LBJ MVP je napisao/la: Koja je razlika između to dvoje
Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
I jel sad opet misli da je zasluzio zlatnu loptu ? 
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Zasluzio je i bez ove utakmice i bez eura.
isto kao i messi da se razumijemo.
al bi ovo EP,sa eventualnim finalom,ili pak titulom zasigurno donijelo zlatnu loptu.
isto kao i messi da se razumijemo.
al bi ovo EP,sa eventualnim finalom,ili pak titulom zasigurno donijelo zlatnu loptu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Jedan je samo moze zasluziti ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Prvi put to cujem.M4kaveli je napisao/la:Jedan je samo moze zasluziti ..
ocigledno Snajder istu nije zasluzio 2010,Raul 2001 itd you ignorant man.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Htio sam reci: DOBITI je moze samo jedan 
Samo jedan je igrac moze osvojiti a to je Lionel Messi.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Iniesta je bolji nogometas od MessiaJohny je napisao/la:Samo jedan je igrac moze osvojiti a to je Lionel Messi.
FORZA NAPOLI
Kako nije? Na čiji igru liči igra Španije? Ko daje ton toj igri?raul-zakon je napisao/la:DANTES je napisao/la:Meni ovo i dalje liči na skupštinu... Ili na obdanište? Hm ne mogu odlučiti... Ma uglavnom to je to, taj nivo i taj stil... Nego eto da se malo uklopim, Mo opet pokazao kako je ustvari opterećen i poremećen čovjek, sa onim bijesom oko poređenja Espane i Barse...
Pa to poređenje i nije na mjestu. Ili možda jeste???
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Dolazim diskutovati, a ti? Imam pravo prigovarati jer mi se tako hoće... Inače ovu temu su s.j.ej.ali likovi, klinje koji diskutuju ko djevojčice zacopane u starovemandraX je napisao/la:Koji qrac onda imaš dolazit' na ovu temu svaki dan i prigovarat' nekome kako piše? I pljuvati po momcima koji ovdje pišu?DANTES je napisao/la:Meni ovo i dalje liči na skupštinu... Ili na obdanište? Hm ne mogu odlučiti... Ma uglavnom to je to, taj nivo i taj stil... Nego eto da se malo uklopim, Mo opet pokazao kako je ustvari opterećen i poremećen čovjek, sa onim bijesom oko poređenja Espane i Barse...
Ne sviđa ti se? Produži, niko te i ne zove...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- raul-zakon
- Kontakt:
Nije tu pitanje igre kao igre(Španci preslikali Barcu), već je tu više pitanje uvažavanja ostalih igrača koji na ovom EP-u brane boje Španije.DANTES je napisao/la:Kako nije? Na čiji igru liči igra Španije? Ko daje ton toj igri?raul-zakon je napisao/la:DANTES je napisao/la:Meni ovo i dalje liči na skupštinu... Ili na obdanište? Hm ne mogu odlučiti... Ma uglavnom to je to, taj nivo i taj stil... Nego eto da se malo uklopim, Mo opet pokazao kako je ustvari opterećen i poremećen čovjek, sa onim bijesom oko poređenja Espane i Barse...
Pa to poređenje i nije na mjestu. Ili možda jeste???
Dakle, vjerujem da je Mou htio ukazati na to da nije fer poistovjećivati igru Španije i Barce i "bacati svjetla pozornice samo na njih". Pitanje je kako će se tu osjećati igarči Reala, Chelsea, Malage, Bilbaoa, Seville...
Ako Španci recimo "sutra" osvoje ovo EP, mislim da će ostali igrači(koji ne igraju u Barci) također htjeti da im se priznaju zasluge za jedan takav uspjeh. Činjenica je da bi, da nije bilo Ikera(da je branio Valdes) Furija od Italije izgubila minimalno sa 2 gola razlike.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Siguran sam da Mo to nije tako vidio, a iskreno nisi u pravu, jer niko ne priča o Barsinim igračima u repki, već o stilu igre
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- raul-zakon
- Kontakt:
A za stil igre je odgovoran ko?DANTES je napisao/la:Siguran sam da Mo to nije tako vidio, a iskreno nisi u pravu, jer niko ne priča o Barsinim igračima u repki, već o stilu igre
Siguran sam da se kao ključni za stil igre(koji je pljunuti Barcin) ne spominju Silva, Torres i Jordi Alba...
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Ne dolaziš ti diskutovat', ti dolaziš samo da pljuješ, evo ova 2 posta su ti jedina "normalna" u zadnjih nekoliko dana kad si bio na ovoj temi...DANTES je napisao/la: Dolazim diskutovati, a ti? Imam pravo prigovarati jer mi se tako hoće... Inače ovu temu su s.j.ej.ali likovi, klinje koji diskutuju ko djevojčice zacopane u starove
O čemu će se pisat' majke ti, sezona završila, nema utakmica, možemo se samo ovako za'ebavat nekakvim sitnim prepucavanjima...
Naravno da se nece navoditi kad nisu kljucni.Za stil Barcelone je kljuna trougao Iniesta-Xavi-Busquets , ujedno isti stil koji se igra u Spaniji za koji su isto tako oni zasluzniraul-zakon je napisao/la:A za stil igre je odgovoran ko?DANTES je napisao/la:Siguran sam da Mo to nije tako vidio, a iskreno nisi u pravu, jer niko ne priča o Barsinim igračima u repki, već o stilu igre
Siguran sam da se kao ključni za stil igre(koji je pljunuti Barcin) ne spominju Silva, Torres i Jordi Alba...
Johnny b, how much there is to see
@raul-zakon stil igre je barsin patent, a španski talenat se lako u njega uklapa, pa tako da tu pojedinci i nisu bitni.... Ko je kriv murinju što on ne zna na isti način iskoristiti talenat Španaca... Nek sutra u Barsu dođu Navas, Mata, kao što su došli Vilja, Alveš, Pedro, Pike, Fabregas, Jaja, Barsa će igrati isto, jer to talenat omogućava.... Čak i kad ne bude Ćavija, Inijeste...
@mandrax ja odavno pišem na ovoj temi, tako da....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES@ Ima li razlike izmedju igre ove reprezentacije i one koja je osvojila Euro 2008? Pretpostavicu da ces reci da nema. Onda mi objasni kako je ova igra Barcin patent kada ju je Luis Aragones poceo primienjivati dostatno ranije nego li je svijetom zavladao Pepov tim?
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ima. Kako nema razlike.D10S je napisao/la:DANTES@ Ima li razlike izmedju igre ove reprezentacije i one koja je osvojila Euro 2008? Pretpostavicu da ces reci da nema. Onda mi objasni kako je ova igra Barcin patent kada ju je Luis Aragones poceo primienjivati dostatno ranije nego li je svijetom zavladao Pepov tim?
Prvo, tada si imao 2 klasična napadača (Villa + Torres), s tim da se Villa ubacivao sa lijeve strane i tako maksimalno iskorištavao svoj potencijal. Torresova forma nema veze sa stilom igre, čisto da se zna. Xavi i Iniesta su dirigovali sredinom terena, s tim da je Cesc ulazio umjesto Xavija i davao novu dimenziju igri španske reprezentacije. Kako? Ofanzivniji je, brži, a tada je dirigentsku palicu prepuštao Iniesti i Senni.
Također, da li je bilo te lažne devetke? Nije iz prostog razloga jer su igrali sa 2 klasična napadača (to sam naveo u 1. rečenici). A pas igra je, dakako, ista. I tada su bila uparena 2 najbolja vezna igrača na svijetu, tako da je logično da će to ličiti na ono što je Barca tada, a što i sada propagira. Ova sadašnja Španija isključivo podsjeća na Barcelonu, s tim da nemaju Messija koji bi prekin'o ta bjesomučna dodavanja sa par driblinga i karakterističnim trkom. Uz dužno poštovanje prema Silvi i Fabregasu, oni to nisu u stanju učiniti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- raul-zakon
- Kontakt:
Za ovu zadnju rečenicu se ne bih s tobom složio. Xavi i Iniesta su alfa i omega, kako Barce, tako i španske repke. Kada oni odu, mnogo toga će se promijeniti...DANTES je napisao/la:@raul-zakon stil igre je barsin patent, a španski talenat se lako u njega uklapa, pa tako da tu pojedinci i nisu bitni.... Ko je kriv murinju što on ne zna na isti način iskoristiti talenat Španaca... Nek sutra u Barsu dođu Navas, Mata, kao što su došli Vilja, Alveš, Pedro, Pike, Fabregas, Jaja, Barsa će igrati isto, jer to talenat omogućava.... Čak i kad ne bude Ćavija, Inijeste...
A i bez njih. Vremena kada je ovaj Barcin patent(beskonačno meljanje lopte u sredini i čekanje da Messi napravi neko čudo) prolazio polako, ali sigurno prolaze. To vidimo i na primjeru Španije na ovom EURO-u.
Pa jbg ti, kad brkica(koga smatram jednim od 3 najbolja stručnjaka današnjice) ne može pronaći način da trgne Španiju iz ove letargije, onda niko ne može. Rezultate možda imaju, zasad, ali nije to ona Španija kakvu znamo, kod ove nove je sve nešto "na guzove".
Donedavno nije postojala ta odbrana, ta taktika, koja je mogla zaustaviti Barcu i Španiju. Tačnije, da bi to uradio morao si imati sreće ko vnoGo vitamina. A sada, ko god postavi odbranu(svi iza lopte i ćekaj kontru) kao sinoć Hrvatska, zadaje im ozbiljne probleme.
Sinoć, da su Hrvati bili samo maaalo pribraniji u završnici, sad bi se Furija spremala na avion, a ne Hrvatska.
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Monolog@ U redu, cijenim odgovor, ali se ne slazem. Igra u globalnom smislu, kad su u pitanju reprezentacije iz 2008 i 2010/12 je mnogo slicna (necu reci identicna), s tim da je reprezentacija od prije cetiri godine igrala okomitije negoli ova danas. Dalje, ova danas reprezentacija igra sa dva zadnja vezna (Biskviti i Xabi), za razliku od Barce i budi siguran da bi igrala 4-4-2 da je Torres u formi onakvoj kakvoj je bio 2008. i da je Villa zdrav. Recimo da su i Torres i Villa poceli obe utakmice zajedno u grupnoj fazi Mundijala (prvu nije Torres jer je bio ozlijedjen). Onda, kada je Del Bosque vidio da ima posla sa napadacem koji je u groznoj formi, poceo je igrati bez njega i to je vec licilo na Barcu. E sada, normalno da ce Del Bosque iskoristiti maksimalno ovo sto mu pruza Barca, ali temelje ove reprezentacije postavio je Luis Aragones i reprezentacija igra po njegovom modelu. Citaj malo i izmedju redova da ne moram kasnije ponovo objasnjavat.
Pogledaj ovo molim te:
[youtube][/youtube]
To je bit. U cetiri godine, gdje je Pepova Barca unijela "malu revoluciju" u nogomet normalno da ce doci do odredjenih promjena, ali one zasigurno nisu drasticne.A pas igra je, dakako, ista.
Pogledaj ovo molim te:
[youtube][/youtube]
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.