Rekonstrukcija stadiona u BiH

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 jun 2012, 14:57

POČELA REKONSTRUKCIJA TRAVNJAKA

Direktor zeničke firme ITC Suvad Isaković i direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Husein Hinović jučer su potpisali Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji stadiona „Bilino polje“ vrijedan 566 hiljada KM. Kako nam je potvrdio Isaković, potpisivanju nije prethodila ceremonija ili zvaničan čin, obzirom da su svi rokovi za početak radova već davno «probijeni».

- Uvjereni smo da ćemo naš dio posla obaviti u predviđenom roku. Radovi počinju sutra (danas, četvrtak) i predviđeno je da traju dva mjeseca. Prvi posao je «preseljenje» oko 1.500 kvadrata zdravog busenja za popravke na terenu Kamberovića polje, gdje će po svemu sudeći Čelik igrati prvih par utakmica. Onda nam slijedi uklanjanje preostalih 6.500 kvadrata travnjaka, kazao nam je Isaković.

slika
slika

Tenderom je predviđena zamjena travnjaka, promjena drenaže, postavljanje grijanja, novih sjedišta za službene osobe i rezervne igrače, kao i razglasa. Prema planu radova, nakon što bude postavljen travnjak, potrebno je oko četiri sedmice «adaptacije» novog travnjaka. Kako saznajemo, cijena radova znatno je niža od prvobitno najavljene ( i do 1,5 miliona KM), jer je tenderom naloženo da se na Bilino «preseli» travnjak sa novoizgrađenog FIFA/UEFA centra za reprezentacije BiH na obližnjem Crkvičkom brdu.
Čelik Zenica 1945

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 14 jun 2012, 20:22

Sta je s ovimm

slika

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 jun 2012, 20:38

Ako Bog da do septembra novi moderni travnjak, novi golovi, nove klupe, svlacionice, razglas i malo sminke na tribnama. ;)

@AjdBosnaVodi to su pusti snovi. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 jun 2012, 20:51

Samo se teren radi, ništa na tribinama! WC i svlačionice su kod nas davno sređene kako treba.
Čelik Zenica 1945

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 14 jun 2012, 20:57

lijkepo je ovo u zenici al za celik,,nisam za to da repka igra utakmice na stadionu koji ima kapacitet neki 12000,,bez obzira kakav ce teran da bude..trebaju se povecat sjeverna,,juzna i istocna tribina,,da taj stadion ima makar neki 20000 sjedeci mjesta..za sad sam za kosevo da reprezentacija igra,,nekako me stid kad vidim da drzavni tim igra na stadionu kapaciteta 12000..kao da smo luksemburg,,san marino,,, :D
OFK Gradina Srebrenik

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 14 jun 2012, 21:16

Elegant je napisao/la:Ako Bog da do septembra novi moderni travnjak, novi golovi, nove klupe, svlacionice, razglas i malo sminke na tribnama. ;)

@AjdBosnaVodi to su pusti snovi. :|
nazalost :(

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 14 jun 2012, 23:51

Prve slike kako bi trebala izgledati trbina Zgona

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 170&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jun 2012, 00:14

Moram te razočarati, prijatelju.

To je neki (okvirni) plan kako bi izgledao novi kompleks - stadion + pomoćni teren, a za izgradnju kojeg treba SVE na Zgonima POČISTITI, i kojega bi izgradnja koštala ohoho novca, kojeg nemamo.

Ako pogledaš tlocrt, vidjet ćeš da je ova tribina na sjeveru (kosina iza tribine je obilaznica, teren je nepravilnog oblika, što se može provjeriti na GoogleEarthu), i da je poprilično veća od 1000 mjesta, a uz to ima i krov i poslovne prostore i klupski dio, svlačionice i tako to. S obzirom na teren na kojem je planirana nova tribina, koja bi se trebala uskoro početi graditi - otišlo je na proceduru kod načelnika - to nikako ne može biti to, odnosno nije izvedivo.
Hayley <3

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 15 jun 2012, 15:54

Ovaj projekat iz Livna mi se svidja i mislim kad bi se nasla sredstva da se tako nesto izgradi da bi to bio pun pogodak. Jer ovo je mala, ali lijepa tribina i sigurno bi zadovoljila potrebe Livna.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jun 2012, 18:17

Zadovoljila bi, apsolutno, samo nećemo to još dugo sagraditi. Plan nove tribine koja je u planu i trebala bi se u najskorije vrijeme početi graditi je sasvim drukčiji i skromniji.
Ne mogu ga još staviti ovamo, ali ni blizu ovome.
Hayley <3

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 15 jun 2012, 18:36

@badblueboylivno Vidjeh u onoj fb grupi par slika kad je Troglav gostovao u Posušju, pa lijep pravo onaj stadion u Posušju, kad je građen, je li ima negdje boljih slika stadiona? ;)
Zadnja izmjena: BolanBolan, dana/u 15 jun 2012, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 15 jun 2012, 18:58

BolanBolan je napisao/la:@badblueboylivno Vidjeh u onoj fb grupi par slika kad je Troglav gostovao u Posušju, pa lijep pravo onaj stadion u Posušju, kad je građen, je li ima negdje boljih stadiona? ;)
evo još jednog što prati ligu od prije pola godine :roll:

Posušje je igralo u premijer ligi, kako neće imat dobar stadion.

uz posušje imaju "bolje stadione" Brotnjo Čitluk, Ljubuški, gradi se u Tomislavgradu...
Sloga Uskoplje

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 15 jun 2012, 19:01

BL danas .

http://img266.imageshack.us/img266/9383/dsc03541.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img407.imageshack.us/img407/6232/dsc03543s.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img406.imageshack.us/img406/6581/dsc03542hp.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img802.imageshack.us/img802/5111/dsc03533t.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img580.imageshack.us/img580/23/dsc03544hy.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img209.imageshack.us/img209/8762/dsc03545ik.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img99.imageshack.us/img99/8602/dsc03546f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img201.imageshack.us/img201/35/dsc03547g.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img513.imageshack.us/img513/5563/dsc03549u.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jun 2012, 19:04

BolanBolan je napisao/la:@badblueboylivno Vidjeh u onoj fb grupi par slika kad je Troglav gostovao u Posušju, pa lijep pravo onaj stadion u Posušju, kad je građen, je li ima negdje boljih stadiona? ;)
To ti je davno građeno, ima šest-sedam godina da su ga napravili, i više, igrali su u Premijer ligi. Stadion je odličan, šteta što klub ima loše vodstvo pa eto, ispadoše u četvrti rang natjecanja.
Hayley <3

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 15 jun 2012, 20:02

slogauskoplje je napisao/la:

uz posušje imaju "bolje stadione" Brotnjo Čitluk, Ljubuški, gradi se u Tomislavgradu...
badblueboylivno je napisao/la: To ti je davno građeno, ima šest-sedam godina da su ga napravili, i više, igrali su u Premijer ligi. Stadion je odličan, šteta što klub ima loše vodstvo pa eto, ispadoše u četvrti rang natjecanja.
Znam, brate, ali sam naletio na neke slike gradnje pa sam mislio da je nešto rađeno u skorije vrijeme, i ispravka: boljih slika stadiona. :D Omaklo mi se kako sam ispravlj'o tekst... :mrgreen: Uglavnom, naš'o sam par dobrih slika.
Nisam znao da su tako nisko pali... al' sam se sad sjetio one vijesti sa jednog portala kako krave i ovce pasu po terenu, i da je to u Posušju. Evo slike:
slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 15 jun 2012, 20:07

BolanBolan je napisao/la:
slogauskoplje je napisao/la:

badblueboylivno je napisao/la: To ti je davno građeno, ima šest-sedam godina da su ga napravili, i više, igrali su u Premijer ligi. Stadion je odličan, šteta što klub ima loše vodstvo pa eto, ispadoše u četvrti rang natjecanja.
Znam, brate, ali sam naletio na neke slike gradnje pa sam mislio da je nešto rađeno prije par godina i ispravka: boljih slika stadiona. :D Omaklo mi se kako sam ispravlj'o tekst... :mrgreen: Uglavnom, naš'o sam par dobrih slika.
Nisam znao da su tako nisko pali... al' sam se sad sjetio one vijesti sa jednog portala kako krave i ovce pasu po terenu, i da je to u Posušju. Evo slike:
slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Baš učinkovit način đubrenja trave, ekološki prihvatljivo a i ekonomično
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 15 jun 2012, 20:12

Nek je konačno krenulo sa promjenom travnjaka na Bilinom polju, nadam se da će početi i sa nadogradnjom tribina iza golova jer je kapacitet za "glavne" tekme u kvalifikacijama zaista žalostan.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 16 jun 2012, 13:31

ovaj nas stadion pravo lijep ;) a ovo za posuje stvarno bzvz :D zar nemaju nekog cuvara nest :/
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 jun 2012, 14:04

insegnante je napisao/la:Nek je konačno krenulo sa promjenom travnjaka na Bilinom polju, nadam se da će početi i sa nadogradnjom tribina iza golova jer je kapacitet za "glavne" tekme u kvalifikacijama zaista žalostan.
Nema nista od nadogradnje tribina za sada, mozda za koju godinu.

P.S. Gledam ove slike stadion u BL, stvarno je odlican jos kada srede i juznu tribinu bit ce jos bolji. Ako jednog dana budemo normalna drzava i normalan narod da i reprezentacija zaigra u BL. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 16 jun 2012, 14:23

slika
slika
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 16 jun 2012, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.