BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Jack777Pott
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la Jack777Pott » 21 jun 2012, 01:52

Pa RS je dio BiH, al smijesno raspravljat o politici, u ovoj drzavi ocito se nikad nece doc do pameti, uvijek ce postojat, nase, vase i njihovo, al ne zelim dalje o tome ;)

I super ako dobijete tu cetvrtu zvjezdicu, stvarno nisam znao da taj stadion ima sve te pratece objekte, jer citao sam jednom prilikom taj pravilnik, znam da tamo ima odredjena i velicina press sale, treba imat ugostiteljske objekte i jos kamaru gluposti koje nemaju veze s nogometom. Ja bi radije da pare nakon ulaganja u jug ulozite u pokrivanje juga i sjevera, nego u pokrivanje istoka. Istok bi srusio, djeluje mi staro. Izgradio bi novu tribinu s prostorima ispod i time jos poboljsao uslove na stadionu. Jos me samo muci ta tvoja informacija da stadionu treba 8000 mjesta za kategoriju 4, misljenja sam da taj broj mjesta treba i za kategoriju 3, jer se grupna faza ne moze igrat na stadionu manjem od 8000 mjesta, al dobro, ne znam tocan, al ako nema vjerujem da je kapacitet jako blizu 8000 i da se ta zvjezdica dobila na osnovu drugih stvari koje zadovojavaju i rang 4, pa se malo progledalo kroz prste.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

sfpborac
Kontakt:

Post Postao/la sfpborac » 21 jun 2012, 02:02

Jack777Pott je napisao/la:Pa RS je dio BiH, al smijesno raspravljat o politici, u ovoj drzavi ocito se nikad nece doc do pameti, uvijek ce postojat, nase, vase i njihovo, al ne zelim dalje o tome ;)

I super ako dobijete tu cetvrtu zvjezdicu, stvarno nisam znao da taj stadion ima sve te pratece objekte, jer citao sam jednom prilikom taj pravilnik, znam da tamo ima odredjena i velicina press sale, treba imat ugostiteljske objekte i jos kamaru gluposti koje nemaju veze s nogometom. Ja bi radije da pare nakon ulaganja u jug ulozite u pokrivanje juga i sjevera, nego u pokrivanje istoka. Istok bi srusio, djeluje mi staro. Izgradio bi novu tribinu s prostorima ispod i time jos poboljsao uslove na stadionu. Jos me samo muci ta tvoja informacija da stadionu treba 8000 mjesta za kategoriju 4, misljenja sam da taj broj mjesta treba i za kategoriju 3, jer se grupna faza ne moze igrat na stadionu manjem od 8000 mjesta, al dobro, ne znam tocan, al ako nema vjerujem da je kapacitet jako blizu 8000 i da se ta zvjezdica dobila na osnovu drugih stvari koje zadovojavaju i rang 4, pa se malo progledalo kroz prste.
Nema potrebe dalje objasnjavati cije je sta, stvari su vrlo jasne.

Nismo jos dobili licencu kategorije 4 ali ide se ka tome. Bez nove tribine imamo 7238 stolica. Sa novom tribinom imacemo oko 10.000 stolica. Stajanja na gradskom stadionu nemamo. Evo koristan link http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories" onclick="window.open(this.href);return false;

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 21 jun 2012, 08:10

zar AFH ispunjava uvjete? znam je UEFA rekla da na zapadu nevaljaju stolice a to nisu nikada popravili. i mislim da su rekli da nemogu se grupe EL i LP igrati na AFH. nešto malo popravljali a li je to sve nedeovoljno, a najgore je to što svi znaju šta je problem a niko neče da to popravi. a stadion u BL je gradski stadion a ne Borčev.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 21 jun 2012, 10:39

sfpborac je napisao/la: Nema potrebe dalje objasnjavati cije je sta, stvari su vrlo jasne.

Nismo jos dobili licencu kategorije 4 ali ide se ka tome. Bez nove tribine imamo 7238 stolica. Sa novom tribinom imacemo oko 10.000 stolica. Stajanja na gradskom stadionu nemamo. Evo koristan link http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam ja za taj link, al takodjer znam i da sam citao negdje da za grupnu fazu treba minimalno 8000 sjedecih mjesta. Mozda se ja varam, a mozda se vara i wikipedija, nebi znao rec. U svakom slucaju mi je drago da cete imat gdje igrat u svom gradu dokle god da dogurate.
Nadam se da ce i ovi ostali sve sredit, iako znam da Pecara nema mogucnosti, nemaju prostora, njima treba novi stadion. Takodjer mi je i za AFH cudno da imaju licencu za grupnu fazu, al nemam nista protiv.
Zadnja izmjena: Jack777Pott, dana/u 22 jun 2012, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Baklja
Kontakt:

Post Postao/la Baklja » 21 jun 2012, 15:10

Bistrik je napisao/la:zar AFH ispunjava uvjete? znam je UEFA rekla da na zapadu nevaljaju stolice a to nisu nikada popravili. i mislim da su rekli da nemogu se grupe EL i LP igrati na AFH. nešto malo popravljali a li je to sve nedeovoljno, a najgore je to što svi znaju šta je problem a niko neče da to popravi. a stadion u BL je gradski stadion a ne Borčev.
Ovako u BL jeste gradski stadion, ali taj isti stadion je iznajmljen FK Borac na sto godina...tako da je faktički stadion od kluba... ;) Što se tiče samog stadiona sjever veoma lijep, jug će biti isti, a istok mislim da se može srediti, kada se to pokrije naprave objekti bice jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadion u bih... :D
" "," сан,& - " " $,$ на ? $ " $
& ? $ " ', не ? се $ знај , $ нас " ?,? ?!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 22 jun 2012, 13:29

OBN prenosi žrijeb za Ligu prvaka i Evropa ligu

U ponedjeljak (25. juna 2012. godine) u Nionu u Švicarskoj sa početkom u 12:05 sati bit će izvučeni parovi za kvalifikacije Lige prvaka u sezoni 2012 / 2013. TV OBN je zakupila pravo za prijenos Lige prvaka naredne tri godine i ovaj direktni prijenos žrijeba je početak realizacije tog projekta, piše press služba ove TV kuće, inače, jednog od medijskih partnera multimedijalnog sportskog projekta Sport Centar.

„Tim povodom pripremamo emisiju s direktnim javljanjem našeg sportskog novinara Saše Vugdalića iz Niona gdje ćemo saznati protivnike našeg BiH prvaka Željezničara, te protivnike Širokog Brijega, Sarajeva i Borca za Europsku ligu.

Osim izvlačenja, u Nionu ćemo pogledat i komentare na izvučene suparnike od predstavnika naših klubova“, javljaju sa ONB-a, istakavši:

„Gost u studiju OBN-a će, zajedno sa Adisom Hadžićem, prokomentirati protivnike našeg prvaka, kao i protivnike naših ostalih timova koji su se kvalificirali za Europsku ligu. Svim našim timovima želimo puno sreće. Ostanite uz OBN televiziju“.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jun 2012, 18:38

- Da vas ispravim, za prvo i drugo pretkolo lige prvaka i lige evrope stadion mora biti minimalno kategorije 2. Za kategoriju 2 potrebno je minimalno 1500 sjedecih mjesta, iako je kapacitet stadiona ubjedljivo najmanji problem i kriterij koji je najlakse rijesiti.
- Stadion kategorije 3 je minimalan kriterij koji je potreban za trece pretkolo lige prvaka i lige evrope, ali i za play-off (baraz) lige evrope. Za ovu kategoriju je potrebno minimalno 4500 sjedecih mjesta.
- A za play-off (baraz) lige prvaka, kao i za grupnu fazu lige prvaka i lige evrope pa sve do, i ukljucujuci, polufinale tih takmicenja potreban je stadion kategorije 4. Potrebno minimalno 8000 sjedecih mjesta.

Neka iznimka ili dopustnje za neke male nedostatke za vecu kategoriju stadiona se moze dodjeliti ukoliko ce klub zbog nedostatka stadionske infrastrukture, tj. ako pocne doradjivati taj kriterij morati igrati na tlu neke druge drzave ili zbog odredjenih poteskoca zbog odredjenih nacionalnih pravila, naravno, uz obrazlozen i argumentovan zahtjev poslan UEFA-i. Ta iznimka se moze dodjeliti za jednu ili vise utakmica, ili cak citavo takmicenja i kada se donese ta odluka ona je konacna za tu sezonu. Naravno, od kluba se ocekuje da poduzmne sve mjere koje moze da pokusa da zadovolji te kriterije koje ne ispunjava stadion.

UEFA bilten za stadione i sigurnost:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
UEFA bilten za Ligu prvaka (ciklus 2012-15) sezona 2012/13:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
UEFA bilten za Ligu Evrope (ciklus 2012-15) sezona 2012/13:

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 24 jun 2012, 15:44

Evo, baso kao sto @AnelZ kaze, za grupnu fazu je potrebno 8000 sjedecih mjesta, dakle, bio sam u pravu ;)

A sto se tice ovog prijenosa na OBN-u, nadam se da ce oni komentatori opet smislit neke gluposti da se barem imamo cemu smijat, ako se vec zdrijeb nikom ne smiluje :mrgreen:

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 24 jun 2012, 21:27

sretno sutra svim nasim prestavnicima u evropi i da svi dobiju sto lakse protivnike.osvjetlajte obraz naseg fudbala :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 24 jun 2012, 22:22

evo i nekog mog predviđanja za ovu sezonu u EU

Željezničar 2 kolo lige prvaka
imaju dobru ekipu al nažalost nisu nositelji što automatski znači da će dosta ovisiti o sreći al bože moj lopta je okrugla može svašta biti

Široki Brijeg 2 kolo europske lige
također imaju dobru ekipu doveli su i neka provjerena pojačanja ali nisu nositelji i biće im dosta teško sreća bi mogla presuditi kao i želji

Sarajevo 1/2 kolo el
prvo bi trebali proći bez problema a dalje teško iako uvijek ugodno do sad iznenade vidi ćemo ove godine šta će biti

Borac 1/2 kolo el
isto vjerujem da će prvo proći bez problema a za dalje trebati će dosta sreće

Opća ocjena
mislim da nećemo puno uradi ti u EU najviše očekujem da bi mogao napraviti široki pa sarajevo željo bi uz malo sreće mogao daleko al ne vjerujem da će ih pomazit sreća za borac nisam nešto pretjerani optimisti
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 jun 2012, 09:12

Bursaspor je bio jedna od mogućih protivnika Širokog, ali je suspendiran od UEFE i neće moći nastupati
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 25 jun 2012, 10:38

zna li nekko jel na obnu prenose samo izvlacenje za LS ili i za LE?

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 25 jun 2012, 10:41

fredi je napisao/la:zna li nekko jel na obnu prenose samo izvlacenje za LS ili i za LE?
Obadvoje. ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 25 jun 2012, 10:51

sfpborac je napisao/la:
Vidis to prosto nije istina. Rekonstrukcija stadiona je placena novcem poreskih obveznika sa podrucja Republike Srpske. Ukoliko Grad Banjaluka odluci da ga iznajmi za ozbiljne pare, to je vec nesto drugo. Vjeruj, to niko od klubova iz FBiH nije u stanju platiti. Dakle samo gradjani Republike Srpske mogu reci da se od njihovog poreza rekonstruisao stadion u Banjaluci. Ova prica kako je to stadion svih gradjana BiH, naprosto nije tacna.
Inace, mi cemo uskoro dobiti licencu cetvrte kategorije
Although the minimum stadium capacity for category four is 8,000,
Potrebno je odraditi jos par detalja za ovu najvisu kategoriju. http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo prikupi istinite podatke pa onda dijeli lekcije po forumu :mrgreen:
Porez se prikuplja na nivou drzave, a onda se raspodjeljuje po entitetima, kantonima, opcinama, selima...
Znaci porez gradjana BiH, kraj price :lol:
010 ISN'T JUST A CODE

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 25 jun 2012, 10:59

Da li OBN ove godine prenosi samo LP ili i Evropa ligu nastavljaju prenositi ?

Sretno našima danas svima ! Želji najviše :D
Osim - drugo ime za Želju !

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 25 jun 2012, 11:05

rossoner je napisao/la:Da li OBN ove godine prenosi samo LP ili i Evropa ligu nastavljaju prenositi ?

Sretno našima danas svima ! Želji najviše :D
Samo LP ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 25 jun 2012, 11:09

RK Gradacac je napisao/la:
sfpborac je napisao/la:
Vidis to prosto nije istina. Rekonstrukcija stadiona je placena novcem poreskih obveznika sa podrucja Republike Srpske. Ukoliko Grad Banjaluka odluci da ga iznajmi za ozbiljne pare, to je vec nesto drugo. Vjeruj, to niko od klubova iz FBiH nije u stanju platiti. Dakle samo gradjani Republike Srpske mogu reci da se od njihovog poreza rekonstruisao stadion u Banjaluci. Ova prica kako je to stadion svih gradjana BiH, naprosto nije tacna.
Inace, mi cemo uskoro dobiti licencu cetvrte kategorije
Although the minimum stadium capacity for category four is 8,000,
Potrebno je odraditi jos par detalja za ovu najvisu kategoriju. http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo prikupi istinite podatke pa onda dijeli lekcije po forumu :mrgreen:
Porez se prikuplja na nivou drzave, a onda se raspodjeljuje po entitetima, kantonima, opcinama, selima...
Znaci porez gradjana BiH, kraj price :lol:
NEMOJ SE PROVALJIVATI...
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 25 jun 2012, 11:16

u koliko je danas izvlacenje i ima li prenosa na nekom tv programu
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 25 jun 2012, 11:22

admir_ze1982 je napisao/la:u koliko je danas izvlacenje i ima li prenosa na nekom tv programu
12:05 OBN
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 jun 2012, 11:34

admir_ze1982 je napisao/la:u koliko je danas izvlacenje i ima li prenosa na nekom tv programu
hercegovina live
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.