effe_sa je napisao/la:O utakmici sinoć sam detaljno napisao a da se samo malo osvrnem na ove
najrealnije forumaše . U pravu ste s ovim što kažete da je Njemačka izvikana i samo solidna. Ma ne, nije ona solidna, ona je prosječna reprezentacija. Kako da ne? A tome u prilog govori par narednih argumenata.
8 igrača Bayernovih u ovoj reprezentaciji su igrali finale Lige prvaka ove sezone i u velikom , fantastičnom duelu izbacili su Real Madrid.
Ta dvojica igrača Reala, Ozil i Khedira, su znači bili polufinalisti, što znači da je 10 fudbalera Elf-a igralo polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja.
Ozil i Khedira su među važnijim igračima Reala, Ozil jedan od najbitniji uz Ronalda, naravno i uz ostale poput Casillasa.
Elf je do ove utakmice imao 15 uzastopnih pobjeda, samo u utakmicama takmičarskog karaktera, te još par fantastičnih prijateljski utakmica , poput rasturanja Holandije i Brazila.
Ova ekipa je igrala četvrto uzastopno finale na velikim takmičenjima, a ova ekipa nije ispala od Slovačke na prošlom takmičenju u grupi.
Znači iz ovog se vidi da je Elf čisti prosjek. Samo ne daj Bože da neko iskupi kakvu komisiju od 3-4 člana iz različitih evropski država , ljude npr. koji se razumiju u fudbal i da ovako neku izjavu ponovi, pa odmah bi ga poslali psihijatru. Prema tome trebate neki prestat lupat. A upravo uvijek isti lupaju , koji su tražili izgovore i za poraze Juventusa od 1-4 , ili Intera od 2-5, te da ne nabrajam druge nebuloze. Da li takvi sebe opšte ovako shvataju ozbiljno?
A ja za sinoćnji poraz ne tražim izgovore, samo u pojedinim momentima Elf nije ličio na ono što smo svi navikli od njih. Loew zakazao, a Prandelli odradio sjajan taktički posao i pokazao se kao sjajan stručnjak. Italija iskoristila iskustvo i pokazala stratešku i taktičku zrelost, a gol je zabila, u momentima kad je Elf imao incijativu. Prema tome, treba uvijek sve relatizovat, jer ja ne znam šta ima ko od toga što valja neke nebuloze. Neku pamet time neće dokazat. Svako ko je toliko uvjeren, uvijek može stavit pare na te što voli. Kad se priča o njemačkim uspjesima, onda se ovde ljudi nazivaju nazivima, koje ja ne želim da ponovim. Kada se priča o Nijemcima, spominju se ratovi. Toliko o argumentaciji pojedinaca.