Strahobalno!SirAlexFerguson je napisao/la:* Četvrti teniser sa 11 Grand Slam titula (Federer, Sampras, Borg)
* Treći najmlađi igrač sa 11 Grand Slam titula (Borg i Federer)
* Drugi igrač sa najmanje odigranih Grand Slam turnira u trenutku 11. titule (Borg)
* Četvrti igrač sa 8 vezanih sezona sa bar jednom Grand Slam titulom (Borg, Sampras, Federer)
* Drugi igrač koji je ušao u 5 vezanih finala na Grand Slam turnirima (Federer)
* Rekordnih 7 titula na Rolan Garosu
* Drugi igrač koji je osvojio 7 titula na jednom Grand Slam turniru (Sampras)
* Peti igrač sa 16 Grand Slam finala (Federer, Lendl, Sampras, Borg)
* Drugi najmlađi igrač koji je ušao u 16 Grand Slam finala (Borg)
* Rekordnih 7 finala Rolan Garosa
* Šesti igrač koji je ušao u 7 finala na jednom Grand Slam turniru (Sampras, Federer, Becker, Lendl, Connors)
* Jedini igrač koji je 5 puta ušao u finale Grand Slam turnira bez izgubljenog seta
* Osmi teniser sa 19 Grand Slam 1/2 (Federer, Connors, Lendl, Agassi, Sampras, Edberg, McEnroe)
* Najmlađi teniser sa 19 Grand Slam 1/2
* Drugi igrač sa 7 1/2 na Rolan Garosu (Federer)
* Deveti teniser sa 156 pobeda na Grand Slam turnirima
* Najmlađi teniser sa 150 pobeda na Grand Slam turnirima
* Drugi najbolji procenat pobeda na Grand Slam mečevima sa 156-21, 88,1% (Borg)
* Četvrti igrač sa bar 34 pobede na sva 4 Grand Slam turnira (Federer, Agassi, Lendl)
* Peti igrač sa 50 pobeda na Rolan Garosu (Vilas, Lendl, Agassi, Federer)
* Najbolji skor na Rolan Garosu u istoriji sa 52-1, ujedno i najbolji nekog igrača na jednom Grand Slam turniru
* Skor 139-2 u Grand Slam mečevima kada dobije prvi set
* 32 Grand Slam turnira bez poraza u prvoj rundi
* Deseti igrač sa 50 ATP titula (Connors, Lendl, McEnroe, Federer, Borg, Sampras, Agassi, Vilas, Nastase)
* Peti najmlađi igrac sa 50 ATP titula (Borg, Connors, Lendl, McEnroe)
* Peti igrač sa 49 Outdoor titula (Vilas, Federer, Connors, Lendl)
* Osmi teniser sa 3 ATP titule u 8 vezanih sezona (Connors, Lendl, Vilas, Sampras, McEnroe, Borg, Federer)
* Treći igrač sa 36 ATP titula na šljaci (Vilas, Muster)
* Jedini igrač sa bar 3 ATP titule na šljaci u 8 vezanih sezona
* Jedini igrač koji je 3 turnira osvajao 7 puta (Monte Carlo, Barcelona, Roland Garros)
* 36-4 u ATP finalima na šljaci
* Najbolji procenat dobijenih mečeva na šljaci, sa 254-19 (93%)
* Najbolji procenat dobijenih mečeva u karijeri, sa 581-120 (82,88%)
* Najbolji procenat dobijenih Outdoor mečeva u karijeri, sa 529-91 (85,3%)
* Skor 227-9 u mečevima na šljaci od početka 2005. (96,18%)
* 99 pobjeda nad Top 10 igračima
* 16 pobjeda nad svetskim brojem 1 (Becker 19)
Rafa Nadal za sve njegove fanove
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: Rafa Nadal za sve njegove fanove
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Teniser Rafael Nadal nosiće zastavu Španije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, odlučile su sportske federacije ove zemlje

eremonija otvaranja Olimpijskih igara u Londonu je 27. jula, a teniski turnir igraće se od 28. jula do 5. avgusta na travnatim terenima Vimbldona.
Očekivano i sasvim zasluženo...
Impresivna lista rekorda, ali Rafa će nastaviti sa obaranjem rekorda.
Veliko priznanje za Nadala na olimpijadi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako bi osvjio GS i slijedece sezone,oborio bi jedan impresivan rekord od cak 9 godina u nizu sa osvanjaem GS titule!Virtu4l je napisao/la:Impresivna lista rekorda, ali Rafa će nastaviti sa obaranjem rekorda.
ZELJEZNICAR 1921!
Nedavno smo pričali o sponzorskim ugovorima. Rafa je dodao još jednog giganta na svoj konto. PokerStars.

Nike, Richard Mille, Bacardi, KIA, Armani, evo sad i PokerStars.
Da se čovjeku zavrti u glavi

Nike, Richard Mille, Bacardi, KIA, Armani, evo sad i PokerStars.
Da se čovjeku zavrti u glavi

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Opasna ova RafinaNadal se priprema za Wimbledon u društvu dvije djevojke
Osvajač nedavno završenog Roland Garrosa, Rafael Nadal, pod velikim je pritiskom pred početak još jednog Grand Slam turnira godine - Wimbledona. Naime, od tenisera se očekuje da osvoji svoj treći naslov u Londonu.
No, slavni Španac se ne opterećuje previše pa je samo nekoliko dana pred početak Wimbledona odlučio predahnuti u svojoj domovini. Teniser je u društvu dugogodišnje partnerice Marije Francisce Perello i još jedne djevojke snimljen na obalama Marbelle.
Popularni Rafa se sjajno zabavljao u veselom društvu, plivao je, igrao odbojku u vodi i vozio jet-ski, a u pauzama ekipa se sunčala i lješkarila na jahti usidrenoj na obalama španskog grada.
Nadal i Perello su u vezi sedam godina. Zbog posla ona nije u mogućnosti da ga prati na turnirima, a kako kaže, i da joj to obaveze dozvoljavaju, to ne bi bilo dobro ni za nju ni za njega.
"Njemu je potreban prostor kad se takmiči i sama pomisao da po čitav dan se prilagođavam njegovim potrebama me iscrpljuje. Ne, kad bih ga pratila na turnirima prestali bismo se slagati", kazala je nedavno Perello koja unatoč Nadalovom bogatstvu ne želi napustiti svoj posao u jednoj osiguravajućoj kući na Mallorci.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
LEGENDA MATERE MI !
LEGENDA MATERE MI !
-
- Kontakt:
Ne mogu vjerovati da je Rafa poražen od Rosola već u 2.kolu Wimbledona, može se oprostiti od lova za brojem 1 u ovoj sezoni. Sada se spremiti za OI i osvojiti zlato.
Ali opet ne mogu vjerovati da je izgubio
Ali opet ne mogu vjerovati da je izgubio
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
- brzitesanj
- Kontakt:
- Nail for Real
- Kontakt:
Pa tako mu i treba kada lopticu samo prebacuje preko mreze.
Al' neka, bitno je da on je kralj sljake i da ce uzimati jbeni RG svake godine
.
Moj Rafa.
Al' neka, bitno je da on je kralj sljake i da ce uzimati jbeni RG svake godine

Moj Rafa.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Bemti i fudbal i tenis i danasnji dan
Strasno dobro je igrao Rosol...posebno impresivno u petom setu u kojem je izgledao kao naprednija verzija Federera iz najboljih dana.Nije ovo bio los dan Nadala,ali jednostavno je naletio na ultra raspolozenog Rosola kojeg je vjerovatno i sam malo potcijenio...bas me interesuje kako ce igrati dalje na turniru...valjda nije ona standardna prica od jednog divnog dana...
Sad nek' se dobro spremi za olimpijadu,ako nista drugo bice odmorniji od ostalih

Strasno dobro je igrao Rosol...posebno impresivno u petom setu u kojem je izgledao kao naprednija verzija Federera iz najboljih dana.Nije ovo bio los dan Nadala,ali jednostavno je naletio na ultra raspolozenog Rosola kojeg je vjerovatno i sam malo potcijenio...bas me interesuje kako ce igrati dalje na turniru...valjda nije ona standardna prica od jednog divnog dana...
Sad nek' se dobro spremi za olimpijadu,ako nista drugo bice odmorniji od ostalih
-
- Kontakt:
IZRONICE RAFA ZA ONE STO GA VOLE!!!!!!!
Vraca se jaci nego ikad i osvaja i OI i US Open!
Vraca se jaci nego ikad i osvaja i OI i US Open!
Kakva igra Rosola protiv Kohlschreibera
Je l' moguce da je momak odigrao tako dobro protiv Nadala
Kad je Soderling iznenadio Nadala na RG-u bar je i nastavio sa dobrim partijama a ovaj djavo do kraja karijerer nece odigrati ni set na onom nivou od prije par dana.

Šteta i to velika,ali polahko...soba 39 je napisao/la:Šteta,"uteče" nam Rafa

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-
- Kontakt:
To je razlika izmedju Soderlinga koji je tad bio sta ja znam 10 ili 15 igrac svjeta i ovog Rosola koji je 100 igrac svjeta i uzivotu nece odigrati onakvu paartiju, ni 1% od nje.adnan24 je napisao/la:Kakva igra Rosola protiv Kohlschreibera![]()
Je l' moguce da je momak odigrao tako dobro protiv Nadala
Kad je Soderling iznenadio Nadala na RG-u bar je i nastavio sa dobrim partijama a ovaj djavo do kraja karijerer nece odigrati ni set na onom nivou od prije par dana.
To je tuga brate moj, nije Rafa zasluzio to pored onakve prosle godine...
http://sport.blic.rs/euro-2012/vesti/18 ... i-EURO2012" onclick="window.open(this.href);return false;
"Indija,Pakistan..."
- brzitesanj
- Kontakt:
Nadal,Djokovic,Federer nakon nešto više od polovine sezone osigurali nastup na završnom turniru osmerice najboljih, ATP World Tour Finalsu.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.
25.05.2013g.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rafa i problemi sa povredama

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Treći tenisač svijeta Rafael Nadal nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, otkazao je i nastup na Masters 1000 turniru u Torontu jer još uvijek nije u potpunosti zaliječio ozljedu...
Po prvi puta od debija 2004. godine Rafael Nadal je prisiljen otkazati nastup na turniru Masters 1000 u Torontu. Razlog je još uvijek nezaliječena ozljeda te ne želi riskirati težu ozljedu nastupom na ovom turniru.
"Dolazak u Toronto je za mene uvijek bio jedan od najdražih trenutaka u sezoni i vrlo sam razočaran što neću moći nastupiti i ove godine. Planirao sam dolazak i sve sam učinio kako bih bio spreman, međutim trebam još vremena za oporavak", izjavio je Nadal u priopćenju u kojem je objavio otkazivanje nastupa u Torontu.
Problemi s ozljedom natjerali su Nadala i na odustajanje od nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, no bez obzira na to nadao se kako će za Toronto biti spreman.
Osim Nadala nastup u Torontu posljednji su otkazali i David Ferrer, Gael Monfils te Fernando Verdasco.
Po prvi puta od debija 2004. godine Rafael Nadal je prisiljen otkazati nastup na turniru Masters 1000 u Torontu. Razlog je još uvijek nezaliječena ozljeda te ne želi riskirati težu ozljedu nastupom na ovom turniru.
"Dolazak u Toronto je za mene uvijek bio jedan od najdražih trenutaka u sezoni i vrlo sam razočaran što neću moći nastupiti i ove godine. Planirao sam dolazak i sve sam učinio kako bih bio spreman, međutim trebam još vremena za oporavak", izjavio je Nadal u priopćenju u kojem je objavio otkazivanje nastupa u Torontu.
Problemi s ozljedom natjerali su Nadala i na odustajanje od nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, no bez obzira na to nadao se kako će za Toronto biti spreman.
Osim Nadala nastup u Torontu posljednji su otkazali i David Ferrer, Gael Monfils te Fernando Verdasco.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.