Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jun 2012, 17:03

geronimo je napisao/la:kad ono nista osim konstantnog prepucavanja ovih koji bitku vode ciji igraci su zapostavljeni i koji igraju radi starih zasluga. :lol:

Nekim forumasima propadne dan ako bar jednom ne isucu onu stvar i urliknu "Umrite papani moj je najduzi". I tu se naravno nadje neko ko odmah kaze, "e ali iako ti imas veci mi ga duze koristimo". A onda dodje treci i kaze kako on nece sa ostalima da mjeri jer njegova ekipa ima vise titula i bogatiju historijiu i shodno tome ustavnu garanciju da mu je najduzi. I tako sve dok nekome od njih ne dosadi. Pa onda malo odmore, pa nazad na mjerenje. I stalno se vrte u krug :mrgreen:

Ja dodjem da pogledam sta ima novo o Svabama, ima li iko u ekipi povrijedjen, uvrijedjen i ostalo, a vidim 2-3 stranice djecijih prepucavanja. Mada moram priznati da sam i ja ponekad zakuhavao :D

Da ne bude off: Go Reus&Hummels! 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2012, 17:15

Jedno pitanje za one koji malo bolje poznaju situaciju u Njemačkom fudbalu. Zašto je Schweinsteiger nedodirljiv u Bayernu i reprezentaciji. Od kako je ovaj dečko postao 'bitna karika' Bayern i ELF nisu ništa značajno uradili, šta je on trebao postati, zamjena za Scholla, Effenberga ili Hasslera?

Ja ga se sjećam kao igrača koji je jednom bljesnuo (protiv Portugala) i ništa više.

U čemu je fazon?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 jun 2012, 17:20

Nije on tip igraca koji ce bljesnut svaku utakmicu ili svaku drugu.
On je jednostavno jedan od 3 glavna igraca, kako u Bayernu tako i u Reprezentaciji ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 jun 2012, 17:21

moja malenkost takodje pozdravlja ove promjene. kad ce se surle i rojs praksati ako ne protiv ovih slabijih.
mozda je jos trebo ubaciti krosa umjesto svajnija koji bi se trebao odmarati za veliku utakmicu protiv engleske/italije.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2012, 17:45

Virtu4l je napisao/la:Jedno pitanje za one koji malo bolje poznaju situaciju u Njemačkom fudbalu. Zašto je Schweinsteiger nedodirljiv u Bayernu i reprezentaciji. Od kako je ovaj dečko postao 'bitna karika' Bayern i ELF nisu ništa značajno uradili, šta je on trebao postati, zamjena za Scholla, Effenberga ili Hasslera?

Ja ga se sjećam kao igrača koji je jednom bljesnuo (protiv Portugala) i ništa više.

U čemu je fazon?
Sad je prvo pitanje , šta ti tačno pod "nešto značajnije uradili" ?
O Schweinsteigeru nekad ima oprečni mišljenja, znalo ih je biti i ovde, pa su i forumaši koji vole Bayern, njemački fudbal o tome dosta diskutovali, isto kao i svi ostali.

Npr. rijetko će se ko s tobom složit da je Bastian odigrao jednu dobru utakmicu za Elf, jer je na primjer cijelo SP 2010. godine odigrao u velikom stilu i bio jedan od najbolji igrača Njemačke.
A ovo s početka, mi je bila čudna konstatacija, pa sad kad obrazložiš, šta to za tebe znači, "nešto značajnije uradit" u fudbalu, onda se mogu na to osvrnut.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2012, 17:57

effe_sa je napisao/la: Npr. rijetko će se ko s tobom složit da je Bastian odigrao jednu dobru utakmicu za Elf, jer je na primjer cijelo SP 2010. godine odigrao u velikom stilu i bio jedan od najbolji igrača Njemačke.
A ovo s početka, mi je bila čudna konstatacija, pa sad kad obrazložiš, šta to za tebe znači, "nešto značajnije uradit" u fudbalu, onda se mogu na to osvrnut.
Prije svega znači donositi trofeje, jer su Bayern i ELF navikli na to.

Sa druge strane, znači da ćeš biti čovjek odluke kad je najpotrebnije? Da se ekipa može osloniti na tebe kad je čupavo, da rješava velike utakmice, odnosno da pravi razliku, kao što je to uradio protiv Holandije. Znamo kakav je zadnji pas imao čovjek iz tvog nicka, jeli ga Bastian trebao naslijediti... ili?
Voli te tvoje Sarajevo.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2012, 18:16

Virtu4l je napisao/la: Prije svega znači donositi trofeje, jer su Bayern i ELF navikli na to.
Pa kad smo već kod trofeja Schweinsteiger je osvojio 5 X titulu prvaka Njemačke, te 5 x njemački Kup, a od on je oba ta takmičenja kod osvajanja po zadnje 2 te titule igrao značajnjiju ulogu. Jer ono prije je znao osvajat, ali nije bio toliko bitan faktor.
Što se njemačke reprezentacije tiče tu je bio evropski viceprvak, te treći na SP 2010, za koje sam već rekao da je na njemu Schweinsteiger igrao vrlo značajnu ulogu.
E sad kad se ovo sad sve sagleda, onda se ne može reči da sa Schweinsteigerom Elf i Bayern nisu nešto značajnije uradili. Bastian samo fali još veliki internacionalni trofej. A za to još ima vremena.
A ako ćemo igrače samo po internacionalnim trofejima ocjenjivat, onda ni Van Nistelrooy, ni Nedved, ni Ballack nisu nešto značajnije uradili u svojim karijerama. A može li onda ova teza stajati ovako??? ;)
Virtu4l je napisao/la: Sa druge strane, znači da ćeš biti čovjek odluke kad je najpotrebnije? Da se ekipa može osloniti na tebe kad je čupavo, da rješava velike utakmice, odnosno da pravi razliku, kao što je to uradio protiv Holandije. Znamo kakav je zadnji pas imao čovjek iz tvog nicka, jeli ga Bastian trebao naslijediti... ili?
Čovjek odluke je vrlo širok pojam. Nije Schweinsteigorova uloga da daje golove. On više radi taj pozadinski posao, da tako kažemo, jer tu nastupa na poziciji šestice, gradi igru, upučuje pasove prema naprijed, a bitne golove npr. u Bayernu zabijaju Ribery, Robben, Gomez, a npr. u Njemačkoj Klose, Ozil, Poldi itd.

A Effenberg je imao veliku prezentnost na terenu, bio lider, mnogo veći od Bastiana. Tu se Bastian može približit, ali će uvijek ostat iza Effenberga. Bastian ima još uvijek perioda tokom sezone, u kojima ima padova, ali daleko je to od toga, da se sad može konstatovat da on ništa značajno nije napravio. Npr. jako bitni momenti i zadnji primjeri dobrih poteza Schweinija su dvije asistenicje protiv Holandije, prije toga pogođeni penal protiv Reala, odlučujuči tokom onog izvođenja. A protiv Chelsea jeste zakazao u izvođenju penala, ali i to se dešava. Ali široko posmatrano je napravio mnogo do sad, ali da može još više, to stoji. Još treba da to sve kruniše.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2012, 18:25

Još samo jedno pitanje. Jeli toliko dobar da je nezamjenjiv?
Voli te tvoje Sarajevo.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jun 2012, 18:52

Napokon neke promjene u prvom timu :roll: . I bilo je vrijeme... 8-)

Naravno Jogi je skont'o da mora nešto mijenjat' u utakmici s Grčkom zbog njihove predefanzivne postavke. Protiv ovakvih protivnika Gomez, Muller i Poldi se beskorisni i to bi bilo kao da se igra s 3 igrača manje.
Sada na scenu stupaju igrači koji su veoma tehnički potkovani i koji mogu da naprave višak i da navuku na sebe 2-3 igrača i tako naprave prostora za suigrače.

Grčka bi trebala bit' najtvrđi orah u dosadašnjem toku Eura, ali uz pomoć ovih izmjena taj će se orah lagano razbit'.

Ukoliko Elf dobije, bit će to novi svjetski rekord od 15 uzastopnih zvaničnih pobjeda. Kol'ko ja znam to je niz koji traje od Urugvaja (za treće mjesto na SP 2010) + 10 kvalifikacionih pobjeda + ove 3 u grupnoj fazi. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 jun 2012, 19:37

Virtu4l je napisao/la:Još samo jedno pitanje. Jeli toliko dobar da je nezamjenjiv?
Kad u Bayernu kao alternativu imas za njega Tymoschuka,Gustava, Kroosa koji nekad mora odigrat na 6-ici zbog povrede ostalih igraca,a u Elfu Bendera,Khediru,Gundogana i Kroosa opet,koga bi ti stavio?

Nekog od njih,ili igraca koji ima u nogama 2 Svjetska,1 Europsko i svake sezone igra Ligu prvaka?

Ne znam koliko ces moju hvalu za Schweinsteigera "priznati" zbog nicka :mrgreen: ,ali on je kao talisman koji nosi ekipu.On kada igra cijela ekipa izgleda samouvjerenije.Ja sam prije govorio da bi mu trebalo dati kapitensku traku da se priblizi nivou vodjenja ekipe na kojem je bio Effenberg,jer vjerujem da mu treba samo to samopouzdanje i odgovornost koju nosi kapitenska traka,da ima na osnovu cega odbrusiti igracima,a to sto npr. Lahm nema muda,pa mu ni 4 kapitenske ne bi pomogle,to je druga stvar :)
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 jun 2012, 19:51

Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm , Khedira, Schweinsteiger, Reus, Özil, Schürrle , Klose

Zanimljivo,u najmanju ruku...odjednom Reus u prvo :?
#miasanmia

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 22 jun 2012, 20:36

Virtu4l je napisao/la:Još samo jedno pitanje. Jeli toliko dobar da je nezamjenjiv?
Iako ne učestvujem u raspravama i ne pišem postove,vjeruj mi da aktivno pratim desavanja na temi Bayerna,ELF-a i pomalo ostale,ono što hocu da ja tebe pitam,jer sam procitao x tvojih postova, šta ti imaš protiv igrača Bayerna,stalno ih kudiš,ako ne direktno onda ovako "iza ledja" cinično,da li je Swajnstajger nedodirljiv pitaj Low-a i pitaj njemačke navijače,lahko je sad postaviti pitanje "šta je ko uradio" a većina nas nezna šta je jučer jela,uzmi brate youtube,ukucaj Sweinsteiger i vidi šta je uradio,ako ti opet nije jasno pitaj selektora da li je nedodirljiv.
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jun 2012, 20:45

@amere da ovo nije tvoja kucica :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 22 jun 2012, 20:53

Ne mogu da vjerujem da najbolji strijelac prvenstva nije u prvoj postavi. :?

Ajd' nadam se da ga odmara jer smatra da Grke moze dobiti i u nesto izmijenjenom sastavu. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 jun 2012, 21:48

Sve u svemu dobro prvo poluvrijeme njemci s Kloseom u spicu dobivaju na igri onakvoj kakvu su imali na sp 2010......
Schurle-Reus dosta agilniji tandem nego Podolski-Muller.Schurle ima zadacu kakvu je imao i Poldi s dosta otvorenih suteva sto ovaj dosta dobro radi.Reus vidi se da je malo izgubljen ipak je njemu ovo prvo veliko takmicenje.
Jedina slaba strana ovoga je Schweini koji je prodao nekoliko lopti...... ;)

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 22 jun 2012, 23:21

Odlicna partija Njemacke.
Igra tecna, sa puno posjeda (kako se i ocekivalo), a sto je najvaznije taj posjed nije bio jalov. Stalno su stvarali prlike pred golom Grka.
Oezil konacno proradio i ovakav je potreban Njemackoj.
Svi novi momci u ekipi odradili dobar posao, drago mi je da je i Gotze dobio sansu za debi na prvenstvu.

A sta bi tek bilo da je Jogi izveo prvu postavu? :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 jun 2012, 23:21

Ovo je prelagano.Strah me žabara il engleza nafakaši su to.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2012, 23:26

amel10071988 je napisao/la:
ono što hocu da ja tebe pitam,jer sam procitao x tvojih postova, šta ti imaš protiv igrača Bayerna,stalno ih kudiš,ako ne direktno onda ovako "iza ledja" cinično,
Navedi jedan primjer kad sam ja 'cinično' kudio igrače Bayerna i slično. Ta ekipa me uopšte ne zanima, čak vrlo rijetko pišem na temama o klupskom fudbalu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2012, 23:34

Nisam očekivao da će najefikasnija utakmica na Euru biti ova protiv Grčke ipak se oni zaklinju u čvrstu odbranu. :lol:
Grčka pregažena u sportskom i ekonomskom smislu. :D

Kakva golčina fudbalskog maga Lahma, ulaženje sa boka i šut u desni ugao baš u njegovom stilu.Klose solidna partija može on to mnogo bolje.

Reus i Schürrle su pokazali da se Elf ne treba brinuti za budućnost, posebno me impresonirao Schürrle.

Sad nam dajte Engleze da se igramoo,........mogu i žabari...... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 22 jun 2012, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jun 2012, 23:51

[youtube][/youtube]

Ma ovo je kupljena utakmica :mrgreen: Merkel je to odradila... :mrgreen:

Odlično, povremeno lepršavo, uživancija za gledanje.... Ozil odličan, što je i bilo za očekivat' jer ipak je sad im'o nekog' s kim može da igra i kombinuje (Reus i Schurrle). Schurrle je fenomentastičan. Uh da ga hoće kako Klopponja dovest'. :mrgreen: Boateng daleko ispod nivoa iz prve dvije utakmice... Gomez uš'o i zayebo odmah 3 izgledna napada. Drži se ti 5-erca Mario, tamo si na svome... 8-)

Šta reći za Hummelsa..? :shock: Herr Doktor 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.