Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

adnan24
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2012, 19:07

Samo vi kritikujte Hummelsa...ako ovako nastavi ne gine mu prva postava kompletnog prvenstva.

Podolski i dalje nista specijalno...gol od sinoc ga nije pomjerio sa mjesta najgoreg igraca Elf-a ugrupnoj fazi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jun 2012, 19:44

adnan24 je napisao/la:Samo vi kritikujte Hummelsa...ako ovako nastavi ne gine mu prva postava kompletnog prvenstva.

Podolski i dalje nista specijalno...gol od sinoc ga nije pomjerio sa mjesta najgoreg igraca Elf-a ugrupnoj fazi.
Mislim druze da si ga sada malo pretjerao. Vecina kaze da je Hummels odigrao dobru utakmicu, i da dobije dosta svojih duela, da je jucer presjekao veliki broj lopti, da je izalzio na desnu stranu i zatvraoa rupe koje je pravio Bender, da ima odlicne statistike kada su dueli u pitanju, ali je cinjenica da je po meni jucer zajedno sa Schweinsteigerom, Benderom i Neuerom zakazao kod Danskog gola.
Odmah sam nakon prve utakmice rekao da ukoliko momak ovako nastavi da ce postati svijetska klasa jos od Sammera i kompanije, ali i oni su u nekim susretima bili kritikovani za gresku od strane navijaca i medija. ;) ;)

PS: Ako si se nasao uvrijedjen ovim mojim postom ja se izvinjavam.

@ effe_sa

razlog sto se Badstuber i Hummels odlicno slazu je cinjenica da su skupa igrali u omladinskom pogonu Bayerna. Sam Hummels je rekao da je on tada igrao zadnjeg veznog, a Badstuber je igrao plamakera i da su na terenu dosta komunicirali jer su bili kljucni igraci napada i odbrane, odnosno povezivali su redove u ekipi.

Po meni protiv Grka mora igrati Schürrle umjesto Podolskog, jer ce ovaj lakse izaci na kraj sa bekovima Grcke, a Mülleru treba dati prvo poluvrijeme i ukoliko ne bude islo, onda odmah pocetkom drugogo poluvremena treba pokusati sa Reusom.

PS: Evo sada nesta kontam, mozda ne bi bilo lose pokusati sa Reusom kao laznom devetkom umjesto Özila. Sta mislite o ovome ? Reus bi igrao na poziciji slicnu kao u Gladbachu, a to bi vjerujem dosta zbunilo Grcku odbranu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2012, 20:01

@amerosm
Ma ne mislim ja na tebe...znam da ti nisi subjektivan u cijeloj prici...problem je ovih par bavaraca kojima su tesko pale zadnje dvije sezone... ;)(sreca nema ih puno) Hummels je imao par kikseva ali definitivno ne vise od ostalih igraca elf-a i u cjelini je sigurno medju 2-3 najbolja igraca Njemacke u ova 3 kola.

Sto se tice ovog prijedloga za Reusa...ne izgleda to lose ali sanse da Ozil ostane na klupi su 0,0001% iako treba dobro skontati kako sa Grcima...to definitivno nije utakmica u kojoj se treba igrati po sablonu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jun 2012, 22:58

Imao par kikseva koji su vodili do dva primljena gola, Low je naglasio da se protiv Grčke greške u odbrani moraju svesti na 0.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jun 2012, 00:16

Elf je postavio rekord zabilježivši 14 uzastopnih pobjeda u utakmicama takmičarskog karaktera. Pobjedonosni niz je krenuo od utakmice za 3. mjesto na SP 2010. pa se nastavio kroz kvale, gdje su dobivene sve utakmice, pa zatim su dobivene ove 3 utakmice grupne faze EURO-a. Njemačka je jedina reprezentacija koja je osvojila maksimalan plijen u prvom krugu takmičenja na ovom prvenstvu, što je još jedan pokazatelj velike snage ove reprezentacije.
Po mnogim aspektima je njemačka reprezentacija najjača, ali to se mora i u narednim utakmicama potvrdit, jer sad je već i jedan poraz koban. Nadajmo se da će se niz nastavit do kraja prvenstva, ovaj pobjedonosni naravno.

Inače prvi put je Njemačka na jednom EURO-u osvojila maksimalni 9 bodova u grupi. 1996. kada je Elf zadnji put osvojio titulu, osvojio je 7 bodova u grupi, a 2008. 6 bodova.
Najbolji utisak je za sad ostavljen, ali ja se jedino pribojavam neki metiljavih protivnika. Ali nikad nisam prizivao baksuzluk, tako da se nadam najboljem mogućem ishodu na kraju. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2012, 00:21

effe_sa je napisao/la:Najbolji utisak je za sad ostavljen, ali ja se jedino pribojavam neki metiljavih protivnika. Ali nikad nisam prizivao baksuzluk, tako da se nadam najboljem mogućem ishodu na kraju. :)
Tako je druze. Ja odlazem svoju (neosnovanu :mrgreen: ) kritiku s nadom u najpovovoljniji moguci ishod. Kad se sve sabere i oduzme, Elf je pokazao daleko najvise u dosadasnjem dijelu EP. Sada ocekujem punjenje Bradonja i dizanje nivoa igre na jos veci nivo. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 00:24

Po igri i nisu najvise pokazali na EURU !
Jedni su mi od drazih al jednostavno im igra jos nije ni blizu onakve kako oni mogu ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jun 2012, 00:30

M4kaveli je napisao/la:Po igri i nisu najvise pokazali na EURU !
Jedni su mi od drazih al jednostavno im igra jos nije ni blizu onakve kako oni mogu ..
Ma po igri mogu bolje, to se svakako slažem. Ali s druge strane kad uzmeš i analiziraš, pogledaš sva 3 kola, ali baš sva 3 kola u kompletu onako, onda ko je pokazao više i po igri? :) A po pobjedama, to je jasno, jer ne može više niko dostići 9 bodova.

@Hare: Da li je sva kritika bila neosnovana, vidjet ćemo.... :) Ali super da si krenuo sad s optimizmom :)
A kad si ti u pitanju, nije ni meni žao priznat na kraju, ak se ispostavi da griješim, jer ipak je kod tebe većina stvari realna i dosta argumentovana. Sad će me opet Gero podhebavat, za ovo argumenti , argumentacija. :lol: :lol: Isto ko što nije šteta priznat procjenu ovako kad se ima različito mišljenje u odnosu na amerosma, geru i još njih par :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2012, 00:50

Heh, valjda sad ne izbaksuziram. :D Ipak, radi se o najvecoj europskoj reprezentaciji i sujevjerju nema mjesta. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la: Isto ko što nije šteta priznat procjenu ovako kad se ima različito mišljenje u odnosu na amerosma, geru i još njih par :)
Naravno, naravno. Samo ovaj moj neprijatelj seco unosi pometnju i nemir, njemu nista ne priznajem dok god budem imao snage da ostanem na nogama. :mrgreen: Kad je Mavrovic mogao protiv Lewisa, mogu i ja protiv njega. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jun 2012, 00:56

Hare_BvB je napisao/la: Kad je Mavrovic mogao protiv Lewisa, mogu i ja protiv njega. :lol:
Hvalio se Šećo s bokserskim umijećem, zato se pazi :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jun 2012, 01:00

slika

Konacno ! :lol: :lol: :lol:
Imaju svi fore do 12 h i onda moraju napustiti Dwor Oliwski. Pored njih su jos bile prisutne djevojke Kroosa, Mertesackera, Schmelzera, Gomeza i arogantna Cathy.
Takodjer se nadam da ce cijela ekipa biti prisutna u Petak u Danzigu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 19 jun 2012, 10:52

divi premazanog hareta sto se pokusava sjaranit sa bavarcima :)
Ne ukopavaj se. :mrgreen: Pa ti si trenutno najglasniji u napadima na najbolji njemacki klub (da, to je onaj "zuti" klub :mrgreen: ), a imas i bas onako "sladak" nick.
fak :twisted: moram priznati da si u pravu. tacnije, u prvu se gotovo u svemu, osim u onom dijelu u kojem kazes kako je dortmund primus lige sto je, slozices se, obicna besmislica :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:Hvalio se Šećo s bokserskim umijećem, zato se pazi
prvo cu da ga bijem(argumentima, naravno), onda cu da ga... ne, necu. taj dio prepustam antonu :lol:

nego, ne vjerujem da grcka ima kapaciteta da zaustavi nijemca. nea samse.
svabe se ce zaustaviti furija(mislim da ce se sudariti u polufinalu), osim ako njemacka u napadu(aaangrifff :twisted: ) zaigra sa vise igraca. jbg, do sada se isticao muler, donekle kadirica i povremeno svajn, a to je premalo da bi se ugrozila spanija.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2012, 11:58

Njemačka izbacuje Grčku iz EU a i sa Eura. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jun 2012, 14:18

Na danasnjoj konferenciji za novinare Joakim je Özila stavio pod pritisak i rekao da ocekuje da isti naprosto u knock-out fazi eksplodira i da je dosad odigrao dobar turnir.

Nakon utakmice protiv Danske Schweinsteiger je indirektno izrazio kritiku prema igraci iz napada i rekao da je strasno umoran i da je morao puno trcati nego je to bio slucaj u prve dvije utakmice.
Protiv Grcke mora poceti Schürrle umjesto Podolskog - jer ovaj osim onog gola nije nista napravio na ovom prvenstvu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 14:28

A sto sad Schurrle ako je Gotze bolji i moze igrati na toj poziciji ?
.. nije mi jasno to :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jun 2012, 14:37

M4kaveli je napisao/la:A sto sad Schurrle ako je Gotze bolji i moze igrati na toj poziciji ?
.. nije mi jasno to :mrgreen:
Jednostavno, Andre Schürrle je u ovom trenutku spremniji u odnosu na Götze-a. Sto se Reusa tice njega bi ostavio na klupi i vidio razvoj situacije u prvom poluvremenu. Ukoliko Özil ne bude pruzio ono sto se od njeg ocekuje onda bi ubacio Reusa kao laznu devetku odmah pocetkom drugog poluvremena.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 jun 2012, 14:46

makar ja imam veliku želju malo Gotzinha vidjeti u žaru borbe! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 15:07

Tesko da ce Ozil na klupu .. mozda jedino tamo oko neke 75-80-te minute.
A bas bi volio vidjeti Gotze-a kako igra jer sam ga imao priliku samo jednom gledati i ono sto sam vidio je haos dobro :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 jun 2012, 15:08

M4kaveli je napisao/la:Tesko da ce Ozil na klupu .. mozda jedino tamo oko neke 75-80-te minute.
A bas bi volio vidjeti Gotze-a kako igra jer sam ga imao priliku samo jednom gledati i ono sto sam vidio je haos dobro :D

More on i na krilo...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 15:13

More, al draze je Lowu bale jest.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []