FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Жика Павловић
Kontakt:

Post Postao/la Жика Павловић » 20 sep 2009, 11:12

cole-ch je napisao/la:Dozvolili su igraci da Rudar ispise Istoriju na Grbavici, sramno! Ovo je najveci uspeh u Istoriji Rudara.
Bod na Grbavici jest veliki USPJEH, ali svakako nije najveci USPJEH u istoriji Rudara.

"Godine 1970. FK „Rudar“ je u šesnaestini finala Fudbalskog kupa Jugoslavije igrao u Beogradu sa prvoligašem OFK „Beograd“.Utakmicu je direktno prenosila TV Jugoslavije..."

"U sezoni 1970/71 FK “Rudar” je izborio pravo učešća u kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu fudbalsku ligu..."

"U sezoni 1971/72. godine FK “Rudar” je ponovo učestvovao u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu. Protivnik mu je bio “Spartak” iz Subotice. U Subotici FK “Rudar” je prikazao brilijantnu igru i igrao neriješeno 2:2. Za uzvratnu utakmicu u Prijedoru je vladala neviđena atmosfera.”. Očekujući trijumf na stadionu se okupilo preko 10.000 navijača."

"U Kupu Jugoslavije FK “Rudar“ je 1990. godine stigao do polufinala. Do polufinala „Rudar“ je izbacio iz Kupa dva prvoligaša: FK „Vardar“ i FK „Vojvodina“, a u polufinalu je igrao sa FK „Velež“. „Rođeni“ su u prvom polufinalnom susretu zabilježili minimalnu pobjedu od 1:0, a pobjedonosni pogodak postigli su iz sumnjivog penala. Velež je u tom susretu bio i miljenik sreće, jer su „rudari“ propustili nekoliko povoljnih prilika za gol. Revanš utakmica na Gradskom stadionu u Prijediru pred više od 6.000 gledalaca. Rezultat je bio 1:0 za „Rudar“, a strijelac je bio Bijeljac u 86 minutu. U izvođenju penala pobijedio je „Velež“."

"Završetak rata, 1995. godine, FK „Rudar Prijedor“ je obilježio igranjem dvije utakmice u finalu Kupa Republike Srpske protiv banjalučkog FK „Borac“. Prvi susret u Prijedoru završen je remijem 2:2, pred oko 10.000 gledalaca, a u revanšu u Banjaluci pobijedio je FK „Borac“ sa 3:2."

Ovo su neki USPJESI. To sto je Rudar disciplinovanom igrom ispunio cilj, i uzeo bod na Grbavici, ti ne daje za pravo da tako pricas. Istorija se u Prijedoru pise puno duze nego sto ti postojis.

Grad je nas DS
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Grad je nas DS » 20 sep 2009, 11:44

Momci, prvo, sretan vam praznik. I dalje mislim da nas potcjenjujete ( ako nista, tabela je tu). I meni je ovo iznenadjenje ali Zeljo vise nije ni Z od onog kluba iz bivse drzave. Budite svijesni toga iako znam da je tesko( imam slicne probleme ;). Znaci, ne Mancester, Barsa ili sta vec..zahvaljujuci Manijacima i imenu, iskacete iz prosjeka a sto se tice rezultata i prethodnog perioda...hmmmm... Jos jednom, sretan praznik.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

presley_sa
Kontakt:

Post Postao/la presley_sa » 20 sep 2009, 11:48

E ovako ZIKA zar mozes da poredis pisani OFK Beograd i ŽELJU???TI nisi normalan.Pisani beogradski klubić sa velikanom ex-yu i bh.fudbala.
OVO VAM JE NAJVEĆI USPIJEH BUDIMO REALNI.
Dok je BOSANACA I HERCEGOVACA,ovim forumom neće vladati rušitelji REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!!!

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 20 sep 2009, 11:54

presley sa..pitaj starog za trio Santrac, Skoblar, Samardzic, nista vise... Daleko od toga da je to pisani klub..Ne ulazim u to koji je klub manji ali priznaces da je veci uspjeh igrati polufinale kupa SFRJ nego u raspaloj ligi uzeti bod raspalom Zelji ( nemoj me pogresno shvatiti, mi smo raspali x 3)..
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 20 sep 2009, 12:06

presley_sa je napisao/la:E ovako ZIKA zar mozes da poredis pisani OFK Beograd i ŽELJU???TI nisi normalan.Pisani beogradski klubić sa velikanom ex-yu i bh.fudbala.
aloooooo momak sta je tebi jesi ti normalan znas li ti sta znaci najveci uspjeh u istoriji kluba ala Boze sta sve neces cuti ovde...
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 20 sep 2009, 12:20

rudarprijedor je napisao/la:
presley_sa je napisao/la:E ovako ZIKA zar mozes da poredis pisani OFK Beograd i ŽELJU???TI nisi normalan.Pisani beogradski klubić sa velikanom ex-yu i bh.fudbala.
aloooooo momak sta je tebi jesi ti normalan znas li ti sta znaci najveci uspjeh u istoriji kluba ala Boze sta sve neces cuti ovde...
moram se sloziti sa likom iz prijedora
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 20 sep 2009, 12:41

ma sramota glavni grad ,toliko navijaca, svoj stadion , umjesto da uzima titule svake godine neki klubovi iz sela to rade koji ni 10 % nemaju preduslova ko zeljo !!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 20 sep 2009, 12:51

mene nervirate kad govorite to tim sa sela ovo ono koje kriv zelji sto nije mogo pobjediti rudar
po vasoj logici titulu bi u njemackoj trebala uzimati samo herta,u italiji roma lazio
navijam za zelju ali ako ne mogu na terenu pobijediti i igru pokazati to i ne zasluzuju
a prijedor nije selo
do 1992 bio jedan od najljepsih gradova
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 20 sep 2009, 12:55

tax je napisao/la:mene nervirate kad govorite to tim sa sela ovo ono koje kriv zelji sto nije mogo pobjediti rudar
po vasoj logici titulu bi u njemackoj trebala uzimati samo herta,u italiji roma lazio
navijam za zelju ali ako ne mogu na terenu pobijediti i igru pokazati to i ne zasluzuju
a prijedor nije selo
nisam ja za prijedor nista rekao :? rekao sam titule uzimaju neki klubovi iz sela ,a ne mozes porediti njemacku i italiju ti klubovi koji osvajaju su iz velikih gradova ,a vidis u srbiji i hrvatskoj zna se koja su 2 tima tito tako treba biti i ovdje ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 20 sep 2009, 13:46

CRNI_SA je napisao/la:
tax je napisao/la:mene nervirate kad govorite to tim sa sela ovo ono koje kriv zelji sto nije mogo pobjediti rudar
a prijedor nije selo
nisam ja za prijedor nista rekao :? rekao sam titule uzimaju neki klubovi iz sela ,a ne mozes porediti njemacku i italiju ti klubovi koji osvajaju su iz velikih gradova ,a vidis u srbiji i hrvatskoj zna se koja su 2 tima tito tako treba biti i ovdje ;)
pa da se onda zna ko uzima prvenstvo unaprijed..i sta imas od toga aj reci molim te :roll: aj suti

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 sep 2009, 13:55

Grad je nas DS je napisao/la:zahvaljujuci Manijacima i imenu, iskacete iz prosjeka
Sve vam je momak rekao :!:

Ima jos da se igra 23 kola,europu su obecali Europa mora da bude :arrow:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 20 sep 2009, 14:08

bistrikboy
Bez tih furki na komsinice :!: :arrow:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 sep 2009, 14:09

nime_tm87 je napisao/la:bistrikboy
Bez tih furki na komsinice :!: :arrow:
:?:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 20 sep 2009, 14:11

manijaci imal kakvih klipova sa Rudara???????

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 sep 2009, 14:12

Realno Rudar Prijedor je dva puta prešao centar i zabio nam gol...citavu se utakmicu branili ko Žepa '93 sa 10 igraca u bunkeru,valjali po terenu na svaki moguci kontakt,mi napadali citavu tekmu ali to je bilo jalovo i jadno...nekoliko zicera smo promašili (Mešanović je sa 3 metra pogodio stativu :twisted: :evil: ) I ONDA JE USLIJEDILA KAZNA-staro fudbalsko pravilo...ali sve to na stranu oni su zaslužili taj bod jer se treba znati i dobro braniti (mada i nije to teško protiv ovakvog Želje koji se pati sa realizacijom)...ne zna se šta je bilo gore gledati :nas kako se patimo u napadu ili ove koji se brane od tih "napada"...krivo mi je što gubimo bodove od ovakvih ekipa na ovaj nacin :evil: :oops: ali šta sad??...mi da smo pravi uvalili bi 3 komada za pola sata pa nek se onda majci svojoj brane,ali **** nismo ta ekipa koja može to izvesti....idemo dalje.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 sep 2009, 15:03

OSIM: IMAMO TUP NAPAD

Željezničar je razočarao svoje navijače, a ovaj put bod sa Grbavice je odnio prijedorski Rudar. Plavi su napadali svih 90 minuta, ali to im nije pomoglo da pobijede sinoć vrlo dobri Rudar.

Trener sarajevskih plavih Amar Osim svjestan je da njegova ekipa nema efektivno završnicu u napadu, što Želju često košta dobrog rezultata.

"Želio bih čestitati Rudaru na zasluženom bodu. Došli su da se brane i u tome su i uspjeli. Mi smo napadali i stvarali neke šanse, ali moram reći da nam je napad tup. Naglašavao sam da ne možemo dati više od jednog gola, što se opet potvrdilo tačnim. Pokušat ćemo da se vratimo na pravi kolosijek, i da nekako popravimo realizaciju u narednom periodu", rekao ja Amar Osim.

Veliki bod sa Grbavice odnijeli su igrači Rudara, čvrsto braneći svoj gol. Na kraju im se to sve isplatilo i sa posljednjim zviždukom uslijedilo je veliko slavlje.

"Zasluženo smo uzeli ovaj bod. Dobro smo bili postavljeni na terenu. Igrali smo klasični bunker i čekali svoju šansu koja nam se i ukazala. Morao bi još jednom naglasiti da smo mali klub pa su sudije uvijek protiv nas. Još više se radujem ovom bodu kada vidim šta nam sudije rade i da se moramo boriti i protiv sudijske organizacije", rekao je Darko Nestorović.

sportsport.ba

O kakvom suđenju ovaj iz Rudara prica :?: :?:...pa kako ga nije stid ove izjave :o :shock: :oops: ...pa sudija je dozvoljavao i tolerisao citavo vrijeme njihovo valjanje,izležavanje,krađu vremena i opstrukciju igre na razne nacine (tek pred kraj im je poceo davati kartone kad se više nije mogao tolerisati taj bezobrazluk)...pa ne mogu da vjerujem da neko može biti ovako bezobrazan :evil: :twisted: :twisted: ...e svašta.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 20 sep 2009, 15:07

Ono bi svirao penal na sve i jednom stadionu osim na Grbavici nad malim Colicem, njihov golman je trebao dobiti bar zuti za ono zadrzavanje, ostetio nas za par kornera u onim situacijama kad se lomila utakmica a isto tako imao i par gresaka u nasu korist vecinom na sredini terena i nije uticalo na igru, isto tako Radovanovic je imao jedan start za koji nije dobio karton a trebao je pa smatram ovu izjavu glupom do bola vidjece on jos malo sta je domacinsko sudjenje dok ode na jos koje gostovanje.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 sep 2009, 15:11

JoinUnion je napisao/la:Ono bi svirao penal na sve i jednom stadionu osim na Grbavici nad malim Colicem, njihov golman je trebao dobiti bar zuti za ono zadrzavanje, ostetio nas za par kornera u onim situacijama kad se lomila utakmica a isto tako imao i par gresaka u nasu korist vecinom na sredini terena i nije uticalo na igru, isto tako Radovanovic je imao jedan start za koji nije dobio karton a trebao je pa smatram ovu izjavu glupom do bola vidjece on jos malo sta je domacinsko sudjenje dok ode na jos koje gostovanje.
ono je bio penal ČIST KO SUZA kad je Čolić bio oboren...za onu situaciju kada je Mešanović oboren nisam siuran 100%,ali za ovu jesam...pa ofirno ga oborio u 16 m a sudija ništa :evil: :twisted: :oops:
I još se na kraju ovaj levat žali nešto na suđenje...PUUU :twisted: :evil:

Udri_jace_manijace!
Kontakt:

Post Postao/la Udri_jace_manijace! » 20 sep 2009, 15:12

ZAR JE TOOOO SVE ŠTO IMAM JA OD TEBEEE! ZAR JE TOOO SVE ŠTO JE OSTALOOOOOO! ZAR JE TOOOOO SVE ZA OVE DUGE GODINEEEE! AKO JEEEE, PREMALO JEEEEE..... :evil:
Nije to bolest rijetka nisu posljedice rata, al ja sam prvo reko ŽELJO pa sam onda reko tata nije toooooo.... nije toooooo....... CUVA BOG ŽELJU SVOG! VIVA ŽELJO VIVA MANIJACI (L)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 20 sep 2009, 15:58

juce nisam mogao da vjerujem kako smo samo bili nemocni...svako kolo cemo imati problem kod kuce kad se ekipe zatvore...i sigurno cemo na kraju prvenstva biti sa najvise nerjesenim rezultatima :roll:
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Levin, Pablo11, perodeformero, Proximic i 40 gostiju.