FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BolanBolan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BolanBolan » 18 jun 2012, 09:01

slika slika
slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 18 jun 2012, 09:05

SkyWallker je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:sto lazete supci jedni...svi su dobili aplauze..mozda je par ljudi reklo nesta protiv Osima...
al tako kako vi pisete nije bilo..sram vas i stid bilo fukare jedne ..puuuu ciganijo jedna.. :x
svaka cast i hvala svima koji su pomogli Alenu malom...pocev od F.K.Sarajeva pa do Osima,Bukija ,Mimi...
sto bolan lazete..haman bi covjek rekao da je samo vas par bilo na Kosevu i niko drugi pa tako lazete-..
za sta su oni zapeli..kakav teferic ..bilo je navijaca Sarajeva koliko i Zelje sigurno..al prave raje,normalnih ljudi a od takvih pare malom Masli samo na nos mogu skociti..uhljupi jedni..
Slušaj lave, ja nit sam balavac nit papak da bi šatro priče prosipao po forumu, ja ne kazem da im je cijeli stadion sve po spisku redao, bio sam na zapadu tačnije ispod loža bilo je pojedinačnih uvreda i jedna grupica koja je konstantno j... sve po spisku, počeli su iz zahebancije neke stvari pa onda "Otac šlagiran sin...", djetetu/momčiću koje je dosao u plavoj majici s natpisom šampioni "2011.-2012" isto je prosao ko i ostali, itd itd. da ne nabrajam sve sad za onih desetak minuta koje sam bio, zato ne laži i ne petljaj,i to je bilo bas "par ljudi" kako ti kazes, a za ovo "šupci" "ciganijo" i "uhljupi" pozdravljam ti ženski rod sav ;) a siguran sam da je jos raje bilo na zapadu koja su ovo čula kao i druge stvari, vi ste uvijek isti bili i ostali nista novo za vas, trolamo temu bezveze zato u skokovima lagano ;) :)
ovo ti je maksimum jel de..ja tebi nikada ne bih porodicu uvrijedio jer s ljudima nemam nista..ja sam sve one navedene rijeci uputio tebi i slicnima..i po ovom bold :D vidim da sam itekako bio upravu..zao mi te. :roll: :roll: .
stop trolling. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 18 jun 2012, 09:54

aleksandar_veliki je napisao/la:Pojacanja mozda bude, mozda i ne bude. Mladi igraci iz BiH se ne mogu tako lako dovoditi, no cini mi se da mnogi to ovdje ne znaju. Mislim, mogu se dovoditi ali ako zelis potpisivati profesionalni ugovor sa njima u prosjeku moras maticnom klubu oko 100.000 KM isplatiti. Mozes ga dovesti i potpisati amaterski ugovor sa njim, ali onda kao sto kaze Aamar, nemas nad istim nikakve kontrole. To su stvari koje koce dolazak Mesanovica iz Slobode, mada postoji mogucnost da se tu nesto i skemija. Odoh sad, cujemo se.
a gabeljić? :?
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jun 2012, 10:06

Hoće li Sarajevo imati neki procent ako dovedemo Škoru ?
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jun 2012, 10:20

bagrcavi je napisao/la:Hoće li Sarajevo imati neki procent ako dovedemo Škoru ?
Nece .
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 18 jun 2012, 10:22

Ne, to se kod nas plaća samo ako igrač potpisuje prvi profesionalni ugovor. Inače cifra može biti i dosta veća od 100.000 KM, naknade za treniranje po godini su: 10 000 KM od 12. do 15. godine, 20 000 KM od 16. do 18. i 30 000 KM od 19. do 21., a cijene se povećavaju za 15% ako se radi o članu mlađih reprezentacija i 30% za igrača A reprezentacije.

A pošto naši klubovi uglavnom ne potpisuju profesionalne ugovore, to Želji nikako ne odgovara. Npr. za Brkovića se ne plaća ništa jer je već potpisao prvi profesionalni ugovor sa Veležom, ali mu je istekao.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 jun 2012, 10:24

Neće. Došao je kao slobodan igrač.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jun 2012, 10:26

Šteta, treba im dati koju marku.Sevap je.
DRUG NEBI TI PUNCA

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 18 jun 2012, 10:28

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jun 2012, 10:32

Amoxicillin je napisao/la:
Ma dobro on je jedan od onih sto konta da je zajebancija...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jun 2012, 10:37

Pile jel i tebi juče na Bjelašnici Amar potvrdio da dolazi Škoro ? Evo čitam da je jednom reko, da nije i tebi slučajno ?
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 jun 2012, 10:41

bagrcavi je napisao/la:Pile jel i tebi juče na Bjelašnici Amar potvrdio da dolazi Škoro ? Evo čitam da je jednom reko, da nije i tebi slučajno ?
Nije ;) Ja bio na poslu juce ali ja sam cuo prije od drugih ljudi da mi je Amar to potvrdio za mene bi to bila zavrsena prica.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jun 2012, 10:47

pile87 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Pile jel i tebi juče na Bjelašnici Amar potvrdio da dolazi Škoro ? Evo čitam da je jednom reko, da nije i tebi slučajno ?
Nije ;) Ja bio na poslu juce ali ja sam cuo prije od drugih ljudi da mi je Amar to potvrdio za mene bi to bila zavrsena prica.
Čitam tamo, onaj napisao da je Amar potvrdio to.Čisto sumnjam ali eto nek' bude istina.Ako Amaru treba, i ako ga on želi, onda nema nikakvih problema.Vidjećemo sve danas u 18:00.
DRUG NEBI TI PUNCA

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 18 jun 2012, 10:49

Vi najavljujete prozivku u 18:00, a u novinama piše u 12. Dajte sigurnu informaciju..
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 18 jun 2012, 10:56

exbabilon je napisao/la:Vi najavljujete prozivku u 18:00, a u novinama piše u 12. Dajte sigurnu informaciju..

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 jun 2012, 10:58

aleksandar_veliki je napisao/la:Pojacanja mozda bude, mozda i ne bude. Mladi igraci iz BiH se ne mogu tako lako dovoditi, no cini mi se da mnogi to ovdje ne znaju. Mislim, mogu se dovoditi ali ako zelis potpisivati profesionalni ugovor sa njima u prosjeku moras maticnom klubu oko 100.000 KM isplatiti. Mozes ga dovesti i potpisati amaterski ugovor sa njim, ali onda kao sto kaze Aamar, nemas nad istim nikakve kontrole. To su stvari koje koce dolazak Mesanovica iz Slobode, mada postoji mogucnost da se tu nesto i skemija. Odoh sad, cujemo se.
Moze bit' bidne,moze bit' ne bidne...Svugdje u svijetu je tako kod mladih igraca,pa tako i kod nas.Fazon je sto ovi nasi nece nista nikome da plate.Da je kako dzaba najsladje je tako.
Ja jos uvijek ocekujem da ce Amar pojacati ekipu sa nekim pravim pojacanjem.To bi onda bio napredak u jacanju ekipe.Uopste nije problem vise ova nasa liga,za to imamo dobre igrace i to je dokazano.Medjutim,evo pocinju pripreme a mi smo sa istim kadrom,bez Nijeme kako stvari stoje.Znaci oslabljeni.

Prica kako o odlasku zavise dolasci nekih igraca kod mene ne pije vode.To nije to jacanje kluba kako su najavljivali.Rekli su da su pojacali budzet kluba desetostruko.Gdje im je taj budzet?
Pa evo otisli su igraci neki.Valjda je to cilj,da odu iz ekipe oni igraci koji su manje igrali tipa Markovica,Stanceskog,Karica.Kada takvi igraci odu,valjda je logicno da se na to dovedu dvojica igraca koji su bolji od onih koji trenutno igraju u prvih 11.To se valjda zove jacanje ekipe,otvorio si mjesta odlaskom ovih igraca koji su manje igrali.Nije jacanje igrackog kadra kada cekas da ti odu glavni igraci,pa onda trazis zamjene za njih.

Jacanje igrackog kadra je kada iz ovih prvih 11 koji su trenutno,dvojica ili trojica presele na klupu,jer su dosli neki bolji,a ne da se popunjava ako neko eventualno ode od ovih glavnih igraca.
Izjave Zuje u onoj nekoj emisiji i ono sto se trenutno desava vezano za igracki kadar su totalna suprotnost.Valjda lezi neka odgovornost u rijecima predsjednika kluba koji javno kaze neke stvari u medijima.
Amar jeste u pravu kada kaze da je bolje imati jednu konstantu sa igracima,da se ne mijenja igracki kadar.Igraci se dobro znaju,uigrani su,znaju mogucnosti jedni drugma.Ali svakako niko i ne trazi da se sada kupi 7 igraca.Ovo je ekipa koja se treba i mora nadogradjivati sa boljim igracima,jedan do dva maksimalno godisnje.Ali za takvo nesto treba malo i dati para.
I onda ide standardno vec godinama.Pocinju pripreme ,nista se ne zna.Ako se neki dobar igrac i pojavi,pojavice se nasred priprema,i to je odmah fula.Treba ga cekati neko vrijeme da se malo uigra,adaptira itd.
Zujo kaze da treba napasti grupnu fazu u evropi.Sa ovim igrackim kadrom to nema sanse.Zasto se onda spominju javno takve stvari,ako klub nije u stanju da se pojaca jer nema para i ceka se da se neko proda kako bi doveli zamjenu.Naravno,opet dzaba.Bez ulaganja.
Snazni smo za ovu ligu i opet smo prvi favoriti za osvajanje svega moguceg.To je jasno.pa dovodjenje mladih igraca,gdje opet moras maticnom klubu isplatiti povecu sumu novca je opet ok.Samo za klub to nije jednostavno.Valjda ga klub kupuje kao mladog zato sto je mladi igrac dobar i sto moze da napreduje.Plati ga onda,u cemu je problem.Nema para ? O cemu onda sanjamo cijelo vrijeme ? Gdje je budzet ? Kakvo onda napadanje na grupnu fazu,a ne mozemo kupiti mladog igraca za 100 milja km. Da ne govorim da se istrese novac za pravo pojacanje koje ce da odskace u ovoj nasoj ligi.A Zujo najavio.Predsjednik kluba.

A onda u istoj emisiji kontroverzna izjava naseg predsjednika po pitanju premija za osvojeni kup,pa kaze treba se izdvojiti nekih 60 000 ako se dobro sjecam,za igrace,pa kao nije sala,valja to obezbjediti,treba igracima u oci pogledati.A prije toga govori kako je on naredio da se kupe tri jaka pojacanja za evropu,tri pravo jaka igraca.On je to naredio licno Amaru.Nema logike ali nikako.Kako ces dovesti tri jaka igraca,ako treba u oci pogledati igracima dok ih ne isplati za ove premije.Tesko skupiti 60 milja.
Amar se pita 100 % oko svega.Ocekujem onda da dovede bar jednog pravog igraca,eto zadnjeg veznog,jer nema Nijeme.Pa neka bude opet kao zamjena za odlazak jednog iz prvih 11,ali ni to nije ni dobro ni logicno ako se tvrdi da se napreduje u klubu.Ostati na Brkovicu u ovom prelaznom roku je za mene nazadak,jer je ovo cetvrta sezona otkako je Amar.sada je bas morao biti igracki iskorak.Rezultatski smo napravili iskorak u ligi,ali nam treba onaj igracki iskorak u evropi.Ako nisu u stanju onda neka Amar zabrani Zuji da onako javno prca.Ne znam vise ni ko je kome glavni tamo.Cuj Amar da zabrani Zuji :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 jun 2012, 11:08

SarajlijaTM je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Vi najavljujete prozivku u 18:00, a u novinama piše u 12. Dajte sigurnu informaciju..
u 18 je prozivka !

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 jun 2012, 11:09

@boccacio

Lijepo receno prijatelju, medjutim kod mene u zadnjih nekoliko dana vlada neki optimizam po pitanju pojacanja. Ne znam zasto, ali je tako. Slazem se s tobom oko ovih izjava u medijima, apsolutno. Mislim mozda one piju vode kod neke djece, tako da ik nazovem, ali kod mene NE. Nikada, iskreno, se nisam obazirao na izjave Zuje nesto puno. Medjutim kada je sef u pitanju onda, njega slusam obavezno i postujem sto kaze. Slazem se sto se tice Nyeme, da je hendikep, mada bi mi pao u ocima ako su istinite neke spekulacije, ali ne bitno. Nama treba jedan zadnji vezni i to klasa od igraca. Najvise bi volio da iskopamo nekog Agica ili Karica, ali tesko, jer kako vidim u nasoj ligi nema ili ne mozemo da dovedemo(ima jedan igrac). Sve u svemu vidjecemo ovih dana sta se desava, mozda vec i veceras neko iznenadjenje.
P.S. Evo pile je najavio Skoru :D , Mozda jos nesto bude, uglavnom cekamo...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 jun 2012, 11:11

Vjerujem da Aco zna nesto oko pojacanja da bi vec napisao, ali posto je i on "uskracen" od strane sefa onda smo i mi... ;)
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 18 jun 2012, 11:16

@boccacio

Priča ti je totalno glupa. Ono kad se nešto dobro uradi za to je zaslužan Amar, a ako isti taj Amar prodaje igrače i ne jača ekipu kako ti kažes, e onda je kriv Žujo. Kakva je to papanska priča...
Čita se ovdje godinu kako je Amar sve u klubu, kako on sve dovodi, prodaje i daje pare , i sad odjednom Žujo kriv..
Pa držite se jedne priče ako je Amar zaslužan za sve kako vi kažete, onda je isto tako i on kriv, ako prodaje igrače i ne dovodi prava pojačanja i ne jača klub kako je najavljeno...
Glupa priča ..
Zadnja izmjena: Aldinn1, dana/u 18 jun 2012, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.
Potpis!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 22 gosta.