Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Očekivao sam da će Švabe večeras ubjedljivije osigurati prvo mjesto u grupi (iako sam se potajno nadao da će zijaniti).
Moglo je ovo i drugačije završiti ali ipak je tu taj, mnogo kritikovani, Poldi koji je Schland doveo u vodstvo i pri samom kraju Bender je opravdao nominaciju u prvi sastav.
Nije mi samo jasno kako ovaj Peško uvijek pogodi sa igračima, taktikom i izmjenama.....
Moglo je ovo i drugačije završiti ali ipak je tu taj, mnogo kritikovani, Poldi koji je Schland doveo u vodstvo i pri samom kraju Bender je opravdao nominaciju u prvi sastav.
Nije mi samo jasno kako ovaj Peško uvijek pogodi sa igračima, taktikom i izmjenama.....
- spielführer_21
- Kontakt:
Je li bio penal za Dance u 80. minuti? Ja sam gledao na tv Por-Hol, a Švabe mi bile na streamu pa mi je promakao taj detalj.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa po svemu sudeci je trebao biti sviran, a to je potvrdio i gospodin Beusan, ili ti ga Oko Sokolovospielführer_21 je napisao/la:Je li bio penal za Dance u 80. minuti? Ja sam gledao na tv Por-Hol, a Švabe mi bile na streamu pa mi je promakao taj detalj.
Kakv ce to biti okrsaj u 1/4 finalu
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Mogao je suditi penal - Badstuber je povlacio za dres Bendtnera.spielführer_21 je napisao/la:Je li bio penal za Dance u 80. minuti? Ja sam gledao na tv Por-Hol, a Švabe mi bile na streamu pa mi je promakao taj detalj.
Nego, po dosad prikazanom, otprilike nas ceka ovakav okrsaj u cetvrtfinalu.
EDIT:
Sto me ferdy zayeba!
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 17 jun 2012, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
U suštini sam ja od starta očekivao da će protiv Danaca biti najteži susret, jer tradicionalno su neugodan protivnik. Nisu se ove dvije reprezentacije sastajale često na velikim takmičenjima, ali npr. 3 zadnja susreta protiv Danish dinamite nisu dobivena , prije ovog susreta naravno. Olsen čak nije imao poraz protiv Elfa do danas. Zbog ovih stvari je ova pobjeda izuzetno, izuzetno značajna.
U početku mi se i igra Elfa jako svidjela i mislio sam sad ćemo te Dance razvalit, ali nakon gola su se konci malo pogubili. Ekipa je ipak pokazala dobru psihu, jeste ih rezultat iz druge utakmice malo poljuljao, ali prave panike nije bilo. U pravo vrijeme je zabijen pogodak, a ako sve saberemo ovo je potpuno zaslužena pobjeda. Pa Danci su zabili gol iz kornera, onda nevjerovatno, njima treba pobjeda a samo Deutschland napada. Na kraju zaslužena pobjeda, impresivan učinak.
Mane i stvari koje treba ispravit su svakako ta prevelika težnja da se s loptom ušeta u šesnaesterac, treba više šutati iz daljine. Druga stvar je što sa strana treba više centaršuteva uputit u šesnaesterac. Ponekad treba još direktnije igrat. Ipak pogoci su postignuti u pravi trenutak. Još jednu stvar ne smijem zaboravit, defanziva, odbrana danas ok, ali kod kornera treba ići flastera na čovjeka, igrat čovjeka na čovjeka, a ne pokrivat onako prostor. Malo mi je tu organizacije nedostajalo.
Muller diže formu, Poldi ga zabio, Schurlle, a Bender pogotovo pokazali da se može na njih računat, sve to govori o toj širini. Njemačka ima najjaču klupu na EURO-u definitivno. Pojedini igrači moraju još malo da dignu formu, a za samopouzdanje bi prava injekcija trebala biti ovaj fantastični rezultatski učinak u grupi smrti.
Elf je u kvalifikacijama bio bez izgubljenog boda, a sada je to i nakon prvog kruga EURO-a. To je zaista impresivan učinak. Ali oprez, uvijek se ekipa može spotać, protiv metiljavog protivnika. Zato sad punom snagom protiv Grka, maksimalan pristup i dizanje levela igre na viši nivo.
U početku mi se i igra Elfa jako svidjela i mislio sam sad ćemo te Dance razvalit, ali nakon gola su se konci malo pogubili. Ekipa je ipak pokazala dobru psihu, jeste ih rezultat iz druge utakmice malo poljuljao, ali prave panike nije bilo. U pravo vrijeme je zabijen pogodak, a ako sve saberemo ovo je potpuno zaslužena pobjeda. Pa Danci su zabili gol iz kornera, onda nevjerovatno, njima treba pobjeda a samo Deutschland napada. Na kraju zaslužena pobjeda, impresivan učinak.
Mane i stvari koje treba ispravit su svakako ta prevelika težnja da se s loptom ušeta u šesnaesterac, treba više šutati iz daljine. Druga stvar je što sa strana treba više centaršuteva uputit u šesnaesterac. Ponekad treba još direktnije igrat. Ipak pogoci su postignuti u pravi trenutak. Još jednu stvar ne smijem zaboravit, defanziva, odbrana danas ok, ali kod kornera treba ići flastera na čovjeka, igrat čovjeka na čovjeka, a ne pokrivat onako prostor. Malo mi je tu organizacije nedostajalo.
Muller diže formu, Poldi ga zabio, Schurlle, a Bender pogotovo pokazali da se može na njih računat, sve to govori o toj širini. Njemačka ima najjaču klupu na EURO-u definitivno. Pojedini igrači moraju još malo da dignu formu, a za samopouzdanje bi prava injekcija trebala biti ovaj fantastični rezultatski učinak u grupi smrti.
Elf je u kvalifikacijama bio bez izgubljenog boda, a sada je to i nakon prvog kruga EURO-a. To je zaista impresivan učinak. Ali oprez, uvijek se ekipa može spotać, protiv metiljavog protivnika. Zato sad punom snagom protiv Grka, maksimalan pristup i dizanje levela igre na viši nivo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Hummels večeras ponovo najbolje ocijenjen igrač Elf-a, čime je pokaz'o svoju konstantnost i klasu na EP.
Jedini on drži odbranu Elf-a od raspadanja. Danas nije bilo Boatenga da mu malo pripomogne.
U prvoj utakmici protiv Portugala Hummy je osvojio 17 od 19 duela (89 %), protiv Holandije 14 od 15. Ubjedljvo najbolji i najkonstantniji igrač Elf-a dosad. Kao što Boris Becker reče : "Wir haben endlich wieder einen Abwehrchef!"

Jedini on drži odbranu Elf-a od raspadanja. Danas nije bilo Boatenga da mu malo pripomogne.
U prvoj utakmici protiv Portugala Hummy je osvojio 17 od 19 duela (89 %), protiv Holandije 14 od 15. Ubjedljvo najbolji i najkonstantniji igrač Elf-a dosad. Kao što Boris Becker reče : "Wir haben endlich wieder einen Abwehrchef!"

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Iako sam u pojednim trenutcima utakmice strahovao, ovo utakmicu su odradili na rutinski nacin, ali ima jos dosta nedostataka koje se trebaju popraviti. Protiv Grka moraju igrati Klose i Schürrle umjesto Gomeza i Podolskog, jer Klose ce svojom kretnjom saigracima otvoriti prostor, dok Schürrle za razliku od Podolskog moze napraviti visak i nije ga strah ici u duele 1 na 1, a takodjer vrsi odlican presing kada su u pitanju odbranbeni zadaci sto nije slucaj kod Poldolskog.
@ effe_sa
slazem se s tobom da kod prekida treba igrati flastera na covjeka i da se treba rijesiti tog tzv. modernog stila odnosno pokrivanje prostora. Za gol Danaca najvecu krivicu snose Hummels i Neuer. U onoj situaciji samo dragi Bog zna gdje je krenuo Hummels, a dok je Neuer ostao ukopan za liniju i Krhon-Dehli iskoristio taj poklon. Takodjer kod kornera kada je Agger sutirao glavom isti igrac je ostao sam ispred Neuera.
Takodjer je dobro sto cemo narednu utakmicu igrati u Gdanjsku i ekipa nece morati putovati. Iako ga mediji hvale iako je postigao drugi gol ja nisam zadovoljan igrom Bendera, jer je za Poulsena na onoj strani bilo dosta prostora i Hummels se morao izvlaciti da zatvara tu stranu.
@ effe_sa
slazem se s tobom da kod prekida treba igrati flastera na covjeka i da se treba rijesiti tog tzv. modernog stila odnosno pokrivanje prostora. Za gol Danaca najvecu krivicu snose Hummels i Neuer. U onoj situaciji samo dragi Bog zna gdje je krenuo Hummels, a dok je Neuer ostao ukopan za liniju i Krhon-Dehli iskoristio taj poklon. Takodjer kod kornera kada je Agger sutirao glavom isti igrac je ostao sam ispred Neuera.
Takodjer je dobro sto cemo narednu utakmicu igrati u Gdanjsku i ekipa nece morati putovati. Iako ga mediji hvale iako je postigao drugi gol ja nisam zadovoljan igrom Bendera, jer je za Poulsena na onoj strani bilo dosta prostora i Hummels se morao izvlaciti da zatvara tu stranu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- roy_makaay
- Kontakt:
Na ovoj temi se konstantno kritikuju i šalju na klupu Poldi i Gomez(kako god odigrali),a slabo se koja progovori o Ozilovoj nezainteresovanosti i nezalaganju.Ni u pola se ne trudi ko kad igra za Madrid.Protiv Grčke je jedina prava opcija u špicu Gomez, jer Miro se ne bi mogao nositi s spartanskom odbranom Grka,dok Mario ima prednost u fizičkoj građi.Grci će se branit a protiv duboko stojećih ekipa ne piju vodu tiki-taka kombinacije koje Elf igra bolje s Mirom,već treba jedan paker i sidraš baš kakav je Mario.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
Jel moguce da se Ozilu ne igra za repku ili .. ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
nea potrebe. dovoljno je receno o humki i to receno se polahk obistinjava.Legenda reala je napisao/la:Sad će ga šećer okretati na ražnju
bitno je da su njega juzeri(luzeri) proglasili igracem utakmice
nego, hare, nevalja muler. njega bi trebalo procerat na klupu, on je kriv za sve
u jednom momentu kapiten se obraca badstuberu: holga, yebo bendtnera, matsa ti cuvajgeronimo je napisao/la:Prpa kod svaba.
Ne valja ovo nikako.
et, njesta me sramota pojavit se na evovom podforumu. pogrijesio sam kritikujuci gomu koji je jope bio dominantan(sta drugo ocekivat od cojka koji mere ruku pod ruku sa mesijem), spominjuc ozila koji je delio bre lopte ko rukom, itd.
jos da je lova plagijator ubacio jos kojeg domuzovca, imali bi kompletan cirkus.
losa predstava elfa. teske noge kod igraca, nema eksplozivnosti, nema upotrebljivih pasova u dubinu, ozil i svajni nikako ne izbacuju krila, tromost zbog koje nema brzih kombinacija koje su jedino oruzje protiv defanzivno postavljenih protivnika.
kod ovog elfa vazi pravilo: zasto igrati jednostavno kad mozemo komplikovano.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Ne ukopavaj se.secer je napisao/la: hare(ovi zlocinci(zlocinac je svako ko pise protiv najboljeg njemackog kluba)vazda biraju ove umiljate, lijepozvucece nikove),
Bilesi sad sam i manipulator.secer je napisao/la:na prvi pogled i za laike govoris pomirljivim tonovima i zbog toga imas bruku onih koji te podrzavaju i koji lahko progutaju one dijelove s kojima se u normalnim uslovima ne bi slozili.
sve ti to fino zapakujes i pravdas toboznjom neefikasnoscu bay-bloka(u zadnje 3 godine su imali 2 finala lp-a i trece mjesto na sp-u) a istovremeno u tim guras borusijine vedete koje su se ´dokazale´ na internacionalnoj sceni.
oni su imali svoju sansu, prokockali je, pa je red da stvar u svoje ruke preuzmu oni koji umiju.
Boldano je kljuc i to je ono za sta se ja zalazem - dakle da igraju oni koji umiju.
Grossonja je zasluzio poziv zbog odlicnih igara u protekle dvije sezone, bez obzira sto se radi o veoma limitiranom igracu. Sad ces rec, pa zar ti ne napisa da moraju igrati oni koji umijusecer je napisao/la: ako opet pocnes s toboznjom zabrinutoscu za ´elf´(), onda cu te napomenuti da si ti bio taj koji je proklinjao dan u kojem netalentovani groskrojc nije dobio poziv, da si se zalio i zalis sto tek zalijeceni goce ne igra i kojeg bi gurao na poziciju na kojoj treba igrati surle koji, usput receno, nije pokazao nijedan los znak, itd.
Andre se dokazao u nacionalnom dresu, ali je meni dosta slican tip igraca kao Princ.Tehnicki je potkovaniji, ali je sebican do bola. On ne moze toliko unaprijediti igru Elfa, koliko Gotze moze, a vjerujem da i ti tako mislis.
Kad smo vec kod statistike, eno ga i u timu dosadasnjeg dijela Eura.secer je napisao/la: mislim da si se prije prve tekme zalio i na to sto lova plagijator ne namjerava ubaciti humelsa za kojeg se znalo, a protiv portugala i potvrdilo da je kiks igrac.
kada govorimo o humelsu ne mozes se suzdrzati a da ne spomenes impresivnu statistiku s kojom pokusavas/pokusavati potisnuti cinjenicu da se radi o kiks igracu koji je grijesio u ligi prvaka, koji je grijesio u jednoj od tek 2 odigrane utakmice na ep-u..
A i ti si se naklatio na tu gresku kontra Francuza u CL. Nije imao vecih pacera u BuLi tokom poslijednje tri sezone, hocemo li i na to zazmiriti? Nije ni BuLi nivo fildzan lige, ako se ne varam to je treca najjaca liga na dunjaluku. Sta bi ja sad trebao, udarat na Holgu zbog katastrofalne sezone 2010/2011. Nein druze, jer svapska odbrana odavno nije izgledala sigurnije i bolje s izuztkom sinocnjeg Holginog plivanja po 16-ercu.
Statistika je samo pomocno oruzje kojom se mora potrkijepiti jedan dio argumentacije, ona je “opipljiva” i mora se uzeti u razmatranje prilikom rasprava. Naravno ne valja ni u tome pretjerivati, kao sto npr Ameri rade – previse je “korporativno” i nesustinski tako analizirati stvari. Problem je sto ona u danasnjem svijetu imaduboke korijene, pa tako mog sefa samo zanima efikasnost rada, a ne kvalitet istog. No da ne idem nasiroko.secer je napisao/la: statistika je qrva.
hajde da na momenat zaboravimo ovogodisnje finale lige prvaka.
sta bi rekao onome ko bi ti donio statistiku koja kaze da je ´tim a´ imao 30 suteva na gol dok je protivnik imao samo jedan? nesto se ne sjecam tacnog broja izvedenih kornera, broja faulova i broja kartona.
vjerujem da bi i ti, bas kao i ostali koji se zaklinju u statistiku, rekao da je taj ´tim a´ izdominirao protivnika i slavio ubjedljivom gol-razlikom.
eto, tako ta ista statistika hvali i uzdize humelsa istovremeno zaboravljajuci da je doticni napravio gresku iz koje je portugal zabio i samu utakmicu ucinio neizvjesnom stavljajuci ´elf´ u velike probleme.
Hummels je kvalitetan stoper, to se djelmicno dokazuje statistikom i opceprihvacenim misljenjem javnosti o njegovim kvalitetima, a ostatak mi sami interpretimo kako nam volja. Posto se mi “sporimo” oko ovog zadnjeg, nema smisla ici dalje u diskusiju, jer je to pisanje uz vjetar.
Glede finala LP, statistika je samo jedan alat koji dokazuje da je Bayo bio daleko kvalitetenija i bolja ekipa te veceri, no nazalost ni to nije bilo dovoljno da se uzme trofej. Shit happens, sta drugo reci.
Jozo je presingovao Barcu jako visoko, tampon od 4 igraca je isao izmedju odbrane i Xavieste,te im je tako zatvarao dotok lopti. To Low nikad nije uradio u dosadasanja dva okrsaja, i kad kazem de se Spanija mora napasti, mislim na agresivniju igru koja podrazmjeva visoki presing. Nema veze sto Real nije imao ni 30% lopte, oni sui s tim usojeli zabiti 2 gola i stvoriti vise izglednih sanse od barce. Revans mec superkupa s pocetka sezone ne treba ni pominjati, tada je Real unistio Barcu visokim presingom i izborio 2-2 nakon pocetnog zaostataka od 2-0.Ova Njemacka je i dan danas cesto prepasivna, ali protivnici ima olako predaju lopte, a to nikad nece biti slucaj sa Furijom. Jegulja je imala isti plan igre protiv Spanaca prije dvije godine, kao i u duelima protiv Eng i Arg, sto je smijesno. U dva meca su stvorili samo jednu izglednu priliku pred Ikerovim golom.secer je napisao/la: pogresno. murinjo je izmislio jedini recept za uspjeh protiv furije(citaj barcelone).
nemoguce je nadigravati se sa furijom ciju glavnu osovinu cine igraci barce koji su, usput receno, izmislili to nadigravanje i koji ga usavrsavaju od malih nogu.
secer je napisao/la: italija vs spanija![]()
jesi li mozda vidio da se u drugom pv igrala viktorija ispred talijanskog gola?
spanija je redala sansu za sansom i sam tores je promasio ono sto nikada nije niti ce promasiti.
Tale su cesto presale sapnjolsku odbranu jako visoko, Iker je 7-8 puta mora izbijati loptu uslijed jakog pritiska. Napadali su s mnogo igraca, stvorili dosta izglednih sansi i malo je falilo da uzmu i puni plijen (odlicna sansa Marchisia na samom isteku meca). Po meni odlicna takticka predstava, mad aim je i Brko doduse pomogao s pocetnom formacijom bez spica.secer je napisao/la: njemacka protiv spanije(mislim da ce se sresti u polufinalu) mora potegnuti svoje najjace oruzje: igru na brze kontre i polukontre sa stabilnom odbranom i dobro pokrivenom sredinom terena.
Naravno, stabilna odbrana i dobro markiranje u vezi, ali problem je ta pasivnost Nijemaca kad igraju protiv Spanije. Presing je slab, igraci uopste nisu dovojno agresivni i zustri, nisu u stanju uopce natjerati protivnika na gresku. Previse su orijentirani na markiranje terena, tako da je agresivnost totalno zanemarena. Xavi i co su preiskusni i prekvalitetni da bi olako predali loptu, igraju strpljivo i uvijek spremno docekaju rupu koja se mora otvoriti u toku meca.
Protiv Portugala je bio ziva katastrofa, ne znam kako kako mozes biti zadovoljan predstavnom krilnog igraca koji nije iskreirao nijednu yebenu akciju, niti je uputio ijednu upotrebljivu loptu prema svojim saigracima. A ja, odigrao je dobro u odbrani.secer je napisao/la:sto se tice tog ´povlacenja ekipe´, pa ako se od nekoga ocekuje da nesto uradi, onda je to muler.
ako je kompletan elf nosio protiv mesija i nj. druzine, ako ih je vodio protiv engleske koja je po mnogima bila jedan od glavnih favorita, ako je u finalu lige prvaka bio jedan od najboljih ako ne i najbolji igrac, ako su sve akcije protiv holandije i u drugom pv. protiv portugala isle preko njega a ne preko blijedog ozila i nikakvog podolskog, a samo su mu 22. godine, onda je logicno da je upravo on taj MANN koji ce elf nositi i u ostalim velikim utakmicama.
suludo je ocekivati da ce tomo uzeti loptu, predriblati kompletnu protivnicku odbranu i zabiti gol.
nijemci ce tek za par godina imati igraca koji ce biti u stanju uraditi ono sto rade riberi i mesi, a to je goconja.
Proitv Lala, svi njemacki napadi su isli preko desne strane gdje je igrao onaj nesretni klinac. Citava ekipa je penetrirala po toj strani, pa pogledaj samo prvi gol, 5-6 igraca Elfa je bilo na desnoj strani. I to je Mullerova zasluga.
Sinoc odigrao odlicno prvo poluvrijeme, kad je ekipa gurala dobro, ali je opet promasio zicer s tri metra na pocetku meca (zazmirimo cemo i na to). U drugom je bio ocajan, jer je i ekipa naravno podbacila. Ja sam se nadao da ce povuci ekipu, ali nis od toga ne bi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ne znam na osnovu čega su Hummelsa proglasili igračem utakmice kad je on krivac za gol jer se loše postavio nakon čega je Dehli ostao sam.Ovo je već drugi gol na prvenstvu koji ide na dušu Hummelsa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Na osnovu toga sto je najbolji!Bitno je sta ti mislis,sta znaju mnogobrojni strucnjaci koji se bave statistikom!Saurman je napisao/la:Ne znam na osnovu čega su Hummelsa proglasili igračem utakmice kad je on krivac za gol jer se loše postavio nakon čega je Dehli ostao sam.Ovo je već drugi gol na prvenstvu koji ide na dušu Hummelsa.
Kako će biti najbolji kad je krivac za dva gola dok je npr Badstuber odigrao bez greške.smopiBVB je napisao/la:Na osnovu toga sto je najbolji!Bitno je sta ti mislis,sta znaju mnogobrojni strucnjaci koji se bave statistikom!Saurman je napisao/la:Ne znam na osnovu čega su Hummelsa proglasili igračem utakmice kad je on krivac za gol jer se loše postavio nakon čega je Dehli ostao sam.Ovo je već drugi gol na prvenstvu koji ide na dušu Hummelsa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Hummels krvi za gol
. Znači štoper od preko 190 cm da čuva kepeca Dehlija od 1.70. Et' Hummy je kriv
. Treba krivca tražit' među igračima koji su stvarno trebali čuvat' onog kepeca a koji to nisu uradili. Sad sam gled'o ponovo tu situaciju i bilo bi pametno da svi koji nisu dobro vidjeli to urade ponovo. Kod izvođenja kornera Dehli je prvobitno bio ispred Neuera i njemu smetao, kad je lopta krenula u kazneni prostor Dehli se uvukao između Hummelsa i Gomeza. Prvo kriv je Neuer koji nije odredio igrača da odgura Dehlija koji mu je smetao, a drugo Dehli je prošao pored Gomeza i stao ispred njega, tako da su za mene glavni krivci Gomez i Neuer. 
Da dodam da je Truba bio samo nijemi promatrač i gled'o šta se dešava, nit' je skočio frajer, nego samo gled'o. Da kriv je Hummels....
Ima njih 4-5 do Hummya koji su krivi za ovaj gol.
Nek hejteri i luzeri i dalje ljubomorno kritikuju Hummya. Takvih je pokemona na sreću mali procenat uzimajući u obzir kompletnu njemačku javnost, samo je se par ljubomornih bisera našlo da kritikuje bez tačnih i pravih argumenata ubjedljivo najboljeg njemačkog štopera.
Mora igrat' bez greške kad se skriva Hummya kao kakav nijemi i pasivni učesnik EP i ne pokušava da preuzme nikakvu odgovornost. Nije zato nikakvo čudo da je u svakoj utakmici Hummels bio duplo bolje ocijenjen igrač od njega.
Da dodam da je Truba bio samo nijemi promatrač i gled'o šta se dešava, nit' je skočio frajer, nego samo gled'o. Da kriv je Hummels....
Saurman je napisao/la: Kako će biti najbolji kad je krivac za dva gola dok je npr Badstuber odigrao bez greške.
Mora igrat' bez greške kad se skriva Hummya kao kakav nijemi i pasivni učesnik EP i ne pokušava da preuzme nikakvu odgovornost. Nije zato nikakvo čudo da je u svakoj utakmici Hummels bio duplo bolje ocijenjen igrač od njega.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Pa druze ti gledas samo kad ce on pogrijesiti i vidis samo njegove greske(kojih skoro pa i nema)!Kad prime gol,kriv je Hummy,kad dobro presjeku akciju,sprijece cist gol itd zasluzan je Holger,tako ti to gledas!Saurman je napisao/la:Kako će biti najbolji kad je krivac za dva gola dok je npr Badstuber odigrao bez greške.smopiBVB je napisao/la:Na osnovu toga sto je najbolji!Bitno je sta ti mislis,sta znaju mnogobrojni strucnjaci koji se bave statistikom!Saurman je napisao/la:Ne znam na osnovu čega su Hummelsa proglasili igračem utakmice kad je on krivac za gol jer se loše postavio nakon čega je Dehli ostao sam.Ovo je već drugi gol na prvenstvu koji ide na dušu Hummelsa.
E pa ukljucis snjimak tekme(bilo koje na Euru),i zaboravis da navijas za bayu i da mrzis BVB,i onda ces shvatiti ko je najbolji i zbog koga Elf ne prima mnogo golova,i ko za kim ispravlja greske!
Po svim statistikama,po svim strucnjacima koji se bave statistikama i ostalim za.ebancijama,Hummels je medju najboljim igracima Eura i tako ce i ostati,ma sta govorio ti i ostali antiHummelsovci ili ti ga antiBvB-ovci!!!
Evo sada sam ponovo pogledao situaciju kod gola i moram revidirati svoje misljenje da su jedini krivci Hummels i Neuer.
Lopta je dosla u peterac nakon sto u Schweinsteiger i Bender posmatrali Bendtnera kako ih je nadvisio u skoku i poslao loptu do Krohn-Dehlija. Hummels gresku snosi zbog slabe procjene, jer je krenuo na loptu do koje nikako nije mogao doci i tako ostavio Badstubera da se odluci izmedju dva igraca Danske - nazalost odlucio se za onog pogresnog.
Takodjer Neuer snosi odredjenu krivicu sto je ostao ukopan na liniji, jer je mogao pokusati tu pomenutu loptu boksovati.Izuzmemo li ovu situaciju Hummels je odigrao odlicnu utakmicu, presjekao je dosta lopti, izlazio je na desnu stranu i zatvaro rupe koje je pravio Bender itd itd.
Bilo kako bilo, ali kljuc lezi u tome da se kod prekida ide na flastera i da ostavi po strani tu tzv. modernu odbranu gdje se ide na pokrivanje prostora.
Najbolji primjer da pokrivanje prostora nikad nece imati uspjeha je drugi gol Ukrajinaca protiv Svedske, gdje je na Shevchenku ostao Ibrahimovic i ovaj imao lagan posao.
Lopta je dosla u peterac nakon sto u Schweinsteiger i Bender posmatrali Bendtnera kako ih je nadvisio u skoku i poslao loptu do Krohn-Dehlija. Hummels gresku snosi zbog slabe procjene, jer je krenuo na loptu do koje nikako nije mogao doci i tako ostavio Badstubera da se odluci izmedju dva igraca Danske - nazalost odlucio se za onog pogresnog.
Takodjer Neuer snosi odredjenu krivicu sto je ostao ukopan na liniji, jer je mogao pokusati tu pomenutu loptu boksovati.Izuzmemo li ovu situaciju Hummels je odigrao odlicnu utakmicu, presjekao je dosta lopti, izlazio je na desnu stranu i zatvaro rupe koje je pravio Bender itd itd.
Bilo kako bilo, ali kljuc lezi u tome da se kod prekida ide na flastera i da ostavi po strani tu tzv. modernu odbranu gdje se ide na pokrivanje prostora.
Najbolji primjer da pokrivanje prostora nikad nece imati uspjeha je drugi gol Ukrajinaca protiv Svedske, gdje je na Shevchenku ostao Ibrahimovic i ovaj imao lagan posao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ključ je upravo u ovom. Treba znači promijenit strategiju kada je u pitanju odbrana kod kornera protivničke ekipe. Low za sad preferira to pokrivanje prostora, a sinoć smo ja i ti zaključili da bi trebalo igrat flastera. To je za sad jedna od rijetki zamjerki na račun Jogija.amerosm je napisao/la:
Zato se gore neki bez veze raspravljaju ko je kriv kod protivničkog gola, kad evo tu je zaključak vezan za tu situaciju. A još jedna je situacija bila sporna kad je Holger zakasnio a Agger šutirao glavom (mislim da je bilo tad već 2:1 za Elf). Ta se organuzija kod tih prekida mora promijenit, mislim na organizaciju odbrane.
Inače po koju grešku je Hummels imao sinoć, ali ukupno izdanje njegovo na ovom EURO-u je dosta, dosta dobro, pa čak i izvanredno. On puno rizikuje, nekako se i dosta ističe, agresivan je, pa onda mu se i podmakne koja greška. Badstuber je imao po koju grešku, ali je dosta siguran, manje se za sad ističe od Hummelsa, ali odrađuje posao dobro. Mnogi su mene prije proglašavali napušenim kad sam govorio da Holger posjeduje kvalitet, a sada je mislim dosta toga i dokazao. On je konstantan i ima petlju. Saradnja Hummels - Badstuber je odlična. Čak i kad sam zagovarao da njih dvojica igraju u odbrani, nisam mogao pomislit da će ovoliko to dobro izgledat. Očekivao sam da bude dobro, ali ovo je iznad očekivanja.
Zato svako pljuvanje i po jednom i po drugom igraču je presmiješno.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene za sinosnji sraz sa Dancima prema Kickeru i malo te statistike
Igrac tekme sinoc Lars Bender

Igrac tekme sinoc Lars Bender

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
A zanimljivo je da je žiri koji inače na EURO-u proglašava najboljeg igrača utakmice, sinoć kao najboljeg proglasio Poldija.
Inače mi taj žiri često donosi jako čudne odluke. 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.