AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 16:35

pinturicchio30 je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste. juventusov tim nije dokazan na najvišem nivou izuzev par veterana a to ćemo vidjeti naredne sezone kako će se snaći protiv npr barce ili reala.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.

Kao prvo nismo mi ( juventini) poceli nikakva poredenja.
Drugo. Normalno da cemo se bazirat na proslu sezonu, jer je bilo promjena u igrackom kadru u odnosu na sezonu 2010/2011 , prvenstveno u Juventusu, za Milan ne znam koliko je mijenjan sastav u odnosu na tu sezonu 2010/2011. Niko nije rekao da su nama sve klase, znamo i mi koji su nedostaci. Mislis da ispadas pametan sa nekakvim poredjenjm Isle i Asamoe sa barcinim iniestom i xavijem,... To niko nije spomenuo osim te tvoje glavice...

NIje stvar u poređenju , stvar je u tome što je Milan praktički svojom glupošću i lošim utakmicama predao Juventusu Scudetto , da istina je da je Juve ove sezone bio bolji u međusobnim susretima ali nisu oni odlučili prvenstvo , ali sad govoriti o nekoj super-dominaciji Juveta je smješno , Milan i Juve su manje- više kvalitetom podjednake ekipe bar je to bio slučaj u prethodnoj sezoni !!
Samo ću reći da ćemo Juvetovu pravu snagu da vidimo sljedeće sezone kad budu igrali LP
pa kad uđu u ritam Subota -Srijeda - Subota , samo oni nerealni i neupućeni u fudbal mogu reći da igranje LP i prvenstva tokom sezone ne znači ništa... Odnosno da ekipa koja ne igra u tom ritmu nema prednost ..
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 16:44

Juventus je na kraju pobjegao Milanu 4 boda, a u međusobnom duelu je osvojio 3 boda više, na kraju dođeš do zaključka da je ta Juventusova pobjeda u Torinu na kraju bila i ključna, jer su protiv ostalih 18 ekipa Juve i Milan osvojili skoro pa identičan broj bodova.

Najlakše je pričati da je Milan izgubio Scudetto, onda se može isto tako reći i za sezonu ranije da je inter izgubio Scudetto i tako iz kruga u krug. Glupa su mi ta poređenja, znači svaki novi prvak nije osvojio Scudetto svojom zaslugom, već ga je osvojio što ga je prethodni prvak ispustio. Pusti to!

Juventus je osvojio Scudetto jer je bio najbolji, a ne zato što je Milan pravio gluposti u određenim utakmicama.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Deskpro
Kontakt:

Post Postao/la Deskpro » 15 jun 2012, 16:47

GaziHusrevbeg je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.
Joj frajera, šta si nadrkan svaki put kad dođe neko od nas da nešto ovdje napiše. :? :roll:

Jesmo li prekršili pravila ovog foruma? Nismo! Je li pišemo o Milanu? Pišemo. Vrijeđamo li nekoga? Ne. Trollamo li? Ne. Ne mogu da vjerujem. Fakat. :geek:

fakat sve nebuloze sto pisete... ajde alo se informisi je li nekad milan zavrsio sezeno bez poraza pa onda takvo nesto napisi. cuj koju nikad niko nije uspio niti ce. vec samo moze izjednaciti,,, msm ako ko to pokusaje ogu samo da glume Milana koji su to davnih dana uradili.... a i ovo poredjenje igraca, nemam rijeci ,samo sam se nasmijao..... neko u rangu Silve, ili Ibre... a cak neate ni imena poput Pata, Boe. Cassana... smijesno je to samo citati. htjeo sam ostati ravnodusan ali nisa mogao.... gledajuci uigranost i kompaktnost tu ste bil iu prednosti ove sezone, jer u svakoj utakmici nam je nedostajalo po 4-5 igraca, naravno ne govori da ste vi tu krivi za povrede ili nesto drugo, vec sta bi bilo kad bi bilo da su bili zdravi..... kasno je sad za to: ali reci da ste ispred nas za Klasu je smijesno.... uezli ste titulu. cestitam. kako tako. ne raspravljam o tome.sljedece sezone cemo vas vidjeti kad budete igrali na 3 fronta kao i mi, pa cemo da diskutujemo, sad je rano otome.....

Prvo i osnovno, Juventus koji je osvojilio 2 sedma mjesta se ne može porediti sa današnjim, razlog je jednostavan današnji Juventus je prvak Italije bez ijednog poraza u ligaškom dijelu takmičenja, rekord kojeg niko nikad neće oboriti, može ga samo izjednačiti. U današnjem Juventusu igra samo nekih 5 ili 6 igrača koji su igrali kad je klub zauzeo dvije sedme pozicije, dakle, skoro čitava ekipa je promjenjena. Još jedan razlog da se ta dva Juventusa ne mogu porediti.

Juventus uopšte nije kriv što su Milan zadesile tolike povrede, to je neka dječija i očajna izvlakuša, je li Milan kriv Juventusu što je on završio sedmi dva puta u nizu? Normalno da nije. Kako je Juventus imao lošu transfer politiku, tako je Milan imao katastrofalne pripreme i doktore u timu. Sam pao, sam se udario, što bi moja nana rekla. :mrgreen:

Niko nigdje nije naglasko da Juve ima klasu u ekipi, to si ti izvukao iz konteksta i to normalno pogrešno.

Da, Ibrahimović i Silva su najbolji igrači lige, barem prema vama milanistima, ali tu nagradu prošle sezone je uzeo Pirlo, dakle valjda i to nešto govori, valjda su nagrade neko mjerilo ko je najbolji igrač lige. Pirlo je u prošloj sezoni pobjedio i Silvu i Ibru, dakle, trenutno gledajući, Pirlo je najbolji igrač Serie A.

Još nešto, jedan jako bitan faktor, Juventus ima najboljeg trenera u Serie A, koji je pokazao da i bez zvijezda poput Silve i Ibrahimovića može osovjiti Scudetto i to bez poraza. To je samo još jedna stvar u nizu u kojim je Juventsu u prednosti nad Milanom.

Tvoja rečenica za Islu i Asamoaha mi fakat nije jasna, otkud to da ih je neko poredio sa Xavijem ili Iniestom? Donosiš pogrešne zaključke, fakat. Gdje li ti dobijaš takvu inspiraciju? :mrgreen:

Ovdje se priče o trenutnoj situaciji, a ne o prošlosti, ko zna šta se može desiti do kraja merkata, možda Galliani dovede par zvijezda pa Milan uspije parirati Juventusu sljedeće sezone, jer u prošloj to nije bio slučaj, trenutno Milan je iza Juventusa. To je sva poenta.
Some of us only see in red and black Forza Milan

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 16:57

U sezoni kada je Milan završio bez poraza Serie A je brojala 18 klubova, a današnja broji 20. Juventus je odigrao 4 utakmice više od tog Milana, što nikako nije zanemarivo.

Dakle, Juve ima duži niz bez poraza i samim tim drži i rekord nepobjedivosti što implicira da je oborio Milanov rekord.

Sve dok se broj klubova u Serie A ne poveća, Juventus će biti i ostati rekorder u nizu bez poraza.

Hajd i sad se nasmij! :mrgreen:

Ko je, bolan, napisao da je Juve klasu ispred Milana? Daj, ba, čitajte šta se piše, a ne kako vam odgovara! :mrgreen:
Željezničar ale!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 17:03

GaziHusrevbeg je napisao/la:Juventus je na kraju pobjegao Milanu 4 boda, a u međusobnom duelu je osvojio 3 boda više, na kraju dođeš do zaključka da je ta Juventusova pobjeda u Torinu na kraju bila i ključna, jer su protiv ostalih 18 ekipa Juve i Milan osvojili skoro pa identičan broj bodova.

Najlakše je pričati da je Milan izgubio Scudetto, onda se može isto tako reći i za sezonu ranije da je inter izgubio Scudetto i tako iz kruga u krug. Glupa su mi ta poređenja, znači svaki novi prvak nije osvojio Scudetto svojom zaslugom, već ga je osvojio što ga je prethodni prvak ispustio. Pusti to!

Juventus je osvojio Scudetto jer je bio najbolji, a ne zato što je Milan pravio gluposti u određenim utakmicama.
Ti pokušavaš da kažeš da recimo Milan nije napravio glupost kad je u samo 4 dana na svom stadionu protiv dvije super slabe ekipe uzeo samo bod od mogućih 6 ?
I tu je ključ prvenstva i ništa drugo ..
-Rui Costa-

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 jun 2012, 17:05

Ma nema razloga za raspravu sada kada je sve završeno.
@Franco
Juventus je bruku bodova prosuo protiv "malih ekipa", i to na domaćem terenu.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jun 2012, 17:11

Oxygen je napisao/la:Ma nema razloga za raspravu sada kada je sve završeno.
@Franco
Juventus je bruku bodova prosuo protiv "malih ekipa", i to na domaćem terenu.

Rasprava je što se mene tiče završena , nisam baš osoba koja voli da živi u prošlosti , idemo dalje sljedeća sezona je za nekih 80 -ak dana pa cemo vidjeti šta će se dešavati :D
-Rui Costa-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jun 2012, 17:16

@trolovi/klonovi kako god hoćete. ne obazirem se na vaše postove koliko vam puta moram to ponoviti. boga pitaj koliko vi acc imate i kakve ste psihopate pa ne možete bez ovog foruma 24h izdržati. ja kada bih diskutovao sa vama balavcima nemam pojma s kim pričam radi tolikih novih accountova jer su mi ovdje neki psovali mater i sl pa neću spuštam se na taj nivo komunikacije. sad ste se malo primirili i mislite da je sve ok jel? tako da vas molim za svoje i vaše dobro da ne odgovarate na moje postove jer ću opet povući štelu i opet ćete ban podojiti :lol:

ontopic. zaista bih vas molio normalne juventine i milaniste ako želite nastaviti diskusiju da otvorite sebi temu. tema je ac milan a ne juventus protiv milana ili šta sl.

@MilanDiavolo
One of Dede agent arrived yesterday at Milano. It's expected that he'll meet with Milan.
GALLIANI: "I started negotiations for Acerbi"
između ostaloga ćelo kaže da neće dovoditi više igrače osim jednog veznog i stopera mada svi znamo to je šuplja i da od toga nema ništa jer valja naći zamjenu za 4-5 igrača koji su napustili milan prije svega senatori. interesantno je što je i nesti ponudio ugovor od godine i da još polaže nadu u taj deal mada iskreno ubijeđen sam da od toga nema ama baš ništa.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 jun 2012, 17:19

Vrlo si neobjektivan, kao i obično.
Smeta ti kada se Juventus spominje ovdje, ali ne smeta kada principe stavi nekakvu sliku iz čista mira poredeći natpise na dresovima, potpuno bespotrebno, a sve sa ciljem provokacije.
Logično da će mu neko odgovoriti, a kada se to desi, onda su trollovi došli, da ironija bude veća, svi ti postovi su izbrisani, ali slika koja je to izazvala nije.
Dajte malo, dosta ljudi ovdje dođe da prozbori, ali je takva atmosfera stvorena da kao niko nema pravo nigdje pisati, već samo na temi kluba kojeg simpatiše.

Ja ako sam ikada trollao ovdje i provocirao, volio bih da mi se kaže.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 15 jun 2012, 17:22

Vazda si bio ckapi i prijavljivao postove to svi znaju koji pisu na ovom PDF-u.....

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jun 2012, 17:25

@Oxy tebi niko ništa nije rekao ima juventina s kojima se može normalno diskutovati iako se ne slažemo u nekim stvarima a ti sigurno spadaš tu. znaju trolčine/klonovi dobro koji su. il principe možda zna pretjerati ali on je jedan a ovih trolova je boga pitaj koliko pa se postavi u našu poziciju. i što se te atmosfere tiče zapitaj se ko je glavni i odgovorni za to?
nego hajde da ne idemo više u off.
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 15 jun 2012, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 jun 2012, 17:26

francobaresi je napisao/la: Ti pokušavaš da kažeš da recimo Milan nije napravio glupost kad je u samo 4 dana na svom stadionu protiv dvije super slabe ekipe uzeo samo bod od mogućih 6 ?
I tu je ključ prvenstva i ništa drugo ..
Ne, ne pokušavam to reći. A ja se i ne sjećam tog kiksa u 4 dana, znam da je kiksao protiv Viola i Bologne, ali je u međuvremenu pobjedio Chieva.

No, ti kažeš da je Milan napravio glupost, a reci ti meni, je li napravio Juve glupost kad je remizirao 3 kola u nizu protiv super slabih ekipa koje ti nazivaš, Chievo, Bologna i Genoa i na taj način prepustio Milanu vodeću poziciju koju je dotad suvereno držao.

Ključ prvenstva je ta što je Juve bio najbolji kad je najviše trebalo, Juventus je od posljednjih 11 utakmica zabilježio 10 pobjeda. Bio je najbojli kad je bilo najpotrebnije.

Zamisli, scenario sljedeće sezone, Milan bude prvak, Juve drugi, priznaj da bi bilo nezahvalno od nas juventina pričati kako je Juve ispustio Scudetto, te da ga Milan nije osvojio. To je ono što vi upravo radite.

Kraj priče!

@Baresi

Bolje biti troll, nego šupak. ;)

Uvijek nas povučeš za jezik, a poslije se praviš neka dobrica i smiruješ situaciju. Krajnje licemjerno.
Željezničar ale!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jun 2012, 17:49

Gattuso potpisao za Sion.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 15 jun 2012, 19:08

Dobro je ljudi sabura malo,ovako mi možemo danima raspravljati.

Izgleda virus @Saurman vrlo opasno djeluje na nas :D
-RIVALDO-

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 15 jun 2012, 21:01

Cim je nesto reko, naci da ce garant bit obrnuto. Postali su providni :mrgreen: . Sigurno ce doci makar jos jedan veznjak i jos jedan u vezu pored Acerbia i Flamini/Aquamen.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 15 jun 2012, 23:18

Malaga poslala ponudu 15 miliona plus Bonusi za Robinha,agent njegov izjavio na Milanu je hoce li prihvatiti ili ne.
Sto bi reko Zgembo Adilsic : PRODAJ ODMA!!!! :D

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 16 jun 2012, 06:41

Nadam se da Robinho ide,od njegove plate odma jedan dio ide za Silvu.

Štose tiče napada samo nek ostave Maxia,a imamo znaci: Ibra,El Shaarawy,Pato,Cassano,Maxi Lopez
-RIVALDO-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jun 2012, 08:45

Svaka mu čast, pokazao je i sinoć da je najbolji. JBG ne može sam igrat s debilima. Nema potpore niti od jednog igrača, sve levati. IBRACADABRA 8-)

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 jun 2012, 10:01

Džagoev: Volio bih u veliki klub, ali mislim samo na Euro

Ojj kako bi volio ovog momka vidjet u dresu Milana, ehh da hoce Robinha prodat i skupit jos kakvih para pa da dovedu Džagoeva.. nazalost opet ce to Abramovic pokupit, njemu to nije neki problem.. mi samo mozemo nekog polovnjaka koje je bez ugovora da dodje kao slobodan igrac :oops: :oops: teska vremena dosla..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 16 jun 2012, 15:16

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 948&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Gospodin!

slika
Željezničar ale!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.