volio bih gledat penale ovdje pa da se sa jaranima u kaficu kladim ko daje a ko fula

uvjek se naskupi piva tad
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava
Mene je recimo po igri Irska oduševila više od Italije, pa šta ćemo sad. Ti si jedan od onih kojeg Engleska ne bi oduševila taman da igra bolje od Barcelone iz prošle sezone.M4kaveli je napisao/la:Italija je po igri bar duplo jaca od Engleske.
Ovi s otoka jedino imaju vise srece.
Engleska me po igri odusevila koliko i Irska ..
Ma gledaj nešto, meni je uvijek drago ako Nijemci pobijede Engleze. To su uvijek žestoki i posebnim nabojem nabijeni dueli. Pravi klasici. I svakome ko simpatizira mnogo njemačku reprezentaciju i dugo je prati je isto tako. Pa u Njemačkoj se uvijek priča o tim duelima i na neki način živi za te duele. Al ne možeš sad samo reči da se ljudi naslađuju kad engleska reprezentacija izgubi ili da se samo traže sudijske greške koje su išle u prilog Engleza. To ti je faktički kod sviju tako. Pa širom svijeta mnogi žive za to da Nijemci izgube, pogotovo im je drago kad izgube bitnu utakmicu, poput finala, jer je mnogo puta ta selekcija pokazala baš u velikim , važnim utakmicama da ima taj pobjednički mentalitet. Isto tako mnogi žive za to i uživaju u tome da Talijani ispadnu rano (poput situacije na SP 2010. godine). To ti je uvijek tako.NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Poenta je u slijedećem. Nije problem u tome jel lopta prešla ili nije, problem je u tome što neko pokušava na sve načine da Engleskoj ospori sasvim zasluženu titulu svjetskog prvaka. Pri tome su zaboravili sve sudijske greške koje su neke druge timove prometnuli u svjetske i evropske prvake, to je kao sve normalno. Nije slučajno što se upravo ova priča potencira više od nekih drugih, pa čak više i od gola koji je Maradona dao rukom tim istim Englezima. Iako Engleska ima jednu titulu prvaka svijeta i niti jednu titulu prvaka Evrope, što je puno manje od nekih drugih država, i dalje se prstom upire u ovu reprezentaciju, i dalje svi osjete najveće zadovoljstvo kad pobijede upravo Englesku, jer žele i po stoti put da kažu: "Eh evo bolji smo od vas". Zbog čega tolika želja svih da dokažu da su bolji od Engleske? Odgovor se nameće sam, ali da ne bih navukao jato dežurnih Njemaca i Italijana na svoje postove, neću reći ništa, sam zaključi.
Pa o kvaliteti Fabia kao trenera i govorimo, njegova igračka karijera u ovom slučaju nije predmet rasprave. On kao trener je legenda jer svi koji su stariji se dobro sjećaju devedesetih godina kada je Italijanska liga bila u svom zenitu, najjača liga svijeta ali daleko ubjedljivije nego sada gdje se za primat krve Engleska i Španska. U to zlatno doba Italijanskog fudbala Capello kao trener je monstruozno vodio monstruozni Milan i osvojio 4 skudeta i to gotovo zaredom a superkupove Italije ne treba ni spominjati. Samo ovo ne računajući dva finala Lige Prvaka je vrijedno mnogo više nego mnoge titule nekih sadašnjih trenera. Kada je Italijanska Liga 2001 bila već na izdisaju i samo sjena nekadašnje imperije, s jednom sasvim prosječnom Romom je u startu osvojio još jednu titulu. Da, on je trenerska legenda, više se nema potrebe ništa govoriti.ennis je napisao/la:Mislim da se vise govorilo o kvaliteti Fabia kao trenera,a ne kao legende...Fabio je legenda,samo sto ja licno ne mislim da je jedan od najvecih u historiji fudbala...A njegove trenerske kvalitete u ovom trenutku ne bih komentarisao...Alucard je napisao/la:Ej vjeruj mi ja sam mislio da to znaju apsolutno svi pratioci fudbala kao sporta i da je to jedna činjenica koja je odavno urezana na kamenu s kojom se slaže čitava fudbalska i trenerska kompanija ali eto danas naletim na neke komentare koji pobijaju te činjenice. Očito sam se i ja i svi ostali prevarili po pitanju Capella, čovjek ipak nije yebena fudbalska legenda i svi smo živjeli u zabludi!madridist je napisao/la:Don Fabio je jedan od najvećih stručnjaka u istoriji fudbala,to zna svatko ko prati fudbal barem 10 godina,![]()
Eto recimo ti si djelomično odgovorio na moje pitanje, jer si svrstao Englesku u koš sa Italijom i Njemačkom, a ne sa Norveškom i Rumunijom (kao neko neki dan), bez obzira što su prve dvije mnogo trofejnije. Ja smatram da konstantno nipodaštavanje Engleske zapravo samo pokazuje koliko su veliki, njima ni titule ne trebaju da to budu. Eto, u tome je cijela poenta.effe_sa je napisao/la:Ma gledaj nešto, meni je uvijek drago ako Nijemci pobijede Engleze. To su uvijek žestoki i posebnim nabojem nabijeni dueli. Pravi klasici. I svakome ko simpatizira mnogo njemačku reprezentaciju i dugo je prati je isto tako. Pa u Njemačkoj se uvijek priča o tim duelima i na neki način živi za te duele. Al ne možeš sad samo reči da se ljudi naslađuju kad engleska reprezentacija izgubi ili da se samo traže sudijske greške koje su išle u prilog Engleza. To ti je faktički kod sviju tako. Pa širom svijeta mnogi žive za to da Nijemci izgube, pogotovo im je drago kad izgube bitnu utakmicu, poput finala, jer je mnogo puta ta selekcija pokazala baš u velikim , važnim utakmicama da ima taj pobjednički mentalitet. Isto tako mnogi žive za to i uživaju u tome da Talijani ispadnu rano (poput situacije na SP 2010. godine). To ti je uvijek tako.NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Poenta je u slijedećem. Nije problem u tome jel lopta prešla ili nije, problem je u tome što neko pokušava na sve načine da Engleskoj ospori sasvim zasluženu titulu svjetskog prvaka. Pri tome su zaboravili sve sudijske greške koje su neke druge timove prometnuli u svjetske i evropske prvake, to je kao sve normalno. Nije slučajno što se upravo ova priča potencira više od nekih drugih, pa čak više i od gola koji je Maradona dao rukom tim istim Englezima. Iako Engleska ima jednu titulu prvaka svijeta i niti jednu titulu prvaka Evrope, što je puno manje od nekih drugih država, i dalje se prstom upire u ovu reprezentaciju, i dalje svi osjete najveće zadovoljstvo kad pobijede upravo Englesku, jer žele i po stoti put da kažu: "Eh evo bolji smo od vas". Zbog čega tolika želja svih da dokažu da su bolji od Engleske? Odgovor se nameće sam, ali da ne bih navukao jato dežurnih Njemaca i Italijana na svoje postove, neću reći ništa, sam zaključi.
Samo kontam ja tebe, jer najgori su ljudi koji određene timove, velike timove proglase još luzerskim, a ti timovi možda izgubili u finalu, polufinalu. A što onda oni ostali nisu došli do polufinala , finala? Tako ti uvijek pričaju oni koji mrze te velike selekcije i koji prate fudbal da bi se radovali kad ko izgubi, a ne da se raduju onima za koje oni navijaju. Al na to se ne treba obazirat jer ti ljudi i ne znaju uživat i navijat za nekog, nego ono više idu na to da nekog ismijavaju. Ljudi su ti različiti i mislim da je na takve gore tvoj post i bio indirektno uperen
Ma to nipodoštavanje dolazi većinom od ljudi koji su navikli samo zahebavat. Mogu ja tebe sad npr. da se sretnu Njemačka i Engleska, bockat za poraz npr. Engleske, ali jedno je tako neke stvari izjavljivat i govorit ev Njemačka je jača, veća, a drugo je sad ovu drugu reprezentaciju srozavat skroz i spuštat na najniže grane.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:t
Eto recimo ti si djelomično odgovorio na moje pitanje, jer si svrstao Englesku u koš sa Italijom i Njemačkom, a ne sa Norveškom i Rumunijom (kao neko neki dan), bez obzira što su prve dvije mnogo trofejnije. Ja smatram da konstantno nipodaštavanje Engleske zapravo samo pokazuje koliko su veliki, njima ni titule ne trebaju da to budu. Eto, u tome je cijela poenta.
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Mene je recimo po igri Irska oduševila više od Italije, pa šta ćemo sad. Ti si jedan od onih kojeg Engleska ne bi oduševila taman da igra bolje od Barcelone iz prošle sezone.M4kaveli je napisao/la:Italija je po igri bar duplo jaca od Engleske.
Ovi s otoka jedino imaju vise srece.
Engleska me po igri odusevila koliko i Irska ..
Više sreće? Engleska je ubjedljivo najbaksuznija reprezentacija u historiji fudbala, nemam pojma na osnovu čega si zaključio da je ova reprezentacija sretna.
I moje za Irsku je bilo ironično.M4kaveli je napisao/la: Pa ti nisi realan, tako da nisam ocekivao nekakav konkretan odgovor.
Ovo za Irsku je bilo ironicno, al i nije daleko od toga ..
Da je igrala dobro, ja bi to potvrdio.
Ovako su vise na srecu nego na znanje prosli grupnu fazu.
Ako je tako (a nije), onda im treba odati priznanje da su pravo dobri u tome, onaj ko osvoji 7 od 9 bodova nabijajući loptu je u stanju napraviti štoštaM4kaveli je napisao/la:Ja nisam ni rekao da su Italijani briljirali.
Spanci jesu protiv Irske ( nije im bilo tesko ) i protiv Francuza sinoc koje su igrom unistili.
Italija je jednostavno bolje odigrala od Engleske i vidi se da ljudi znaju igrat lopte.
Za razliku od njih, Gordi Albion cine igraci kojima je vrhunac ispucati loptu sto dalje od sebe i svog gola ( izuzev Gerrarda i Ronneya ) i na taj nacin pokusati nesto uraditi.
To je ona filozofija: nabi sto jace, pa ako dodje i udje, dobro i jest
Znaci svi imaju zelju da pobijede reprezentaciju koja je rijetko koga pobijedila uopste kad su finala u pitanju.Jos malo pa ce i BIH repku svi htjet pobijeditNedozvoljenaPozicija je napisao/la:Poenta je u slijedećem. Nije problem u tome jel lopta prešla ili nije, problem je u tome što neko pokušava na sve načine da Engleskoj ospori sasvim zasluženu titulu svjetskog prvaka. Pri tome su zaboravili sve sudijske greške koje su neke druge timove prometnuli u svjetske i evropske prvake, to je kao sve normalno. Nije slučajno što se upravo ova priča potencira više od nekih drugih, pa čak više i od gola koji je Maradona dao rukom tim istim Englezima. Iako Engleska ima jednu titulu prvaka svijeta i niti jednu titulu prvaka Evrope, što je puno manje od nekih drugih država, i dalje se prstom upire u ovu reprezentaciju, i dalje svi osjete najveće zadovoljstvo kad pobijede upravo Englesku, jer žele i po stoti put da kažu: "Eh evo bolji smo od vas". Zbog čega tolika želja svih da dokažu da su bolji od Engleske? Odgovor se nameće sam, ali da ne bih navukao jato dežurnih Njemaca i Italijana na svoje postove, neću reći ništa, sam zaključi.Juvelandia je napisao/la: Nisam navalio, samo kazem da nije presla.Al et Svaba vam je to "vratio" onim cistim golom Lamparda.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.