Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Jel Gotze najbolji od ove 3 il ja nisam dobro upratio ??
.. gdje mogu igrati ova trojica i moze li ijedan odigrati na poziciji Podolskog ?
.. gdje mogu igrati ova trojica i moze li ijedan odigrati na poziciji Podolskog ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Ako gledamo cjelokupni talenat onda je Götze najbolji igrac od njih trojce. Ukoliko samo gledamo pozciju lijevog krila onda tu najvece kvalitete ima Schürrle - iako sva trojca mogu igrati na toj poziciji.M4kaveli je napisao/la:Jel Gotze najbolji od ove 3 il ja nisam dobro upratio ??
Inace ako je vjeroavati BILD-u jedina promjena u odnosu na susret sa Holandijom ce biti Boateng-Bender, dok ce ostalo ostati sve isto, medjutim reporteri RTL-a smatraju da ce Podolski svoj 100-ti nastup za Elf upisati sa klupe. Ostaje nam da tokom danasnjeg dana vidimo za koju ce se varijantu odluciti Löw.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
I ja ne vjerujem da će Low nešto puno mijenjat, izuzev primorane izmjene na beku.
O izmjeni Poldija bi trebalo svakako razmislit, ali zbog velike trke i vraćanja on drži Poldija, ali s jednim Reusom bi se npr. dobilo mnogo više još ubojitosti u napadu, a svakako i sa Schurlleom. Doduše možda još i Poldi tokom prvenstva proradi, ali on nekako turnik ako počne dobro onda ga ide. Obično je ili od starta odmah sjajan ili ne.
A u prilog Jogiju idu sjajni rezultati u ova 2 kola, pobjeđene su 2 jake reprezentacije, pa zar se nakon toga ima nešto puno kritikovat?
Da je on nešto puno eksperimentirao, situacija ne bi ovako dobro i to jako dobro, izgledala.
Ekipa je baš pokazala pobjednički mentalitet, jer igrala je ubojito, koristila je šanse i to u pravom trenutku, a u obje utakmice s mnogo rutine sačuvala vodstvo. To je ono što mi se posebno sviđa.
O izmjeni Poldija bi trebalo svakako razmislit, ali zbog velike trke i vraćanja on drži Poldija, ali s jednim Reusom bi se npr. dobilo mnogo više još ubojitosti u napadu, a svakako i sa Schurlleom. Doduše možda još i Poldi tokom prvenstva proradi, ali on nekako turnik ako počne dobro onda ga ide. Obično je ili od starta odmah sjajan ili ne.
A u prilog Jogiju idu sjajni rezultati u ova 2 kola, pobjeđene su 2 jake reprezentacije, pa zar se nakon toga ima nešto puno kritikovat?
Ekipa je baš pokazala pobjednički mentalitet, jer igrala je ubojito, koristila je šanse i to u pravom trenutku, a u obje utakmice s mnogo rutine sačuvala vodstvo. To je ono što mi se posebno sviđa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Iako su odigrana tek dva kola evo malo ekipne i invidualne statistike Elfa.
CJELOKUPNO
- Njemacka je u prosjeku najbolje ocjenjena ekipa na prvenstvu - ocjena je 2.43
- Njemacka je najmladja ekipa na turniru - startnih 11 ima prosjek godina od 24,57, dok cijela ekipa dodje na prosjek od 25,00 godina
- Njemacka je reprezentacija sa najvise osvojenih duela (56%)
INVUDUALNO
- najbolje ocjenjeni igraci su Hummels, Neuer i Gomez sa prosjecnom ocjenom od 1,5
- najuspjesniji strijelac je Mario Gomez - tri postignuta gola
- najuspjesniji asistent je Bastian Schweinsteiger - dvije asistencije
- igrac sa najvise kontakata sa loptom je Mats Hummels - ukupno 155 kontakata
- najprecizniji igrac prilikom predaje lopte je Kroos, a 94,12% njegovih pasova je doslo do saigraca - mada ovo treba uzimati sa rezervom, jer je odigrao ukupno 12 minuta na ovom prvenstvu
- najvise pogresnih dodavanja je imao Müller i samo je 25% njegovih dodavanja pronaslo saigraca
- najborbeniji igrac je Mats Hummels koji je dobio 90,91% svojih duela - takodjer je apsolutni lider na cijelom prvenstvu
- najmanje duela u svoju korist je rijesio Mario Gomez i u prosjeku izgubi 64,71% svojih duela
- najvise prekrsaja je takodjer napravio Gomez - ukupno 5 prekrsaja
- najvise prekrsaja je napravljeno nad Müllerom - ukupno sedam prekrsaja
Nisam uspio pronaci statistiku ko najvise pretrci od igraca Elf-a i kako stoje u poredjenju sa ostalim ekipama, pa ako neko ima taj podatak zamolio bih ga da isti postavi na ovoj temi.
Polahko ali sigurno Löw u interviju za BILD najavljuje svoj odlazak sa klupe Elf-a. Citajuci interviju ja sam stekao dojam da ukoliko Njemacka osvoji prvenstvo da ce se isti povuci - bez obzira sto ima ugovor do SP-a 2014 i sto je rekao da mu je to sljedeci zadatak.
CJELOKUPNO
- Njemacka je u prosjeku najbolje ocjenjena ekipa na prvenstvu - ocjena je 2.43
- Njemacka je najmladja ekipa na turniru - startnih 11 ima prosjek godina od 24,57, dok cijela ekipa dodje na prosjek od 25,00 godina
- Njemacka je reprezentacija sa najvise osvojenih duela (56%)
INVUDUALNO
- najbolje ocjenjeni igraci su Hummels, Neuer i Gomez sa prosjecnom ocjenom od 1,5
- najuspjesniji strijelac je Mario Gomez - tri postignuta gola
- najuspjesniji asistent je Bastian Schweinsteiger - dvije asistencije
- igrac sa najvise kontakata sa loptom je Mats Hummels - ukupno 155 kontakata
- najprecizniji igrac prilikom predaje lopte je Kroos, a 94,12% njegovih pasova je doslo do saigraca - mada ovo treba uzimati sa rezervom, jer je odigrao ukupno 12 minuta na ovom prvenstvu
- najvise pogresnih dodavanja je imao Müller i samo je 25% njegovih dodavanja pronaslo saigraca
- najborbeniji igrac je Mats Hummels koji je dobio 90,91% svojih duela - takodjer je apsolutni lider na cijelom prvenstvu
- najmanje duela u svoju korist je rijesio Mario Gomez i u prosjeku izgubi 64,71% svojih duela
- najvise prekrsaja je takodjer napravio Gomez - ukupno 5 prekrsaja
- najvise prekrsaja je napravljeno nad Müllerom - ukupno sedam prekrsaja
Nisam uspio pronaci statistiku ko najvise pretrci od igraca Elf-a i kako stoje u poredjenju sa ostalim ekipama, pa ako neko ima taj podatak zamolio bih ga da isti postavi na ovoj temi.
Polahko ali sigurno Löw u interviju za BILD najavljuje svoj odlazak sa klupe Elf-a. Citajuci interviju ja sam stekao dojam da ukoliko Njemacka osvoji prvenstvo da ce se isti povuci - bez obzira sto ima ugovor do SP-a 2014 i sto je rekao da mu je to sljedeci zadatak.
Nešto gledam statistiku i vidim na primjer da Elf ima bolji međusobni omjer sa Španijom, a lošiji na primjer sa Engleskom i Francuskom. S tim da s Francuzima najviše je prijateljski utakmica bilo, a s Englezima iako je ukupni skor svih utakmica lošiji, sve skoro bitnije utakmice, pogotovo one u K.O. fazi je Njemačka dobijala. S Englezima je i bilo najviše tih sudara na velikim takmičenjima. Sa Špancima je pozitivan skor, znali smo ih dobit i na velikim takmičenjima, ali zato je tu taj negativni niz od 3 izgubljene zadnje utakmice (od toga 2 jako bitne, finale Euro-a 2008 i polufinale SP 2010. god. ). Kada se gledaju samo velika takmičenja, onda je tu s Talijanima mislim najgori omjer. Tako da i po mnogim statistikama, tradiciji se Elf nema koga plašit na ovom prvenstvu.
Ali npr. pored Španije, bi neugodne reprezentacije mogle biti Francuska i Italija, jer s njima ipak ide guravo, a protiv obje te repke je teško igrat jer su neugodne. Međutim, uz vrhunsku formu Elf može svakog dobit, a na ovakom turniru ti se neke stvari moraju i poklopit, da bi se došlo do titule.
Sad je koncentracija prvo usmjerena na utakmicu protiv Danske, a Danci su kompaktni i ne treba dozvolit sebi luksuz da se tu izgubi, pa da se prolaz dovede u pitanje.
Ali npr. pored Španije, bi neugodne reprezentacije mogle biti Francuska i Italija, jer s njima ipak ide guravo, a protiv obje te repke je teško igrat jer su neugodne. Međutim, uz vrhunsku formu Elf može svakog dobit, a na ovakom turniru ti se neke stvari moraju i poklopit, da bi se došlo do titule.
Sad je koncentracija prvo usmjerena na utakmicu protiv Danske, a Danci su kompaktni i ne treba dozvolit sebi luksuz da se tu izgubi, pa da se prolaz dovede u pitanje.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovako je uvijek kada su Holandjani u pitanju:
[youtube][/youtube]
U interviju za Die Welt Özil je takodjer izjavio da je ovo najbolja ekipa Njemacke svih vremena. Takodjer je rekao da je svjestan da u prve dvije utakmice nije odigrao na visokom nivou i da obecava da ce u narednim utakmicama podici formu i biti onaj stari.
Prema rijecima Löw-a odluka o zamjeni Boatenga pada izmedju Höwedesa i Bendera. Nadam se da igraci sutra nece podcijeniti Dance kao sto su to uradili Holandjani i Portugalci i da ce rutinski osigurati 1/4 finale.
[youtube][/youtube]
U interviju za Die Welt Özil je takodjer izjavio da je ovo najbolja ekipa Njemacke svih vremena. Takodjer je rekao da je svjestan da u prve dvije utakmice nije odigrao na visokom nivou i da obecava da ce u narednim utakmicama podici formu i biti onaj stari.
Prema rijecima Löw-a odluka o zamjeni Boatenga pada izmedju Höwedesa i Bendera. Nadam se da igraci sutra nece podcijeniti Dance kao sto su to uradili Holandjani i Portugalci i da ce rutinski osigurati 1/4 finale.
Da rastabirimo odmah, nije nikakvo pljuvanje po Tomici u pitanju.secer je napisao/la: zbog jednog loseg poluvremena popljuvati sp10, kvale, tekmu protiv niskih zemaca i drugo pv protiv portugala![]()
![]()
pa, zar nije dovoljno argumenata u njegovu korist ako kazemo da svaki yebeni napad ide preko njegove strane dok je lijeva potpuno sterilna?
Gotzeu je svejedno na kojoj od ove tri pozicije pimpla. Napisah i sam jednom prilikom, da nisam bio najsretniji saradnjom Gotzea i Japanera, jer je potonji cesto imao potez viska, nesto slicno kao Turko. Mario meni najopasnije djeluje kad je na lijevom krilu (govorim o Kloppovom sistemu igre s poluspicom), tu bi defintivno i igrao da ima kvalitetnu bekovsku podrsku u Dortmundu. Jurgonja ga je stoga upario s Pisonjom, koji je i vise nego kvalitetena ofanzivna ispomoc.secer je napisao/la: x-faktorfudbal je vrlo jednostavan i sasvim je bespotrebno uvoditi neke sajns fikshn termine.
goce je talenat i vise od toga, goce je nesto sto njemacka nikada nije imala, goce ima potencijal da dostigne mesijev nivo, itd. ali, goce je bio povrijedjen i men´ se cini da je trenutno deblji no ikad, tako da...
da, lov(a) plagijator ga je pokusao upariti sa ozilom(haman u dvije utakmice), zar ne? taj eksperiment je propao jer je u jednoj od utakmica malac uzeo titulu ´flop of d mec´.
Eh, te nesto losije partije u paru s Mesom se mogu pripisati debitantskoj nervozi,a jos vise Jeguljinoj neinventivnosti i pickastom karakteru. Njih dvojica mogu i moraju igrati zajedno, Jozo je izdresiro Mesuta, koji vise nema toliko praznog hoda, dok je Mario jedan prilagodljiv i strasno inteligentan klinac. Gotzea treba gurnuti uz bok Lahmu, tek tad bi vidili vatromet. Jbga, ova nesretna povreda je poremetila sve, ali bez Gotzeovog doprinosa, Svabe tesko mogu do titule evropskog prvaka pored ovakve Furije. Sokiran sam da mu derpas ni minute nije udjelio umjesto Poldija kojeg si i sam okarkterisao kao strano tijelo (sto on u biti i jeste
S ovakvim krilima (koja su poprilicno neucinkovita na malom prostoru), Njemacka ce se strasno patiti protiv iole kvalitenijeg bunkera. Dalje – s ovako rigidnom formacijom i “drvenim” igracima ne moze parirati Furiji, a na klupi leze potencijalna rjesenja, bez obzira na cinjenicu da stu to jos uvijek nedokazani igraci kad je u pitanju najveca scena. Pickast pristup i pasivnost ne mogu proci protiv Brkinog stroja, oni ne prepustaju tako olako loptu. Njemacka da bi prosla Furiju, mora je napasti svim raspolozivim snagama.
Mullera ne diramo, da se ne poremeti balans ekipe. Mario ide lijevo - mnogo veci sinergetski efekat se dobiva kombinacijom Gotze na krilu – Mesut na ceneru, neg u obrnutom slucaju. Opcija da ijedan od njih bude zakovan za klupu je besmislena.secer je napisao/la: osim toga, goce je rodjena desetka, dok bi po meni bio najbolji ako bi ga se ubacilo umjesto gomeza, tako da nema sta traziti na krilu koje je, usput receno, rezervisano za najboljeg mladog fudbalera minulog sp-a![]()
Ne bih ja to tako pausalno okarakterisao. Najbitniji faktor Borusijine eksplozije u drugom dijelu je bila znatno dinamicnija igra kroz sredinu zahvaljujuci briljantnim nastupima Gundogana. Kuba se jednostavno nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme.secer je napisao/la: i da, cak je i dortmund odigrao jos bolju sezonu kada je na krilu ordinirao kuba blasikwskgqfskiiiiii.
Sve pet, ali problem je sto on od tog prvenstva ima preceste i prevelike oscilacije u svojoj igri. Uopce nije napredovao, a prostora za to ima + ima katastrofalnu sezonu uza sebe. Dakle, kratko jasno, ja od njeg ne ocekujem da povuce ekipu kad nastane teski belaj, jer trenutno on nema taj kapacitet.secer je napisao/la: ljudi ga proglasise najboljim mladim igracem sp-a, zar ne? zelis li da ti pobrojim njegove konkurente?
Hummels je tip agresivnog stopera koji se ne boji i rizikovati i preuzeti incijativu. Taj deckic ne bjezi od odgovornosti i izazova (statistika koju je kolega Amer posatvio ne laze). Kod njeg nema kalkuliranja, uvijek napada prostor i igraca. Oduzme protivniku 10-ak lopti po mecu bez ijednog napravljenog prekrsaja ili skrivljenog penala. Koliko je samo puta kao zadnji covjek odbrane uspjevao najriskantnijim mogucim potezima zaustavljati protivnike. Stoper koji igra s toliko rizika mora ponekad i pogrijesiti, ali to je apsolutno zanemarivo u totalu. Nije slucajnost da momak uvijek ima duplo vise duela po mecu od svog parnjaka, bilo u repci, bilo u klubu i to dovoljno govori o kakvom se igracu radi. Pasivnost i ziherastvo su boljka vecine stopera, a toga kod Matsa nema, stoga je izuzetno cijenjen. Njegove ofanzivne i iderske kvalitete ne treba posebno isticati.secer je napisao/la: dalo bi se raspravljati i o humelsu koji je dobar igrac i vise od toga, ali koji cesto ima blekautove zbog kojih i dortmund, a evo sad i repka primaju bespotrebne golove.
tako je bilo na dortmundovom izletu u ligi prvaka, tako je i na njegovom drugom nastupu na ovom velikom takmicenju.
sve je dobro dok je navala elfa u stanju nadoknaditi te propuste, ali sta je sa eventualnim finalom u kojem takva greska moze kostati titule? sama knok aut faza nije mjesto na kojem ce nekaznjeno proci humelsova ispadanja.
helem, momak je kvalitetan ali ima tih ispadanja zbog kojih strepimo, bas kao svajni.
Takodje, moram prizant da me Holga pozitivno iznenadjuje kako vrijeme odmice, pasivnosti u njegovoj igri je sve manje.
secer je napisao/la: u nekom od prethodnih postova napisah par rijeci o tim portalima i insanima koji tamo skrabaju.
pa, za njih je gomez jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadac na svijetu - klasa nad klasama, tip u rangu kristijana i mesija![]()
Niko njih slijepo ne slijedi, ali majku mu, moramo se i s njima nekad konsultovati.
Ako se dobro sjecam, u pitanju bio nesporazum. Kad vec nismo "prijatelji", ne moramo automatski biti ni zakleti "neprijatelji".secer je napisao/la: nego, ti si jedini forumas kojeg sam podcjenio. ne mogu da vjerujem da se meni desilo da ne prepoznam potencijal koji se razvio u jednog od najkvalitetnijih forumasa najjaceg pdf-a. to je pocelo ono glupom ´raspravom´ o formacijama(je li postojala 3-4-3 ili ne) i proteglo se sve do evropskog. bas me zanima sta bi bilo da je ´prvi sudar´ zavrsio nekim drugim ishodom. steta, mogli smo postati prijatelji. ovako, izgleda da ces ti biti moj dzejms moriarti.
Cajta nikad manje, moj gero.geronimo je napisao/la:Nego sta bi? Hare je na potezu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
@Hare: Zagovaraš previše ofanzivnu postavu.
Što se tiče postave jedino treba možda Poldija mijenjat, jer na toj strani treba neko ubojitiji. Poldi to na ovom prvenstvu nije. Iako se trudi, bori, ali ne ide ga trenutno.
Njemačka ne treba nikog žestoko napast, nego mora samo da igra pragmatično i da koristi šanse. Totalnom ofanzivom nikad Elf nije osvajao titule. Borba i disciplina, to svakako uz Nijemce ide, ako toga nema tad hebeš tu repku Njemačke, pošto toga itekako ima, to je kao prvo za 10. Šanse se za sad dobro koriste, ne petlja se puno u igri.
Protiv Španije se mora dobro pokrivat teren, ko što su to Talijani radili, zatvorit sredinu, jer sve im kroz sredi
nu skoro ide, biti strpljiv i ne dozvoljavat da ti izvuku defanzivu. Sa svakom ukradenom loptom ići u brzu transformaciju u napad. E sad smo tu....Ta transformacija prema naprijed mora biti brža, moraju te akcije još povezanije biti. Ozil će nadam se dizat formu i onda će to biti sve bolje.
Reus i Gotze mogu dobit priliku, ako se protivnik baš zatvori. Oni imaju taj Spielwitz, tehniku, ideje...
Ja bi jednog možda već sutra gurnuo umjesto Poldija.
Low je za sad odličan i ko motivator, pa samo treba pogledat kako Bayernovi igrači igraju, ne osjeti se ni malo uticaj tog izgubljenog finala. Dobro s jedne strane treba reči da naravno i ne treba da se osjeti puno, pa svaki igrač Bayerna je već osvajao trofeje (Lahm i Schweini pogotovo), samo treba da krunišu to internacionalnom titulom. A ovde ljude proglasili looserima (doduše neozbiljni forumaši
).
A Hare i ti si mi sad previše počeo gledat kroz klubske naočale, pa bi što više Dortmundovaca u timu...
Meni je kažem svejedno ko igra, važno je da Elf dobiva i rekao sam ko bi trebao još dobit priliku, doduše uz već spomenute treba i o Schurlleu razmislit. Samo i ti sad udari kritike po Jogiju, ko da je igrao protiv drugorazredni ekipa. A što se furije tiče, ona je remizirala s Talijanima (neugodan protivnik, koliko pravo dobar stoji još da se vidi), a onda razorila Irce koji su najslabija repka na prvenstvu. Španci jesu glavni konkurent Elfu za titulu, ali i jedni i drugi će naletit na još jako neugodne protivnike. Dug je put do finala. A neki protivnici naizgled nisu toliko jaki, ali su super nezgodni, poput Francuza na primjer.
Što se tiče postave jedino treba možda Poldija mijenjat, jer na toj strani treba neko ubojitiji. Poldi to na ovom prvenstvu nije. Iako se trudi, bori, ali ne ide ga trenutno.
Njemačka ne treba nikog žestoko napast, nego mora samo da igra pragmatično i da koristi šanse. Totalnom ofanzivom nikad Elf nije osvajao titule. Borba i disciplina, to svakako uz Nijemce ide, ako toga nema tad hebeš tu repku Njemačke, pošto toga itekako ima, to je kao prvo za 10. Šanse se za sad dobro koriste, ne petlja se puno u igri.
Protiv Španije se mora dobro pokrivat teren, ko što su to Talijani radili, zatvorit sredinu, jer sve im kroz sredi
Reus i Gotze mogu dobit priliku, ako se protivnik baš zatvori. Oni imaju taj Spielwitz, tehniku, ideje...
Ja bi jednog možda već sutra gurnuo umjesto Poldija.
Low je za sad odličan i ko motivator, pa samo treba pogledat kako Bayernovi igrači igraju, ne osjeti se ni malo uticaj tog izgubljenog finala. Dobro s jedne strane treba reči da naravno i ne treba da se osjeti puno, pa svaki igrač Bayerna je već osvajao trofeje (Lahm i Schweini pogotovo), samo treba da krunišu to internacionalnom titulom. A ovde ljude proglasili looserima (doduše neozbiljni forumaši
A Hare i ti si mi sad previše počeo gledat kroz klubske naočale, pa bi što više Dortmundovaca u timu...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Bravo Toni rodila te majka ! Nas pametni Toni je ovih dana mislio da preko medija treba izraziti nezadovoljstvo sto je samo rezervni igrac, jer doticni misli da je zasluzio da igra u prvih 11 s obzirom kako je kvalitetno odigrao predhodnu sezonu. Ocito da ovaj nikad nije prekinuo kontakt sa Bayer-om i redovno se puca nekim jakim medikamentima, slicno kao njegovi bivsi sefovi. Kada jedan Götze, Reus ili Klose sute i mirno cekaju svoju priliku, jer im je najvazniji uspjeh reprezentacije (interviju Reusa za zvanicnu stranicu DFB-a), onda bi i Kroos trebao zacepiti svoja usta pogotovo nakon kriminalne partije protiv Izraela.
U zasad hipotetskom srazu protiv Spanije, DA! Dakle sto brzi i tehnicki potkovaniji igraci. Vidio si kako su ih Tale ubijale u dobrom dijelu meca. Kad kazem da se Spanija mora napasti, ne mislim bukvalno tako (svi u napad, jedan je Haseeffe_sa je napisao/la: @Hare: Zagovaraš previše ofanzivnu postavu.
Protiv "ostalih" samo zagoravam promjenu Gotze/Reus umjesto Poldija. Mario i Marco nisu nista slabiji u obavljanju def. zadataka od Princa, cak naprotiv.
Pa da, ja sam i pred pocetak prvenstva pisao kako Low mora oboriti posjed lopte ako zeli napraviti nesto na EP. Vidio si kako je to katastrofalno izgedalo u duelu s Portugalom kad je protivnk prepustio incijativu, a vidio si razliku protiv Holandeza koji su jurnuli na Neuera pocetkom meca. Misljenja sam da bi Francuzi i Tale igrali isto kao Portugal, a Elf bi tada tesko prosao dalje s ovakvom igrom.effe_sa je napisao/la:Njemačka ne treba nikog žestoko napast, nego mora samo da igra pragmatično i da koristi šanse. Totalnom ofanzivom nikad Elf nije osvajao titule. Borba i disciplina, to svakako uz Nijemce ide, ako toga nema tad hebeš tu repku Njemačke, pošto toga itekako ima, to je kao prvo za 10. Šanse se za sad dobro koriste, ne petlja se puno u igri.
Ne znam zasto imas takav utisak, ali daleko od toga druze. Jednostavno, bolji igraci i oni koji su boljoj formi moraju igrati u prvom timu, kakve stare zasluge, kurci, palci. Ovo je zasad cisto mazanje ociju, a kao sto vec rekoh vidjecemo ovaj sastav u duelima sa mnogo ozbiljnijim ekipama tipa Italije, Francuske, Rusije, Spanije, ako do tog ikako dodje. Ako uz ovakav sistem i pocetni sastav uspiju uzeti titulu, prvi cu pojesti sve sto sam rekao.effe_sa je napisao/la:A Hare i ti si mi sad previše počeo gledat kroz klubske naočale, pa bi što više Dortmundovaca u timu...![]()
Odlican rezultat, ali igra poprilicno zabrinjavajuca, barem za mene. Holandija je u rasulu, a protiv Portugala su Nijemci uz mnogo srece dobili.effe_sa je napisao/la:Samo i ti sad udari kritike po Jogiju, ko da je igrao protiv drugorazredni ekipa.
PS: Njemacka ima 13 pobjeda zaredom u sluzbenim tekmama, a ja kakim po Jegulji.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Dobro sad se s ovim slažemHare_BvB je napisao/la:
U zasad hipotetskom srazu protiv Spanije, DA! Dakle sto brzi i tehnicki potkovaniji igraci. Vidio si kako su ih Tale ubijale u dobrom dijelu meca. Kad kazem da se Spanija mora napasti, ne mislim bukvalno tako (svi u napad, jedan je Hase) vec da se mora igrati mnogo agresivnije i visocije neg u proslom srazu kad je Elf izgledao smijesno na terenu.
Ovo bi svakako mogla biti opcija ili eventualno i Schurlle umjesto Poldija, ko što sam već i rekao.Hare_BvB je napisao/la: Protiv "ostalih" samo zagoravam promjenu Gotze/Reus umjesto Poldija. Mario i Marco nisu nista slabiji u obavljanju def. zadataka od Princa, cak naprotiv.
I s ovim sastavom i promjenama, znači kako god bilo, treba ti opet ono još nešto. Ključna stvar je koja se mora ispostavit je ta, da li ova ekipa ima zrelost za titulu, taj pravi pobjednički mentalitet. A do samog kraja to nećemo znati. Za daleke domete potencijala imaju, mnogo je tu dobrih individualaca, ali vidjet ćemo zrelost u onim najjačim utakmicama. Naravno da će tada dosta zavisiti i od taktike, sreće, poklapanja različiti stvar. A svaka reprezentacija od ovih jači, ima protivnike koji mu bolje leže i one koji mu manje leže. Godinama za Elf jedna Španija nije bila nikakav problem, Englezi su većinom odgovarali, posebno odgovarali, a s Talijanima tradicionalno bude guravo. Tako da uvijek zavisi i ko ti naleti za protivnika. Može naletit protivnik od kojeg je Elf jači, ali da mu je taj protivnik neugodniji od neke trenutno super jake ekipe.Hare_BvB je napisao/la: Jednostavno, bolji igraci i oni koji su boljoj formi moraju igrati u prvom timu, kakve stare zasluge, kurci, palci. Ovo je zasad cisto mazanje ociju, a kao sto vec rekoh vidjecemo ovaj sastav u duelima sa mnogo ozbiljnijim ekipama tipa Italije, Francuske, Rusije, Spanije, ako do tog ikako dodje. Ako uz ovakav sistem i pocetni sastav uspiju uzeti titulu, prvi cu pojesti sve sto sam rekao.![]()
Prve utakmice su uvijek najteže i da ti pravo kažem meni je Njemačka bliža tituli kada ima Dusela i tih Dusel-siege, nego kad razvaljuje. Naravno da je dobro i kada lijepo igraju, ali Elf ne mora nikad umirat u ljepoti, na druigim osnovama je ova reprezentacija u historiji gradila svoje uspjehe.Hare_BvB je napisao/la: Odlican rezultat, ali igra poprilicno zabrinjavajuca, barem za mene. Holandija je u rasulu, a protiv Portugala su Nijemci uz mnogo srece dobili.Jegulja je za mene precijenjen strucnjak.
A mene posebno raduje što imamo tako 2 velika lava, borca pozada: Hummelsa i Badstubera. Oni me baš podsječaju na one najveće njemačke stopere. Imaju i taj mentalitet jednostavno.
A neki priča Gero šta hoće i nek trpa više Sammera među veznjake, mene ovaj Hummels baš na Sammera nekako najviše podsjeća
@amerosm: U pravu si za Kroosa. Joj ja se ismijao živ da se on buni
Momak ima talenta, ali ja očekujem od njega i u Bayernu da se još više trzne. Nek se pusti šuplje, neg momak zapni pa će onda i Jogi moći ozbiljne računat na njega. A evo dovoljno i računa, opet ga je u važnim trenucima uvodio u igru, zbog preciznog pasa, da čuva rezultat. A on bi još više, s obzirom kako drugi nisu dobili priliku, koji pogotovo zaslužuju, Kroos bi morao baš šutit.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne pitam za razlog, ali vjerujem ti druze. Moji prstici su tu samo da odredjene grupacije vide da se ovaj forum moderira i da osjete da ne ide labavo.Hare_BvB je napisao/la: Cajta nikad manje, moj gero.
Cajtnot je prisutan sve vise tako da ce nasa caskanja morati pricekati poznu jesen.
Da zakljucim
Sa svakom tvojom rijeci se slazem i postovi ti odisu kompotentnoscu, pravilnom razmisljanju i veeeelikim fudbalskim znanjem. Kapa dole, majstore.
- Kontakt:
I ja se slažem s Haretom, ako se i čika Gero slaže
Al istog sam mišljenja za igru Elfa, pisao sam ja to, samo u kratkim crtama ne ovako kao on
Ispala mu je Poljska mora da je tužan
Znači najvjerovatnije Grci u četvrtfinalu, ne vjerujem da će Švabo nešto prepustati slučaju sutra, kao npr Rusi večeras, sigurno će im ovo biti opomena i krenuće od prve minute sa najjačim sastavom po tri boda
Jbni su ovi Grci, nikad ne znaš šta od njih očekivati, možda meč ode i do penala, obje ekipe igraju strpljivo i čekaju grešku protivnika, ali moraju Švabi preuzeti icijativu vrijeme je više
čika Gero jesi ti špediter i ideš u Minken na utakmice Bayerna kad te vikend zakači u Njemačkoj

Al istog sam mišljenja za igru Elfa, pisao sam ja to, samo u kratkim crtama ne ovako kao on
Ispala mu je Poljska mora da je tužan
Znači najvjerovatnije Grci u četvrtfinalu, ne vjerujem da će Švabo nešto prepustati slučaju sutra, kao npr Rusi večeras, sigurno će im ovo biti opomena i krenuće od prve minute sa najjačim sastavom po tri boda
Jbni su ovi Grci, nikad ne znaš šta od njih očekivati, možda meč ode i do penala, obje ekipe igraju strpljivo i čekaju grešku protivnika, ali moraju Švabi preuzeti icijativu vrijeme je više
čika Gero jesi ti špediter i ideš u Minken na utakmice Bayerna kad te vikend zakači u Njemačkoj
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Nadam da u slucaju eventualnog dvoboja protiv Grcke Joakim nece izmisljati toplu vodu, vec ce na telefon nazvati Rehhagela i pitati za recept kako se onaj bunker probija. Otto Rehhagel je izmislio ta vrata i jedini ima kljuc da se ista otkljucaju.

PS: @geri, haretu i legendi imam samo jedno reci: U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum, odnosno nikad nisu igrali dobro.

PS: @geri, haretu i legendi imam samo jedno reci: U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum, odnosno nikad nisu igrali dobro.
Znači Svabe i Spanci se mogu sastati u finalu jedino, naravno ako obje repke budu prvi u grupama !!!
dobar ovaj EM planer, kvalitan kalendar EURA
http://www1.sportschau.de/sportschau_sp ... laner.html
dobar ovaj EM planer, kvalitan kalendar EURA
http://www1.sportschau.de/sportschau_sp ... laner.html
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma dobro djelimično je to, npr 2008 su se patili, dok su 2006 bili maestralni od samog početka, malo su Poljaci zajebavali al prošlo se, jbt onda je Odonkor prošo po strani i ubacio za Neuvila u sudijskoj nadoknadi, dali bi ova Poljska da je prošla mogla išta protiv Njemacaamerosm je napisao/la:
PS: @geri, haretu i legendi imam samo jedno reci: U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum.![]()
U Africi je meni takođe bolje igrala Njemačka, al jbg sad su tu rezultati i to protiv kakvih protivnika
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
+1amerosm je napisao/la:U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum, odnosno nikad nisu igrali dobro.![]()
I zbog toga ocekujem da ce izdominirati protivnike u nokaut fazi, gdje ce fizicka spremnost i snaga Nijemaca biti sigurno na zavidnom nivou.
I mene malo zabrinjavaju Grci, zbog snazne defanzive, a i bojim se da mogu dosta dobro nesto proigrati iz prekida u napadu. Veceras sam zelio po svaku cijenu njih da zaobidjemo, medjutim sta je tu je.
Opet sam optimista!
To ti se druze provlaci kroz historiju ove reprezentacije. Kaisera i kompaniju 1974.godine umalo gol Sparwasser-ov gol ne kosta glave, 1982.godine izgubili prvu utakmicu protiv Alzira da bi ih kasnije Hrubesch protiv Austrije izvlacio, takodjer i 1986.godine jedva prosli grupnu fazu da bi na kraju sa Argentinom odigrali mozda najbolje finale u historiji SP-a itd itd.legenda reala je napisao/la:Ma dobro djelimično je to, npr 2008 su se patili, dok su 2006 bili maestralni od samog početka, malo su Poljaci zajebavali al prošlo se, jbt onda je Odonkor prošo po strani i ubacio za Neuvila u sudijskoj nadoknadi, dali bi ova Poljska da je prošla mogla išta protiv Njemacaamerosm je napisao/la:
PS: @geri, haretu i legendi imam samo jedno reci: U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum.![]()
![]()
U Africi je meni takođe bolje igrala Njemačka, al jbg sad su tu rezultati i to protiv kakvih protivnika
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Bra'o Hare.
Nego, sad se stvara jedan problem. Po imenima, tehnici i brzini to možda i nije problem, al' s obzirom na to da naredni protivnik Njemačke ne igra na posjed, onda će Low morati smisliti neki način da Njemačka bude opasnija i konkretnija kad IMA LOPTU. Dakle, da ne bude meljanja, puno zujanja i nikako meda. Zdrav razum govori da unaprijed upišem keca na Njemačku, al' ovdje se dešava sindrom Bayerna. Daj im loptu i nema ih nigdje (okosnica Njemačke repke i jeste Bayern). Dakle, možda možemo očekivati neka nova imena u četvrtfinalu (ako sam dobro uhvatio, sutra Podolski upisuje 100. nastup i onda zasluženo ide na klupu
), jer će se tražiti taj x faktor protiv grčkih bedema.
Nego, sad se stvara jedan problem. Po imenima, tehnici i brzini to možda i nije problem, al' s obzirom na to da naredni protivnik Njemačke ne igra na posjed, onda će Low morati smisliti neki način da Njemačka bude opasnija i konkretnija kad IMA LOPTU. Dakle, da ne bude meljanja, puno zujanja i nikako meda. Zdrav razum govori da unaprijed upišem keca na Njemačku, al' ovdje se dešava sindrom Bayerna. Daj im loptu i nema ih nigdje (okosnica Njemačke repke i jeste Bayern). Dakle, možda možemo očekivati neka nova imena u četvrtfinalu (ako sam dobro uhvatio, sutra Podolski upisuje 100. nastup i onda zasluženo ide na klupu
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Momcino, ti cesto zaboravis na kojoj se temi nalazis. Pitanja privatne prirode proslijedjuj na pdf. chat, a ne gdje ti naumpadne. Rezervna varijata je PP.legenda reala je napisao/la: čika Gero jesi ti špediter i ideš u Minken na utakmice Bayerna kad te vikend zakači u Njemačkoj![]()
Osim toga, ko ti je rek´o da sam ciko? Okle to?
Sad ce Monolog doci i obojicu naruziti kako od svake teme pravimo chat (namjerno u mnozini)
Kada bas nisu igrali dobro, znali su i ispasti u grupnoj fazi (EP 2000 I EP ´04).
Nasladji su mi bili ´94 na SP u SAD-u kada su dozivjeli nisko spustanje nakon Leckovog udarca "sa shopom"- oni kojima je ostalo malo lasa na vugla (koji ga poznaju, znace o cemu pricam).
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.