1/2 EP: Italija - Njemačka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

1. Njemačka
42
39%
2. Italija
65
61%

Ukupno glasova: 107

Bulkin
Kontakt:

Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka

Post Postao/la Bulkin » 27 jun 2012, 12:33

Sutra je Low-u zadnja tekma na klupi Elf-a, dobra vijest za bavarce 8-)
FORZA NAPOLI

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 jun 2012, 12:39

Titova-Juga je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
Da ne govorim da je individualni i timski kvalitet na strani Njemacke...etc

:lol: :lol:
Keslaj se ti moj pioniru do mile volje, od istine se ne's pobjeci.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 27 jun 2012, 12:42

Hare_BvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:

Udara jako sunce ovih dana u glavu pa donekle i razumijem da napises to da je Njemacka individualno i timski kvalitetnija....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jun 2012, 12:44

Malo Gazzettinog humora :mrgreen:

slika :oops: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 27 jun 2012, 12:44

Protiv Italije niko nije favorit, tamam da se okupe svi najbolji igrači ikad u najboljim godinama, to su Azzuri milion puta dokazali, jednostavno imaju "najjaču" glavu, "mangupi" s velikim m.udima, nikog se ne boje ali i nikog ne potcjenjuju, a "Švabe" se njih najviše boje, jedva čekam da vidim te žute face kad stanu pred "plave" puni straha :D

AVANTI RAGAZZI
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2012, 12:46

Da se Nijemci boje Talijana ne bi ih pobijedili 7 puta u prijateljskim utakmicama, ne bi odigrali onaj ključni remi 1996. godine, kada su iza sebe ostavili Češku i Italiju (Italija tada ispala). Tada se Koepke toliko prepao Zole kada je ovaj izvodio penal, da mu je penal tako lako odbranio.
S nekim ljudima ovde ne vrijedi raspravljat, ovo je toliko smiješno, a Toma je najveći poznavaoc fudbalskih prilika, čovjek koji je već promijenio najmanje 3 nicka i svaki put nekim čudnim stvarima bombarduje bilo teme vezane za Bundesligu, a sada i ovu temu i onda neki ljudi to moraju čitat, samo ne znam koga shvata ozbiljno.
I ne mogu da vjerujem da jedna fudbalska utakmica može izazvat tolike izljeve bijesa, kompleksa i toliki izljev raznorani nebuloza. Ohladite pojedini, treba vatreno navijat, lijepo je navijat i volit nekog, ali ne valja da vam to toliko opterećuje psihu pa da pokušavate toliko ovde među normalnim ljudima širit negativnu energiju. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jun 2012, 12:47

Istina je da Italija mnoge iznenadila dobrom igrom ali njihov put na Euru završava u 1/2 jer bez obzira na tradiciju Njemačka je u ovom trenutku mnogo kvalitetnija što će sutra i pokazati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 jun 2012, 12:49

Citam ove neke izjave igraca i staba Njemacke (Lahm, Loew, Schw. Beckenbauer, Podolski..), i svi su previse uvjereni da ce lahko sa Italijom, pomalo arogantno, moglo bi im se to lahko obiti od glavu.

Ja vjerujem da se samo hrabre medjusobno :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 jun 2012, 12:49

TomaZdravkovic je napisao/la:Udara jako sunce ovih dana u glavu pa donekle i razumijem da napises to da je Njemacka individualno i timski kvalitetnija....
Tomica nam se digo iz groba, ali nikako da propjeva kako je Bog zapovidio. Pokvarena "ploca" (mozda od sunca, mada sumnjam), sta li je...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jun 2012, 12:50

Hare_BvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:

Tako je kralju, nek' si mi rek'o :lol:

Sve sami strucnjaci jbt.................. :o
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 27 jun 2012, 12:53

effe_sa je napisao/la:Da se Nijemci boje Talijana ne bi ih pobijedili 7 puta u prijateljskim utakmicama, ne bi odigrali onaj ključni remi 1996. godine, kada su iza sebe ostavili Češku i Italiju (Italija tada ispala). Tada se Koepke toliko prepao Zole kada je ovaj izvodio penal, da mu je penal tako lako odbranio.
S nekim ljudima ovde ne vrijedi raspravljat, ovo je toliko smiješno, a Toma je najveći poznavaoc fudbalskih prilika, čovjek koji je već promijenio najmanje 3 nicka i svaki put nekim čudnim stvarima bombarduje bilo teme vezane za Bundesligu, a sada i ovu temu i onda neki ljudi to moraju čitat, samo ne znam koga shvata ozbiljno.
I ne mogu da vjerujem da jedna fudbalska utakmica može izazvat tolike izljeve bijesa, kompleksa i toliki izljev raznorani nebuloza. Ohladite pojedini, treba vatreno navijat, lijepo je navijat i volit nekog, ali ne valja da vam to toliko opterećuje psihu pa da pokušavate toliko ovde među normalnim ljudima širit negativnu energiju. ;)
da 7 puta u prijateljskim okršajima, pa Rusi su ih nedavno dobili 3-0, Bosna ih je dobila u prijateljskoj, koliko puta su slavile kobasice u zvaničnim mečevima, ukupno 0 (riječima: nula) puta ;), a uvijek su kao neki favoriti i nekakva nadnacija...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2012, 12:53

Puma je napisao/la:Citam ove neke izjave igraca i staba Njemacke (Lahm, Loew, Schw. Beckenbauer, Podolski..), i svi su previse uvjereni da ce lahko sa Italijom, pomalo arogantno, moglo bi im se to lahko obiti od glavu.
Gdje si to čitao? Nemoj zafrkavat, evo detalno sam putem njemački portala, njemačke tv pratio izjave i svi su s mnogo poštovanja govorili o Italiji. Govore o Italiji kao jakom protivniku, hvale Pirla, dosta je hvaljen i Buffon, spomenu se i drugi igrači i većina su mišljenja da će biti vrlo teška i tijesna utakmica, ali vjeruju u svoj prolaz.
Samo vidim svo vrijeme se priča o nekoj aroganciji Nijemaca. Ne znam ja gdje vi te stvari vadite. Iz koje li je to sehare :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2012, 12:53

ključna rečenica

:arrow:
effe_sa je napisao/la:Da se Nijemci boje Talijana ne bi ih pobijedili 7 puta u prijateljskim utakmicama
:lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 27 jun 2012, 12:57

Puma je napisao/la:Citam ove neke izjave igraca i staba Njemacke (Lahm, Loew, Schw. Beckenbauer, Podolski..), i svi su previse uvjereni da ce lahko sa Italijom, pomalo arogantno, moglo bi im se to lahko obiti od glavu.

Ja vjerujem da se samo hrabre medjusobno :lol:
Jašta, a gaće im se tresu, pa nije šala ideš na koljena reprezentaciji koja te uvijek ka.rala, koju nikad nisi dobio

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2012, 13:01

muXmania je napisao/la:
da 7 puta u prijateljskim okršajima, pa Rusi su ih nedavno dobili 3-0, Bosna ih je dobila u prijateljskoj, koliko puta su slavile kobasice u zvaničnim mečevima, ukupno 0 (riječima: nula) puta ;), a uvijek su kao neki favoriti i nekakva nadnacija...
To da su uvijek bili favoriti, nije istina. Npr. na zadnjem SP 2006. godine, Njemačka je igrala pred svojom publikom, imala dosta dobru ekipu, ali Italija je imala veće zvijezde, samo su neki primjeri: Toti, Del Piero, Toni, uz ove danas najveće zvijezde poput Pirla i Buffona, jer smatram da su ova dvojica najveće zvijezde ove današnje Italije. Njemačka i Italija su 2 velike fudbalske nacije i teško je tu odredit pravog favorita.

Mi kada govorimo o današnjim ekipama, onda neko kaže ovaj ne prati Seriju A , onaj ne prati ovo, tamo-vamo, ovo-ono, sve živi šupljaci. Ja baš prati Serie A. Moje je mišljenje da Njemačka ima nešto kvalitetniju selekciju sada, a da je na strani Italije iskustvo, posebno iskustvo i ta snaga jednog Pirla i Buffona, koji su posebne ličnosti, jake fudbalske ličnosti, znači koji imaju i igračku i mentalnu snagu. Druga stvar je isto, što je Italija uvijek taktički jaka, zna se prilagodit protivnikovoj igri i jako je teško proračunljiva ekipa. Vrlo je moguće da Talijani nisu dali svoj maksimum, a isto to važi i za Nijemce. Oba selektora još imaju đokera u rukavi, tako da taktika u ovom duelu može biti jako bitna.
Pisao bi ja još svašta nešto, al nema očigledno ovde se s kim pisat na ovoj temi, samo se okreće voda na svoj mlin. Čekam utakmicu do sutra, nadam se prolazu Njemačke, a ostale me nebuloze i natezanja ovde ne zanimaju. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2012, 13:06

IlPrincipe je napisao/la:ključna rečenica

:arrow:
effe_sa je napisao/la:Da se Nijemci boje Talijana ne bi ih pobijedili 7 puta u prijateljskim utakmicama
:lol:
Jesi li ti to pametniji od mene jer se dobro keziš?
Nemoj paša moj, nemoj....Možeš djeci pucat fazone, ali ipak kad je neko inteligentniji od tebe i bolje se razumije onda to priznaj. A brzo ti mogu dokazat da bolje poznajem i talijanski fudbal od tebe. Sam si mogao zaključit. To ja znam. A smijat se najlakše. Samo znaš imam ja i ozbiljnijih poslova, neg se raspravljat s osobama poput tebe. Inače bi ti ovde kilometarski teskt dobio, koji bi tek morao prevest kroz rječnike, a onda bi ga trebao svarit.
I treba ti biti jasno, kad se nekog bojiš, onda ga nikako ne možeš pobijedit. A ne igraju Italija i Njemačka svako takmičenje skupa, ne sastaju se stalno, pa da bi ti zaključke donosio o strahu i slično. A otiđi u Njemačku pa provjeri ko se koga boji. Treba malo maknut iz kuće pa pogledat svijet oko sebe, a ne sjedit kući, udarat nebuloze po tastaruri i mislit da si svijet osvojio. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 27 jun 2012, 13:07

pa daleko od toga da neko podcjenjuje Njemce, al bilo je ovdje antitalenata koji kažu da je Njemačka 3x jača od Italije, to neko bespotrebno dizanje u nebesa, nema veze s mozgom, a 2006 je bilo veće furanje nego sad, tad su za Tottija i Del piera govorilo da su najnapuhani igrači ikad, da je Balak neki faking lider, a vidjeli smo svi kako je završilo, plakalo se, plakaće se opet ;)
Zadnja izmjena: muXmania, dana/u 27 jun 2012, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 27 jun 2012, 13:08

Hare_BvB je napisao/la:
juveboy je napisao/la:Njemacka nije Individualno jaca od Italije u to se ne zavaravaj. U italiji imas 3 igraca koji jednim potezom mogu rijesiti utakmicu, igraci koji umiju napraviti visak : Pirlo, Cassano, Balonja, dok je kod Njemacke samo jedan Ozil... Dajte malo realnosti i objektivnosti...
Cek, tebi je realno napisati da su Balo i Cassano klasa za jednog Klosea koji je vec 10+ godina medje najboljim svjetskim napadacima! :( Besmisleno je uopce ulaziti u ovakav vid rasprave, dalje ne idem- sve se na kraju svede na velicanje svoje belegije, tako da...

I ne znam sta pojednicima smeta sto je Njemacka favorit pred ovaj mec, kao da ce od tog iskljucivo zavisiti ishod ovog okrsaja. :lol: "Struka" daje blagu prednost Nijemcima, ali jedno je palamudjenje iz fotelje, a drugo je teren. Milion malih faktora moze odluciti, kao sto to i obicno i biva u velikim duelima.
Molim te lijepo procitaj moj prethodni post do kraja pa onda komentarisi, rekao sam da su Italijani individualno jaci, a pod tim smatram da imaju vise igraca koji potezom mogu rijesiti utakmicu, a dok je kod Njemaca to samo Ozil, bojim se da Klose ne moze uzeti lopti, izbaciti 2-3 igraca i zabiti gol, ipak Klose zivi od Ozila i ostalih Njemackih asistenata, dok Balonja i Casano htio ti to priznati ili ne imaju tu genijalnost i odlike velikih igraca, koji potezom mogu rijesiti, prelomiti utakmicu.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 jun 2012, 13:10

Bild: "Italijani, naplatićemo vam sve..."

"Jači smo, njihova odbrana je slaba, jedina prepreka sa kojom ćemo se suočiti je fantastični Bufon", zaključuje "Bild".
Lam: "U finalu mi i Španci"
Bekenbauer: "Španija i Nemačka u finalu"
Ozil: "Pobedićemo Italiju i osvojićemo EURO!"
Sjecam se da je i 2006. ovako slicno bilo. Njemacka igrala izvrsno, euforija, domaci teren, armija navijaca i onda Dortmund i Fabio Grosso. :D

A po meni Njemacka ima nesto jaci tim nego tada, a italijani dosta slabiji individualno, jer skoro da nemaju pravu zvijezdu. Zbog toga svi vide nijemce vec u finalu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 jun 2012, 13:11

effe_sa je napisao/la:Jesi li ti to pametniji od mene jer se dobro keziš?
Nemoj paša moj, nemoj....Možeš djeci pucat fazone, ali ipak kad je neko inteligentniji od tebe i bolje se razumije onda to priznaj. A brzo ti mogu dokazat da bolje poznajem i talijanski fudbal od tebe. Sam si mogao zaključit. To ja znam. A smijat se najlakše. Samo znaš imam ja i ozbiljnijih poslova, neg se raspravljat s osobama poput tebe. Inače bi ti ovde kilometarski teskt dobio, koji bi tek morao prevest kroz rječnike, a onda bi ga trebao svarit.
I treba ti biti jasno, kad se nekog bojiš, onda ga nikako ne možeš pobijedit. A ne igraju Italija i Njemačka svako takmičenje skupa, ne sastaju se stalno, pa da bi ti zaključke donosio o strahu i slično. A otiđi u Njemačku pa provjeri ko se koga boji. Treba malo maknut iz kuće pa pogledat svijet oko sebe, a ne sjedit kući, udarat nebuloze po tastaruri i mislit da si svijet osvojio. ;)
Ne razumijem po čemu si to inteligentniji ? Gdje zakljucujes da ih se ne boje jer su igrali u prijateljskim utakmicama gdje se isprobavaju novi igrači i taktike ? - smiješno :!:

Po čemu to mogu zakljucit da ti znas o italijasnkom fudbalu vise od mene molim te lijepo ?

Tradicija je tu da pokosi sva tvoja nagađanja.

Za tvoju informaciju svako ljeto provodim u Njemačkoj kod brata, a imam i familije u Italiji gdje često boravim tako da ... ne sudi knjigu po koricama druže ...

Samo sam htio naglasit da je smijesno to donositi neke zakljucke po prijateljskim utakmicama a na natjecateljskim budu zadnje rupe na sviralu protiv Moćnih Italijana 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.