko srce je reklo NE ! "

Što se uvlači u pakaš sad :lol: :lol:

slika

Ovih dana će se povećati plata T.Silvi na 6,5 miliona :oops: :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

jaskojuventino
Kontakt:

Post Postao/la jaskojuventino » 15 jun 2012, 11:52

juventino sam al drago mi je sto je ostao silva,jer nikako nevaljda da italija svake godine gubi svjetske klase, nadam se da ce te se jos malo ojacat pa da imamo pravu konkurenciju, eh ono sto vam nevalja nikako je tolike plate u klubu, i necudi me sto ste u tolikom minusu i sto nemozete da iskesirate novac za nekog igraca nego cekate da istekne ugovor kao najveca bjeda, al opet svaka cast galijaniju kad uvjek nesto odradi dobro i ako se para nema

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 12:13

jaskojuventino je napisao/la:juventino sam al drago mi je sto je ostao silva,jer nikako nevaljda da italija svake godine gubi svjetske klase, nadam se da ce te se jos malo ojacat pa da imamo pravu konkurenciju, eh ono sto vam nevalja nikako je tolike plate u klubu, i necudi me sto ste u tolikom minusu i sto nemozete da iskesirate novac za nekog igraca nego cekate da istekne ugovor kao najveca bjeda, al opet svaka cast galijaniju kad uvjek nesto odradi dobro i ako se para nema

Pošto nijednog čovjeka ne smatram , neprijateljem i ovo je sve sportsko rivalstvo , pa ću slobodno da kažem ,
Juventino prijatelju , što se tiče Silve to si u pravu , svjetske klase trebaju Italijanskog ligi :D
A što se tiče ovog dijela , citiram "nadam se da ce te se jos malo ojacat pa da imamo pravu konkurenciju " ?
Tu nisi u pravu , mi smo uz Juve najjača ekipa u Italiji , daleko najjača i to svako zna !
Naš problem je bio što smo prošle sezone neobjašnjivo puno imali povrijeđ. igrača , prije svega to se odnosni na Pata , Cassana ( koji je propustio pola sezone ) , zatima Silva zadnjih koji je propustio dosta utakmica i naravno Boateng !!
To su naši ključni igrači , samo zamisli Juve bez Pirla , Vidala , Chiellinia i recimo Marchisia ? ..
P.S nije mi poenta da počinjem raspravu samo sam realan !! :D
-Rui Costa-

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jun 2012, 12:15

Sad vjerovatno kod Silvia na jahti odjekuje :

Ko bi rek'o čuda da se dese
pa Miljacka mostove odnese
da ne mogu tebi doć'
da ne mogu ulicom ti proć'

Ja sve ove noći, čekam kad ćes doći
doći u život moj
ja sve ove noći živim u samoći
jer mogu biti samo tvoj

Jednom si rekla, nisi porekla
da sam za tebe jedini
mene si zvala, a srce dala
drugome da ga isprosi
,............... :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jaskojuventino
Kontakt:

Post Postao/la jaskojuventino » 15 jun 2012, 12:27

francobaresi je napisao/la:
jaskojuventino je napisao/la:juventino sam al drago mi je sto je ostao silva,jer nikako nevaljda da italija svake godine gubi svjetske klase, nadam se da ce te se jos malo ojacat pa da imamo pravu konkurenciju, eh ono sto vam nevalja nikako je tolike plate u klubu, i necudi me sto ste u tolikom minusu i sto nemozete da iskesirate novac za nekog igraca nego cekate da istekne ugovor kao najveca bjeda, al opet svaka cast galijaniju kad uvjek nesto odradi dobro i ako se para nema

Pošto nijednog čovjeka ne smatram , neprijateljem i ovo je sve sportsko rivalstvo , pa ću slobodno da kažem ,
Juventino prijatelju , što se tiče Silve to si u pravu , svjetske klase trebaju Italijanskog ligi :D
A što se tiče ovog dijela , citiram "nadam se da ce te se jos malo ojacat pa da imamo pravu konkurenciju " ?
Tu nisi u pravu , mi smo uz Juve najjača ekipa u Italiji , daleko najjača i to svako zna !
Naš problem je bio što smo prošle sezone neobjašnjivo puno imali povrijeđ. igrača , prije svega to se odnosni na Pata , Cassana ( koji je propustio pola sezone ) , zatima Silva zadnjih koji je propustio dosta utakmica i naravno Boateng !!
To su naši ključni igrači , samo zamisli Juve bez Pirla , Vidala , Chiellinia i recimo Marchisia ? ..
dobro legendo upravu si al ipak morate ojacat vezu da bi nam mogli parirat, nekako kad uporedim vas vezni red i nas daleko ste od nas, bekovske pozicije su vam lose napada je odlican al ipak me casano nije ocarao na euru,ko da je izgubio ono nesto sto ga je krasilo,,,

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jun 2012, 14:00

jaskojuventino je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:

dobro legendo upravu si al ipak morate ojacat vezu da bi nam mogli parirat, nekako kad uporedim vas vezni red i nas daleko ste od nas, bekovske pozicije su vam lose napada je odlican al ipak me casano nije ocarao na euru,ko da je izgubio ono nesto sto ga je krasilo,,,
Evo haj da uporedimo po igracu:
Abbiati-Buffon-bolji je Buffon(tu se nema sta pricat)
Abate-Lichtenstainer(izvini ne znam kak se tacno pise) -Bolji je Licht
T.Silva-Chiellini-T.Silva je bolji
Mexes-Barziagli-oni su po meni jednaki nekad znaju zabrljat, nekad dobro odigrat i tako
Antonnini-De Cieglie(valjda se ovako pise de celije)-sto se tice njih dvojice ,nezna se ko je gori :lol: ,de celije je neke meceve jako dobro odigrao ove sezone ,ali nekada je imao i kikseva
Montolivo-Pirlo-naravno Pirlo je bolji
Nocerino-Marchisio-hmmm mozda je Marchisio u nekim stvarima bolji od Nocerina
Muntari-Vidal-takodje i Vidal je bolji od Muntaria
Boateng-Pepe-Boateng je bolji od Pepea
Ibrahimovic-Vucinic-Ibrahimovic je bolji
i Cassano/Pato -Matri-Bolji je Cassano/Pato od Matrija
znaci ukupan rezultat 5:4 za Juventus ovo su neke realne ocijene
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 14:06

Da vas obradujem momci,Galliani rekao da će stići samo jedan igrač (štoper) i to vjerovatno Acerbi, a za vezni red se odlučuje izmedju Flaminia ( momka koji sa 16 m nije pogodio okvir gola od kako je dosao u Milan) i Aquilania 8-)

To ćelo :!:

Ovaj post iznad će izazvati samo raspravu :cry:
-RIVALDO-

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jun 2012, 14:09

senad_flamin je napisao/la:Da vas obradujem momci,Galliani rekao da će stići samo jedan igrač (štoper) i to vjerovatno Acerbi, a za vezni red se odlučuje izmedju Flaminia ( momka koji sa 16 m nije pogodio okvir gola od kako je dosao u Milan) i Aquilania 8-)

To ćelo :!:

Ovaj post iznad će izazvati samo raspravu :cry:
ma nece bha nesikiraj se ,ovo je onako realno slazes li se sa mnom, a sta samo jedan igrac :o i to Acerbi za 10 miliona eura ,a trebace mu jos jedan u vezi i samo da pitam jeli Muntari zvanicno potpisao za nas
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 14:12

Barzaglli je jedna klasa više od Mexesa,odličnu sezonu je imao,onu sigurnost što kod nas Silva ima u odbrani kod njih to ima Barzaglli.

Ne bi ja dalje da komentarišem ;)
-RIVALDO-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 15 jun 2012, 14:14

Pa jest poprilicno realno poredjenje i sasvim jasno. Nema se tu sta vise dodat, Juve ima bolje igrace na bekovskim pozicijama i u vezi, juce Pirlo protiv Hrvata objasnio neke stvari.. :D Dok smo mi bolji u napadu definitivno. Na stoperskim pozicijama je izjednaceno nekako..tako da ne bi trebalo bit puno rasprave oko ovog poredjenja.. ;)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 jun 2012, 14:16

senad_flamin je napisao/la:Barzaglli je jedna klasa više od Mexesa,odličnu sezonu je imao,onu sigurnost što kod nas Silva ima u odbrani kod njih to ima Barzaglli.

ma dobar je Barzaglli ,ali ni Mexes nije los, mozda je samo u nekim sitnicama Barzaglli bolji
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 14:20

meho-medo je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:Barzaglli je jedna klasa više od Mexesa,odličnu sezonu je imao,onu sigurnost što kod nas Silva ima u odbrani kod njih to ima Barzaglli.

ma dobar je Barzaglli ,ali ni Mexes nije los, mozda je samo u nekim sitnicama Barzaglli bolji
Barzaglli je dobar igrač , imao je odličnu sezonu , ali ništa nije on bolji od Mexesa i to je ono realno , jer taj isti Barzaglli je do prije 2 sezone bio višak u Wolfsburgu , dok je Mexes već 7-8 godina jedan od 5-6 najboljih stopera u Italiji ..
-Rui Costa-

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 14:22

Mexes je (lud) igrač ,zna odigrati 80 min odlično i onda neko sranje napravit.

Nema konstantnost igre u jednoj utakmici, a kamoli da poveže više dobrih,dok Silva je razlika nebo i zemlja od francuza.

Kažem Barzaglli je u ovoj sezoni u svakoj utakmici briljirao,kad bi mogli sastavit takva dva štopera,kao prije Nesta-Maldini .

Mexes ima samo to "ime", meni je iskreno neugodno ih poredit gledajući ovu sezonu.
-RIVALDO-

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 14:35

Evo i cijena igrača Milanovih i Juventusovih( samo prvih 11 koji bi trebali igrati u sljedećoj sezoni, naravno uz moguće promjene) igrača po Transfermarktu !!
Naravno cijene će se mjenjati nakon završetka Europskog prvenstva !
A.C MILAN :
Abbiati 4 miliona Eura .
Abate 12 mil.
Silva 38 mil.
Mexes 8 mil.
Antonini ( iako njegova pozicija nije sigurna ) 5 mil.
Nocerino 11 mil.
Montolivo 14 mil.
Muntari 5.5 miliona
Boateng 23 mili.
Ibra 37 mil..
Pato 28.5 mil.

UKUPNO: 186 MILIONA

JUVENTUS :
Buffon 16 miliona
Lichsteiner 14.5 mili.
Chiellini 24 mil.
Barzagli 10 mil..
De Ceglie 5.5 miliona
Vidal 24 miliona
Marchisio 23 miliona
Pirlo 10 mil.
Vucinic 20 mil.
Matri 15.5 miliona ...
Pepe 11 mil.

UKUPNO:173.5 MILIONA !!
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 jun 2012, 14:36

Given the budget then there may be some other sacrifice of a big?
"We will not sell anyone, even Ibrahimovic will stay with Thiago." ;)

Šteta što osim Acerbija još niko neće doć u veznom redu ali jbg. Mislim da smo sa ovim timom jači nego prošle sezone ;) šta je tu je ...

Pokrivaj se kolko' ti je jorgan dug ;)

APELUJEM DA SE PRESTANE S OVIM NEPOTREBNIM RASPRAVAMA !
Zadnja izmjena: IlPrincipe, dana/u 15 jun 2012, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 15 jun 2012, 14:38

meho-medo je napisao/la:
T.Silva-Chiellini-T.Silva je bolji
Mexes-Barziagli-oni su po meni jednaki nekad znaju zabrljat, nekad dobro odigrat i tako
Ne bih se slozio oko stopera sa tobom. Mi juventini cemo tvrdit da je Chiellini bolji, vi da je Thiago bolji. Ja bih to ovako stavio ( gledajuci sezonu koja je iza nas):

T.Silva-Chiellini- jednaki. I jedan i drugi su stub odbrane u svojim ekipama, bez njih je to mnogo losije.
Mexes-Barziagli- Barza bolji,, sigurniji, konstantan citavu sezonu. Sigurno je igrac Juventusa sa najmanje gresaka.

EDIT:
Dotakao bih se jos i ove usporedbe
Nocerino-Marchisio-hmmm mozda je Marchisio u nekim stvarima bolji od Nocerina

Nije mozda sigurno je bolji. Ja mislim da ce Marchisio sljedece sezone da pokaze kakav je igrac, ove je blistao. Ima on jos mnogo prostora za napredak.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 14:44

francobaresi je napisao/la:Evo i cijena igrača Milanovih i Juventusovih( samo prvih 11 koji bi trebali igrati u sljedećoj sezoni, naravno uz moguće promjene) igrača po Transfermarktu !!
Naravno cijene će se mjenjati nakon završetka Europskog prvenstva !
A.C MILAN :
Abbiati 4 miliona Eura .
Abate 12 mil.
Silva 38 mil.
Mexes 8 mil.
Antonini ( iako njegova pozicija nije sigurna ) 5 mil.
Nocerino 11 mil.
Montolivo 14 mil.
Muntari 5.5 miliona
Boateng 23 mili.
Ibra 37 mil..
Pato 28.5 mil.

UKUPNO: 186 MILIONA

JUVENTUS :
Buffon 16 miliona
Lichsteiner 14.5 mili.
Chiellini 24 mil.
Barzagli 10 mil..
De Ceglie 5.5 miliona
Vidal 24 miliona
Marchisio 23 miliona
Pirlo 10 mil.
Vucinic 20 mil.
Matri 15.5 miliona ...
Pepe 11 mil.

UKUPNO:173.5 MILIONA !!
Ovo je prva postava Juventusa za prošlu sezonu i ovih prvih 11 neće igrati sljedeće sezone, tako da je ovo tvoje poređenje apsolutno bezvrijedno.

Pepe, De Ceglie i Matri sigurno neće igrati.

Toliko!
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 14:48

Bianconeri Da Bog Da vam @Saurman trolao po temi :P
-RIVALDO-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: memaga i 6 gostiju.