Tour de France 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MaGiCa
Kontakt:

Tour de France 2012

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2012, 12:11

Uskoro pocinje 99. izdanje najznacajnije i najvece biciklisticke trke na svetu, te je red da ovakav 1 spektakl dobije svoju temu. Za pocetak treba najaviti samu konfiguraciju i glavne kandidate za pobedu.

Trasa:
slika

Zvanicni website:
http://www.letour.fr/us/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Karakteristike:

Duzina: 3497 km
Trajanje: 30. jun - 22.jul 2012
Broj etapa: 20+prolog

Prvi put u istoriji ce se Col du Grand Colombier na granici sa Svajcarskom naci u programu uspona. Trka ce imati 5 cisto planinskih etapa i cak 100 kilometara hronometra, koji ce biti od krucijalne vaznosti i upravo u voznji na hronometar ce se resiti pobednik.
Start trke je u "zemlji bicklizma" Belgiji, u "mitskom gradu" za ovaj sport - Lijezu (Liege).

Spisak ekipa:

Ag2r-La Mondiale
Cofidis
Lampre-ISD
Orica-GreenEDGE
Saur-Sojasun
Team Sky
Argos-Shimano
Euskaltel-Euskadi
Liquigas-Cannondale
Omega Pharma-Quick Step
Team Europcar
Vacansoleil-DCM
Astana
FDJ-BigMat
Lotto-Belisol
Rabobank
Team Katusha
BMC Racing Team
Garmin-Barracuda
Movistar Team
RadioShack-Nissan-Trek
Team Saxo Bank

Najveci favorit trke je Britanac Bradley Wiggins. Oduvao je konkurenciju na Dauphine Libere (tradicionalna pripremna trka za TdF), a konfiguracija trke je "kao pravljena za njega" :? + ima jak tim.
Cadel Evans je covek koji brani zutu majicu i drugi je favorit trke u odsustvu A.Schlecka (povreda na DL) i A.Contadora (suspenzija). Zatim slede S.Sanchez (ESP), V.Nibali (ITA) i D.Menchov (RUS). U trci ce ucestvovati i Ryder Hesjedal, pobednik ovogodisnjeg Gira, ali su mu sanse za visok plasman dosta male (poslednji pobednik dubleta Giro-Tour je pokojni Marco Pantani, 1998.). Od ostalih valja jos spomenuti i pobednika proslogodisnje Vuelte, Spanca Juan Jose Cobo-a, te sunarodnika mu i "povratnika" na Tour Don Alejandro Valverde-a. Frank Schleck ce prvi put nakon 2007. voziti TdF bez pomoci mladjeg brata, a iskreno, Frank je vec "potroseni" vozac. Takodje, ovaj TdF bi mogao da bude trka u kojoj mozgu iznenaditi i R.Gesink (NED) i Jurgen van den Broeck (BEL), no oni su "darkhorses" ovog puta.

Toliko od mene dok se ne objave i kompletni sastavi ekipa. Kad krene Tour, krecemo i sa play-by-play po etapama.

Sad je red na vas. ;)

[youtube][/youtube]

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: Tour de France 2012

Post Postao/la SirAlexFerguson » 21 jun 2012, 16:56

Nadam se da će Evans obraniti titulu, lani je bio fantastičan onda kad je najviše trebalo. Biti će dosta teško, Cavendish će pobijediti u jedno 4-5 etapa i tako
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 22 jun 2012, 13:00

jedva cekam pocetak, obozavam tour de france 8-)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jun 2012, 22:55

Dobar uvod @Magicni 8-) ;)

Evo i oficijelni sastavi ekipa za ovogodisnji Tour de France 8-)
Astana : Alexandre Vinokourov (KAZ), Janez Brajkovic (SLO), Borut Bozic (SLO), Dmitry Fofonov (KAZ), Andriy Grivko (UKR), Maxim Iglinskiy (KAZ), Andrey Kashechkin (KAZ), Fredrik Kessiakoff (SUE), Robert Kiserlovski (CRO)

BMC : Marcus Burghardt (ALL), Steve Cummings (GBR), Cadel Evans (AUS), Philippe Gilbert (BEL), George Hincapie (USA), Amaël Moinard (FRA), Manuel Quinziato (ITA), Michael Schär (SUI), Tejay van Garderen (USA).

Euskaltel : Mikel Astarloza, Jorge Azanza, Gorka Izagirre, Egoi Martinez, Ruben Perez, Samuel Sanchez, Amets Txurruka, Pablo Urtasun, Gorka Verdugo

Garmin - Barracuda : Tom Danielson (USA), Tyler Farrar (USA), Ryder Hesjedal (CAN), Robbie Hunter (AFS), Dan Martin (IRL), David Millar (GBR), Christian Vande Velde (USA), Johan Vansummeren (BEL), David Zabriskie (USA)

Katusha : Giampaolo Caruso (ITA), Oscar Freire (ESP), Vladimir Gusev (RUS), Joan Horrach (ESP), Aliaksandr Kuchynski (BLR), Denis Menchov (RUS), Luca Paolini (ITA), Yuriy Trofimov (RUS), Eduard Vorganov (RUS)

Lotto Belisol: Lars Bak, Francis De Greef, André Greipel, Adam Hansen, Greg Henderson, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg, Jurgen Van den Broeck, Jelle Vanendert.

Rabobank : Laurens ten Dam (HOL), Robert Gesink (HOL), Steven Kruijswijk (HOL), Bauke Mollema (HOL), Mark Renshaw (AUS), Luis Leon Sanchez (ESP), Bram Tankink (HOL), Maarten Tjallingii (HOL), Maarten Wynants (BEL).

RadioShack - Nissan : Fabian Cancellara (SUI), Tony Gallopin (FRA), Chris Horner (USA), Andreas Klöden (ALL), Maxime Monfort (BEL), Yaroslav Popovych (UKR), Frank Schleck (LUX), Jens Voigt (ALL), Haimar Zubeldia (ESP).

Omega Pharma - Quick-Step : Sylvain Chavanel (FRA), Kevin De Weert (BEL), Dries Devenyns (BEL), Bert Grabsch (ALL), Levi Leipheimer (USA), Tony Martin (ALL), Jerome Pineau (FRA), Stijn Vandenbergh (BEL), Peter Velits (SVQ)

Saxo Bank : Juan José Haedo (ARG), Jonathan Cantwell (AUS), Nick Nuyens (BEL), Chris Anker Sorensen (DAN), Nicki Sorensen (DAN), Michael Morkov (DAN), Anders Lund (DAN), Karsten Kroon (HOL, et Sergio Paulinho (POR).

Sky 8-) : Edvald Boasson Hagen (NOR), Mark Cavendish (GBR), Bernhard Eisel (AUT), Chris Froome (GBR), Christian Knees (ALL), Richie Porte (AUS), Michael Rogers (AUS), Kanstantsin Siutsou (BLR) et Bradley Wiggins (GBR).

Vacansoleil : Johnny Hoogerland (HOL), Lieuwe Westra (HOL), Wout Poels (HOL), Rob Ruijgh (HOL), Kris Boeckmans (HOL), Kenny Van Hummel (HOL), Gustav Erik Larsson (SUE), Marco Marcato (ITA) et Rafael Valls (ESP)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 23 jun 2012, 11:56

Ja sam za Kišerlovskog i Evansa
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 23 jun 2012, 12:14

Joj jedva čekam početak, malo ću propustiti, ali gledat ću da to budu ove etape sa grupnim ciljem. Ionako su brda čista perverzija. Vidim da je Sky dosta jak ove sezone, tako da Wiggins ima dobre šanse, naročito u odsustvu Contadora i mlađeg Schlecka. Radioshack prošle godine ispustio predobru priliku, pogotovo što se Contador patio čitav TdF, pa dosta padova konkurenata, ali opet Evans ih sve obrazloži :lol: . Prvi put da nemam favorita, nakon 5. etape vjerovatno ću ga naći :mrgreen: , ali naravno kao i svake godine biće predobro gledati Cavendish-ovo ispaljivanje ili staru kvrgu Cancellaru na hronometru :lol: .

P.S. Nisam dugo ovo pratio, pa da pitam, šta je sa Thor Hushovdom? Da li još vozi? Ne mogu skontat' sad da li je on ono bio u BMC-u ili u Garminu?

Lijep pozdrav :D ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2012, 19:43

RajKoothrappali je napisao/la:Joj jedva čekam početak, malo ću propustiti, ali gledat ću da to budu ove etape sa grupnim ciljem. Ionako su brda čista perverzija. Vidim da je Sky dosta jak ove sezone, tako da Wiggins ima dobre šanse, naročito u odsustvu Contadora i mlađeg Schlecka. Radioshack prošle godine ispustio predobru priliku, pogotovo što se Contador patio čitav TdF, pa dosta padova konkurenata, ali opet Evans ih sve obrazloži :lol: . Prvi put da nemam favorita, nakon 5. etape vjerovatno ću ga naći :mrgreen: , ali naravno kao i svake godine biće predobro gledati Cavendish-ovo ispaljivanje ili staru kvrgu Cancellaru na hronometru :lol: .

P.S. Nisam dugo ovo pratio, pa da pitam, šta je sa Thor Hushovdom? Da li još vozi? Ne mogu skontat' sad da li je on ono bio u BMC-u ili u Garminu?

Lijep pozdrav :D ;)
Hushovd je u BMC-u ali ga nema na ovome TDF.
No bitno da je tu Vino da imam bar za koga da navijam,a i cela ekipica im je za svako simpatisanje,Brajkovic,Bozic,Vino,Kis,Grivko... 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 23 jun 2012, 21:52

Astana meni uvijek fina ekipa, a pamtim ih najbolje po onom Touru kad su se krvili Lance i Contador sa Frankom i Andy-em S. Vinokourov jedan od najdrazih, koliko se sjećam prošle godine se skršio na jednoj krivini i proletio preko ograde. Znam da se govorilo da je slomio bedrenu kost, pa čak i karlicu i kao pribojavali se da je kraj karijere, a ono Vino uskrsnuo :lol: .

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jun 2012, 22:25

Te 2009. je Contador objasnio na Verbieru. Najbrze odvezen uspon od strane nekog bicikliste ikada.

[youtube][/youtube]

I ove sezone TdF izlazi na granicu sa Svajcarskom.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 23 jun 2012, 23:15

Andreas Kloden :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 23 jun 2012, 23:38

Moj favorit propušta ovogodišnji TdF. :(
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 jun 2012, 23:54

Zna li iko šta je s onim čovjekom što ima najviše pobjeda na TdF, Armstrongom ako se ne varam, neki dan je izašla info na OBN da ga tuži američki savez ili tako nešto za doping, posebno u utrkama TdF ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jun 2012, 00:04

zizu1991 je napisao/la:Zna li iko šta je s onim čovjekom što ima najviše pobjeda na TdF, Armstrongom ako se ne varam, neki dan je izašla info na OBN da ga tuži američki savez ili tako nešto za doping, posebno u utrkama TdF ?
Da,USADA je navodno podnela novu tuzbu protiv Armstronga i ako pobedi u toj borbi dobice dozivotnu zabranu bavljenja sportom i jos mu preti oduzimanje svih nagrada. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 jun 2012, 00:05

Ako Wiggins ove godine ne osvoji nece nikad :lol:
Joj kad neko iznenadi ko na Giru, vidim Hesjedal je tu samo nema on snage za drugi grand tour otpadat ce on stalno :) Evans dobar na Dolphineu da nije onog hronometra on bi sigurno uzeo,ali mozra i to popravit u odnosu na Wigginsa, ove godine ima puno hronometra :evil:
Mogao bi i Jurgen van den Broeck napraviti nesto 8-)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 jun 2012, 01:20

Ebo majku i ja bih nesto mogao napraviti na ovom takmicenju. Tour pratim vec par godina i moj "ljubimac" takodjer nece nastupiti, ali zato je tu Cavendish. Nevjerovatno je na koliko etapa slavi ovaj momak, ali nikako da osvoji Tour. Mislim da ce Evans odbraniti naslov, ali sigurno ce tu biti jos dosta konkurenata.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 jun 2012, 10:13

el-fighter je napisao/la:Ebo majku i ja bih nesto mogao napraviti na ovom takmicenju. Tour pratim vec par godina i moj "ljubimac" takodjer nece nastupiti, ali zato je tu Cavendish. Nevjerovatno je na koliko etapa slavi ovaj momak, ali nikako da osvoji Tour. Mislim da ce Evans odbraniti naslov, ali sigurno ce tu biti jos dosta konkurenata.
Nece ga nikad ni osvojit kad na brdima kasni po pola sata, jednostavno ne moze ;)
Evans il' Wiggins ja ne vidim treceg :D

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 24 jun 2012, 15:02

Alexandre Vinokourov,Cadel Evans,Ryder Hesjedal,Jurgen Van den Broeck,Robert Gesink,Mark Renshaw (AUS), Luis Leon Sanchez,Fabian Cancellara,Andreas Klöden,Yaroslav Popovych (UKR), Frank Schleck,Sylvain Chavanel,Tony Martin,Mark Cavendish,Michael Rogers,Bradley Wiggins
Gledat cu da pratim ove vozace.Najdrazi mi je definitivno Vinokurov jos od vremena Armstronga i onog Urlicha kada je uvijek bio tu negdje al nije mogao pored njih dvojice...Ipak bi volio da uzme Cavendish jer covjek ima najvise etapa u zadnje vrijeme a nema ga u ukupnom poredku,nadam se da ce mu se nesto prelomiti pa da uzme kao Cadel Evans prosle godine,i on je stalno zaostajao pa eto uze i on TOur..Bit ce zanimljivo,bilo bi bolje da imaju Sleck,Hushovd i Contador...Najvece sanse daje Wigginsu iako je umoran...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 24 jun 2012, 15:32

Slatinash_7 je napisao/la:Alexandre Vinokourov,Cadel Evans,Ryder Hesjedal,Jurgen Van den Broeck,Robert Gesink,Mark Renshaw (AUS), Luis Leon Sanchez,Fabian Cancellara,Andreas Klöden,Yaroslav Popovych (UKR), Frank Schleck,Sylvain Chavanel,Tony Martin,Mark Cavendish,Michael Rogers,Bradley Wiggins
Gledat cu da pratim ove vozace.Najdrazi mi je definitivno Vinokurov jos od vremena Armstronga i onog Urlicha kada je uvijek bio tu negdje al nije mogao pored njih dvojice...Ipak bi volio da uzme Cavendish jer covjek ima najvise etapa u zadnje vrijeme a nema ga u ukupnom poredku,nadam se da ce mu se nesto prelomiti pa da uzme kao Cadel Evans prosle godine,i on je stalno zaostajao pa eto uze i on TOur..Bit ce zanimljivo,bilo bi bolje da imaju Sleck,Hushovd i Contador...Najvece sanse daje Wigginsu iako je umoran...
Ma Cavendish nije vozac koji ce se boriti za ukupni poredak, jednostavno nema kontinuitet. Definitivno najbolji sprinter danasnjice, ali on nece tokom trke da radi u pelotonu, a na brdima ga nema ni na mapi. Svaki osvajac Toura rijetko ima etapne pobjede. Dobar ti je ovaj spisak, definitivno vrijedi gledati ove momke. Volio bih da Chavanel napravi iskorak ove godine, ali koliko moze to je pitanje.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 jun 2012, 15:50

Gesink bi mogao malo iznenadit,il' L.L Sanchez 8-)
Cavu kad bi dali pola sata prednosti na brdu opet bi ga ljudi stigli :lol:
Menchov bi se mogao vratiti iz mrtvih mada ne znam koliko je to moguce
Evans ovo ponovo uzima :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2012, 10:59

RajKoothrappali je napisao/la: Ma Cavendish nije vozac koji ce se boriti za ukupni poredak, jednostavno nema kontinuitet. Definitivno najbolji sprinter danasnjice, ali on nece tokom trke da radi u pelotonu, a na brdima ga nema ni na mapi. Svaki osvajac Toura rijetko ima etapne pobjede. Dobar ti je ovaj spisak, definitivno vrijedi gledati ove momke. Volio bih da Chavanel napravi iskorak ove godine, ali koliko moze to je pitanje.

Cavendish je sprinter i tu svaka prica oko zute majice na trci za njega prestaje. Nema to veze sa kontinuitetom, radom u pelotonu ili necim drugim. Da mu se sastavi allstar ekipa sa Merckxom, Hinaultom, Indurainom, LeMondom, Armstrongom, Contadorom, Coppijem i Anquetilom, koji zajedno imaju blizu 40 pobeda na TdFu, u njihovom prime-ovima, opet bi Cavendish zavrsavao teske brdske etape u grupettu sa 30 minuta zaostatka.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.