Safet Sušić - Pape

Principatus
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Principatus » 19 jun 2012, 15:28

guillermo je napisao/la:Cudno je to da Anel Hadzic nije sredio papire.Ja mislim da je u savezu i selektoru problem primjer toga je Zack Wright
u kosarkaskoj reprezentaciji,momak je vec dobio sportsko drzavljanstvo jos amerikanac:(:(:(
To i mene cudi. Znam da se valjda Aco preko politickih kanala potrudio, da se to brze pogura.
Motivisan covjek. To sa Hadzicem je stvarno losa stvar. Sa Kolasincem jos gore, ni jedan od selektora ga nije spomenuo, a skripi nam na toj poziciji. No bitno je zvati Vrancice.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 jun 2012, 15:41

To samo dokazuje da nije problem u ''ganjanju'' papira za nekog igrača, nego u želji selektora da li želi tog igrača. Nekoliko je puta govorio da ''neće im on vaditi papire'', niko to i ne očekuje od njega, ali trebao bi ''narediti'' operativcima u Savezu/Komitetu da ''poguraju'' takve stvari kroz Vijeće ministara. Što ovdje nije slučaj. Nije mi toliko problem za Hadžića, ali ako na taj način izgubimo Hajrovića, braću Seferović, onda smo definitivno najveći debili u Evropi. Poljaci su doveli svakog igrača koji ima poljske korijene, (naučeni iskustvom slučaja Klose i Podolski) pa makar je igraču samo baba bila Poljakinja, a mi se odričemo djece naših emigranata, koji su 100% Bosanci!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 19 jun 2012, 15:42

susic je jasno rek'o da on nece nikome sredjivat' papire i da igraci ako vec zele nastupit' za BiH sami se moraju pobrinut' za to... procedura je inace komplikovana, ali se sve moze ubrzat' ukoliko savez to hoce... u slucaju ovog kosarkasa, petrovic je preko bevande (predsjedavajuci vijeca ministara) sve rijesio.... iako kod hadzica bi procedura trebala biti drugacija.. on ima pravo na bh drzavljanstvo po rodjenju i ne treba mu VM odobravat' prijem u drzavljanstvo... osim naravno ako se u nekoj fazi nije odrekao bh drzavljanstva...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jun 2012, 16:25

Ma ne mislim da bi Hadzic bio neko veliko pojacanje. Je li bolji on od jednog Zahirovica ili Ljevakovica? Sumnjam. Ali eto, od viska glava ne boli. Sto se tice Wrighta, nisam bas siguran treba li mu nase drzavljanstvo, ili samo sportsko. Jer on se vodi kao amerikanac u dresu BiH, to je nesto drugo i zato je brzo islo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 jun 2012, 16:30

Cartman je napisao/la:Ma ne mislim da bi Hadzic bio neko veliko pojacanje. Je li bolji on od jednog Zahirovica ili Ljevakovica? Sumnjam. Ali eto, od viska glava ne boli. Sto se tice Wrighta, nisam bas siguran treba li mu nase drzavljanstvo, ili samo sportsko. Jer on se vodi kao amerikanac u dresu BiH, to je nesto drugo i zato je brzo islo.
I tekako bi nam Hadzic pomogao, redovno sam pratio austrijsku ligu ove sezone, on je u defanzivi jednako dobar kao Rahimic, a zna dobro dodati loptu a bogami i zabiti.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jun 2012, 16:33

voltron30 je napisao/la:To samo dokazuje da nije problem u ''ganjanju'' papira za nekog igrača, nego u želji selektora da li želi tog igrača. Nekoliko je puta govorio da ''neće im on vaditi papire'', niko to i ne očekuje od njega, ali trebao bi ''narediti'' operativcima u Savezu/Komitetu da ''poguraju'' takve stvari kroz Vijeće ministara. Što ovdje nije slučaj. Nije mi toliko problem za Hadžića, ali ako na taj način izgubimo Hajrovića, braću Seferović, onda smo definitivno najveći debili u Evropi. Poljaci su doveli svakog igrača koji ima poljske korijene, (naučeni iskustvom slučaja Klose i Podolski) pa makar je igraču samo baba bila Poljakinja, a mi se odričemo djece naših emigranata, koji su 100% Bosanci!
Ako naredi operativcima komitetu citaj Ivici(koji se ipak za sve pita).
Onda bi opet bi kolala prica ko je Safet da naredjuje jednom Strausu.
Znas ti nas ebo nas.
Jer igrac ako fakat zeli(naravno ako je i igracki kvalitetan)da zaigra za repku to ce i ostvariti.
Primjer Mujdze o Pjanicu da i ne pisemo.
P.S U vezi onog Amera kosarkasa je sasvim druga prica i pravilo FIBE koja je to omogucila.Kod FIFE i UEFE to kud ikamo teze ide.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 jun 2012, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jun 2012, 16:33

- Davno sam predao dokumente za dobivanje bh. državljanstva i u jednom trenutku sam skoro digao ruke od toga, jer se proces odužio. No, prije nekoliko dana dobio sam izvrsnu vijest, da će to naredne sedmice konačno biti riješeno. Mojoj sreći sada nema kraja, jedva čekam da upoznam Džeku, Misimovića, Pjanića i ostale "Zmajeve", a kamoli da zaigram s njima u istoj ekipi.
Izjava Hadzica u martu. :roll: Ali sam je kriv sto je se odrekao drzavljanstva. Trebao je malo ranije upalit mozak.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 19 jun 2012, 16:40

Cartman je napisao/la:
- Davno sam predao dokumente za dobivanje bh. državljanstva i u jednom trenutku sam skoro digao ruke od toga, jer se proces odužio. No, prije nekoliko dana dobio sam izvrsnu vijest, da će to naredne sedmice konačno biti riješeno. Mojoj sreći sada nema kraja, jedva čekam da upoznam Džeku, Misimovića, Pjanića i ostale "Zmajeve", a kamoli da zaigram s njima u istoj ekipi.
Izjava Hadzica u martu. :roll: Ali sam je kriv sto je se odrekao drzavljanstva. Trebao je malo ranije upalit mozak.
Upalit mozak :roll: radi cega... ono sto je u...

Uostalom sad kad ga Austrija ne zeli.. ma goni to, ne trebaju nam ovakvi..
FORZA NAPOLI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jun 2012, 16:49

amho je napisao/la:susic je jasno rek'o da on nece nikome sredjivat' papire i da igraci ako vec zele nastupit' za BiH sami se moraju pobrinut' za to... procedura je inace komplikovana, ali se sve moze ubrzat' ukoliko savez to hoce... u slucaju ovog kosarkasa, petrovic je preko bevande (predsjedavajuci vijeca ministara) sve rijesio.... iako kod hadzica bi procedura trebala biti drugacija.. on ima pravo na bh drzavljanstvo po rodjenju i ne treba mu VM odobravat' prijem u drzavljanstvo... osim naravno ako se u nekoj fazi nije odrekao bh drzavljanstva...
Upravo je to uradio. Vidim da je Wrighta predlozilo ministarstvo civilnih poslova. Naravno da mu treba Susic i savez pomoc ako zele da igra.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2012, 17:08

amho je napisao/la:susic je jasno rek'o da on nece nikome sredjivat' papire i da igraci ako vec zele nastupit' za BiH sami se moraju pobrinut' za to... procedura je inace komplikovana, ali se sve moze ubrzat' ukoliko savez to hoce... u slucaju ovog kosarkasa, petrovic je preko bevande (predsjedavajuci vijeca ministara) sve rijesio.... iako kod hadzica bi procedura trebala biti drugacija.. on ima pravo na bh drzavljanstvo po rodjenju i ne treba mu VM odobravat' prijem u drzavljanstvo... osim naravno ako se u nekoj fazi nije odrekao bh drzavljanstva...
Sušić očigledno misli da smo mi u rangu Njemačke pa da se igrači otimaju za državni dres, ovo je ipak Bosna i svaki igrač ukoliko posjeduje određeni kvalitet savez i Sušić moraju odmah reagovati a ne čekati da im igrači sami dolaze.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 19 jun 2012, 17:11

zar je ova tema jos aktivna??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jun 2012, 18:27

Na kojem nivou je plata u igraca poput Robbena, Riberya i Schweinsteigera?

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 19 jun 2012, 20:04

da li neko nesto znao o pozivu u reprezentaciju Seada Hajrovića(Arsenal ) koji je izrazio zelju da igra za nas (ima i svicarsko drzavljanstvo), te Zlatana Alomerovica (B.Dortmund) koji sada prelazi u I tim BvB ??? :? :?

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 19 jun 2012, 20:05

Pa kad predje u prvi tim BVB onda treba pricati o tome...Ako se njemu ne ceka onda pozzz

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 19 jun 2012, 20:09

ok to , nezz da li je rekao da ne zeli cekati , samo pitam...ev sad sam nesto trazio o tim "nasim" mladim , i pronadjoh o nekom malom iz Schalkea (cini mi se) , na kojeg Elf racuna u buducnosti ...medjutim on , kako nj otac kaze ne bi imao nista protiv da zaigra za Bih :D :D :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jun 2012, 20:51

Gusar1995 je napisao/la: pronadjoh o nekom malom iz Schalkea (cini mi se) , na kojeg Elf racuna u buducnosti ...medjutim on , kako nj otac kaze ne bi imao nista protiv da zaigra za Bih
Volio bih i ja, isto kao i ti da to bude tako, al evo vidimo na najsvježijem primjeru momka od 15 godina ili 16 ako se ne varam, što igra u kadeta Dinama, koliko je puta njegov otac davao izjave na sportskim stranicama da će njegov mali igrati za Bosnu, da samo čekaju povoljan trenutak, i
na kraju, mali odbije dres Bosne kada su ga pozvali i obuče dres Hrvatske
Ja mislim da se mali preziva Halilović, ako se ne varam, i smatraju ga najvećim mladim talentom u toj zemlji, i Real Madrid je bio dobro " zagrizao " za njega
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 jun 2012, 18:33

"Sušić: BiH bi na ovom EURO-u igrala dobro, u rangu smo sa Grčkom, Irskom,
Ukrajinom i Češkom
================================================================================
Sušić još žali što se BiH nije plasirala na Evropsko prvenstvo

Sinoć su odigrane i posljednje utakmice u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom
fudbalskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj i Ukrajini. U četvrtfinale su
se plasirale iz grupe A Češka i Grčka, iz grupe B Njemačka i Portugal, iz
grupe C Španija i Italija i iz grupe D Engleska i Francuska.
Uoči nastavka takmičenja, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i
Hercegovine Safet Sušić prokomentarisao je kvalitet fudbala na prvenstvu,
regularnost suđenja, ponašanje publike, ali i mogući domet bh. nacionalnog
tima u slučaju da se plasirao na EURO 2012.
Sušić još žali što se BiH nije plasirala na Evropsko prvenstvo. “Vjerujem
da bi smo mogli dosta dobro igrati na ovome prvenstvu. Pa Grčka, Ukrajina,
Irska i Češka su na nekom našem nivou kvaliteta fudbala”, smatra selektor
bh. reprezentacije.
Za Sušića nema dileme. Njemačka i Španija su najveći favoriti za osvajanje
titule evropskog šampiona, iako smatra da Španija ne igra na svome nivou.
Sušića su Španci razočarali u meču protiv Hrvatske i kaže da nisu trebali
pobijediti." :roll: :roll: :roll:

Pa dokle vise sine Murate sramotis familiju... :(

http://www.****/sport/fudbal/1 ... eskom.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledajte samo komentare na linku ... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 jun 2012, 18:40

Golemo i ovo na slici on rukom maše igračima, postavlja ih, šta li, ja nisam primjetio dosada njega da je agresivan na liniji kada je utakmica :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 jun 2012, 19:31

I u cemu je problem sa tom Susicevom izjavom?

Ma nema, sve sami strucnjaci, pogotovo ti komentatori sa avaza. Juce naucili hodati a danas vec misle da vise znaju o fudbalu od jedne legende kao sto je Pape. :lol:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 20 jun 2012, 19:38

pa iskreno Spanci i nisu zasluzili da pobjede!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.