1/4 EP: Engleska - Italija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u polufinale ?

Engleska
38
41%
Italija
54
59%

Ukupno glasova: 92

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Re: 1/4 EP: Engleska - Italija

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 21 jun 2012, 00:33

Kakve bolan nešto lošije predstave Španije kad su Španci najlošije odigrali protiv 'rvata!? To su svi rekli odmah nakon utakmice.

'rvati da su odigrali podjednako dobro, ne bi izgubili, već bi ako ništa zabili barem jedan gol.

Ali pošto se tvoj post svodi na šbb-kbb priču "da je ovo, da je ono", treba ga odmah u startu zanemariti i ne shvatati ozbiljno.

Ako ćemo već hipotetički diskutovati, da Iniesta nije zabio gol 3 minute prije kraja, Italijani bi završili prvi u grupi.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 jun 2012, 00:35

SYLAR
Ok, ali i ja se upalim po automatizmu kada se dira tako nešto kao Buffon, on je po meni najbolji golman svih vremena, akcenat na ovo po meni, ali to nije samo moj stav, već i relevantnih poznavatelja fudbala (ne svih naravno).
Tako da, ne bih rekao da se Italijani furaju i uzdižu kada to kažu.

Ok je reći da se uzdižu za neke druge igrače, mada, priznat ćeš, igrači poput Pirla, DDR-a, Chiellina, Cassana ili Balotellia nisu neki panjevi već igračine.

Što se tiče "velike Italije", pa dobro, rezultati kažu da jeste, kao što je to i Njemačka, sa tim se i trebaju dičiti ovi koji simpatišu te repke.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 jun 2012, 00:48

Pazi, ja lično smatram Buffona jednim od najboljih golmana svih vremena, ali je problem što se on nađe u diskusiji kada uopšte nije riječ o njemu.Ima Italija odličnu reprezentaciju ali imaju i druge ekipe pa niko ne kaže(makar u tolikoj mjeri) da im nema ravnog, da utakmica sa Engleskom nije zanimljiva.Pa pobogu neizvjesnost postoji kada se igra protiv Estonije a kamoli protiv Engleske.Moje lično mišljenje je da je ova Italija nešto slabija u odnosu na sastave kakve su imali a "ovi vaši" baš sada navalili sa uzdizanjem. :roll:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 21 jun 2012, 01:17

Ovdje dajem prednost Englezima. Stvorila se ta neka pozitivna atmosfera oko Roya i ekipe koja ce izgleda rezultirati nekim vecim rezultatom. Hart siguran na gole, Terry krpi sve sto Lescottu prodje, Parker nehumano borben, Gerrard u fenomenalnoj formi, Rooney se vratio. Italiju sam gledao u prve dvije tekme, i kao sto se ocekivalo sve se vrti oko genijalca Pirla (gol i 2 asista, ako se ne varam) Ali ipak znaju upasti u teke neke rupe od 15-20 minuta k'o da ne postoje na terenu. Jos nema najboljeg defanzivca Chielinia.Mislim da im je kraj ovdje.
Engleze je uhvatila euforija, ako prodju ovo, na polufinale dolazi pola Engleske. :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 01:42

High je napisao/la:Ja mislim da svima iz selekcije Engleske treba staviti ove upitnike, i da ih treba izbaciti sa ovog šampionata jer ne znaju igrati fudbal, a svima je poznato da su im sudije pomogle za ove dvije pobjede i jedan remi.
Hahahahahaha :lol:

Tako je jarane :D

Ma dobice ovo 'talijani.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 jun 2012, 02:16

Oxygen je napisao/la:SYLAR
Ok, ali i ja se upalim po automatizmu kada se dira tako nešto kao Buffon, on je po meni najbolji golman svih vremena, akcenat na ovo po meni, ali to nije samo moj stav, već i relevantnih poznavatelja fudbala (ne svih naravno).
Tako da, ne bih rekao da se Italijani furaju i uzdižu kada to kažu.

Ok je reći da se uzdižu za neke druge igrače, mada, priznat ćeš, igrači poput Pirla, DDR-a, Chiellina, Cassana ili Balotellia nisu neki panjevi već igračine.

Što se tiče "velike Italije", pa dobro, rezultati kažu da jeste, kao što je to i Njemačka, sa tim se i trebaju dičiti ovi koji simpatišu te repke.
Ovo se slažem. Ali te ostale, ma daj bola. Pogotovo ova budaletina Balotelli, taj se mora još pure najesti da bude igrač. Ne bi ga dva puta spomenuli godišnje što se tiče njegovih zasluga na terenu. City je više fajde imao od Džeke ,ali Mancini idiot ga gura ispred njega. Cassano je uvijek važio za solidnog igrača, ali da je neka teška igračina kao što pričate. :?
Who dares, wins !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 02:20

Zato sto je Balotelli veci talenat od Dzeke i Mancini zna da mu treba jako malo da bi eksplodirao.
Tacnije, treba mu vise rada i discipline i on je WC.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 jun 2012, 02:23

M4kaveli je napisao/la:Zato sto je Balotelli veci talenat od Dzeke i Mancini zna da mu treba jako malo da bi eksplodirao.
Tacnije, treba mu vise rada i discipline i on je WC.
Pa o tome se radi. Zasad je još samo talenat. Možda će biti WC a možda budemo pričali o njemu i na temi propali talenti jer s onakvom pameti, ništa dobro ne može uraditi. Italijanima bi bilo bolje da forsiraju Di Natalea jer je petsto puta zahvalniji igrač od ove mazge.
Who dares, wins !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 02:25

I to sto kazes :D
A i naravno da ga Mancini najvise forsira zbog toga sto je ''njegov'' ..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 21 jun 2012, 03:02

Di Natale je igrač kojem najviše odgovaraju kontre, kada se protivnik ne brani, već igra otvorenije, tako su igrali Španci i to mu je odgovaralo, dok recimo protiv Iraca koji su se uglavnom branili Di Natale se nije sastavio s loptom. 'rvati su se bili malo otovorili, Toto bi im ga sigurno zabio, ali je pomoćni sudija umiješao svoje ruke. S obzirom da Englezi na ovom prvenstvu uglavnom igraju defanzivno, starter će sigurno biti Balotelli, Di Natale će dobiti priliku tek kad i ako se Englezi otvore.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 21 jun 2012, 08:05

Di Natale u prvu postavu, obavezno.. ima da napravi dar-mar u odbrani inferiornog protivnika.

Balo out.
FORZA NAPOLI

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 21 jun 2012, 10:21

Baloteliju i odgovara Engleska igra... Ko zna mozda lola proradi u ovoj utakmici, samo nek bude tu negdje Bonucci da mu usta zacepi ako pogodi, ipak Englezi jedva cekaju njegove psovke :lol:
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 jun 2012, 13:14

Andiamo ragazzi !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 21 jun 2012, 13:24

Come'on England!!
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 jun 2012, 13:33

Imam osjecaj da bi ovo moglo bit 0:0. Bunker Hodgsona uz opreznu igru Italije. Ne mirise na dobro.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 21 jun 2012, 13:35

Cartman je napisao/la:Imam osjecaj da bi ovo moglo bit 0:0. Bunker Hodgsona uz opreznu igru Italije. Ne mirise na dobro.
Ma kad ga WR zabije ima da se slavi i zakrci citava England!!@Cartman imam ja neki predosjecaj i on me nikad neizda. ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

High

Post Postao/la High » 21 jun 2012, 14:09

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 21 jun 2012, 14:18

Ma proći će ovo Lavovi laganini 8-) Do finala, Stevie, Wayne, John 8-)

COME ON ENGLAND
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

High

Post Postao/la High » 21 jun 2012, 14:22

Kako će se Talijanima obiti o glavu ova euforija pred utakmicu, to je strašno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 jun 2012, 14:39

High je napisao/la:Kako će se Talijanima obiti o glavu ova euforija pred utakmicu, to je strašno.

Nisam znao da forumaši ss.ba igraju u četvrtfinalu EP.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.