Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 22 jun 2012, 03:25

Buduci i sadasnji trener Elf-a. :D :D

[youtube][/youtube]

Ovaj Matze Knop nije normalan lik. :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 22 jun 2012, 09:31

Ova Ozilova bivsa tj sestra od sarah conor , se kasnije udala za Bushida onog repera... I to skoro bas su slike negdje bile.. ocigledno da je riba prava sponzorusa a Mesut to na vrijeme skontao svaka cast ! ;)
>>No body likes us but we dont care<<

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 jun 2012, 11:17

Saurman je napisao/la:Sutra Grčka igra bez motora ekipe Karagounisa zbog kartona.

Igrači iz BvB previše su se uzdigli Reus i Gotze bi da igraju samo nema ko da im svira.Imaju čast da sjede na klupi Elfa i ovako se ponašaju. :?
Prvo fino pogledas sta su momci tacno izjavili(mislim da je to @amerosm fino objasnio),ako je to uzdizanje... :?
A i da se k.rce dokle im volja,imaju pravo,najveci su talenti Njemackog fudbala i glavni igraci Elf-a u buducnosti-ne tako daleko!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 jun 2012, 11:31

smopiBVB je napisao/la: A i da se k.rce dokle im volja,imaju pravo,najveci su talenti Njemackog fudbala i glavni igraci Elf-a u buducnosti-ne tako daleko!
hmm nezz trebali bi dobiti veću minutažu ali ovo je EP i to se ne radi ... Gotze da je odigrao čitavu sezonu igrao bi makar nekakvu manju minutažu ali ovako ... Uglavnom ako povrede zaobiđu, naredni ciklus tj. kvalifikacije za SP 2014, Gotze je sigurno prva postava ...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 22 jun 2012, 13:17

Puno srece Nijemcima, i vjerujem da ce probiti tu odbranu Grcke te se tako plasirati u polufinale.
Samo se plasim da Grci iz prekida nesto ne naprave jer tu su dosta dobri.

slika

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 jun 2012, 14:59

thulkazal je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la: A i da se k.rce dokle im volja,imaju pravo,najveci su talenti Njemackog fudbala i glavni igraci Elf-a u buducnosti-ne tako daleko!
hmm nezz trebali bi dobiti veću minutažu ali ovo je EP i to se ne radi ... Gotze da je odigrao čitavu sezonu igrao bi makar nekakvu manju minutažu ali ovako ... Uglavnom ako povrede zaobiđu, naredni ciklus tj. kvalifikacije za SP 2014, Gotze je sigurno prva postava ...
Ma momci su samo rekli(ukratko) da bi bilo fino da dobiju priliku,da im je zelja zaigrati za Elf,dobiti bilo kakvu minutazu na ovako velikom takmicenju,i da su se nadali tome da mogu pomoci svojoj repki,otprilike je to bio govor,i ja tu ne vidim nista lose!A Goetze je bio nekoliko mjeseci van terena i naravno da ne trazi niti ocekuje neku preveliku minutazu,niti to ko spominje,samo sto neki prevode na svoj nacin,ali nebitno,hrane se ljudi... :?
Reus isto tako,nista spektakularno nije izjavljivao,samo je izrazio zelju da zaigra,a ako iko zasluzuje neke minute onda je to on...Momak je u zivotnoj formi i mislim da bi mogao doprinjeti igri pozitivno!Low je taj koji odlucuje,a mi samo komentarisemo(totalno nebitni likovi u cijeloj prici :D ),i on se vodi kao strucnjak a ne mi,pa valjda zna sta radi... ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jun 2012, 15:01

Jogi (ipak) mijenja tim koji pobjedjuje.

Mario, Thomas i Poldi idu na klupu. Reus, Klose i Schürrle starteri.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jun 2012, 15:02

Klose, Reus und Schürrle spielen von Beginn an

slika

Jegulji pocelo navirati iz gujce u vugla. :twisted:

Edit: Nu ovog gere. Treci puta u zadnjih par dana minutu okasnim. :( :mrgreen: Ako nista, slikovitije sam to docarao. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 jun 2012, 15:07

Dali ce to bas tako biti!?
Mozda je Gomonja zasluzio da ostane u prvih 11,ipak je cojk zabio 3 komada,a ova dvojica(Mulla i Poldi)su davno trebali odmoriti(ipak su previse pokazali-umor ih sustigao :? )

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jun 2012, 15:13

Hare_BvB je napisao/la: Edit: Nu ovog gere. Treci puta u zadnjih par dana minutu okasnim. :( :mrgreen: Ako nista, slikovitije sam to docarao. :lol:
Nuto jako. :D
Ma pobjegao malo sa ovog zvizdana, bacim pogled na Sky (ne falim se, tetke mi Hanife :mrgreen: ) kad ono ta vijest. Dodjem na ovu temu i kontam da su dezurni (amer i effe) vec objavili novost, kad ono nista osim konstantnog prepucavanja ovih koji bitku vode ciji igraci su zapostavljeni i koji igraju radi starih zasluga. :lol:

Ne znam sta reci za vecerasnju utakmicu, sta ocekivati osim stalnog kruzenja oko 16ca i cvrstih bradonja.
Ove promjene su za pozdraviti, medjutim znas da se to rijetko radi kada si na terenu imao tim koji je suvereno prosao grupnu fazu.
Ne bih da slutim nesto :? ali ako jos obuku one zelene dresove... :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jun 2012, 15:32

geronimo je napisao/la:Ne bih da slutim nesto :? ali ako jos obuku one zelene dresove... :mrgreen:
Ne siri negativnu energiju, effe je vec pripremio paliju. :mrgreen:

Ja sam pozitivno iznenadjen potezom omiljenog mi strucnjaka, za slicno sam se zalagao vec danima. :mrgreen: Doduse, nisam bio za to da se Muller ostavlja na klupi :mrgreen: , iako su mi pojednici spocitavali kritike na njegov racun. :mrgreen:

Bradati bunker je nezgodan za probijanje, pogotovo s tromom ofanzivnom kombinacijom koja nas je zabavljala u grupnoj fazi. Schurrle je tu da koju pljune s 20-ak metara, Miro i Marco radi bolje kombinatorike s Mesutom i time lakseg probijanja vec spomenutog bunkera.

Ocekujem prvu pobjedu s vise golova razlike u korist Elfa. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 jun 2012, 15:50

Uff baš mi je drago za ovaj potez Lowa, odlično... Sad sam siguran u prolaz :mrgreen:
Agieren statt reagieren

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 jun 2012, 16:00

Koliko je ljudi ovo sigurno ?
Da mijenjam na fantasy-u Podolskog !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jun 2012, 16:05

Ovo je 100% sigurno cim je objavio BILD. Odlican potez Joakima, jer za razliku od Podolskog i Müllera, Reus i Schürrle su tehnicki potkovaniji i dosta pokretljiviji, a mogu stvoriti i visak na krilima. Sto se Klosea tice to sam objasnio vec na prethodnoj stranici. Jednostavno ima veci radijus kretanja za razliku od Gomeza i tako ce stvarati prostor igracima iz drugog plana.

Malo me je strah Grka, ali nadam se najboljem veceras. Mislim da bi bilo odlicno kada bi postigli brzi pogodak.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2012, 16:33

Nekako sam malo, malo pretpostavljao da će biti ovih promjena. Dobro u promjenu Klose umjesto Gomeza sam posebno vjerovao, ona je logična, za ovakvu odbranu, Klose je jednostavno bolje rješenje. U prilog ubacivanju Reusa i Schurllea od početka ide to, što će se Grci skroz branit, znači manje je potrebno defanzivno radit i time onda ide ova ofanzivnija varijanta.

Doduše i ja se ovo gore s Haretom slažem da možda ne bi ostavljao Mullera na klupi, ali može on i poslije ući, a svakako da je idealna prilika da Reus i Schurlle startaju.

Inače Njemačka bi mogla postavit rekord po broju plasmana u jedno polufinale EP. Ako Elf ostvari pobjedu (a ako Bog da hoće :) ) onda će to biti osmo polufinale za Njemačku i po tome bi bila rekorder (od 10 nastupa bilo bi 8 polufinala).
IMPRESIVNO. A ionako je Njemačka već REKORD-EUROPAMEISTER. :)
A drugi rekord koji bi se postavio je taj da bi ovo večeras bila 15. uzastopna pobjeda u utakmicama takmičarskog karaktera. Već sam pisao o tom nizu, koji još traje od utakmice za 3. mjesto na SP 2010. godine. Nema dalje, najjači smo. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 jun 2012, 16:35

amerosm je napisao/la:Ovo je 100% sigurno cim je objavio BILD. Odlican potez Joakima, jer za razliku od Podolskog i Müllera, Reus i Schürrle su tehnicki potkovaniji i dosta pokretljiviji, a mogu stvoriti i visak na krilima. Sto se Klosea tice to sam objasnio vec na prethodnoj stranici. Jednostavno ima veci radijus kretanja za razliku od Gomeza i tako ce stvarati prostor igracima iz drugog plana.

Malo me je strah Grka, ali nadam se najboljem veceras. Mislim da bi bilo odlicno kada bi postigli brzi pogodak.
Vjerovatno je njih ubacio da bi postigao ovo sto si ti naveo-brzi pogodak!Jer,svi znamo kako Grci igraju "atraktivno :D ",ako tekma udje u kasnu fazu sa nerjesenim rezultatom,bit ce 2 autobusa ispred gola,onda je sve moguce...A ako im daju brzo gol,morace se i Grci otvoriti i onda bi to bilo deranje g..... :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2012, 16:37

A Grci su svakako opasni iz tih neki specifični kontri i strašno puno vrebaju odpadke. Nakon odpadka su uvalili gol i Poljacima, a i Česima. Znači ne smije Neuer ili neko iz odbrane fatalno pogriješit. A brz gol pogotovo olakšava situaciju.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jun 2012, 16:46

@ effe_sa

ne bi se slozio s tobom da je ovo neka ofenzivnija varijanta, jer i Schürrle i Reus mogu kvalitetno obavljati zadatke u odbrani. Cak me je Schürrle sto se defenzivnih zadataka tice vise odusevio od Podolskog u onih 25 minuta protiv Danaca. Ovo je tehnicki potkovanija formacija koja ne djeluje staticno na terenu i mislim da je Joakim odabrao najbolje moguce rijesenje za Grke. Takodjer ocekujem da ce se Özil cesto izvlaciti na desno krilo, a Reus ulaziti u sredinu i igrati tzv. laznu devetku i tako pokusati Grke sto vise zbuniti.

Kao sto sam vec rekao malo me je starh Grka, a to se posebno odnosi na prekide i nadam se da ce konacno kod istih igrati flastera i ostaviti se te tzv. moderne odbrane gdje se pokriva prostor.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 jun 2012, 16:50

Jel taj Reus sad igra u BvB ili onoj drugoj Borusiji ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2012, 16:51

@amerosm

Samo Reus sigurno ne može obavljat više defanzivni poslova od Mullera. Muller je uvijek rastrčan, borben. Nekako je ko borac i radilica jedan od najznačajniji. E sad još kad je u top formi, onda je on jedan od najbitniji igrača Elfa. A evidentno je da je daleko od top forme, pa je imao tek neki solidni učinak do sad na EURO-u, na momente je to bio i prosjek.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.