Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Super stvar u Muchenu, kada je Olic postigao pogodak danas, oficjelni spiker to poprati i pusta pjesmu "veceras se vino pije, nek se igra nek se pjeva itd..." zamislite na stadionu wolsburga kada ga daje džeko, "necu necu dijamanteee" ili "bosnom behar probeharao"
4-IN-A-ROW
ehhehe daemir_ je napisao/la:Super stvar u Muchenu, kada je Olic postigao pogodak danas, oficjelni spiker to poprati i pusta pjesmu "veceras se vino pije, nek se igra nek se pjeva itd..." zamislite na stadionu wolsburga kada ga daje džeko, "necu necu dijamanteee" ili "bosnom behar probeharao"

gledao sam bayern nurnberg...nurnberg za trenera ima jednog konja ...bajern je bio na 60% mogucnosti danas da su bili malo hrabriji mogli su i pobijedit...gdje krkan kad se tekma prelama on vadi najboljeg igraca rissea i dalje nastavlja svoj usrani sistem 4231 ...vidosic jedini put u tekmi kad je dosao do lopte prije odbrambenih igraca bajerna nakon silnog nabijanja iz zadnje linije nurnberga ,je dao i asistenciju...da je krmak kod 1 0 izvadio nordveita od kojeg nikakve koristi u ofanzivi nema ,prebacio eiglera u napad sa vidosicem onog crncugu na lijevu stranu i risse na desnu mogli su jurisat i na sva 3 boda jer bajern danas nije bio onaj kojeg smo gledali protiv borusije i wolfsburga
-
- Kontakt:
SV Werder Bremen
Nogometni klub iz Bremena osnovan 1899.god. Bio je prvi klub koji je naplaćivao ulaz, današnje ime dobiva 1920.god. Popularnost mu je značajno rasla poslije I.svj.rata.
Prvi trofej osvajaju 1961.god. Njemački kup a 1963. kada je osnovana Bundesliga priključuju joj se.1980.god. prvi i jedini put ispadaju u drugu ligu ali se brzo vraćaju nazad. Najuspješnije godine su bile u razdoblju od 1980-93 i današnje razdoblje. Tijekom 80-tih vodio ih je Otto Rehagel s kojim su bili 3 puta doprvaci i jednom prvaci. 1992. osvajaju Kup pobjednika kupova a 1993. i Bundesligu. 1999. za trenera dolazi Thomas Schaaf koji je i danas trener. Werder je trenutno 8. u prvenstvu s utakmicom manje. Najatraktivnija momčad Bundeslige u zadnjih nekoliko godina. U riznici trofeja imaju 4 prvenstva, 6 kupova, 1 Liga-kup, 4 Njemačka superkupa te po 1 Kup pobjednika kupova i Intertoto kup.
Poznati igrači
Diego, Klose, Klasnić, Krstajić, Ailton, Mario Basler, Klaus Alofs, Umit Davala, Andreas Herzog, Valerian Ismael, Johan Micoud, Rudi Voller te trenutačne zvijezde kluba Tim Borowski, Torsten Frings, Claudio Pizzaro, Tim Wiese i Marko Marin.
Klub ove godine nastupa u Europa ligi
Prvi trofej osvajaju 1961.god. Njemački kup a 1963. kada je osnovana Bundesliga priključuju joj se.1980.god. prvi i jedini put ispadaju u drugu ligu ali se brzo vraćaju nazad. Najuspješnije godine su bile u razdoblju od 1980-93 i današnje razdoblje. Tijekom 80-tih vodio ih je Otto Rehagel s kojim su bili 3 puta doprvaci i jednom prvaci. 1992. osvajaju Kup pobjednika kupova a 1993. i Bundesligu. 1999. za trenera dolazi Thomas Schaaf koji je i danas trener. Werder je trenutno 8. u prvenstvu s utakmicom manje. Najatraktivnija momčad Bundeslige u zadnjih nekoliko godina. U riznici trofeja imaju 4 prvenstva, 6 kupova, 1 Liga-kup, 4 Njemačka superkupa te po 1 Kup pobjednika kupova i Intertoto kup.
Poznati igrači
Diego, Klose, Klasnić, Krstajić, Ailton, Mario Basler, Klaus Alofs, Umit Davala, Andreas Herzog, Valerian Ismael, Johan Micoud, Rudi Voller te trenutačne zvijezde kluba Tim Borowski, Torsten Frings, Claudio Pizzaro, Tim Wiese i Marko Marin.
- Nail for Real
- Kontakt:
Re: SV Werder Bremen
Dobra tema,samo je pitanje hoce li ko imat' da pise,nijesam vidjao werderove navijace na forumušb fanatik je napisao/la:Nogometni klub iz Bremena osnovan 1899.god. Bio je prvi klub koji je naplaćivao ulaz, današnje ime dobiva 1920.god. Popularnost mu je značajno rasla poslije I.svj.rata.
Poznati igrači

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
-
- Kontakt:
Hvala, nadam se da ih ima, jer klub je među top 5 u BundesligiNail for Real je napisao/la:Dobra tema,samo je pitanje hoce li ko imat' da pise,nijesam vidjao werderove navijace na forumušb fanatik je napisao/la:Nogometni klub iz Bremena osnovan 1899.god. Bio je prvi klub koji je naplaćivao ulaz, današnje ime dobiva 1920.god. Popularnost mu je značajno rasla poslije I.svj.rata.
Poznati igrači
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Bijeljinac je napisao/la:Nisam maliciozan, ali ovaj Hoffenheim ce ove godine boriti se za opstanak u Bundesligi. Koliko vidim i njih je zadesilo prokletstvo druge sezone, iako su odigrana tek dva kola. Neuvjerljivo proljece, bez nekog znacajnijeg pomaka koliko vidim u ovoj sezoni. Mislim da na kraju nece ispasti, ali da ce biti u gornjem dijelu tabele kao u prosloj sezoni, nema sanse. Profesora Rangnicka su ocigledno procitali, igracki kadar nema kvalitet za vrh njemackog fudbala, a nema vise ni euforije kao prosle jeseni. Borba za opstanak, nema im druge...

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Trenutno je poluvrijeme naposljednje dvije utakmice 6 kola Njemacke bundeslige. Leverkusen-Werder 0:0,
Hertha-Freiburg 0:3. Hertha prvi kandidat za ispadanje ove sezone. Nemaju igre, slabi su, a gubitak bodova protiv Freiburga je velika sramota, i to na domacem terenu.
Hertha-Freiburg 0:3. Hertha prvi kandidat za ispadanje ove sezone. Nemaju igre, slabi su, a gubitak bodova protiv Freiburga je velika sramota, i to na domacem terenu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- bistrikboy
- Kontakt:
0-4 trenutnoomerbavarac je napisao/la:Trenutno je poluvrijeme naposljednje dvije utakmice 6 kola Njemacke bundeslige. Leverkusen-Werder 0:0,

Hamburg danas nekako umoran protiv Eintrachta,koji je stvarno cvrsta ekipa koju ce tesko biti dobiti u Frankfurtu,Ze Roberto igrao odlicno bio i najbolji u HSV-u ostali onako solidni ali nista posebno,u Frankfurtu se nije niko isticao nesto posebno bas su borbeni i jos uvijek bez poraza

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Jedva cekam slijedece kolobistrikboy je napisao/la:0-4 trenutnoomerbavarac je napisao/la:Trenutno je poluvrijeme naposljednje dvije utakmice 6 kola Njemacke bundeslige. Leverkusen-Werder 0:0,
Hertha-Freiburg 0:3. Hertha prvi kandidat za ispadanje ove sezone. Nemaju igre, slabi su, a gubitak bodova protiv Freiburga je velika sramota, i to na domacem terenu.![]()
Hamburg danas nekako umoran protiv Eintrachta,koji je stvarno cvrsta ekipa koju ce tesko biti dobiti u Frankfurtu,Ze Roberto igrao odlicno bio i najbolji u HSV-u ostali onako solidni ali nista posebno,u Frankfurtu se nije niko isticao nesto posebno bas su borbeni i jos uvijek bez poraza

Prizeljkivao sam kiks HSV-a. (izvini amerosm, al' tako je

- Omerbavarac
- Kontakt:
4:0 izgubiti i to kod kuce. Sramota za Herthu. Sad ce lagano poceti da se osipa igracki kadar. Najbolji igraci ce vjerovatno traziti da idu iz kluba. Iako je jos relativno rano govoriti, ali mislim da je Hertha gotova ove sezone. Sad trebaju mijenjati stadion na kome ce se igrati finale kupa.Marcos je napisao/la:Nece biti srecnije osobe od mene ako Hertha BSC ispadneomerbavarac je napisao/la:Trenutno je poluvrijeme naposljednje dvije utakmice 6 kola Njemacke bundeslige. Leverkusen-Werder 0:0,
Hertha-Freiburg 0:3. Hertha prvi kandidat za ispadanje ove sezone. Nemaju igre, slabi su, a gubitak bodova protiv Freiburga je velika sramota, i to na domacem terenu.![]()
Kakav tim imaju i "cvajta" je za njih tezak zalogaj!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
U jednom od derbija 6.kola Bundeslige Werder je gostovao na Bay Areni u Leverkusenu kod Bayera i odigrao 0-0. Ovim remijem Bayer se bodovno izjednačio na vrhu ljestvice sa HSV-om sa 14 bodova dok Werder ima 9 bodova i nalazi se na 8.mjestu.
Sto se tice danasnjih utakmica:
Frankfurt - Hamburg - Hamburg bio bolji i zasluzio je pobjedu, milim statistika sve govori 26-6 sutevi prema golu u korist Hamburga. Pitroipa i Castelen su morali svoje prilike pretvoriti u gol, a imali su jos nekoliko sansi koje su morali bolje realizovati, mislim posebno na Trochowskog i Ze Roberta krajem prvog poluvremena.
Leverkusen - Bremen - mislim da je ovo ocekivan rezultat, Bremen se zatvorio i pokusao iz kontri nesto da napravi, no nije uspjelo, a Leverkusen imao par poluprilika i to je to bilo sto se tice ove utakmice. Mislim i jedni i drugi mogu biti zadovoljni podjelom bodova.
Hertha - Freiburg - Hertha dokazala da je pored Hannovera i Freiburga najozbiljniji kandidat za ispadanje. Zatvori Kacara i dobijes utakmicu, mislim da Favre procitana prica, i bilo bi mu bolje da je otisao u Italijansku ligu, jer mozes jednu sezonu uspjeti s taktikom "izbij, nabij i zabij", ali drugu sezonu nece protivnici napadati ko ludi, nego cekaju strpljivo svoju priliku i fino rijese utakmicu.
@ Ribery ma to je prirodno da ocekujes kiks ekipe koja je konkurent Bayernu, isto kao sto sam ja jucer ocekivao kiks Bayerna protiv Nuernberga. Sto se tice te utakmice, ugodjaj ne moze biti bolji, prvi na tabeli protiv trece ekipe na tabeli, dvije ekipe koje su obiljezile jednu deceniju u Njemackom fudbalu, dvije ekipe koje nikad nisu ispali iz Bundesliga (napominjem Bayern nije bio prvoligas prve sezone Bundeslige 1963. godine), derbi za Njemacku, ko je uspjesniji sjever ili jug, i naravno to sve uz najbolje moguce vrijeme 18.30 h u subotu. O analizi utakmice cu u cetvrtak aBd dok prodje srijeda i da vidim hoce li biti nekih povreda.
Frankfurt - Hamburg - Hamburg bio bolji i zasluzio je pobjedu, milim statistika sve govori 26-6 sutevi prema golu u korist Hamburga. Pitroipa i Castelen su morali svoje prilike pretvoriti u gol, a imali su jos nekoliko sansi koje su morali bolje realizovati, mislim posebno na Trochowskog i Ze Roberta krajem prvog poluvremena.
Leverkusen - Bremen - mislim da je ovo ocekivan rezultat, Bremen se zatvorio i pokusao iz kontri nesto da napravi, no nije uspjelo, a Leverkusen imao par poluprilika i to je to bilo sto se tice ove utakmice. Mislim i jedni i drugi mogu biti zadovoljni podjelom bodova.
Hertha - Freiburg - Hertha dokazala da je pored Hannovera i Freiburga najozbiljniji kandidat za ispadanje. Zatvori Kacara i dobijes utakmicu, mislim da Favre procitana prica, i bilo bi mu bolje da je otisao u Italijansku ligu, jer mozes jednu sezonu uspjeti s taktikom "izbij, nabij i zabij", ali drugu sezonu nece protivnici napadati ko ludi, nego cekaju strpljivo svoju priliku i fino rijese utakmicu.
@ Ribery ma to je prirodno da ocekujes kiks ekipe koja je konkurent Bayernu, isto kao sto sam ja jucer ocekivao kiks Bayerna protiv Nuernberga. Sto se tice te utakmice, ugodjaj ne moze biti bolji, prvi na tabeli protiv trece ekipe na tabeli, dvije ekipe koje su obiljezile jednu deceniju u Njemackom fudbalu, dvije ekipe koje nikad nisu ispali iz Bundesliga (napominjem Bayern nije bio prvoligas prve sezone Bundeslige 1963. godine), derbi za Njemacku, ko je uspjesniji sjever ili jug, i naravno to sve uz najbolje moguce vrijeme 18.30 h u subotu. O analizi utakmice cu u cetvrtak aBd dok prodje srijeda i da vidim hoce li biti nekih povreda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Dobro za Bayu da su se konkurenti medjusobno poklali
Kissling ne obori Mullerov rekord sa sest uzastopnih pogodaka u prvih sest kola...
HSV posle debakla u Euro-ligi "samo" remizirao protiv cvrstog Eintrachta (Bajramovic nije igrao).
Werder bez Ozila daleko slabiji, odmorni apotekari su trebali ovo iskoristiti. Stuttgart nakon 10 mjeseci ponovo porazen na domacem terenu, zadnji put se to desilo upravo protiv Kelna. Soldo za sada spasio "gujcu".
"Nase" dvije ekipe marsiraju ka vrhu tabele, ja sta Hoffa uradi za pet minuta
Gladbachu se vratio golman Baiily, koji je po meni veliki talenat...ali kiksa pravo kod Sejinog gola.
Berlinale tonu sve dublje i dublje, ocekivano
Bochum dao otkaz treneru Kolleru...ko je sljedeci kandidat?
Naredno kolo veliki derbi, pa do tada Cuuus

HSV posle debakla u Euro-ligi "samo" remizirao protiv cvrstog Eintrachta (Bajramovic nije igrao).
Werder bez Ozila daleko slabiji, odmorni apotekari su trebali ovo iskoristiti. Stuttgart nakon 10 mjeseci ponovo porazen na domacem terenu, zadnji put se to desilo upravo protiv Kelna. Soldo za sada spasio "gujcu".
"Nase" dvije ekipe marsiraju ka vrhu tabele, ja sta Hoffa uradi za pet minuta

Berlinale tonu sve dublje i dublje, ocekivano

Naredno kolo veliki derbi, pa do tada Cuuus

Vom Jäger zum Gejagten
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
uh šta ono bi sa hertom
dobri su pravo 

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- rob do bagro
- Kontakt:
cak im i freiburg ne moze nistaMirza_Hordas je napisao/la:uh šta ono bi sa hertom![]()
dobri su pravo

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
http://www.bundesliga.de/de/
Glasajte za Dzeku ili Salihovica za najboljeg igraca 6 kola BL.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
omerbavarac je napisao/la:http://www.bundesliga.de/de/
iako je džeko dao dva gola glasao sam za salihovića
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
za 2 godine dok stasaju ovi mladzi bergfrede ,perthel,schindler bice dobri...ovako,slabo...
-
- Kontakt:
Po meni je Jens Lehmann stvarno bez veze kažnjen, pa čovjek se malo proveselio i oni ga kazne
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.