francobaresi je napisao/la:
Robinho je ja mislim ispucao sav kredit kod trenera i navijača , jednostavno lik igra jednu utakmicu extra sljedećih 5 ga nema nigdje !
Pato kad je potpuno zdrav je jedan od 6-7 najboljih napadača na planeti , tako da mislim da će on ipak biti u prvih 11

A što se tiče ovih cjena , to je manje bitan faktor to sam napisao samo kao zanimljivost odnosno da vidimo kakvo je stanje što se toga tiče u najvećim klubovima u Italiji
Jer recimo Messi , Iniesta i Xavi iz Barce samo vrijede ko početni sastav Milana , kao što su i njih 3 skuplji od prvog sastava Juveta , nažalost eto kolika je razlika između Španskih i Italijanskih klubova

Doduše i transfermarkt je dosta nerelevantan izvor informacija, ali nebitno, gledajući i iz neutralnog ugla, ovaj Juventus je skuplji od Milana, tu mislim na ukupan igrački kadar.
A ne znam šta reći za duel Robinho-Pato, sve je to istina za Pata, ali fazon je što Ibrahimović bolje u napadu sarađuje sa Robinhom i Patom. Bolje se razumiju, jer Robinho više učestvuje u igri od Pata, to je ono što cijeni Allegri. Znaš i sam kako je kad nekom neko ne leži, Pato ne leži Ibri i za to je Allegri primoran da više koristi Robinha. Barem je tako bilo u ove dvije sezone, šta će biti u sljedećoj ni sami ne znamo.
Na prethodnim stranicama su se i poredili igrači Juventusa i Milana, tu je to negdje kad gledaš imena, Juve je i tu u maloj prednosti, ali druga i jako bitnija stvar u kojoj je isto Juve u prednosti je kompaktnost i uigranost, nešto što Milanu jako fali. Npr. pogledat ćemo odbranu oba tima, po imenima su izjednačeni, ali je Milanova znatno sklonija raznim greškama, od propusta u markiranju igrača pa do nekih individualnih grešaka za razliku od Juventusove. Milan ima prednost u napadu, ali kako je Juventus ušao u ovaj merkato ne bi me čudilo da u sljedećoj sezoni u tom segmentu timovi budu u najmanju ruku izjednačeni. O sredini terena nemamo šta polemisati, vezni red Juventusa je jedan od najjačih u Europi, pogotovo sad nakon dovođenja Isle i Asamoaha i kao takav je definitivno bolji od Milanovog.