Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
malo mi to nidje veze da moze samo 20.000 pratiti Herthu, ili sve ili nikako, kakve su to sad kazne na parcijale 
Da li bi se ova ekipa mogla boriti za titulu naredne godine

Dobar golman,dobi bekovi,veznjaci,krila,Diega zele vratiti s posudbe,jedino mi ovi stoperi ne ulijevaju povjerenje,ja mislim da im je pametno da vrate Kjaera ipak je bolji od svakog stopera kojeg imaju na raspolaganju,mada sam citao da se on ne zeli vracati u Wolsburg "dokle god je Magath trener istoga".A mozda i sleti kakvo pojacanje u vidu recimo Pedra Geromela ili Stephana M'Bie koji bi im odlicno legli.Ne bi pogrijesili ni kada bi doveli nekog kvalitetnog krilnog igraca,tipa Sidney Sama ili Gastona Ramireza.
Klupa odlicna,ali mozda i prekobrojna,Polak,Hasebe,Hitzlsperger,Josue,Medojevic,Vierinha,Oroszco,Helmes..a ko zna sta planiraju sa igracima na posudbama,od vec spomenutih Diega i Kjaera do Kyrgiakosa,Pekarika,Cigercia,Ben-Khalife,Sanli Tuncaya,Lakica..
Puno igraca kojih bi se trebalo rijesiti,moj prvi favorit je Dejagah,pa Miroslav Stevanovic je za njeg vec sad profesor na krilnoj poziciji.
Iako sam mislim na Tv-u cuo da je Mandzukic presao u Hsv iz Wolsburga,na netu ne mogu da nadem sluzbenu informaciju,a mislim da nakon ovakvog nastupa na euru da ce se ovi iz vukojebine predomisliti u vezi pustanja Mandzukica.

Dobar golman,dobi bekovi,veznjaci,krila,Diega zele vratiti s posudbe,jedino mi ovi stoperi ne ulijevaju povjerenje,ja mislim da im je pametno da vrate Kjaera ipak je bolji od svakog stopera kojeg imaju na raspolaganju,mada sam citao da se on ne zeli vracati u Wolsburg "dokle god je Magath trener istoga".A mozda i sleti kakvo pojacanje u vidu recimo Pedra Geromela ili Stephana M'Bie koji bi im odlicno legli.Ne bi pogrijesili ni kada bi doveli nekog kvalitetnog krilnog igraca,tipa Sidney Sama ili Gastona Ramireza.
Klupa odlicna,ali mozda i prekobrojna,Polak,Hasebe,Hitzlsperger,Josue,Medojevic,Vierinha,Oroszco,Helmes..a ko zna sta planiraju sa igracima na posudbama,od vec spomenutih Diega i Kjaera do Kyrgiakosa,Pekarika,Cigercia,Ben-Khalife,Sanli Tuncaya,Lakica..
Puno igraca kojih bi se trebalo rijesiti,moj prvi favorit je Dejagah,pa Miroslav Stevanovic je za njeg vec sad profesor na krilnoj poziciji.
Iako sam mislim na Tv-u cuo da je Mandzukic presao u Hsv iz Wolsburga,na netu ne mogu da nadem sluzbenu informaciju,a mislim da nakon ovakvog nastupa na euru da ce se ovi iz vukojebine predomisliti u vezi pustanja Mandzukica.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
veliki sam fan Bundesligee,Wolsburg ima strasan tim a to za Mandzukica je cista glupost on ako ode nece sigurno u BL ostat,ove godine navijam za Stuttgart svi znate zbog kogaDylan Dog je napisao/la:Da li bi se ova ekipa mogla boriti za titulu naredne godine![]()
Minula sezona je obeležena odbranom titule Milionera iz Dortmunda, ali i novom rekordnom broju publike na nemačkim stadionima.
Prosečni broj prodatih ulaznica za svaki meč Bundeslige tokom sezone 2011/2012 iznosi 44.293, što predstavlja porast od 5.2% u odnosu na prethodnu sezonu!
Popularna „Cvajta“, druga liga Nemačke, zabeležila je još veći rast u odnosu na prolu godinu sa čak 18% većom prodajom karata.
Ukupno 36 klubova u prve dve nemačke lige prodalo je 18.8 miliona ulaznica tokom protekle sezone, broj koji predstavlja rekordnu prodaju karata.
Ako se zna da je prosečna cena ulaznice u Bundesligi 22.43 eura, dolazi se do zaključka da je Bundesliga takođe zabeležila i rekordni profit koji iznosi 1.94 milijardi evra.
Na nivou prve dve lige, ukupan profit je tako zabeležio rast od 18.9% procenata u poseldnje četiri godine, dok je samo u Bundesligi taj porast profita neverovatnih 24%.
Prosečni broj prodatih ulaznica za svaki meč Bundeslige tokom sezone 2011/2012 iznosi 44.293, što predstavlja porast od 5.2% u odnosu na prethodnu sezonu!
Popularna „Cvajta“, druga liga Nemačke, zabeležila je još veći rast u odnosu na prolu godinu sa čak 18% većom prodajom karata.
Ukupno 36 klubova u prve dve nemačke lige prodalo je 18.8 miliona ulaznica tokom protekle sezone, broj koji predstavlja rekordnu prodaju karata.
Ako se zna da je prosečna cena ulaznice u Bundesligi 22.43 eura, dolazi se do zaključka da je Bundesliga takođe zabeležila i rekordni profit koji iznosi 1.94 milijardi evra.
Na nivou prve dve lige, ukupan profit je tako zabeležio rast od 18.9% procenata u poseldnje četiri godine, dok je samo u Bundesligi taj porast profita neverovatnih 24%.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Semir bvb je napisao/la:Minula sezona je obeležena odbranom titule Milionera iz Dortmunda, ali i novom rekordnom broju publike na nemačkim stadionima.
Zapanjujuće brojke, Bundesliga za primjer ostalim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Pale_Companion
- Kontakt:
zna li neko kad ce se znati ko igra s kim naredne sezone, kad ce se objaviti parovi?
Agieren statt reagieren
U Subotu je izvlacenje parova prvog kola kupa Njemacke, dok ce DFL raspored za narednu sezonu saopstiti u Utorak od 11 h uz direktan link na njihovoj stranici.Pale_Companion je napisao/la:zna li neko kad ce se znati ko igra s kim naredne sezone, kad ce se objaviti parovi?
Da kao prosle godine ne idem u detaljnu analizu, mislim da ce BVB otvoriti sezonu protiv Bremena, dok sam siguran za jedan par u sestom kolu nove sezone, a to je: HSV - Bayern.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Mislim da ce ova sezona sto slijedi biti itekako zanimljiva!Vidim klubovi se jacaju,aktivni su na trzistu...
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Ocigledno Hoffa zeli da bude prijatno iznenadjenje narednu sezonu!Vidim da su finih transfera uboli,bice ih zanimljivo vidjeti na djelu!Uvijek su bili nezgodan protivnik za svakoga,kako li ce tek sad biti.. 
Bez Kolna pravo tuzna, malo je atmosfera u Bundesci, kakva je u Cologne-u. Barem je meni tako, a ono sto je sigurno je to da ce cvajta biti beton!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
sonik24 je napisao/la:Bez Kolna pravo tuzna, malo je atmosfera u Bundesci, kakva je u Cologne-u. Barem je meni tako, a ono sto je sigurno je to da ce cvajta biti beton!
Baš mi je drago da ima simpatizera ovih ''manjih'' ekipa u Njemačkoj, čak iako se simapatiše Koln
A to što se atmosfere tiče, to si u pravu, malo ko zna napravit atmosferu kao navijači Kolna.. No često se zna desiti da ta atmosfera ekskalira u nešto ružno i što baš nije prikladno za nogometne navijače, to je ono što najviše ne volim kod njih...
I za kraj evo ti jedna pjesmica od mene, bez ljutnje, malo zafrkancije nije na odmet
[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Nakon dobrih predstava u češkom dresu na Europskom nogometnom prvenstvu, potvrđeno je kako će Theodor Gebre Selassie naredne sezone nositi dres njemačkog prvoligaša Werdera iz Bremena...
Theodor Gebre Selassie, 25-godišnji desni branič Slovana iz Libereca, karijeru će nastaviti u najvišem razredu njemačkog nogometa. Potpisao je četverogodišnji ugovor s Werderom iz Bremena, koji će postati pravovaljan kada češki reprezentativac prođe liječnički pregled, što je tek formalnost.
Iza njega je 14 utakmica u dresu nacionalne selekcije, a za svoje je nastupe na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zaradio brojne pohvale. Nakon osvajanja skupine A, uz poraz od Rusije i pobjede nad Grčkom i Poljskom, Češka je u četvrtak navečer ispala u četvrtfinalu od Portugala.
"Odluka o transferu u Werder definitivno je prava. To je stabilan klub bogate tradicije, a ciljevi mu uvijek visoki. Želim uspješnu sezonu u Slovanu nadograditi dobrim igrama za Werder", izjavio je Theodor Gebre Selassie.
Za njegove je usluge bilo zainteresirano više klubova, otkrio je glavni direktor Werdera govoreći o potpisu: "Drago nam je da smo ga uspjeli uvjeriti da dođe baš k nama, iako je na stolu imao razne ponude. Vrlo je talentiran i ostavio je odličan dojam na velikom natjecanju".
Theodor Gebre Selassie, 25-godišnji desni branič Slovana iz Libereca, karijeru će nastaviti u najvišem razredu njemačkog nogometa. Potpisao je četverogodišnji ugovor s Werderom iz Bremena, koji će postati pravovaljan kada češki reprezentativac prođe liječnički pregled, što je tek formalnost.
Iza njega je 14 utakmica u dresu nacionalne selekcije, a za svoje je nastupe na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zaradio brojne pohvale. Nakon osvajanja skupine A, uz poraz od Rusije i pobjede nad Grčkom i Poljskom, Češka je u četvrtak navečer ispala u četvrtfinalu od Portugala.
"Odluka o transferu u Werder definitivno je prava. To je stabilan klub bogate tradicije, a ciljevi mu uvijek visoki. Želim uspješnu sezonu u Slovanu nadograditi dobrim igrama za Werder", izjavio je Theodor Gebre Selassie.
Za njegove je usluge bilo zainteresirano više klubova, otkrio je glavni direktor Werdera govoreći o potpisu: "Drago nam je da smo ga uspjeli uvjeriti da dođe baš k nama, iako je na stolu imao razne ponude. Vrlo je talentiran i ostavio je odličan dojam na velikom natjecanju".
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
Fakat,zapazio sam ga na Euru,radi se o jako dobrom igracu...Mislim da je Werder napravio odlican posao sto ga je doveo i da ce biti odlicno pojacanje za ovaj tim!SirAlexFerguson je napisao/la:Nakon dobrih predstava u češkom dresu na Europskom nogometnom prvenstvu, potvrđeno je kako će Theodor Gebre Selassie naredne sezone nositi dres njemačkog prvoligaša Werdera iz Bremena...
Prije par trenutaka u Danzigu je zavrseno izvlacenje parova prvog kola kupa Njemacke, a izvuceni su sljedeci parovi:
FV Sonnenhof Großaspach - FSV Frankfurt
Offenburger FV - FC St. Pauli
SSV Jahn Regensburg - FC Bayern München
Hallescher FC - MSV Duisburg
DSC Arminia Bielefeld - SC Paderborn
TSV Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach
FC Nöttingen - Hannover 96
FC Hansa Rostock - 1. FC Kaiserslautern
Chemnitzer FC - SG Dynamo Dresden
Wormatia Worms - Hertha BSC
1. FC Saarbrücken - FC Schalke 04
Carl Zeiss Jena - Bayer 04 Leverkusen
FC Oberneuland - Borussia Dortmund
FC Hennef 05 - TSV 1860 München
Wacker Burghausen - Fortuna Düsseldorf
1. FC Heidenheim - VfL Bochum
VfB Lübeck - Eintracht Braunschweig
FC Erzgebirge Aue - Eintracht Frankfurt
SC Victoria Hamburg - SC Freiburg
SV Sandhausen - FC Energie Cottbus
Kickers Offenbach - SpVgg Greuther Fürth
SpVgg Unterhaching - 1. FC Köln
TSV Havelse - 1. FC Nürnberg
Preußen Münster - SV Werder Bremen
SV Falkensee-Finkenkrug - VfB Stuttgart
Rot-Weiss Essen - 1. FC Union Berlin
SV Rossbach/Verscheid - FSV Mainz 05
Karlsruher SC - Hamburger SV
SV Wilhelmshaven - FC Augsburg
Berliner AK 07 - TSG 1899 Hoffenheim
VfR Aalen - FC Ingolstadt 04
FC Schönberg 95 - VfL Wolfsburg
Prvo kolo na roasporedu je od 17-20. Avgusta, a ARD i ZDF ce naknadno odluciti koja ce utakmica ponijeti epitet tzv. derbi-kola.Logicno bi bilo da to bude par KSC - HSV (iako je KSC ispao u treci rang Njemackog fudbala), ali sigurno ce ici Bayern ili BVB.
FV Sonnenhof Großaspach - FSV Frankfurt
Offenburger FV - FC St. Pauli
SSV Jahn Regensburg - FC Bayern München
Hallescher FC - MSV Duisburg
DSC Arminia Bielefeld - SC Paderborn
TSV Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach
FC Nöttingen - Hannover 96
FC Hansa Rostock - 1. FC Kaiserslautern
Chemnitzer FC - SG Dynamo Dresden
Wormatia Worms - Hertha BSC
1. FC Saarbrücken - FC Schalke 04
Carl Zeiss Jena - Bayer 04 Leverkusen
FC Oberneuland - Borussia Dortmund
FC Hennef 05 - TSV 1860 München
Wacker Burghausen - Fortuna Düsseldorf
1. FC Heidenheim - VfL Bochum
VfB Lübeck - Eintracht Braunschweig
FC Erzgebirge Aue - Eintracht Frankfurt
SC Victoria Hamburg - SC Freiburg
SV Sandhausen - FC Energie Cottbus
Kickers Offenbach - SpVgg Greuther Fürth
SpVgg Unterhaching - 1. FC Köln
TSV Havelse - 1. FC Nürnberg
Preußen Münster - SV Werder Bremen
SV Falkensee-Finkenkrug - VfB Stuttgart
Rot-Weiss Essen - 1. FC Union Berlin
SV Rossbach/Verscheid - FSV Mainz 05
Karlsruher SC - Hamburger SV
SV Wilhelmshaven - FC Augsburg
Berliner AK 07 - TSG 1899 Hoffenheim
VfR Aalen - FC Ingolstadt 04
FC Schönberg 95 - VfL Wolfsburg
Prvo kolo na roasporedu je od 17-20. Avgusta, a ARD i ZDF ce naknadno odluciti koja ce utakmica ponijeti epitet tzv. derbi-kola.Logicno bi bilo da to bude par KSC - HSV (iako je KSC ispao u treci rang Njemackog fudbala), ali sigurno ce ici Bayern ili BVB.
To Amere care! Hehe, ako Koln nemogne proci Unterahing tesko da ce moci ista uraditi i u prvenstvu, prije svega mislim na povratak u elitu. Valjda ce Jarci biti sposobni za prolaz dalje, a svakako zanimljivih parova ima na pretek.
@amerosm: Mala ispravka samo: Od ove godine samo ARD (uz SKY koji će prenosit opet sve utakmice bukvalno) prenosi Kup i izvještava o njemu, a ZDF n prenosi više, oni se sad koncentrišu na Ligu prvaka, pa su odustali od Kupa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
jedna od ljepsih fotki

Hvala na ispravci.effe_sa je napisao/la:@amerosm: Mala ispravka samo: Od ove godine samo ARD (uz SKY koji će prenosit opet sve utakmice bukvalno) prenosi Kup i izvještava o njemu, a ZDF n prenosi više, oni se sad koncentrišu na Ligu prvaka, pa su odustali od Kupa.
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Sad je sve do Babketa.
Ako sa ovom ekipom ne ''odu u Evropu''ove sezone.
Nek rasprodaju ekipu i kupe kombajne.
Ako sa ovom ekipom ne ''odu u Evropu''ove sezone.
Nek rasprodaju ekipu i kupe kombajne.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Jubilarnu 50.sezonu Bundeslige, 24. Avgusta otvara utakmica:
Borussia Dortmund - Werder Bremen
Necu da se hvalim, ali ....
Borussia Dortmund - Werder Bremen
Necu da se hvalim, ali ....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.