Gledaj, u pravu si ti da je sad Dante prvenstveno na prvi pogled doveden kao back up. Ali vrlo lako on može postati više od toga, on će pojačat tu konkurenciju. Holgera teško, nemoguće da će izgurat iz prve postave, jer evo nakon dobre sezone u Bayernu, Holger svoju konstantnost potvrđuje i nastupima u Elf-u. Ali bi Brazilac mogao pritisnuti Boatenga, naravno da sad neće lako izgurat Boatenga, jer ovaj isto nije igrao lošu prošlu sezonu. Ali jednostavno konkurencije će biti, Dante je bio jedan od najboljih igrača lige, pravi stub odbrane u Gladbachu, u obje ove sezone protekle i sigurno ima dobre šanse da dobije dosta utakmica tokom sezone. Jer svakako bit će tu i rotacija.thulkazal je napisao/la: Izvini ali budi realan. Mnogi igrači su bili odlični u drugim "manjim" ekipama pa su došli u Bayern i bili su očajni što? radi sistema, pritiska, trenera, uprave itd ...
Ja smatra da je dobar za back up i ništa više ... može igrati u Bayernu redovno jedino ako se Lahm vrati na lijevu stranu a Boateng da igra desno te da Bayern spusti kriterije po pitanju osvajanja BL i CL ...
I kod Brazilca mi se sviđa , što ima tu petlju ko Mandžo, znači i on je ambiciozan, bezkompromisan, borac je i zato će to pojačanje vrijedit. Odigrat će on sigurno puno više utakmica od Van Buytena.
A generalno od pojačanja nekako najviše očekujem od Mandže i Shaqirija. Prvi će gristi i naveo sam sve razloge što bi mogao biti dobar i sviju iznenadit, a drugi ima sjajne predispozicije i ako se Robben ne digne na viši nivo i vrati staru formu koliko-toliko, onda će mali Xerdan da razvali, iskoristit će on svoje šanse.
Ali uvijek od dosta faktora zavisi taj razvoj situacije kod novajlija, njima naravno mora i trener ukazat priliku, a druga stvar je da oni ukazanu priliku na pravi način iskoriste. Prednosti Shaqirija i Mandžukića bi trebale biti što će se prije pridružit pripremama, jer prvi nije bio na EURO-u (ima potpunu svježinu) a drugi isto rano ispao i gori od želje da se dokaže. Tako da odmah u tom pripremnom periodu moraju se pokazat i kupit bodove kod trenera.
A Jupp sad mora biti maksimalno fleksibilan.