GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la VanBasten » 16 jun 2012, 00:33

M4kaveli je napisao/la:Pa Hrvatska ustvari nista lose nije napavila na ovom Euru .. samo sto im je raspored takav kakav je .
Ma Hrvati su odigrali sjajno turnir dosad. Začepili su usta domaćim kritičarima. Pogotovo novinarima koji su ih hebavali kroz cjele kvalifikacije. Bilić je zaslužio da se na ovakav način oprosti od klupe reprezentacije, začepi usta svima i udzidgnute glave se vrati s Eura. Kao i Mandžikć.

Ne pratim ih, nit "navijam" za njih nešto posebno, no drago mi je zbog gore navedenog. Balkanski sindrom " koji će on klinac, ja bi bolje" pojeo je **** još jednom.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 jun 2012, 00:39

Neka polako simpatizeri Hrvatske ..
To najviše ne volim kod vas vec se vidite u drugom krugu a igrate protiv svjetskih , europskih prvaka .
Realno trebali bi vas poderati ..
Al ipak mislim da mozete do dobrog rezultata i prolaska u drugi krug , imate moju podrsku.
Ali polako ta euforija velika koja se stvori , i pricanje prica bez smisla ..
Moglo bi se to na kraju obiti o glavu , svi znamo ko je i šta je Španija ;)

Sretno ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 jun 2012, 00:40

M4kaveli je napisao/la:A jel ti rekla uciteljica koji je to nas najveci domet ?
.. baraž ? :lol:
Nije mi to profesorica još uvijek rekla, al pitam je čim stignem, sada na ispitu :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 jun 2012, 00:43

MA jbg, i mi smo se nadali prolasku protiv Portugala. Pogotovo ej to bilo besmileno prvi put, kad smo bili unakaženi izostancima u revanšu. Da smo se plasirali na Euro, niko ne bi bio jači od nas u grupi 8-) Jbg, balkanci smo. I nema u tom kontekstu neke razlike među nama. Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jun 2012, 00:43

ANTIFA ! je napisao/la:Neka polako simpatizeri Hrvatske ..
To najviše ne volim kod vas vec se vidite u drugom krugu a igrate protiv svjetskih , europskih prvaka .
Al ipak mislim da mozete do dobrog rezultata i prolaska u drugi krug , imate moju podrsku.

Sretno ..

Ja uopste nisam simpatizer Hrvatske al govorim realno.
.. pa zamisli nas na ovom EURU sa : Jahicem, Lulicem, Medunjaninom i Ibisevicem :D :lol: :mrgreen:
Vjerovatno bi gol razlika bila -9
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jun 2012, 01:29

Hrvatska će pući od Espane, ali nema frke, Žabari neće dobiti Irce... Tako da komšije idu dalje...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2012, 02:30

Španija je super reprezentacija, tehnički jaka, uigran sistem, svi to znamo, svi to vidimo, ali utakmica Špancima protiv Hrvata će biti nešto drugo. Kao prvo Hrvatska nije Irska, Hrvatska je više i tehnički potkovana, zna se bolje postavit u igri. Irci npr. jedva su jedan napad znali sastavit, prenošenje lopte im je protiv tako moćnog protivnika bio problem, sve su išli na fizičku snagu, ali čak im ni to nije bilo dovoljno da se odbrane, a na takav način tek ne možeš ozbiljan napad napravit.
Hrvatska će se tu drugačije postavit, jer po meni u stanju su i na tehničkom i taktičkom planu bolje odigrat nego što su to Irci učinili. A ako su Hrvati odigrali remi s Talijanima, koji su isto tako remizirali sa Špancima, zašto onda to ne bi i Hrvati mogli? A hrvatski reprezentativci će taj dan ginut na terenu kao da se radi o borbi za spas svijeta, kao da im je zadnji dan u životu, srce će ostavit na terenu.

Španija jeste favorit, individualno je jača, ali Hrvatska će probat zatvorit određene prilaze golu i velikom borbom probat bar remi iščupat. Do remija uz malo sreće mogu, do pobjede puno teže. Ali u fudbalu je s pravim pristupom sve moguće. Ljudi koji ne vjeruju i ne mogu dobit velike utakmice. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 16 jun 2012, 09:42

Na kraju krajeva ako će Španjolska razmišljati dugoročno bolje će i za njih biti da sada prođu Hrvati jer će se ipak s ovima ekipama možda susret i u polufinalu, a sigurno će lakše igrati s Hrvatima nego s Talijanima jer im ovi i ne leže.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 16 jun 2012, 10:32

M4kaveli je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Neka polako simpatizeri Hrvatske ..

Sretno ..

Ja uopste nisam simpatizer Hrvatske al govorim realno.
.. pa zamisli nas na ovom EURU sa : Jahicem, Lulicem, Medunjaninom i Ibisevicem :D :lol: :mrgreen:
Vjerovatno bi gol razlika bila -9
Jesi li ti normalan, pa Ibiševic ništa nije slabijiod Mandukica, pa ima više golova od njega u BL, a i u rep. imaju slican ucinak, pa Lulic, je jedan od naših boljih, a i u Italiji rastura. Nema sada potrebe omaložavati naše

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2012, 10:58

Mandžo je solidan igrač, ovdje ga je krenulo, zabio je par sretnih golova, ali ne treba ga gledati samo kroz golove. Primio je mnogo udaraca, ostavlja srce na terenu, posebno me zadivio kada je nakon postignutih golova trčao prema svojoj klupi i tamo proslavljao golove. Tačno se vidjelo kako dišu jedan za drugog i to je najveći Slavenov uspjeh.

Gledao sam izjavu Modrića, malo je hrabra, ali ima puno pravo na nju.

Teško će se Hrvatska nositi sa Španijom. Ćorluka i Schildenfeld će biti na mukama, a Srna, Strinić i Vukojević će im morati puno pomagati, čak mislim da će morati biti puno defanzivniji. Iniesta i Silva igraju u životnoj formi, veoma teško ih je zaustaviti. Mislim da će Del Bosque opet krenuti sa Torresom, tako da će Španci dobiti na dubini, a šansu Hrvatske vidim u prekidima, jer mi se čini da su malo jači u tom segmentu, posebno Mandžukić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2012, 11:20

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jun 2012, 11:24

Harrison je napisao/la:Slusam danas izjavu Modrica i oplakah, kaze lik ovako: "Ne vidim kako nas Spanije moze pobijediti" :lol: :lol:
Samo ovakve izjave i prihvacam.

Nek pukne 5:0 ako treba, ali ako igrac(i) sami nemaju vjere u sebe i svoje mogucnosti i samopouzdanja, cemu ce onda igrati uopce?

Bespredmetna prica, apsolutno podrzavam Modrica. Izadji na teren, pogini, pokazi da imas se s cime suprostaviti i da nisi bezveze toliko dugo medju najboljim europskim reprezentacijama, a ako ne budes bolji na kraju, ako izgubis, makar si dao sve od sebe i pobijedio te bolji protivnik, a od osudjivanja samog sebe unaprijed i straha od protivnika nema nista. Nema te selekcije na svijetu koju Hrvatska ne moze dobiti u jednoj pravoj utakmici, to se odnosi i na Spanjolsku.
...Život za Široki...

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 16 jun 2012, 11:33

Pa sta bi trebali govorit? Po vama ne bi trebali uopce izlazit na teren, nek upisu odmah 3 boda Spanjolcima.
Svatko ima pravo nadati se dobrom rezultatu, a borbom i zalaganjem se moze i do rezultata protiv najboljih..

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 16 jun 2012, 11:38

Svi hrvatski igrači osim Perišića igraju u prvih 11 u svojim klubovima, no i Perišić je prva zamjena, i dosta često počinje u prvih 11, i zbog toga je i skupio u Borussiji Dortmund ove sezone 39 utakmica, uz 9 golova i 6 asistencija, osim toga, on je 89' godište.

Mandža je prvi strijelac i prvi asistent Wolfsburga, Rakitić je važna karika u Sevilli, Modrić alfa i omega Tottenhama, Srna kapetan Šahtara, Jelavić jedno od najvećih iznenađenja premiershipa, 11 golova u polusezoni.

To su sve klasni igrači i igrači koji u reprezentaciji ostavljaju srce na terenu, što čini odličan kolektiv, zato niti Turska, niti Irska niti Italija nisu slučajnost, i na tome se temelji optimizam i protiv Španjolske.

I na to se ima apsolutno pravo!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2012, 11:45

Kralj_Tvrtko je napisao/la:Mandža je prvi strijelac i prvi asistent Wolfsburga, Rakitić je važna karika u Sevilli, Modrić alfa i omega Tottenhama, Srna kapetan Šahtara, Jelavić jedno od najvećih iznenađenja premiershipa, 11 golova u polusezoni.
Nemoj ti mene pogrešno shvatiti. Sve su to prosječni klubovi, nema tu svjetske klase osim Luke.
Voli te tvoje Sarajevo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jun 2012, 11:46

Nema to veze, reprezentacija i nacionalni naboj je jedno, a procjene tko je svjetska klasa, a tko ne, je nesto posve drugo.
...Život za Široki...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2012, 11:48

Ja sam mislio da je kvalitet ipak bitan. Imaju i Irci nacionalni naboj, možda veći nego Hrvati, ali kad je teško, kvalitet je ipak najbitniji faktor.
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jun 2012, 11:48

Harrison je napisao/la:Slusam danas izjavu Modrica i oplakah, kaze lik ovako: "Ne vidim kako nas Spanije moze pobijediti" :lol: :lol:

Nisam znao da je Modrić u stanju izvaliti ovoliku glupost. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jun 2012, 11:50

Virtu4l je napisao/la:Ja sam mislio da je kvalitet ipak bitan. Imaju i Irci nacionalni naboj, možda veći nego Hrvati, ali kad je teško, kvalitet je ipak najbitniji faktor.
Razlika je u tome sto je kvalitet kod Hrvatske apsolutno neosporan, za razliku od Irske.
Pridodaj tome nacionalni zanos i naboj koji ta reprezentacija ima = jedna od najopasnijih europskih selekcija.
...Život za Široki...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2012, 11:52

ŠB_Fidelis je napisao/la: Razlika je u tome sto je kvalitet kod Hrvatske apsolutno neosporan, za razliku od Irske.
Pridodaj tome nacionalni zanos i naboj koji ta reprezentacija ima = jedna od najopasnijih europskih selekcija.
Sigurno da spada u sami vrh drugog doma evropskog fudbala.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.