pinturicchio30 je napisao/la:baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste. juventusov tim nije dokazan na najvišem nivou izuzev par veterana a to ćemo vidjeti naredne sezone kako će se snaći protiv npr barce ili reala.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.
Kao prvo nismo mi ( juventini) poceli nikakva poredenja.
Drugo. Normalno da cemo se bazirat na proslu sezonu, jer je bilo promjena u igrackom kadru u odnosu na sezonu 2010/2011 , prvenstveno u Juventusu, za Milan ne znam koliko je mijenjan sastav u odnosu na tu sezonu 2010/2011. Niko nije rekao da su nama sve klase, znamo i mi koji su nedostaci. Mislis da ispadas pametan sa nekakvim poredjenjm Isle i Asamoe sa barcinim iniestom i xavijem,... To niko nije spomenuo osim te tvoje glavice...
NIje stvar u poređenju , stvar je u tome što je Milan praktički svojom glupošću i lošim utakmicama predao Juventusu Scudetto , da istina je da je Juve ove sezone bio bolji u međusobnim susretima ali nisu oni odlučili prvenstvo , ali sad govoriti o nekoj super-dominaciji Juveta je smješno , Milan i Juve su manje- više kvalitetom podjednake ekipe bar je to bio slučaj u prethodnoj sezoni !!
Samo ću reći da ćemo Juvetovu pravu snagu da vidimo sljedeće sezone kad budu igrali LP
pa kad uđu u ritam Subota -Srijeda - Subota , samo oni nerealni i neupućeni u fudbal mogu reći da igranje LP i prvenstva tokom sezone ne znači ništa... Odnosno da ekipa koja ne igra u tom ritmu nema prednost ..