Pisalo je Pehlićbambur je napisao/la:Pehilj Šaban pratiš li išta znaš li likove bar ?bagrcavi je napisao/la:Pehlić ?![]()
Nije valjda onaj truhli pitar što nije mogo ni u Veležu da igra ?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
DRUG NEBI TI PUNCA
Vidimbagrcavi je napisao/la:Pisalo je Pehlićbambur je napisao/la:Pehilj Šaban pratiš li išta znaš li likove bar ?bagrcavi je napisao/la:Pehlić ?![]()
Nije valjda onaj truhli pitar što nije mogo ni u Veležu da igra ?
Pehilja znam veoma dobro.
steta sto Nyema ode al jbg,nadam se da da je to to sto se odlazaka tice,izuzev Adila za finu svotu...
ZELJEZNICAR<TM87-ZAVIDOVICI
Do mene je onda iskreno nisam znao izvinjavam se
-
DARE_DEVIL_SA
- Kontakt:
arelinho je napisao/la:
veliki potencijal !
Jel nam ovo Kappa sponzor???
- SarajlijaTM
ode dzeko za 30mil €,eto nama kesa... 
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
@bambur svaka čast konačno nešto konkretno. Isto tako svaka čast i @boccacio što je pokrenuo (čini mi se da je on) svu ovu priču. Odavno nisam na ovom forumu pročitao ljepšu temu i ovako lijepu raspravu sa činjenicama. Također i @pile sa Škorom malo razbio monotoniju. Dosta je više svakakvih postova od raznih indijanaca.
Evo i moje skromno mišljenje. Činjenica je da mi još uvijek ne možemo plaćati odštete za pojačanja. Za takvo što treba dosta više love (naravno u smislu da dovedemo neko pravo pojačanje). Za prinove tipa Mešanovića mislim da trebamo početi sa plaćanjem ali na nivou ove naknade za treniranje tj do nekih 50.000KM i to treba procjeniti za koje igrače. Ja mislim da se za npr. Mešanovića isplati dati ovu cifru jer ćemo ga za par godina sigurno prodati za dosta veću lovu. Naravno moglo bi se dogovoriti sa Slobodom i da im platimo npr 20% od buduće prodaje, ali to je veliki problem kod nas jer smo mi narod koji hoće pare odmah i sad pa makar to bilo i 100KM jer ko zna hoću li ja biti tu kad ga Željo proda (način na koji razmišlja direktor Slobode, a njega sam uzeo kako sinonim za sve direktore naših klubova od žlj do premijer lige). I da imamo sad 1 milion na sonu opet ja ne bi plaćao odštete za ta prava pojačanja, jer koga to možeš dovesti za te pare. Možeš jedno dobro pojačanje ili dva igrača kvaliteta Adila ili Svrake. Pa ljudi mi Svraku hoćemo da tušnemo za milion a da kupujemo pojačanja. Svaki igrač u našoj prvoj postavi vrijedi po minimalno 500.000 što znači da nam trebaju 2 miliona za dva pojačanja koja su možda ali možda malo bolja od ovih koje imamo. E zbog toga ne treba kupovati. Treba se bazirati na igrače tipa Mešanovića ili na igrače tipa Smajketa, Zebe, Bekrića koje smo doveli. Ipak osnovna stvar je onaj famozni kamp o kojem ja pričam ovdje već nekoliko puta. DOvoditi djecu iz cijele BiH iz škola tipa one koju vodi onaj Prguda Novi grad ili kako se već zove. Omogućiti im školovanja, treninge itd itd. Ma ima milion solucija kako okupiti djecu za dosta manje pare i praviti školu iz koje bi godišnje izlazio minimalno jedan Džeko a ostali bi bili Štilići, Zukanovići, Jahići itd. Pa prodaš Dežku a ostanu ovi da igraju Evropu. A da bi sve to počelo funkcionisati treba jedan malo veći uspjeh u Evropi jer sada ljudi nema para od sponzora. Nije to do Žuje itd itd jer ovdje je sve do privatnih veza i to na način da mu taj isti Žujo sutra ostane dužan a nema tog ko može imati toliko takvih veza da pokrpi sve što treba Želji. Mi u BiH imamo deset firmi kako treba a kad onda uzmeš da tu ima ljudi koji navijaju i za Sarajevo i za Velež i za ovog i za onog pa nacionalno pa ovo pa ono pa košarka pa rukomet pa hokej (j.bo ih hokej), pa vaterpolo. Onda vam moram reći da sve ove firme koje su kupljene od stranaca zavrću sve više i više pipe, a firme sa našim vlasnikom nemaju osjećaja za Marketing. Vjerujte mi najmanje je do Bukija i njegovog neznanja (ima i do toga ali veoma mali procenat). Država nema strategiju sporta. Donijeti oko dva iliona u klub u ovim okolnostima je za aplauza i to dugotrajnog. NIsmo mi daleko ni od tog uspjeha u Evropi vjerujte mi samo treba da nam se malo posloži, a i repka da nešto ostvari da se dignu cijene igrača. Samo polako i strpljenja.
Da smo imali strpljenja napravio bi to Amar onda kad je bilo više love i više se ulagalo u sport. Prodao bi Amar Džeku onda za milion ali došli ljudi i sad ukivaju Plišeka u zvijezde. Čovjek došao oborio cijenu Edinu i uzeo ga. Ali ima dragi Bog pa se Džeko proda u CIty kad se vratila stara garnitura ljudi. Ja govorio pitarima na početku sezone Plišek vam je tu dok ne snimi koga ima a oni se smijali. Joj jesmo mi naivan narod. Sad je priča od ovih glupih novinara Džeko od kloca do zvijezda. Ma ko ga je to zvao klocem ko? Raja na tribinama? Pa ti bi pojedinci i Mesija zvali klocem. Amar ga nije smatrao klocem niti svi oni koji su tada radili u klubu, a nisu ga smatrali klocem ni Plišekovi saradnici koji su ga i prodali za džaba. I onda dođe neki igrač iz AMerike na trening da ga fol vidi Plišek kakav je ko da je Murinjo u pm. Pa svaki drugi trener u BiH je znao da od Džeke može biti igrač. A za Svraku je znao samo Amar i još njih par, ali bi mi Plišeka za selektora u najmanju ruku.
Pročitajte i ovaj intervju sa Ivicom kako otvoreno kaže što je Amaru teško. Ma fuj su i raja u Sarajevu vjerujte mi. Mi sve nešto napadamo Zeničane, Tuzlake a mi fuj. Svi Želji pokušavaju nogu podmetnuti. Pitari pogotovo pa onda i ostali. Jaki smo sve dok imamo što manje ili malo dušmana u svojim redovima a lako ćemo mi dovesti bolje ljude na neku poziciju kad za to dođe vrijeme i ako dođe, a do tada Žujo i ostali kapa do poda i samo naprijed.
Evo i moje skromno mišljenje. Činjenica je da mi još uvijek ne možemo plaćati odštete za pojačanja. Za takvo što treba dosta više love (naravno u smislu da dovedemo neko pravo pojačanje). Za prinove tipa Mešanovića mislim da trebamo početi sa plaćanjem ali na nivou ove naknade za treniranje tj do nekih 50.000KM i to treba procjeniti za koje igrače. Ja mislim da se za npr. Mešanovića isplati dati ovu cifru jer ćemo ga za par godina sigurno prodati za dosta veću lovu. Naravno moglo bi se dogovoriti sa Slobodom i da im platimo npr 20% od buduće prodaje, ali to je veliki problem kod nas jer smo mi narod koji hoće pare odmah i sad pa makar to bilo i 100KM jer ko zna hoću li ja biti tu kad ga Željo proda (način na koji razmišlja direktor Slobode, a njega sam uzeo kako sinonim za sve direktore naših klubova od žlj do premijer lige). I da imamo sad 1 milion na sonu opet ja ne bi plaćao odštete za ta prava pojačanja, jer koga to možeš dovesti za te pare. Možeš jedno dobro pojačanje ili dva igrača kvaliteta Adila ili Svrake. Pa ljudi mi Svraku hoćemo da tušnemo za milion a da kupujemo pojačanja. Svaki igrač u našoj prvoj postavi vrijedi po minimalno 500.000 što znači da nam trebaju 2 miliona za dva pojačanja koja su možda ali možda malo bolja od ovih koje imamo. E zbog toga ne treba kupovati. Treba se bazirati na igrače tipa Mešanovića ili na igrače tipa Smajketa, Zebe, Bekrića koje smo doveli. Ipak osnovna stvar je onaj famozni kamp o kojem ja pričam ovdje već nekoliko puta. DOvoditi djecu iz cijele BiH iz škola tipa one koju vodi onaj Prguda Novi grad ili kako se već zove. Omogućiti im školovanja, treninge itd itd. Ma ima milion solucija kako okupiti djecu za dosta manje pare i praviti školu iz koje bi godišnje izlazio minimalno jedan Džeko a ostali bi bili Štilići, Zukanovići, Jahići itd. Pa prodaš Dežku a ostanu ovi da igraju Evropu. A da bi sve to počelo funkcionisati treba jedan malo veći uspjeh u Evropi jer sada ljudi nema para od sponzora. Nije to do Žuje itd itd jer ovdje je sve do privatnih veza i to na način da mu taj isti Žujo sutra ostane dužan a nema tog ko može imati toliko takvih veza da pokrpi sve što treba Želji. Mi u BiH imamo deset firmi kako treba a kad onda uzmeš da tu ima ljudi koji navijaju i za Sarajevo i za Velež i za ovog i za onog pa nacionalno pa ovo pa ono pa košarka pa rukomet pa hokej (j.bo ih hokej), pa vaterpolo. Onda vam moram reći da sve ove firme koje su kupljene od stranaca zavrću sve više i više pipe, a firme sa našim vlasnikom nemaju osjećaja za Marketing. Vjerujte mi najmanje je do Bukija i njegovog neznanja (ima i do toga ali veoma mali procenat). Država nema strategiju sporta. Donijeti oko dva iliona u klub u ovim okolnostima je za aplauza i to dugotrajnog. NIsmo mi daleko ni od tog uspjeha u Evropi vjerujte mi samo treba da nam se malo posloži, a i repka da nešto ostvari da se dignu cijene igrača. Samo polako i strpljenja.
Da smo imali strpljenja napravio bi to Amar onda kad je bilo više love i više se ulagalo u sport. Prodao bi Amar Džeku onda za milion ali došli ljudi i sad ukivaju Plišeka u zvijezde. Čovjek došao oborio cijenu Edinu i uzeo ga. Ali ima dragi Bog pa se Džeko proda u CIty kad se vratila stara garnitura ljudi. Ja govorio pitarima na početku sezone Plišek vam je tu dok ne snimi koga ima a oni se smijali. Joj jesmo mi naivan narod. Sad je priča od ovih glupih novinara Džeko od kloca do zvijezda. Ma ko ga je to zvao klocem ko? Raja na tribinama? Pa ti bi pojedinci i Mesija zvali klocem. Amar ga nije smatrao klocem niti svi oni koji su tada radili u klubu, a nisu ga smatrali klocem ni Plišekovi saradnici koji su ga i prodali za džaba. I onda dođe neki igrač iz AMerike na trening da ga fol vidi Plišek kakav je ko da je Murinjo u pm. Pa svaki drugi trener u BiH je znao da od Džeke može biti igrač. A za Svraku je znao samo Amar i još njih par, ali bi mi Plišeka za selektora u najmanju ruku.
Pročitajte i ovaj intervju sa Ivicom kako otvoreno kaže što je Amaru teško. Ma fuj su i raja u Sarajevu vjerujte mi. Mi sve nešto napadamo Zeničane, Tuzlake a mi fuj. Svi Želji pokušavaju nogu podmetnuti. Pitari pogotovo pa onda i ostali. Jaki smo sve dok imamo što manje ili malo dušmana u svojim redovima a lako ćemo mi dovesti bolje ljude na neku poziciju kad za to dođe vrijeme i ako dođe, a do tada Žujo i ostali kapa do poda i samo naprijed.
Jel fakat ide iz Citya i gdje ?SarajlijaTM je napisao/la:ode dzeko za 30mil €,eto nama kesa...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- zubanovic89
- Kontakt:
zadnje sto sam ja procitao bilo je da je u bayernu zapelo oko plate to je bilo prekjucer tj danas je utorak, u subotu je izasao taj clanakElegant je napisao/la:Jel fakat ide iz Citya i gdje ?SarajlijaTM je napisao/la:ode dzeko za 30mil €,eto nama kesa...
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
cim vidim predugacak tekst kontam "pametovanje" al u prazno
"zaboljisportuBiH" svaka cast....nisam jaci post procitao.......nepamtim
"zaboljisportuBiH" svaka cast....nisam jaci post procitao.......nepamtim
Jako dobro...jako ,jako dobro napisano...posebno dio oko omladinske skole i centra koji bi mogao biti prekretnica za buducnost ovog kluba.Volio bih kada bi se ti vise posvetio ovoj temi i dao par razmisljanja,da se nesto fino procita.Ovako volim pa makar se i ne slagali oko svega.Fino napisano i po meni jako dobro razmisljanje,bez obzira na slaganje oko nekih stvari i neslaganje.Cestitam od srca.zaboljisportuBiH je napisao/la:@bambur svaka čast konačno nešto konkretno. Isto tako svaka čast i @boccacio što je pokrenuo (čini mi se da je on) svu ovu priču. Odavno nisam na ovom forumu pročitao ljepšu temu i ovako lijepu raspravu sa činjenicama. Također i @pile sa Škorom malo razbio monotoniju. Dosta je više svakakvih postova od raznih indijanaca.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Zna li mozda neko kada bi trebao izaci raspored za narednu sezonu ? Mislim da bi bio red da kao prvaci startujemo domacom utakmicom. Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Samo da u prvih 5 kola ne idemo na Pirotu, prvo da se malo vlak zahkuta. 
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Onaj mali Senad Kasic ce biti igracina vidio sam na ovom turniru kad su igrali protiv Dinama da otskace od ovih drugi a i onaj vezni igrac Dinama Halilovic joj sta radi sa loptom nije mu Inesta ravan kad bi njega mogli u BiH Repku sad vidim zasto ga Real Madrid hoce u svoju akademiju
po meni se pare u našoj situaciji jedino i isplati dati za nekog mladog reprezentativca koji nema više od 20 godina. naravno ni tu se ne može isključiti rizik da bude riječ o promašaju, ali to vrijedi probati.
-
manijakocm
- Kontakt:
Nama treba samo izazak u evropu,da se cuje jos vise za nas a naravno i novac je u pitanju! Eto obecase nam stadion pravit i bit ce nesta od toga izgleda!
Ono je drugi Halilović, Tibor. A Alen, sin Seada Halilovića, nije igrao na ovom turniru.Rodeni je napisao/la:Onaj mali Senad Kasic ce biti igracina vidio sam na ovom turniru kad su igrali protiv Dinama da otskace od ovih drugi a i onaj vezni igrac Dinama Halilovic joj sta radi sa loptom nije mu Inesta ravan kad bi njega mogli u BiH Repku sad vidim zasto ga Real Madrid hoce u svoju akademiju
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- Blagoje Bratić
Gledam Borac dobro se pojačava i dovodi ciljana pojačanja,kao i Široki sa kordićem pravi potez. 
Širokom i borci je otišlo po nekoliko prvotimacaBlagoje Bratić je napisao/la:Gledam Borac dobro se pojačava i dovodi ciljana pojačanja,kao i Široki sa kordićem pravi potez.
Blagoje Bratić je napisao/la:Gledam Borac dobro se pojačava i dovodi ciljana pojačanja,kao i Široki sa kordićem pravi potez.
DRUG NEBI TI PUNCA
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], GradKamena2, MoSaZeLjo1921 i 17 gostiju.