U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la calcio » 27 jun 2012, 20:14

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
calcio je napisao/la: Ma sad ce oni opet replicirati "Jagodic ima rezultat a Susic nema".
Nema veze sto je laz.
Dobro zvuci.
Ti si potpuno isti kao i "oni". Oni veličaju Jagodića da bi pljuvali Sušića, a ti pljuješ Jagodića da bi veličao Sušića. Nema nikakve razlike.
Ma daj, ovo je prvi put da sam napisao neku kritiku na racun Jagodica, vjerovatno i posljednji.
Ako uspije odvesti repku u baraz, bice super. Samo i dalje mislim da oni gore momci trebaju biti pozvani. Da je Susic u pitanju i da ne pozove Pjanica a zovne nekog iz Kozare, vec bi bile ispisane stotine stranica pljuvanja.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 jun 2012, 20:15

Nije, a jeste bitno, poenta je da prestanu s pljuvanjem obojice selektora, imaju teme posebno, pa nek' tamo pišu :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 28 jun 2012, 02:11

harishp je napisao/la:
calcio je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nisam pristalica ničijeg pljuvanja kao prvo.

A što se tiče Jagodića, on ima rezultate i to je jedino bitno, što se mene tiče nek zove i svog sina ako će ostvarivati dobre rezultate. Zbog čega misliš da je tvoje mišljenje relevantno kad kažeš da je nepozivanje nekih igrača isto kao nepozivanje Lulića ili Pjanića u A reprezentaciji. Evo ja se ne slažem s tobom, mislim da Jagodić poziva najbolje igrače. Šta ćemo sad?
Samo da se razumijemo, nisam ono napisao da bih kritikovao Jagodica nego da pokazem kako su licemjerni pljuvaci Susica, jer uglavnom su oni ti koji bezrezervno hvale Jagodica i istovremeno pljuju Susica. Sve ono sto oni zamjeraju Susicu, Jagodic radi i to u gorem obliku. Ali eto, ocigledno imaju nekakve probleme licne prirode sa Susicem.
@Bagrcavi napisa o remiju sa Albanijom a preskoci glupi poraz od Kipra koji ce nas vrlo vjerovatno kostati i samog odlaska u baraz.
Jasta je nego licemjerno.Ziku mu samo onaj post o citanju i vrijeme kad ga je ispravio. :mrgreen:
Da se razumijemo Jagoda je najbolji izbor za mladu u ovim okolnostima,ali malo realnosti nije na odmet.
Ako covjek radi u skladu sa razumom i logikom i poraz od Kipra nije toliko bolan...
Ali kad covjek radi sve kontra zdravog razuma onda poraz i od Brazila bude bolan... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jun 2012, 02:45

calcio je napisao/la:
Samo da se razumijemo, nisam ono napisao da bih kritikovao Jagodica nego da pokazem kako su licemjerni pljuvaci Susica, jer uglavnom su oni ti koji bezrezervno hvale Jagodica i istovremeno pljuju Susica. Sve ono sto oni zamjeraju Susicu, Jagodic radi i to u gorem obliku. Ali eto, ocigledno imaju nekakve probleme licne prirode sa Susicem.
Ovo se @gringo odnosi i na tebe.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 28 jun 2012, 17:32

Dylan Dog je napisao/la:Prije svega,da pohvalim Vladu Jagodica,covjeku se nema razloga prigovarati na nacin na koji vodi mladu BiH reprezentaciju,a jedino mislim da ima par igraca koje bi trebao pozvati za naredne utakmice:

-Asmir Suljic(Sarajevo),evo vec dugo ga ne poziva,a svaki put se vrti prica "Jagodic ga izostavio sa spiska zbog Suljicevog ponasanja u Trebinju" :roll: ,pa koliko ga dugo misli Jagodic kaznjavati za sta god da je uradio,ovo kako Jagodic radi vise izgleda kao da ga se zauvjek odrekao nego da ga je zbog ponasanja jednom ili dva puta izostavio sa spiska

-Anes Haurdic(Jablonec)
Njegovi suigraci Kopic i Novak su mladi ceski reprezentativci,a Haurdic je bolji i bitniji igrac za klub od njih,igrao je vec za mladu reprezentaciju,i to cini se prilicno dobro,evo njegova 2 gola u pobjedi nad Velsom,od 4.:48
[youtube][/youtube]
Ne znam zasto je zaboravljen,inace radi se o playmakeru sa dobrim zadnjim pasom

-Aldin Cajic(Teplice),19-godisnji krilni igrac.
Da nastavim dalje sa potencijalnim kandidatima za mladu reprezentaciju:
Zlatko Tripic:
LBJ MVP je napisao/la:Evo da malo detaljnije predstavim jednoga igraca koji se vec spominjao,necu pisati nista tipa "Jagodic ga mora pozvati" :mrgreen:

Zlatko Tripic
slika

Roden je 2.decembra 1992-ge,napadac je,nastupa za norveski Molde,prvaka Norveske koji ce sledece sezone igrati kvalifikacije za ligu prvaka,ekipa ciji je trener legendarni Ole Gunnar Solskjaer.
Nije igrac iz prve postave,ali je sakupio solidan broj nastupa za prvi tim Moldea.

Citirat cu Solskjera :
"Tripić je fenomenalan igrač. Moje mišljenje je da je on najtalentovaniji mladi igrač koji igra u Norveškoj."

Paznju na sebe je skrenuo u ovogodisnjem "the nextgen series".Za one koji ne znaju,to je takmicenje koje predstavlja ligu prvaka za igrace do 19 godina.Ove sezone su se u finalu susreli Inter i Ajax te je Inter postao prvak evrope u tom uzrastu.No,ono sto je za nas zanimljivo da je i Tripic u dresu Moldea(cija je omladinska skola izbacila velik broj odlicnih fudbalera,i samoga Solskjaera ustalom) nastupao u ovome takmicenju,bili su u jakoj grupi s ekipama Sporting Lisabona,Liverpoola i Wolsburga.
Zavrsili su na posljednem mjestu u grupi,sa samo 4 boda iz 6 utakmica,no od 10 golova koje su postigli,Tripic je postigao 4.

1:10 pogodak protiv Wolsburga(iz penala)
[youtube][/youtube]

2 je postigao na gostujucoj utakmici protiv Wolsbruga
od 0:15 prvi,od 5:40 drugi
[youtube][/youtube]

Postigao je jos jedan gol iz penala kada su na domacem terenu izgubili od Sportinga 3:4.

Od 2:15 on govori sa novinarom,nakon pobjede nad Wolsburgom
[youtube][/youtube]

I za kraj,da citiram samoga Zlatka:
"Svakom igraču kruna karijere je nacionalni dres. A s obzirom da je moja majka rođena u Prijedoru, a otac u Zavidovićima i da sam ja 100% Bosanac, onda se zna za koji grb moje srce kuca."

Dakle,cini se zanimljiv igrac,zasluzuje barem da ga neko iz saveza kontaktira i poprica s njime.
-Dalibor Pandza,nekad veliki talenat Sarajeva,nakon sto se nije nametnuo u Dinamo Zagrebu vratio se u nasu ligu gdje je redovno tresao protivnicke mreze u dresu Zvijezde,neuspjeh u Dinamu ne mora nuzno da znaci da se ne radi o dobrome igracu,jos uvjek je izrazito mlad,91.godiste

Dakle,ovo su igraci koji bi mozda vec za naredne utakmice trebali biti na spisku,ili barem neki od njih:
-Asmir Suljic
-Anes Haurdic
-Aldin Cajic
-Zlatko Tripic
-Dalibor Pandza

Za ocekivati je mozda da sansu dobiju i Anid Travancic iz Celika i Zolotic iz Zeljeznicara,mada oni su jos prakticki juniori tako da vrijeme radi za njih,iako su vec skupili solidno iskustva na seniorskom nivou.

Igraci koji zasluzuju da ih se prati,tj.kontaktira,da vide da neko prati njihove nastupe,a ipak vjerovatno jos nisu zasluzili da dobiju poziv su recimo Sanjin Prcic iz Sochauxa,Muris Mesanovic iz Jihlave,Reuf Durakovic iz Lustenaua,Damir Zlomislic iz Sirokog Brijega te Eldin Hadzic iz Herculesa.

Ima li ko kakvih informacija o golmanu Cibalije Mati Masicu,te igracima koji nastupaju u Srbiji,Stefan Udovcic i Nikola Popara,imaju li potencijala?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jun 2012, 17:59

mislim da nece bit puno promjena do kraja ovih kvalifikacija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jun 2012, 00:55

Dylan Dog je napisao/la:
Ima li ko kakvih informacija o golmanu Cibalije Mati Masicu,te igracima koji nastupaju u Srbiji,Stefan Udovcic i Nikola Popara,imaju li potencijala?
Udovicica sam malo gledao da bih mogao dati neko kompletno misljenje o njemu.Tek jednu utakmicu i to ne celu.Vidi se da je momak "pismen" spic i da zna kako se treba kretati,brz je ali nisam video neke njegove kvalitete.
Sa druge strane Poparu sam gledao mnogo vise puta,jer sam i Teleoptik gledao vise puta i zna i on da odigra kvalitetno ali nije neki igrac koji moze u kontinuitetu da pruza partije.Npr.njegova protiv Kolubare je jedna od najboljih u dresu Teleoptika ali je zato i imao par katastrofalnih.Pri tome sa 20 godina jos je u Teleoptiku a ne u Partizanu sto znaci da nije neki kvalitet jer bi u suprotnom bio prebacen medju prvi tim.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 jun 2012, 11:26

Reuf Durakovic iz Lustenaua
Reuf Durakovic steht offenbar in den Notizbüchern von Inter Mailand. Der FCL-Schlussmann wurde im Spiel gegen Hartberg beobachtet.

Fraglich ist auch der Verbleib von Torhüter Durakovic. Der Bosnier steht auf der Wunschliste des deutschen Bundesliga-Aufsteigers Greuther Fürth.
Ima 18 godina i golman je. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 29 jun 2012, 15:49

Trpic i Haurdic !!

pa nevjerovatno da ti momci nisu pozvani.Haurdic vec 5 godina je prvotimac jabloneca.Nekada je igroa ne znam zasto ga sada ne zovu bruka.MOmak komotno moze i da igra u A selekcijiji mislim da ga pozivaju.Nevjerovatno stid me majke mi ne kontam gdje su skauti nista nikoga nicega fuj!!! :oops: :evil:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 jun 2012, 16:18

Možda zato što je doživio vrlo tešku povredu i odigrao je 100-tinjak minuta u ovoj sezoni.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 29 jun 2012, 16:43

gollum je napisao/la:Možda zato što je doživio vrlo tešku povredu i odigrao je 100-tinjak minuta u ovoj sezoni.
auuu to nisam znao bas mi je zao nigdje nisam citao o tome :( vratice se on abd potpuno :geek:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jun 2012, 16:46

vecaveca je napisao/la:Trpic i Haurdic !!

pa nevjerovatno da ti momci nisu pozvani.Haurdic vec 5 godina je prvotimac jabloneca.Nekada je igroa ne znam zasto ga sada ne zovu bruka.MOmak komotno moze i da igra u A selekcijiji mislim da ga pozivaju.Nevjerovatno stid me majke mi ne kontam gdje su skauti nista nikoga nicega fuj!!! :oops: :evil:
Ove sezone je standardni Haurdić imao 4 nastupa, od čega je tri puta ušao sa klupe. Kako te nije stid valjat gluposti, mlada reprezentacija igra odlično, a ti si radi jednog igrača spreman sve da popljuješ. Da je Messi (a nije) ako selektor kojem dobro ide ne želi da ga zove onda je to sasvim OK. Ti ćeš reć da može komotno igrat' u A selekciji, šta ima Mourinho, nismo te prepoznali.

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 29 jun 2012, 17:14

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
vecaveca je napisao/la:Trpic i Haurdic !!

Ove sezone je standardni Haurdić imao 4 nastupa, od čega je tri puta ušao sa klupe. Kako te nije stid valjat gluposti, mlada reprezentacija igra odlično, a ti si radi jednog igrača spreman sve da popljuješ. Da je Messi (a nije) ako selektor kojem dobro ide ne želi da ga zove onda je to sasvim OK. Ti ćeš reć da može komotno igrat' u A selekciji, šta ima Mourinho, nismo te prepoznali.
Nisam upucen za Haurdica koliko je i sta igrao.Ja se izvinjavam.Da je igrao sigurno za njega ima mjesta i u mladoj ekipi a bgm i u A mislim da ga pozivaju to sam mislio.Prijateljske i to komotno.Mislio da igra isto kao prije.
Momak je gore rekao da je ozlijedjen cijelu sezonu skoro nisam upucen bio.
Ne brinem se ja za njega vratice se ona pa cemo vidjeti gdje i sta kako ce igrati ;)

Drugo mlada reprezentacija igra odlicno to stoji.Ja ne pljujem radi jednog igraca nikoga.
Jednostavno ima lobi kada se pozivaju neki igraci.Zbog toga mi je zao isto kao da ne postoje.
Pogledaj ovoga Trpica ako se ne pozove ode u pm sto se tice naseg dresa.

Za Haurdica nisam znao ove informacije,moja greska.
Meni je samo opcenito zao kao sto je post malo iznad za Trpica sjajan i da se on ne pozeve bar da je tu da se vrti da se racuna.Pobjeze nam igraci.
Pozdrav

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jun 2012, 17:32

U sustini,Jagodic radi odlican posao.
Prijasnji selektori su pozivali nekakve anonimuse na ustrb odlicnih mladih igraca,pa Dzeko je razvaljivao u Teplicama a dok nije zaprijetio da ce igrati za Cesku ako ga se ne pozove za naredno okupljanje nisu ga pozvali za mladu reprezentaciju :mrgreen:

Ima dosta igraca u ovoj mladoj reprezentaciji koji bi mogli biti okosnica A tima za par godina.

Prvenstveno,Josip Kvesic i Stevanovic.Ja za najkasnije dvije godine ocekujem da obojica budu standardna u prvoj postavi A reprezentacije.
Stevanovic doduse koliko sam upratio i nije toliko impresivan u dresu Vojvodine,bolji je u nastupima za reprezentaciju,no ne brinem se za njega,ostvarit ce on dobar transfer iz Vose.
Ono sto me zabrinjava je da Kvesic nece proci kao mnogi talentovani igraci iz nase lige koji predu u neke smijesne lige i timove,tj.polete za parama.
Klasicni primjer je Dzakmic iz Sarajeva,razvaljivao u dresu kluba i mlade reprezentacije,ja konto evo nama nasljednika za Rahimica,kad lik prede iz Sarajeva u Iransku ligu,vise se nije culo za njega :mrgreen:
Nek Kvesic predje u barem u npr Zurich,Austriu Bec,Slovan Liberec nije lose,samo da ne ide u neke lijeve ekipe.

Onda Besic i Zahirovic,koji su vec prikupili solidan broj nastupa za A tim,mene je Besic bas kupio svojim nastupima,vidi se da zna,predvidam da bi on mogao za par godina biti standardan clan prve postave nekog jakog bundesligasa.

I ovaj novi u napadu,Milan Duric,ko sto je neko vec rekao,onakavog napadaca je uvjek korisno imati u ekipi,pravi gorostas,sjajan u skoku,vrlo snazan,ako dogura do seria A eto nam finog pojacajna u A timu.

Stoperi me nisu impresionirali.
Razumijem ja da je dosta stopera visoko i sporo,ali Sipovic mi se cini previse visok i previse spor :mrgreen:
Toni Markic mi se cini boljim od njega,ali imam osjecaj da ce on iz Zrinjskog otici u neki tamo prosjecni slovacki ili ceski tim i pasti u zaborav.

Najbolja stvar od svega je sto se cini da necemo imati vise problema sa izborom bekova,tu je sjajni Josip Kvesic,ni Benjamin Colic nije za odbacit a kazu i da je i Mateo Susic koji zbog Colica bas i nema previse prostora za igru odlican mladi desni bek :D

Sirokobrijezani,kakvi su ovi Zlomislic i Mario Kvesic,i oni imaju reputaciju jako dobrih mladih igraca :P

Uglavnom,cini se da imamo svjetlu buducnost,ima tu jos ovih momaka iz juniorske reprezentacije Zolotic,Hodzic,Prcic,vedro je nebo nad BiH buducnosti :)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jun 2012, 17:37

Zlatko Tripic ove sezone(2012) odigrao oko 260 minuta. Imao 0 golova i 0 asistencija.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jun 2012, 17:43

soko je napisao/la:Zlatko Tripic ove sezone(2012) odigrao oko 260 minuta. Imao 0 golova i 0 asistencija.
Bah,mlade igrace se obicno procjenjuje po onome sto bi mogli postati,a ne ono sta su trenutno.
Npr Gabbiadini u Atalanti je mladi napadac koji nema puno bolju statistiku od te Tripiceve,pa opet stalno se pojavljuju informacije da za njega dolaze ponude u iznosima +10M eura.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jun 2012, 17:52

Jagodic poziva ove momke u koje ima puno povjerenje, al i vidi se da oni njega slusaju i da nasa malda ekipa ima isitem igre i odredjenu filozofiju, sto se kod Papetovog tima ne nazire. Naravno da ima mladi igraca koji bi mogli dobiti poziv, pogotovo Bicakcic bi nam dobor dosau u odbrani te Cajic i Scuk u veznom redu.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jun 2012, 17:53

vecaveca je napisao/la: Nisam upucen za Haurdica koliko je i sta igrao.Ja se izvinjavam.Da je igrao sigurno za njega ima mjesta i u mladoj ekipi a bgm i u A mislim da ga pozivaju to sam mislio.Prijateljske i to komotno.Mislio da igra isto kao prije.
Momak je gore rekao da je ozlijedjen cijelu sezonu skoro nisam upucen bio.
Ne brinem se ja za njega vratice se ona pa cemo vidjeti gdje i sta kako ce igrati ;)

Drugo mlada reprezentacija igra odlicno to stoji.Ja ne pljujem radi jednog igraca nikoga.
Jednostavno ima lobi kada se pozivaju neki igraci.Zbog toga mi je zao isto kao da ne postoje.
Pogledaj ovoga Trpica ako se ne pozove ode u pm sto se tice naseg dresa.

Za Haurdica nisam znao ove informacije,moja greska.
Meni je samo opcenito zao kao sto je post malo iznad za Trpica sjajan i da se on ne pozeve bar da je tu da se vrti da se racuna.Pobjeze nam igraci.
Pozdrav
Kad god neki igrač nije pozvan odma se priča o lobiju. Možda je stvar vrlo jednostavna. Možda Jagodić smatra da ta dva igrača nisu vrijedna poziva i da BiH neće izgubiti ništa ako ne budu igrali za nas. Pa ne možemo voditi računa o svakom igraču koji ne igra u BiH. Nije Messi da se skače oko njeg.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jun 2012, 17:59

Ma pozvace Jagoda i Tripica i ostle ovdje na forumu spomenute samo mi se cini da on nece da kvari ovu igranu ekipi od 13-14 igraca koji su do sada iznjeli ove kvalifikacije.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 03 jul 2012, 02:00

Officially a free player. Three year contract with FK Mlada Boleslav is done! Time to move on and look for better things.

Mahir Hadziresic
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.