Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Bilall
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Bilall » 17 jun 2012, 00:17

Monolog je napisao/la:Zdrav razum govori da unaprijed upišem keca na Njemačku, al' ovdje se dešava sindrom Bayerna. Daj im loptu i nema ih nigdje (okosnica Njemačke repke i jeste Bayern).
Au yebote sta sve ovdje neces procitati :D
.......... :mrgreen:
Dao bih ti odgovor ali otici cemo sa teme ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2012, 00:25

Pa najjače Njemačko oružje je upravo ta tranzicija iz odbrane u napad (nakon oduzete lopte protivniku). Slabiji su i neučinkovitiji kada imaju tu loptu u svojim nogama i kada oni "rade" protiv 10 uštimanih ratnika. To je poenta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jun 2012, 00:46

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la: PS: @geri, haretu i legendi imam samo jedno reci: U grupnoj fazi Nijemci nisu nikad pruzili svoj maksimum, odnosno nikad nisu igrali dobro. ;) ;)
Hmm....
SP 1990, SP 1994, SP 1998, SP 2002...Nijemci uvijek prvi u grupi i bez vecih problema oko prolaska.
EP 1996, EP 2008, bez vecih problema plasirali se u zavrsnicu.

Kada bas nisu igrali dobro, znali su i ispasti u grupnoj fazi (EP 2000 I EP ´04).

Nasladji su mi bili ´94 na SP u SAD-u kada su dozivjeli nisko spustanje nakon Leckovog udarca "sa shopom"- oni kojima je ostalo malo lasa na vugla (koji ga poznaju, znace o cemu pricam). :D
Hajmo onda redom... :D :D

SP 1990 - odigrali fenomenalno u grupnoj fazi i u nastavku takmicenja pod palicom Kaisera

SP 1994 - istina bili su prvi u svojoj grupi ispred Spanije, ali su utakmice dobivane teskom mukom. Protiv Bolivije nekad u drugom poluvremenu je Klinsmann postigao odlucujuci gol, protiv Spanaca su ganjali rezultat i opet u drugom poluvremenu Klinsmann postigao gol, dok su protiv Juzne Koreje umalo prokockali prednost od tri gola

SP 1998 - slazem se grupna faza rijesena bez vecih problema - jedina je zamjerka malo podcjenjivanje tadasnje Jugoslavije

SP 2002 - dobili u prvoj utakmici Arape sa viskoh 8:0, zatim protiv Iraca nakon vodstva ih Kahn u par navrata spasavao da bi kapitulirao u 90.minuti susreta. Protiv Kameruna u roku od tri minute Ramelow dobija dva zuta kartona i ostavlja ekipu na cjedilu. Pocetkom drugog poluvremena Eto`o ima 100% priliku koju mu Kahn brani i baca loptu na lijevu stranu gdje iz kontre Marco Bode postize pogodak.

SP 2006 - jedino su protiv Ekvadora odigrali rutinski, dok su protiv Costa Rice u par navrata od gotovog napravili veresiju, a protiv Poljske je vec @legenda opisao desavanja.

EP 1996 - slazem se s tobom rutinski odradjen posao takodjer u tzv. grupi smrti i to bez primljenog gola i iskreno ovo me prvenstvo dosta podsjeca na ono iz Engleske.

EP 2008 - u prvoj utakmici rutinski odradjen posao protiv Poljaka, da bi u narednoj Hrvati slavili pobjedu rezultatom 2:1. Onda na raspored dolazi posljednja utakmica grupne faze protiv Austrije. Igra bez igre, Gomez promasio 100% priliku koju mu je namjestio Schweinsteiger - koji je tada igrao desno krilo - i onda sredinom drugog poluvremena Ballackov projektil donosi 1/4 finale. Pred to pomenuto 1/4 finale novinari na konferenciji su pitali Joakima vracaju li se nakon utakmice u svoju bazu ili ce direktno otici svojim kucama - toliko o povjerenju javnosti u tadasnju ekipu.

Ovim svojim duzim postom zelim reci, da i pored toga sto su u nekim situacijama svoje grupe zavrsili na prvom mjestu igraci nisu pruzali svoj maksimum i ono najbolje su ostavili za eliminacionu fazu takmicenja. Ja sam jednostavno misljenja da oni svoje patrone ne ispucaju odmah na pocetku turnira i nisu oni dzaba dobili nadimak Turniermannschaft.

Ja se sjecam Letschkowa i dan danas imam njegov orginal autogram u dresu HSV-a bas iz te 1994.godine, odnosno pred sezonu 1994/95. :D :D

PS: Izvini sto sam te smorio ovako detaljnim postom. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 jun 2012, 00:53

Monolog je napisao/la:Pa najjače Njemačko oružje je upravo ta tranzicija iz odbrane u napad (nakon oduzete lopte protivniku). Slabiji su i neučinkovitiji kada imaju tu loptu u svojim nogama i kada oni "rade" protiv 10 uštimanih ratnika. To je poenta.
Ma razumijem te potpuno i znam u cemu je poenta, pa i slazem se sa tim, samo sto to nije sindrom Bayerna, nego je problem za sve timove uopste. Ne treba zaboraviti da je recimo Grcka koje smo se eto dotakli, osvojila Euro na takav nacin i pri toj igri dva puta pobijedila Portugal, odigrala nerijeseno sa Spanijom, pobijedila Francusku i Cesku mislim.
Ja to zovem problem modernog fudbala, sto i u Ligi Prvaka vidjamo gdje je recimo Barcelona jedna od najbolje tehnicki potkovanih ekipa nemocna protiv nekih timova, ali da se dalje ne odmicem sa teme. ;)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 jun 2012, 01:18

Njemacka masinerija moze lahko izaci na kraj sa svakim bunkerom na svijetu . Valjda smo nesto naucili u skoli :lol:
Nego ispade Dzagoev :D Konkurencija Mariu se sama predaje ;)
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2012, 01:55

Izgleda da je Elf trebao dobit Holandiju i Portugal s pet golova razlike i nije smio dozvolit ni jednom od ovih protivnika da priđu golu, jer su tako slabi protivnici....A govorimo o Holandiji i Portugalu.... :lol: :lol: :lol:
Al tako su izgleda neki htjeli reči ili se varam?? :) :) :)

Na EURO-u 1996. je Njemačka od prilike isto igrala, počelo je pobjedom protiv Čeha od 2:0, onda protiv Rusa mislim 3:0 i na kraju sam siguran za remi protiv Talijana (0:0), Kopke odbranio penal Zoli. Znači to je rezultatski bilo sigurno, uvjerljivo, ali sad nešto da su igrali samba-fudbal i nisu. Naravno da i ja više volim kada igraju i lijepo, a i učinkovito. Ali kad navijam za neku ekipu, ovo drugo mi je bitnije, a ubija me kad igraju lijepo a nigdje učinkovitosti. Malo sam živaca protiv Portugalaca potrošio, ali onakva mi je pobjeda slatka, ona protiv Holanđana isto. Do titule i dolaziš, kada igraš učinkovito. Njemačka bez sumnje ima najjači kadar, kada gledamo širinu. S po nekom repkom je to na vagi kada poredimo prvih 11 jedno nasuprot drugog.
Sjetit ćemo se SP 2010 godine i koliko učinkovitost, efikasnost može biti značajna. Španija je u tom susretu bila nadmoćna, a Kroos prije gola Španaca ima idealnu priliku. Da je pogodio, Nijemci bi to priveli fino kraju. Tako je to u fudbalu. Tako i sad može se uvijek naletit na metiljavu ekipu koja će se provuć i te su gore od ovih neki ozbiljnih aspiranata za titulu. Ali u pravilu ako svaki od ovih igrača Elf-a pruži maksimum ili pribiližno tome, onda se zaista svaki protivnik može pobijedit.

A ja sam sam rekao gdje bi se šta u prvoj postavi moglo mijenjat. Samo svako mora znati da je jako teško selektoru sad u sred turnira uklapat nove igrače. Sistem se ipak više mijenja, nego što se nekima čini. Ali zato su jedan Reus, Gotze, Schurlle uvijek moćno oružje, koje može iskoristit i sa klupe, ako ne ide, a eventualno s nekim od njih startat i od početka.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jun 2012, 02:03

Bilall je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Pa najjače Njemačko oružje je upravo ta tranzicija iz odbrane u napad (nakon oduzete lopte protivniku). Slabiji su i neučinkovitiji kada imaju tu loptu u svojim nogama i kada oni "rade" protiv 10 uštimanih ratnika. To je poenta.
Ma razumijem te potpuno i znam u cemu je poenta, pa i slazem se sa tim, samo sto to nije sindrom Bayerna, nego je problem za sve timove uopste. Ne treba zaboraviti da je recimo Grcka koje smo se eto dotakli, osvojila Euro na takav nacin i pri toj igri dva puta pobijedila Portugal, odigrala nerijeseno sa Spanijom, pobijedila Francusku i Cesku mislim.
Ja to zovem problem modernog fudbala, sto i u Ligi Prvaka vidjamo gdje je recimo Barcelona jedna od najbolje tehnicki potkovanih ekipa nemocna protiv nekih timova, ali da se dalje ne odmicem sa teme. ;)
Ako mislis na ''nemoc'' protiv Chelsea .. :lol:

Ono nije bila nemoc nego je Chelsea jednostavno ''morao'' osvojiti LP .. znaci pomocu neke vise sile i svih meleka su osvojili... a inace su bili rastureni :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 jun 2012, 02:58

geronimo je napisao/la: Cajtnot je prisutan sve vise tako da ce nasa caskanja morati pricekati poznu jesen. :(
Taman da preskocis omiljenu transfer rubriku :mrgreen: , vracas se na vakat i nove okrsaje kontra nikad zaostrenije zute kopljadi. :lol:
geronimo je napisao/la:Nijemci udaraju na Greke. :? Bit ce zanimljivo u Schlaaaandu. Jedva cekam. :D
Dupla zalost - helem ih ni neponovljivi Konig vise ne vodi, helem zbog ispadanja Pola i spektakularnog orksaja koji smo mogli imati. :( Prokleti balun i njegova nepredvidljivost, valjda zato i jesmo toliki zagrizenici. :D

@effe i amer

Vjerujte da ovde niko nece likovati, ako Elf ne uzme titulu. ;) I to povlacenje paralela sa starijim generacijama ne moze odagnati moju sumnju, a bas je effe pogodio srz s recenicom da li ova ekipa potrebni mentalitet da uzme trofej. Kaiser je bio rodjeni pobjednik, Berti isto tako (koliko god to smijesno zvucalo :lol: ), i njima nije bio problem galvanizirati :mrgreen: ekipu za najvece domete. Jegi jednostavno nema to nesto u sebi da bi dobio moje povjerenje, barem jos uvijek. ;) Neorginalan je i sabloniziran + nikad ne preuzima krivicu za losu predstavu, a rado voli liznut kajmak kad sve blista.

Taj Letchkovov gol je jedna od prvih "fudbalskih stvari" koje pamtim. Potresnije su jedino bilo granate koje su mi rusile cacevinu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 17 jun 2012, 03:19

M4kaveli je napisao/la: Ako mislis na ''nemoc'' protiv Chelsea .. :lol:

Ono nije bila nemoc nego je Chelsea jednostavno ''morao'' osvojiti LP .. znaci pomocu neke vise sile i svih meleka su osvojili... a inace su bili rastureni :D
Poceo si mi citati misli?
...i opet na ovoj temi moramo o tome. Inter milan 2010, na to sam mislio... :?
ali mora da su i oni imali meleke i vise sile na svojoj strani pa su osvoli LP :D ;)

zanetti
Kontakt:

Post Postao/la zanetti » 17 jun 2012, 08:30

Mi smo imali Diega Milita na svojoj strani tad a ne meleke.A sad nam ni hiljadu meleka ne moze pomoc :D

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 jun 2012, 10:50

.
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 17 jun 2012, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 jun 2012, 10:51

hare(ovi zlocinci(zlocinac je svako ko pise protiv najboljeg njemackog kluba :mrgreen: )vazda biraju ove umiljate, lijepozvucece nikove), na prvi pogled i za laike govoris pomirljivim tonovima i zbog toga imas bruku onih koji te podrzavaju i koji lahko progutaju one dijelove s kojima se u normalnim uslovima ne bi slozili.
sve ti to fino zapakujes i pravdas toboznjom neefikasnoscu bay-bloka(u zadnje 3 godine su imali 2 finala lp-a i trece mjesto na sp-u) a istovremeno u tim guras borusijine vedete koje su se ´dokazale´ na internacionalnoj sceni.
oni su imali svoju sansu, prokockali je, pa je red da stvar u svoje ruke preuzmu oni koji umiju.

ako opet pocnes s toboznjom zabrinutoscu za ´elf´( :lol: ), onda cu te napomenuti da si ti bio taj koji je proklinjao dan u kojem netalentovani groskrojc nije dobio poziv, da si se zalio i zalis sto tek zalijeceni goce ne igra i kojeg bi gurao na poziciju na kojoj treba igrati surle koji, usput receno, nije pokazao nijedan los znak, itd.
mislim da si se prije prve tekme zalio i na to sto lova plagijator ne namjerava ubaciti humelsa za kojeg se znalo, a protiv portugala i potvrdilo da je kiks igrac.
kada govorimo o humelsu ne mozes se suzdrzati a da ne spomenes impresivnu statistiku s kojom pokusavas/pokusavati potisnuti cinjenicu da se radi o kiks igracu koji je grijesio u ligi prvaka, koji je grijesio u jednoj od tek 2 odigrane utakmice na ep-u.

statistika je qrva.
hajde da na momenat zaboravimo ovogodisnje finale lige prvaka.
sta bi rekao onome ko bi ti donio statistiku koja kaze da je ´tim a´ imao 30 suteva na gol dok je protivnik imao samo jedan? nesto se ne sjecam tacnog broja izvedenih kornera, broja faulova i broja kartona.
vjerujem da bi i ti, bas kao i ostali koji se zaklinju u statistiku, rekao da je taj ´tim a´ izdominirao protivnika i slavio ubjedljivom gol-razlikom.
eto, tako ta ista statistika hvali i uzdize humelsa istovremeno zaboravljajuci da je doticni napravio gresku iz koje je portugal zabio i samu utakmicu ucinio neizvjesnom stavljajuci ´elf´ u velike probleme.
Njemacka da bi prosla Furiju, mora je napasti svim raspolozivim snagama
pogresno. murinjo je izmislio jedini recept za uspjeh protiv furije(citaj barcelone).
nemoguce je nadigravati se sa furijom ciju glavnu osovinu cine igraci barce koji su, usput receno, izmislili to nadigravanje i koji ga usavrsavaju od malih nogu.
italija vs spanija :lol:
jesi li mozda vidio da se u drugom pv igrala viktorija ispred talijanskog gola?
spanija je redala sansu za sansom i sam tores je promasio ono sto nikada nije niti ce promasiti.
njemacka protiv spanije(mislim da ce se sresti u polufinalu) mora potegnuti svoje najjace oruzje: igru na brze kontre i polukontre sa stabilnom odbranom i dobro pokrivenom sredinom terena.
Sve pet, ali problem je sto on od tog prvenstva ima preceste i prevelike oscilacije u svojoj igri. Uopce nije napredovao, a prostora za to ima + ima katastrofalnu sezonu uza sebe. Dakle, kratko jasno, ja od njeg ne ocekujem da povuce ekipu kad nastane teski belaj, jer trenutno on nema taj kapacitet.
te oscilacije koje spominjes su nebitne i nesto sasvim normalno za mlade igrace.
muler nije napredovao? grijesis, debelo grijesis.
muler je postao ozbiljniji, jaci u duelima, bolji u obavljanju odbrambenih zadataka, sigurniji na lopti, itd.

sto se tice tog ´povlacenja ekipe´, pa ako se od nekoga ocekuje da nesto uradi, onda je to muler.
ako je kompletan elf nosio protiv mesija i nj. druzine, ako ih je vodio protiv engleske koja je po mnogima bila jedan od glavnih favorita, ako je u finalu lige prvaka bio jedan od najboljih ako ne i najbolji igrac, ako su sve akcije protiv holandije i u drugom pv. protiv portugala isle preko njega a ne preko blijedog ozila i nikakvog podolskog, a samo su mu 22. godine, onda je logicno da je upravo on taj MANN koji ce elf nositi i u ostalim velikim utakmicama.
suludo je ocekivati da ce tomo uzeti loptu, predriblati kompletnu protivnicku odbranu i zabiti gol.
nijemci ce tek za par godina imati igraca koji ce biti u stanju uraditi ono sto rade riberi i mesi, a to je goconja.
Kad vec nismo "prijatelji", ne moramo automatski biti ni zakleti "neprijatelji".
moramo :twisted: :lol:
Zdrav razum govori da unaprijed upišem keca na Njemačku, al' ovdje se dešava sindrom Bayerna. Daj im loptu i nema ih nigdje
monologe(ispravi me, barem ces jednom biti u pravu), zasto imas neodoljivu potrebu da pljujes po bajernu?
ne mozes odoliti da ne hraknes iako si svjestan da cemo te zbog toga nazvati neznalicom.
bajern se dvaput prosetao do finala lige prvaka i u nijednoj yebenoj utakmici nije imao manji posjed lopte od protivnika.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jun 2012, 12:33

slika

Nikako mi se nesvidja sto nam sudi ovaj Spanac. Jednostavno moraju biti pametni u duelima koje ce voditi kako bi izbjegli kartone.

@ hare

ako se ne varam i @effe i ja smo rekli da igrom nismo zadovoljni i da to moze jos puno bolje. Sami igraci kazu da znaju da nisu jos iskoristili sav svoj potencijal i da ce kroz turnir podizati svoju formu.
Po meni najveci problem ove generacije je taj sto vecina navijaca i medija smatra da su najbolja Njemacka ekipa svih vremena. Kljuc Njemackog uspjeha lezi u tome da Joakim igrace rastereti od tog epiteta, a takodjer se zaboravlja cinjenica da vlada veliki pritisak i da se stekao takav utisak da se bez titule ne vracaju u Njemacku, a mnogi zaboravljaju da su ubjedljivo najmladja reprezentacija na EP i da su ostale reprezentacije u prosjeku starije 3 godine.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2012, 13:30

Igra naravno da može još napredovat, ali ova učinkovitost i igra za prva 2 kola su više nego zadovoljavajuće. I naravno opet ponavljam nije bitno da se igra lijepo za oko, nego da se pobjeđuje i radi na terenu. A ekipa radi na terenu jako dobro, a to je ono ključno što se od jedne njemačke ekipe očekuje. To je ono od prilike što se s amerosmom slažem. A nešto za kritikovat se uvijek nađe. Razumijem ja i Hareta kad kaže da ga Loew skroz nije ubijedio, jer nekako njemački selektor tek pravo može ubijedit nekog ako uzme titulu. Ali ja smatram da za sad vrhunski radi.

Ovaj pritisak kojeg je sad amerosm spomenuo, to je Hare, čini mi se Gero i još neki su isto spominjali, a taj pritisak na ovako mlad tim je bespotreban. Sjetimo se da su svi htjeli u Njemačkoj titulu i 2006. godine, ali da se i ta bronza mnogo slavila, jer se igrao spektakularan fudbal i pobjeđene su velike reprezentacije poput Argentine i Portugala, a prije toga raštelovani drugi protivnici. Znači ukupni dojam se mjeri po više stvari. A za sve koji navijamo za njemačku repku bi bilo fino da se sad uzme titula, ako kojim slučajem se to ne desi, nije smak svijeta, jer sjajna je budućnost pred ovom ekipom. Nego danas u javnosti imamo tolika ta sranja da se drugoplasirane ekipe proglase looserima, to rade kojekakvi skorojevički novinari. Znači ako su oni luzeri, kakvi su tek ostali ljudi luzeri :lol: :lol: :lol: Isto ko čovjeku s puno para da kažeš da je luzer, jer ima od njega bogatiji :lol: :lol:

Hoću da kažem da je ta javnost postala toliko iskvarena, tako se stvari čudno rezonuju, tako se neki pritisak na igrače stvara. E tako je stvoren pritisak i na ovu reprezentaciju i vidi ti sad odjednom očekivanja, ona su takva kao da bi njemačka repka trebala pregazit svakog protivnika i u pepeo ga pretvorit. Isto kao da drugi samo na terenu stoje i kao da su iz džungle došli i lopte nisu vidjeli. I u Njemačkoj se stvari zato i realno gledaju, ali jedan dio javnosti je postao da kažem pohlepan i brzoplet, htjeli bi sve preko noći. Tako su i ovde na forumu apetiti skočili.
A ja kažem samo nek Elf ovako gura, nek ima tog rada, borbe na terenu i učinkovitosti i onda titula nije daleko.

A o načinu kako igrat protiv furije sam govorio, a i sam šećo je to odlično opisao, tu se s njim slažem.
Samo nešto puno udara po Hummelsu...... :) :) :) A mene je Hummels oduševio za sad i moram reči da je sad internacionalno pokazao svoju snagu. Al ne želim ga ni prehvalit, a na kraju EURO-a ću rado i to učinit. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2012, 14:02

@Šećer,

Nisam ja nigdje rekao da je Bayern imao mali posjed. Radi se o tome da su učinkovitiji kada uzmu tu loptu i kada atomski krenu na protivnički gol negoli kada se ista melja od Neuera, preko stopera, zadnjih veznih...U tome je caka. A, činjenica je da se Grčka neće otvoriti (ne umiju). Oni su strpljivi, čekaće (sumnjam da će dočekati) svoju priliku iz prekida, protivničkih grešaka, ali nikako neće napadati sa 4-5 igrača. To nije njihov stil. Holandija je suprotnost. Dva krilna igrača, RvP, pa Sneijder uz pomoć bekova (prvenstveno desnog) i to su već 5-6 igrača koji napadaju. Ne računam van Bommela i De Jonga koji ipak ne pomažu toliko u napadačkim akcijama i više su orijentisani defanzivi i razbijanju. Šta se onda dešava. Gubitkom lopte, Holandija ostane sa 4-5 igrača u defanzivi što su odlično iskorištavali Nijemci. Mnogo, mnogo bolji i produktivniji su iz takvih situacija negoli iz "postavljenog" napada. Isto kao i Bayern. Zato je povučena paralela.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2012, 14:27

Malo sam gledao danas Doppelpass i većina u rundi su rekli kako je do sad u Elf-u najviše Poldi zakazao, odnosno da je najmanje pokazo.

Wolff Fuss poznati komentator SAT1 vjeruje još uvijek u Poldija i očekuje da večeras Lukas zabije bitne golove za Njemačku, pogotovo što bi mu večeras bio 100. nastup.

Bruchhagen, čelnik Eintrachta, misli da Danska neće biti problem i da će Njemačka to lako riješit. On inače smatra da će Bender biti odlično rješenje večeras (sve ide ka tome da će on mijenjat Boatenga), jer bi on mogao zbog svog tehničkog potencijala odigrat modernog beka. Čak je on po Bruchhagenu bolje rješenje od Boatenga, jer Boateng presigurno igra, malo se uključuje u napad.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 jun 2012, 14:31

Prvih 11 Elfa veceras prema Bild-u ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jun 2012, 14:37

@ effe_sa

zar jos gledas onu rundu alkoholicara? :lol: :lol:
Ja sam u dilemi koji dres uzeti. Bijeli ili zeleni i sa cijim imenom. Razmisljam izmedju Schweinsteigera i Özila.

Ukoliko svi budu na nivou nevjerujem da ce biti problema protiv Danaca, a Portugalci su nam pokazali kako se protiv njih treba igrati. Po meni ce glavni kljuc biti zatvoriti njihova krila i ubacaje sa strane.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2012, 14:42

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

zar jos gledas onu rundu alkoholicara? :lol: :lol:
Ma pogledam, iako mi je bilo puno bolje dok je Udo bio tamo. :)

Iako mi je sve bolji Sky90, ali on samo ima kad je bundesligaška sezona u toku, ko što i sam znaš. Onda sad još jedan razlog da virnem na Doppu. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 jun 2012, 16:53

svabe igraju i na ovom prvenstvu vrlo ozbiljno i rutinski gaze sve pred sobom, bez obzira sto laicima to ne izgleda tako ubjedljivo, to je igra za velike domete, a jos bolju igru cemo vidjeti knock out fazi

dance ce zgaziti isto ovako rutinski, a i cetvrtfinale ce biti onako bez problema, ako se ne varam tu ce biti grci koji onom svojom ljigavom i nafakaskom igrom ipak ne mogu protiv svaba koji nisu naivni kao recimo rusi

sjajna je generacija ova njemacka, jedini njihov problem nije ni igra ni selektor, nego spanija, koja ima jos mocniju i kvalitetniju generaciju, to se pokazalo na prethodna dva veliak takmicenja, a i na ovom euro ce te dvije reprezentacije odluciti o prvaku

svaka cast svakome, al sve se ipak svodi na spance i svabe, svi ostali su manje ili vise slabiji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.