NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
Stoji to sve sto vi govorite za Smaju ali ljudi Pandza je mnogo cvrsci na nogama i mnogo precizniji.Ovaj je znao ciste zicere fulati.Naravno da ja neosporavama samju ali tako vam je.
dejan kojic iz kozare moguce pojacanje,na poziciji djelmica.ekstra pojacanja nece biti, dovodit ce se mladi igraci na kojim ce se probati zaraditi.po meni potez za pohvalu ako nema ambicija onda bar probati sa mladim talentima,kao sto je onaj nikic.sa one utakmice dolazi 4 igraca na prozivku dok ce jos desetak igraca u startu doci i naravno vremenom ce vecina otpasti
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
prema ovom videu nije los ali eto vidjet cemo kakav ce bit kod nas
momak je potencionalno pojacanje tako da to nista ne znaci.mozda se i ne dogovore.iako bi mu sigurno bilo dobro kod nas konkurisao bi odma za prvu postavu
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Pa kazem Pandza je mladji :ugeek: evo smajli isti on samo da nema cvikezmaj_Bosne je napisao/la:pa skoro isti profil igrača, samo što bih Pandži dao jednu ocjenu višeTkanton je napisao/la:Ovaj gore napravi od Pandje Mesija, kaze zna sa loptom, tehnicar, snalazljiv u 16m... pa bolan bolan da je on to sve davno bi bio u nekom evropskom klubu a ne trckaro po ovim nasim livadama, ja ga jos ni jendom nisam vidio da je ustopo loptu i nesto uradio sa njom,njemu svaka cast, za nas je extra dobar, a pod nas mislim i na poziciju na tabeli max 7. mjesto i ako za njega dobijemo 50K € to je plafon, ja sam i dalje misljenja da je u rangu smajlovica samo sto je mladji.
![]()
- TheAlchemistRD07
- Kontakt:
Ne znam ja kakav je on sad jer nisam imao priliku da pratim gradinu, osim one utakmice protiv Zvijezde.Brcko87 je napisao/la: nazvat smajlovica kladicem je u najmanju ruku smijesno..aa slazem se da pandza nista nije bolji od smajlovica,,po meni je smajlovic jedan od bolji igraca sto igraju u nasim ligama..u historiji gradine najbolji igrac koji je nastupao za klub poslije vedina musica..
Dobro, mozda sam malo pretjerao jer on jeste dobar al' ne bas toliko dobar.
Pandza pogodi iz skoro svake prilike koju dobije. Dok Smajlovic... Evo recimo protiv Sarajeva (prva sezona Zvijezde u PL) izasao je najmanje 5-6 puta pred Alaima i sta je uradio? Samo je asistirao za drugi pogodak.
Smajlovic se nadavao golova u Zvijezdi, i zbog toga mi je drag i kao covjek (jer sam ga dobro poznavao) i kao igrac.
Jednostavno receno: Smajlovic je dobar napadac, bolji od mnogih u PL ali nije ni blizu Pandzi... Al' sad...
- TheAlchemistRD07
- Kontakt:
K'o sto rekoh... Drag mi je Smaja ko igrac i ko covjek, nisam mu nikad na utakmici psovao mater k'o vecina "vjernih" navijaca. Ali ne mozes ga poredit' sa Pandzom jer jednostavno je masao previse zicera. Jednostavno.zmajevac je napisao/la:Svaka cast astra ja sam isto alergican na to falsifikovanje istorije,al smo tu mi pravi navijaci Zvijezde da bi to sprijecili.Svi dobronamjerni znaju da je Smajlovic dio Zvijezdine zlatne generacije predvodjene Ninkovicem u to vrijeme ko se kuzi u fudbal Zvijezda igrala najljepse u BIH.Te zlonamjerne glasine dolaze od onih koji nisu sposobni sela da vode,ali zato falsifikovat sta god treba za lovu.astra1922 je napisao/la:smajlovica ko pljuje nema pojma o zivotu,taj covjek je zaduzio sve gradane gradacca koji imaju veze sa sportom da mu uvijek budu zahvalni.dao je puno zvijezdi kada je najvise trebalo pogadao je mreze i donosio nam pobjede isto tako i pomogao da udemo u premijer ligu.iskreno nama nebi trebao bolji napadac od smajlovica u ovom trenutku ali znaju se razlozi zasto je otisao od nas i zasto je dobio otkaz u cimosu.neka mu je sretno od srca u nastavku karijere i neka para mreze premijerligasa osim naravno nase
Evo ti zivot moj ako bas TI nisi bar jednom opsovao mater Smaji kad je masao one zicere. Recimo ovdje:
[youtube][/youtube]
Sve je počelo 1863. godine u Engleskoj kada su rugby i football krenuli različitim putevima. Na prostorima Bosne i Hercegovine nogomet se igra od početka 20 vijeka. Prva nogometna lopta donesena je u Bosnu i Hercegovinu 1903. godine u Mostar, ali se nogomet zvanično počeo igrati nekoliko godina kasnije. U Sarajevu je to bilo 1908. godine, a do I svjetskog rata samo u Sarajevu je bilo pet, a u čitavoj Bosni i Hercegovini 20-tak klubova. Po neobjavljenom rukopisu Sadika Šehića, kojeg sam imao priliku dobiti još za njegovog života, u Gradačac je prva nogometna lopta donesena 1920-e godine, a donio ju je Osmanbeg Gradaščevć, zvani Kaleoglu, koji se školovao u Beču i Parizu. Medjutim, prvu nogometnu loptu sa kojom su se počele igrati utakmice, donio je student Branko Popović iz Beograda. Bilo je to 1922. godine kada jedna grupa studenata i djaka, na čelu sa Brankom Popovićem, osniva i prvi nogometni tim sa nazivom Vardar. Ime Vardar sasvim slučajno su dali Branko Popović i Hasan Kikić. Obzirom da su se utakmice igrale samo ljeti, kada su djeca bila na školskom raspustu, ovaj klub nije bio učlanjen ni u kakve nogometne saveze, ali se uspio održati sve do početka II svjetskog rata. Sve dotle igrali su se prijateljski susreti, a prva nogometna utakmica sa nekim timom iz drugog grada odigrana je sa Modričom 1923. godine. Godine 1933/1934 u Gradačcu dolazi do formiranja još jednog nogometnog tima koji se zvao Zmaj. Odmah po formiranju ovog kluba nastalo je rivalstvo između Vardara i Zmaja, te kako su Zmajevi tražili susret sa Vardarom, to rivalstvo je poprimilo druge dimenzije. Naime, Vardar je pristao da odigra utakmicu pod uslovom da tim koji izgubi preda drugom timu loptu kao i svu drugu opremu, te da se mora rasformirati. Vardar je pobijedio sa 3:0 i prema dogovoru Zmaj se rasformirao i prestao sa daljim aktivnostima.
Prikupljajuči građu za svoju knjigu Gradačac sa okolinom u prošlosti, Esad Sarajlić je došao do određenog broja imena naših sugrađana koji su igrali u Vardaru u periodu izmedju dva svjetska rata, pa ih objavljujemo u sljedečem sastavu: Alić Nijaz, Alić Tasin, Džakić Ahmed, M. Halilović Rahman, Jovovič Mirko, Jovović Radovan, Kikić Hasan, Kikić Mustafa, Popović Doco, Popovič Ljubo, Popović Nemanja, Pelešević salih, Skenderović Mustafa, Spasojević Panto, Taslidžič Ešef, Taslidđić Fahrudin i Tirić Muharem. Nogometni klub Vardar postojao je sve do 1941. godine i pod tim imenom odigrao je utakmicu sa jednom njemačkom okupacionom jedinicom, koja se završila rezultatom 1:1. Prvim oslobađanjem Gradačca 1943. godine, veliki broj omladine, medju kojima i tadašnjih nogometaša, odlazi u partizane ćime prestaje igranje nogometa sve do kraja rata. Godine 1945. ponovo se pokreće nogometna aktivnost i u augustu se održava osnivačka skupština, na kojoj se naziv kluba mijenja i po prvi put klub dobiva ime Zvijezda. Boja kluba je crvena a znak na dresovima je bijeli krug sa crvenom petokrakom u sredini. Ime kluba kao i boja dresova su zadržani sve do današnjih dana stim što je izmijenjen grb na kojem se više ne nalazi zvijezda petokraka. Od 1945. pa do 1992. godine Zvijezda se uglavnom takmičila u sreskoj, zonskoj, regionalnoj i podsaveznoj ligi, a najveći uspjeh u tom periodu postigla je 1978. godine, kada je postala član Republičke lige BiH. Trenutno, Zvijezda se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a utakmice igra na stadionu Banja Ilidža, koji ima kapacitet od 8.000 mjesta, od čaga je 5.000 za sjedenje. I konačno, kad smo već pomenuli stadion, recimo da je klub Vardar igrao svoje utakmice na igralištu koje je napravljeno 1920 godine, upravo na terenu gdje je sadašnji Zvijezdin stadion, samo bliže cesti. Prvo Zvijezdino igračište je bilo u industrijskoj zoni na lokaciji bivšeg mlina i korparskog preduzeća, da bi pedesetih godina bilo preseljeno na mjesto današnjeg Gradačačkog sajma. To igralište je bilo smješteno na prelijepom terenu odmah ispod poznate aleje kestenova, odakle su se posmatrale utakmice, a nagib terena ispod aleje služio je kao prirodna tribina za sjedenje. U narodu, zvalo se igralište Luka. Šesdesetih godina, napravljen je novi stadion na mjestu gdje se sada nalazi tvornica modne konfekcije Kula.
Taj stadion je sa svih strana bio ogradjen betonskim zidom, ali velikom poplavom 1964. godine je potpuno porušen i Zvijezda se vraća na igralište ispod aleje. Izgradnjom privrdenog centra Skenderija, Zvijezda je jedno vrijeme ostala bez stadiona i igrala je utakmice u Ledenicama sve dok nije došlo do gradnje novog stadiona ispod brane jezera Vidara. Danas se tu nalazi jedan moderni stadion koji odgovara vremenu u kojem živimo.

POGLED NA IGRALISTE 192X (I NAKA)
Prikupljajuči građu za svoju knjigu Gradačac sa okolinom u prošlosti, Esad Sarajlić je došao do određenog broja imena naših sugrađana koji su igrali u Vardaru u periodu izmedju dva svjetska rata, pa ih objavljujemo u sljedečem sastavu: Alić Nijaz, Alić Tasin, Džakić Ahmed, M. Halilović Rahman, Jovovič Mirko, Jovović Radovan, Kikić Hasan, Kikić Mustafa, Popović Doco, Popovič Ljubo, Popović Nemanja, Pelešević salih, Skenderović Mustafa, Spasojević Panto, Taslidžič Ešef, Taslidđić Fahrudin i Tirić Muharem. Nogometni klub Vardar postojao je sve do 1941. godine i pod tim imenom odigrao je utakmicu sa jednom njemačkom okupacionom jedinicom, koja se završila rezultatom 1:1. Prvim oslobađanjem Gradačca 1943. godine, veliki broj omladine, medju kojima i tadašnjih nogometaša, odlazi u partizane ćime prestaje igranje nogometa sve do kraja rata. Godine 1945. ponovo se pokreće nogometna aktivnost i u augustu se održava osnivačka skupština, na kojoj se naziv kluba mijenja i po prvi put klub dobiva ime Zvijezda. Boja kluba je crvena a znak na dresovima je bijeli krug sa crvenom petokrakom u sredini. Ime kluba kao i boja dresova su zadržani sve do današnjih dana stim što je izmijenjen grb na kojem se više ne nalazi zvijezda petokraka. Od 1945. pa do 1992. godine Zvijezda se uglavnom takmičila u sreskoj, zonskoj, regionalnoj i podsaveznoj ligi, a najveći uspjeh u tom periodu postigla je 1978. godine, kada je postala član Republičke lige BiH. Trenutno, Zvijezda se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a utakmice igra na stadionu Banja Ilidža, koji ima kapacitet od 8.000 mjesta, od čaga je 5.000 za sjedenje. I konačno, kad smo već pomenuli stadion, recimo da je klub Vardar igrao svoje utakmice na igralištu koje je napravljeno 1920 godine, upravo na terenu gdje je sadašnji Zvijezdin stadion, samo bliže cesti. Prvo Zvijezdino igračište je bilo u industrijskoj zoni na lokaciji bivšeg mlina i korparskog preduzeća, da bi pedesetih godina bilo preseljeno na mjesto današnjeg Gradačačkog sajma. To igralište je bilo smješteno na prelijepom terenu odmah ispod poznate aleje kestenova, odakle su se posmatrale utakmice, a nagib terena ispod aleje služio je kao prirodna tribina za sjedenje. U narodu, zvalo se igralište Luka. Šesdesetih godina, napravljen je novi stadion na mjestu gdje se sada nalazi tvornica modne konfekcije Kula.
Taj stadion je sa svih strana bio ogradjen betonskim zidom, ali velikom poplavom 1964. godine je potpuno porušen i Zvijezda se vraća na igralište ispod aleje. Izgradnjom privrdenog centra Skenderija, Zvijezda je jedno vrijeme ostala bez stadiona i igrala je utakmice u Ledenicama sve dok nije došlo do gradnje novog stadiona ispod brane jezera Vidara. Danas se tu nalazi jedan moderni stadion koji odgovara vremenu u kojem živimo.

svaka cast na ovom postuemir_dj je napisao/la:Sve je počelo 1863. godine u Engleskoj kada su rugby i football krenuli različitim putevima. Na prostorima Bosne i Hercegovine nogomet se igra od početka 20 vijeka. Prva nogometna lopta donesena je u Bosnu i Hercegovinu 1903. godine u Mostar, ali se nogomet zvanično počeo igrati nekoliko godina kasnije. U Sarajevu je to bilo 1908. godine, a do I svjetskog rata samo u Sarajevu je bilo pet, a u čitavoj Bosni i Hercegovini 20-tak klubova. Po neobjavljenom rukopisu Sadika Šehića, kojeg sam imao priliku dobiti još za njegovog života, u Gradačac je prva nogometna lopta donesena 1920-e godine, a donio ju je Osmanbeg Gradaščevć, zvani Kaleoglu, koji se školovao u Beču i Parizu. Medjutim, prvu nogometnu loptu sa kojom su se počele igrati utakmice, donio je student Branko Popović iz Beograda. Bilo je to 1922. godine kada jedna grupa studenata i djaka, na čelu sa Brankom Popovićem, osniva i prvi nogometni tim sa nazivom Vardar. Ime Vardar sasvim slučajno su dali Branko Popović i Hasan Kikić. Obzirom da su se utakmice igrale samo ljeti, kada su djeca bila na školskom raspustu, ovaj klub nije bio učlanjen ni u kakve nogometne saveze, ali se uspio održati sve do početka II svjetskog rata. Sve dotle igrali su se prijateljski susreti, a prva nogometna utakmica sa nekim timom iz drugog grada odigrana je sa Modričom 1923. godine. Godine 1933/1934 u Gradačcu dolazi do formiranja još jednog nogometnog tima koji se zvao Zmaj. Odmah po formiranju ovog kluba nastalo je rivalstvo između Vardara i Zmaja, te kako su Zmajevi tražili susret sa Vardarom, to rivalstvo je poprimilo druge dimenzije. Naime, Vardar je pristao da odigra utakmicu pod uslovom da tim koji izgubi preda drugom timu loptu kao i svu drugu opremu, te da se mora rasformirati. Vardar je pobijedio sa 3:0 i prema dogovoru Zmaj se rasformirao i prestao sa daljim aktivnostima.
![]()
- katalinski
- Kontakt:
-
Bosanski zmaj
- Kontakt:
DEJAN KOJIĆ, moram priznati da nikada uzivo nisam gledao tog igraca ali prema ovom video clipu mogu reci da se radi o odlicnom igracu.Nemojte zaboraviti da je nama iz Buducnosti koja je ispala stigao Halil, a na kraju postao nas najbolji igrac.
Prema ovom clipu vidi se da moze igrati i po strani i u sredini.
Ima mnogo bolju tehniku od Djelmica (koji je isto tako kod nas dosao iz Drine koja je bila prikovana za dno tabele), moze sam povuci kontru po 30-40 metara,ima bolji sut i centarsut od Djelme.
Ucinak u ovoj sezoni za poluspica/krilo u PL od 6 golova u 28 utakmica mnogo obecava.Kod nas bi dosao jos vise do izrazaja jer bi igrao sa boljim igracima i boljem klubu.
Nekako me po stilu igre podsjeca na Halila, samo sto bi ovaj to radio po desnoj strani.
U svakom slucaju volio bih Kojica vidjeti u Zvijezdinom dresu.
http://www.transfermarkt.de/de/dejan-ko ... 90817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prema ovom clipu vidi se da moze igrati i po strani i u sredini.
Ima mnogo bolju tehniku od Djelmica (koji je isto tako kod nas dosao iz Drine koja je bila prikovana za dno tabele), moze sam povuci kontru po 30-40 metara,ima bolji sut i centarsut od Djelme.
Ucinak u ovoj sezoni za poluspica/krilo u PL od 6 golova u 28 utakmica mnogo obecava.Kod nas bi dosao jos vise do izrazaja jer bi igrao sa boljim igracima i boljem klubu.
Nekako me po stilu igre podsjeca na Halila, samo sto bi ovaj to radio po desnoj strani.
U svakom slucaju volio bih Kojica vidjeti u Zvijezdinom dresu.
http://www.transfermarkt.de/de/dejan-ko ... 90817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sta sad ti pametan,hajde razguli sta te boli sta se pise na nasoj temikatalinski je napisao/la:sve to je bilo u gradačcu u engleskoj
lijepo si ovo uradio emire svaka cat
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
astra1922 je napisao/la:sta sad ti pametan,hajde razguli sta te boli sta se pise na nasoj temikatalinski je napisao/la:sve to je bilo u gradačcu u engleskoj
lijepo si ovo uradio emire svaka cat
ja sam ga davno molio da na napise nesto o nastanku kluba i on je to konacno uradio...
kako je i napisao od II svjetskog rata zvijezda se takmičila u različitim ligama... te ligaške tabele (većinu) ima kod sebe na računaru a to ću objaviti na fb stranici nk zvijezde....
Zahvali mu se molim te u moje ime jos kad bi imali nekih boljih informacija pa napisati mozda manju knjigu o Zvijezdinom nastanku bilo bi odlicno pa ako je jos ko za da moze pomoc dajte da se nadjemo i sastanemo za godisnjicu odlican potez mislim objavit na internetu ok ali kada imas knjigu i citas bilo bi bolje 
imal kakvih pojacanja ove sezone
nista se nezna za sada.26 na prozivci ce biti oko deset novih igraca sto iskusnijih sto mladih uglavnom nece biti skupih pojacanja...ono za jahica je izgleda bila bomba
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
jahic je vec dobio papire...astra1922 je napisao/la:nista se nezna za sada.26 na prozivci ce biti oko deset novih igraca sto iskusnijih sto mladih uglavnom nece biti skupih pojacanja...ono za jahica je izgleda bila bomba
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"
-
Bosanski zmaj
- Kontakt:
Nemogu da shvatim da ta djeca trce samo za parama,ako je istina da je otisao zbog toga sto mu je Zvijezda ponudila neke manje novce,nije mi uopste zao.Novac je najveci razlog zbog cega tako mladi igraci u 99% slucaja propadnu.bondich je napisao/la:jahic je vec dobio papire...astra1922 je napisao/la:nista se nezna za sada.26 na prozivci ce biti oko deset novih igraca sto iskusnijih sto mladih uglavnom nece biti skupih pojacanja...ono za jahica je izgleda bila bomba
Kuntic mu je dao sansu da igra u prvoj ekipi sa 18 godina a on to izgleda nije znao cijeniti.
Ta djeca sebi umisle da su postali neki igraci ako su odigrali dobro 30-ak minuta u jednoj utakmici,a zaboravljaju da se igrac stvara godinama.
Igraci se prvo trebaju dokazati u ovoj nasoj Premijer ligi,pa tek onda razmisljati o inostranstvu i nekim vecim novcima, ali ocigledno da je u nasoj drzavi sve naopako.
ma ako misli da moze negdje bolje neka ide...vjerujem ako se pokaze u nekom klubu da ce mu obecat lijepu cifru al samo cifru, g u z o v i se moraju dobro oznojit da bi zaradio vise paraBosanski zmaj je napisao/la:Nemogu da shvatim da ta djeca trce samo za parama,ako je istina da je otisao zbog toga sto mu je Zvijezda ponudila neke manje novce,nije mi uopste zao.Novac je najveci razlog zbog cega tako mladi igraci u 99% slucaja propadnu.bondich je napisao/la:jahic je vec dobio papire...astra1922 je napisao/la:nista se nezna za sada.26 na prozivci ce biti oko deset novih igraca sto iskusnijih sto mladih uglavnom nece biti skupih pojacanja...ono za jahica je izgleda bila bomba
Kuntic mu je dao sansu da igra u prvoj ekipi sa 18 godina a on to izgleda nije znao cijeniti.
Ta djeca sebi umisle da su postali neki igraci ako su odigrali dobro 30-ak minuta u jednoj utakmici,a zaboravljaju da se igrac stvara godinama.
Igraci se prvo trebaju dokazati u ovoj nasoj Premijer ligi,pa tek onda razmisljati o inostranstvu i nekim vecim novcima, ali ocigledno da je u nasoj drzavi sve naopako.
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Isti slucaj ko i sa Vedom, tu djecu roditelju trebaju dobro nalupat po guzi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.