Miami-OKC (+3,5) h2 @ 1.85
Svaka čast Miami-u za ono što su pokazali dosad, ali po meni večeras Oklahoma dobija. Vjerovatno mi se čini previsoka prednost od 3-1 za Heat s obzirom na kvalitetu protivnika. Ako ništa tu je Durant da ubaci 50 ako bude potrebno. U Oklahomi ne paniče, što je jako bitno, a njihov trener, koliko god se meni lično gadio i činio precijenjen, uvijek pronađe pravi način da pripremi ekipu za ovakve utakmice. Ako su se vratili nakon 0-2 protiv Spursa vjerujem da će i protiv (jakog) Heat-a napraviti adekvatne prilagodbe da dobiju utakmicu. Hendikep služi kao osigurač.
Kevin Durant over 30,5 @ 1.85
Ovdje nisam dozvolio da me uplaši visoka margina. Durant je odmah nakon poraza izjavio kako 'još ništa nije gotovo' i kako 'će dati sve od sebe već u narednoj utakmici'. A to je uvijek dobar znak, naročito kad su u pitanju igrači koji zabijaju po želji. A to Durant svakako jeste, i ja odgovorno tvrdim da on može i do 50 ako je to potrebno njegovoj ekipi. Samo mu daj loptu gdje mu odgovara i pusti ga da trpa.
Kevin Durant over 6,5 skokova @ 1.85
Dosad je dvaput išao ispod margine zbog problema sa faulima. Za to je zaslužan svakako LBJ, ali opet mislim da će Oklahoma napraviti određene prilagodbe da ne dozvole da njihov najbolji igrač posmatra utakmicu sa klupe. U prilog overu ide i ona druga Kevinova izjava koju sam gore napisao.
Da dodam da će tempo utakmice sigurno biti brži nego u prošloj (Brooks i Westbrook će insistirati na tome), a to znači više šuteva za svakog igrača (over poena Duranta), više promašaja (over skokova istog) i pobjeda Oklahome xD Njima to sigurno više odgovara, Miami ne može zabiti koš više, mogu samo dozvoliti koš manje.
Vidi se da sam poželio pisati analize, ubiše me ova 2 posla koja radim. Plus fax, ispiti... Sretno svima!