Ne'a ovdje onih koji misle da je Njemačka smeće, samo ima onih koji su dovoljno arogantni da bi čovjek radi njih navijao protiv Njemačke.don_burza je napisao/la:za sve ove sto misle da je Njemacka smece
Sta mislite da treba navijati za Grke? Moja porodica je izgubila dva dobra kucna prijatelja od strane tih Grka . Ne znam kako da vam pojasnim hvala Bogu eto imate vi internet i trazite Dobrovoljci iz Grcke pa gledajte
SA druge strane Svabe su primile oko 400k Bosanaca u svoju zemlju (a nisu morali )i kako covjek da bude protiv te drzave koja trenutno izdrzava 70% naseg naroda u BiH
Sto se tice Engleza svaka njima cast al oni su na nivou Grcke , Rumunije i Norveske sto se tice fudbala . Jednom su osvojili nesto kao i Grcka a ovo sve ostalo je Bogu plakati .
Tvoji razlozi su lične prirode, meni to recimo nije nikakav kriterij. Mislim poštujem ja to, ali mislim da je korektno da svako ima svoj kriterij za koga će navijati.
A to što se tiče na kojem je nivou Engleska, ako gledamo plasmane reprezentacije sa velikih takmičenja onda je daleko iznad svih navedenih. Međutim, ako pričamo o Engleskoj kao fudbalskoj naciji uopšteno, mislim da ne postoji nacija na svijetu koja se može porediti sa Engleskom po tome, možda samo Brazil. Toliko registrovanih igrača, toliko registrovanih klubova, tolika posjeta čak i u četvrtoj ligi, da ne pričamo o play-offu za ulazak u viši rang, Wembley bude pun kad se razigrava za ulazak u treću ligu, to apsolutno nema nigdje na svijetu. I na kraju fudbal je i krenuo iz Engleske, tako da ako ništa možete biti zahvalni tom narodu što danas ne pratite SP u badmintonu na rošulama. Dakle, ako se tvoja konstatacija odnosila na reprezentaciju, onda je ona netačna. A ako se odnosila na cijelu na državu i narod u globalu, onda je smiješna.