Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Cincinnatus
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la Cincinnatus » 27 jun 2012, 14:35

Rodeni je napisao/la:
Cincinnatus je napisao/la:Smijesni ste ako mislite da KG ide bilo gdje nego back to Boston za jos jednu sezonu 8-)

Ray Allen sigurno ide u Miami.
Allen netreba Bostonu jer on svakako i nije nista pokazo u zadnje dvije godine nego je sve slabiji i slabiji bio godine cine svoje za njega je najbolji Miami posto ce on biti vazda otvoren u cosku i to ce zanjega biti ko na treningu pucanje a u Bostonu je trco u svojoj 38 godini ko kad je imo 23 i samo se izmori i onda nemoze do kosa da dobaci on je bilo previse za njegovo tjelo njemu treba samo da bude na timu gdije se nece puno traziti od njega i da dadne otvorene trice kad mu dodaju loptu kao sto je radio Miller i Jones u Miamiu

Boston treba izabrati ovog Q.Millera i F.Melo u izabiranju ako imali sansu jer to je njima potrebno sada svjeze krvi Miller sa klupe da ulazi( da mjenja Pierca a i da ga naslijedi ) sa Bradlyjem a Melo uz KG bi naucio puno a i doprinjeo dosta Bostonovoj odbrani (skokovi , banane ljepiti , dobre pikove postavljo za Rondoa ) a u drugoj rundi izabiranja izabrati onog pucaca Murphy iz Tennessee Tech on je iduci Michael Red kojeg su izabrali Milwake u drugoj rundi pa je imao bogatu karijeru zaradio veliki ugovor i bio jedan od boljih pucaca

Veoma dobre opcije ali nisam siguran da mozemo dobiti oba igraca.

Ima tu i Moe Harkless koji radi sve zivo (utility igrac) ili Royce White
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 jun 2012, 15:12

Spomenuo sam na podforumu draft baš ta 2 igraca, Moe Harkless & Royce White
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 28 jun 2012, 17:23

Adrian Wojnarowski ‏@WojYahooNBA
Boston is aggressively working to move up into the late lottery, if not higher, league **** tell Y!. Celtics own No. 21 and 22 picks.

Ma tooooo, hajmo Danny! :D
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 29 jun 2012, 07:58

Jao ne mogu da vjerujem da je Boston uzeo Jared Sullingera & Fab Melo.
Odlican izbor Bostona! Bravo.
Melo je ofanzivno je limitiran ali defanzivno je zvijer. JS je pao na #21 ali i dalje mislim da je kvalitetan igrac...

slika

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 29 jun 2012, 09:46

Ja prezadovoljan.
YNWA

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 29 jun 2012, 12:03

Paraglajder je napisao/la:Ja prezadovoljan.

Bolje nije moglo! :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 jun 2012, 12:06

Najbolje ste upravo vi prosli, iskreno. Melo ce biti zvijer, nek bude novi Perkins vi ste pobjednici.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 29 jun 2012, 12:14

2013, titula? :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 jun 2012, 12:16

BernardBarnjak je napisao/la:2013, titula? :mrgreen:
Pa ako to ne mognu Bullsi, rado bi volio da vi osvojite. Naravno da Allen i KG ostanu.

Sad vidje da se uzeli Kris Josepha, veoma je zahvalan igrac. Gledao sam nekolko puta Syracuse i bas mi se svidio igrac.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 29 jun 2012, 14:27

Zadovoljan sam draftom. Sullinger je jednom bio #5 pick u draftu, a mislim da je i sad u toj kategoriji.

Melo je spor, i nema sportski IQ ali ima tu Doc da mu pomogne oko toga :D

Eh sad je pitanje dali KG i Ray ostaju? Ja mislim da ce Garnett ipak igrati makar jos jednu sezonu, ali za Raya nisam siguran. Pogledajte ovo sa twitter accounta LeBrona:

LeBron James ‏@KingJames
While watching the Draft my son Bryce ask "Is Ray Allen gonna play for the Heat". I said "I don't know, I hope so".

a ima i ovo:

Prema Sullingeru:

LeBron James ‏@KingJames
Happy for my bro @Jared_Sully0. Use it all for motivation and fuel! But u already know I can't stand u being in that uniform. Lol

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 29 jun 2012, 15:34

Fab Melo ce biti defanzivac. Niko od njega nece ocekivati 20+ poena. Skok u napadu mu je najjace oruzije a selekcija šuta najslabije. Momak se bavi organizovanom košarkom nesto vise od 5 godina, tek. Odlican je bloker.
Sallinger je zvijezda cijeli svoj zivot. Strasan igrac ali nije bez razloga pao ovako nisko. Ako mu KG bude mentor- 'sky is the limit'.
Ray Allen, iskreno i nije toliko potreban vise (godine cine svoje) i klub ce morati potraziti alternatvu.
Sa ovim igracima+ PP & Rondo- Celticsi izgledaju mnogo bolje nego prosle sezone- a dogurali su do konferencijskog finala.
I da, samo da nas ozljede preskoce ovaj put...

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 30 jun 2012, 19:15

Kevin Garnett ostaje, spominje se trogodišnji ugovor. 8-)

Allen definitivno neće ostati u Bostonu, slobodni su idući igrači na njegovoj poziciji: Jason Terry, Jamal Crawford, Brandon Roy, Nick Young, Lou Williams, J.R. Smith, O.J. Mayo

Crawforda ili Younga ili Mayo-a da potpišemo i idemo daleko iduće sezone. ;)
YNWA

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 30 jun 2012, 19:26

Paraglajder je napisao/la:Kevin Garnett ostaje, spominje se trogodišnji ugovor. 8-)

Allen definitivno neće ostati u Bostonu, slobodni su idući igrači na njegovoj poziciji: Jason Terry, Jamal Crawford, Brandon Roy, Nick Young, Lou Williams, J.R. Smith, O.J. Mayo

Ma teško da Boston može daleko sa Mayom, on je propao poslije one prve dobre sezone u Memfisu. Terry bi bio idealan, al' star je, možda Roy, međutim pitanje je isplatili se riskirati.Young bi bio idealan za Boston.
Nama je Željo svetinja jedina.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 jun 2012, 20:16

Vasa Ladacki je napisao/la:
Paraglajder je napisao/la:Kevin Garnett ostaje, spominje se trogodišnji ugovor. 8-)

Ma teško da Boston može daleko sa Mayom, on je propao poslije one prve dobre sezone u Memfisu. Terry bi bio idealan, al' star je, možda Roy, međutim pitanje je isplatili se riskirati.Young bi bio idealan za Boston.
Young je lud igrac, Williams takodjer lud i sebican, Crawford isuvise sebican, Smith lud, Mayo najludji od svih, tako da od ovih nabrojanih ostaje Terry i Roy. Roy "nema koljena", tako da je Terry najbolja opcija, mada tesko ce on iz Dallasa. Ja da sam umjesto Bostona, uzeo bih Andre Millera, kada Rondo ima lude minute, da ovaj preuzme i smiri igru, Pored Millera, po meni bi odlicni bili J. Meeks i C.J. Miles. Jeftini su, a jako dobri timski igraci plus ono sto Bostonu treba, dobri suteri.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 30 jun 2012, 21:20

Smirili bi Doc i KG navedene luđake... Kad su Delontea na pravi put izveli, mogu i Mayoa. :D
YNWA

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 30 jun 2012, 22:35

IAKO će od nedjelje postati slobodan igrač na tržištu, čini se kako bi Kevin Garnett, 36-godišnji košarkaš Boston Celticsa, mogao potpisati novi trogodišnji ugovor.

Naime, prema pisanju američkih medija, Garnett je voljan ostati u Bostonu, a za trogodišnju vjernost dobio bi 34 milijuna dolara.

Garnett je prošle sezone postizao u prosjeku 15.8 koševa uz 8.2 skoka, a za Celticse igra od 2007. godine. :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 30 jun 2012, 23:22

slika

nadam se :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2012, 00:15

mdss je napisao/la:IAKO će od nedjelje postati slobodan igrač na tržištu, čini se kako bi Kevin Garnett, 36-godišnji košarkaš Boston Celticsa, mogao potpisati novi trogodišnji ugovor.

Naime, prema pisanju američkih medija, Garnett je voljan ostati u Bostonu, a za trogodišnju vjernost dobio bi 34 milijuna dolara.

Garnett je prošle sezone postizao u prosjeku 15.8 koševa uz 8.2 skoka, a za Celticse igra od 2007. godine. :D :D
I ovaj Garnett trazi masnu lovu u veteranskim godinama. Pa jadan nebio ako iko ne treba para onda si to ti. Covjek je 300 miliona zaradio od ugovora odkako je dosao u NBA (ja mislim najvise u historiji NBA).
Umjesto da potpise nekih 15 miliona na 3 godine, da ima prostora u salary capu za pojacavanje ekipe on opet trazi lovu. :roll:
FK DELFIN NEUM

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 01 jul 2012, 13:45

BIHfan je napisao/la:
mdss je napisao/la:IAKO će od nedjelje postati slobodan igrač na tržištu, čini se kako bi Kevin Garnett, 36-godišnji košarkaš Boston Celticsa, mogao potpisati novi trogodišnji ugovor.

I ovaj Garnett trazi masnu lovu u veteranskim godinama. Pa jadan nebio ako iko ne treba para onda si to ti. Covjek je 300 miliona zaradio od ugovora odkako je dosao u NBA (ja mislim najvise u historiji NBA).
Umjesto da potpise nekih 15 miliona na 3 godine, da ima prostora u salary capu za pojacavanje ekipe on opet trazi lovu. :roll:
Gernett je izpustio ogromne pare da bi ostao u Bostonu. Nemas pojma koliko vise bi mogao dobiti negdje drugo.

Cujem deal je 34 mil. preko 3 godine. To nam omogucava da iskoristimo vet. minimum na drugog igraca (cap space). Hvala KG!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2012, 13:52

1995-96 Minnesota Timberwolves NBA $1,622,000
1996-97 Minnesota Timberwolves NBA $1,666,000
1997-98 Minnesota Timberwolves NBA $2,109,120
1998-99 Minnesota Timberwolves NBA $14,000,000
1999-00 Minnesota Timberwolves NBA $16,806,300
2000-01 Minnesota Timberwolves NBA $19,610,000
2001-02 Minnesota Timberwolves NBA $22,400,000
2002-03 Minnesota Timberwolves NBA $25,200,000
2003-04 Minnesota Timberwolves NBA $28,000,000
2004-05 Minnesota Timberwolves NBA $16,000,000
2005-06 Minnesota Timberwolves NBA $18,000,000
2006-07 Minnesota Timberwolves NBA $21,000,000
2007-08 Boston Celtics NBA $23,750,000
2008-09 Boston Celtics NBA $24,751,934
2009-10 Boston Celtics NBA $16,400,000
2010-11 Boston Celtics NBA $18,800,000
2011-12 Boston Celtics NBA $21,247,044
Career (may be incomplete) $291,362,398

E stvarno ne razumijem likove, ok legenda, hall of fame al je on jedna velika bezobrascina. Cuj odrekao se neke love, pa zar mu 300 miliona nije dovoljno?? Jos po stare dane trazi velike pare, a nesto glumi da je lojalan Bostonu pa care ako toliko volis Celticse otarasi se te tvoje pohlepe za parama, potpisi vet. minimum. Igracina jest, al je odvratan.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []