Poceo je padat, 2:0 u 2. setu, idemo Nole !Papilon20 je napisao/la:Izvuce Stepanek nekako prvi set u svoju korist ,svaki gem na svoju servu se mucio ,spasavao brejk lopte i na kraju mali pad u igri Novaka i brejk za 4-6 i 1-0 u setovima .Mora Djokovic bolje i vjerujem da hoce ,samo je pitanje vremena kad ce pasti ovaj "ljepotan" .
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Uzima ovo Đokica, ovaj jedan set Stepaneka je njegov maksimum.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Boga mi ako ne podigne nivo igre bolje mu je da danas ispadne nego li da ga Rodžer podere u 1/2GaziHusrevbeg je napisao/la:Uzima ovo Đokica, ovaj jedan set Stepaneka je njegov maksimum.
"Indija,Pakistan..."
Pitanje je da li je Roger uopste kompetentan da pobjedi Novaka, u ocima njegovih navijaca ovaj Roger koji je podigao nivo igre i odlicno otvorio Wimbldon, pridodati tome i njivoh pogled na njega gdje ga oni vide kao najboljeg tenisera sa najsirom lepezom udaraca i mogucnoscu da svakoga pobjedi miksanjem udaraca, on izgleda nepobjediv.soba 39 je napisao/la:Boga mi ako ne podigne nivo igre bolje mu je da danas ispadne nego li da ga Rodžer podere u 1/2GaziHusrevbeg je napisao/la:Uzima ovo Đokica, ovaj jedan set Stepaneka je njegov maksimum.
Ipak kada se malo vratimo u stvarnost i vidimo psihicki itekako poljuljanog Rogera od poraza protiv Rafe i Novaka u zadnje 2-3 godine, igraca koji je sada sklon veliki broj osvojenih poena da zakuca u mrezu ili izbaci u aut, pa zatim igraca koji uskoro puni 32 godine, sto nije malo,
njegove sanse za osvajanje Wimbldona u itekako male a tako i za pobjedu protiv Novaka. Medjutim na ovom Wimbldonu apsolutno niko ne izgleda dobro.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kad na kraju drugi "starac" osvoji Wimbledon.
Roddick, naravno.
Šalu na stranu, vjerujem da će se sve iskristalizirati nakon današnjih i sutrašnjih dvoboja. Druga sedmica je priča za sebe i vjerujem da će tada biti mnogo manje iznenađenja.
Nego, kad sam se već dohvatio Roddicka, u kakvim je on s*anjima glede žrijeba (Ferrer, Del Potro, a onda Murray). E ako to prođe, onda mu iz sveg srca želim titulu na Wimbledonu.
Novak u 2. i 3. setu ipak podigao nivo igre, a to Stepanek ne može pratiti. Vjerujem da će u 4. setu samo skupljati gameove. Vjerovatno ćemo u osmini finala gledati duel Novaka i Troickog.
Šalu na stranu, vjerujem da će se sve iskristalizirati nakon današnjih i sutrašnjih dvoboja. Druga sedmica je priča za sebe i vjerujem da će tada biti mnogo manje iznenađenja.
Nego, kad sam se već dohvatio Roddicka, u kakvim je on s*anjima glede žrijeba (Ferrer, Del Potro, a onda Murray). E ako to prođe, onda mu iz sveg srca želim titulu na Wimbledonu.
Novak u 2. i 3. setu ipak podigao nivo igre, a to Stepanek ne može pratiti. Vjerujem da će u 4. setu samo skupljati gameove. Vjerovatno ćemo u osmini finala gledati duel Novaka i Troickog.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Roger je najkompetentniji igrac u istoriji sporta, tako da je glupo o tome pricati.mireRN je napisao/la:
Pitanje je da li je Roger uopste kompetentan da pobjedi Novaka, u ocima njegovih navijaca ovaj Roger koji je podigao nivo igre i odlicno otvorio Wimbldon, pridodati tome i njivoh pogled na njega gdje ga oni vide kao najboljeg tenisera sa najsirom lepezom udaraca i mogucnoscu da svakoga pobjedi miksanjem udaraca, on izgleda nepobjediv.
Ipak kada se malo vratimo u stvarnost i vidimo psihicki itekako poljuljanog Rogera od poraza protiv Rafe i Novaka u zadnje 2-3 godine, igraca koji je sada sklon veliki broj osvojenih poena da zakuca u mrezu ili izbaci u aut, pa zatim igraca koji uskoro puni 32 godine, sto nije malo,
njegove sanse za osvajanje Wimbldona u itekako male a tako i za pobjedu protiv Novaka. Medjutim na ovom Wimbldonu apsolutno niko ne izgleda dobro.
Drugo, uskoro puni 31u, a ne 32e.
Trece, kad mu se "poslozi", on moze da razbije bilo kog igraca u bilo kojim uslovima. Pogledaj samo IW ili zavrsne masterse u prosle dve sezone.
na kojem kanalu gledate ovaj Wimbledon ili neki dobar stream ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
-
samosarajvo
- Kontakt:
Moze pobjedit i Rafu na sljaci kad mu se poslozi?MaGiCa je napisao/la:Roger je najkompetentniji igrac u istoriji sporta, tako da je glupo o tome pricati.mireRN je napisao/la:
Pitanje je da li je Roger uopste kompetentan da pobjedi Novaka, u ocima njegovih navijaca ovaj Roger koji je podigao nivo igre i odlicno otvorio Wimbldon, pridodati tome i njivoh pogled na njega gdje ga oni vide kao najboljeg tenisera sa najsirom lepezom udaraca i mogucnoscu da svakoga pobjedi miksanjem udaraca, on izgleda nepobjediv.
Drugo, uskoro puni 31u, a ne 32e.
Trece, kad mu se "poslozi", on moze da razbije bilo kog igraca u bilo kojim uslovima. Pogledaj samo IW ili zavrsne masterse u prosle dve sezone.
On kad je "poslozen" i kad ima isto tako "poslozenog" Rafu na drugoj strani ne moze ga dobit, moze u dvorani i to je to.O GS ne treba pricati, samo dvije pobjede i to iz 2006 i 2007 na travi...
Bar tako govore dosadasnji dueli gdje ga je Rafa dobijo Rogera na svakoj podlozi na svakom turniru.
Ima protiv njega pozitivan na tvrdoj i na sljaci, na travi nema ali su se susreli samo 3 puta gdje su 2 bila kad je za Rafu bilo nerealno da pobjedi Rogera kad je on bio u svom prajmu na svojoj podlozi.Ono sto bi volio da smo vidjeli ove godine je finale izmedju njih dvojice gdje su obojica u dobroj formi a postojala je velika šansa da se to desi, samo da Rosol nije usto na desnu nogu i otklanjo 105 nafila namaza u prethodnom danu.
Tu je jos i negativan omjer u dvorani.
Na ovo moje @formance sigurno ima za reci kako je u svakom duelu izmedju njih dvojice Roger igrao najlosiju igru na turniru, tj do finala sve extra a u finalu odjednom ne moze nista pogodit, tj kako je u svakom duelu mogao pobjediti, tj da se samo on pitao za sve u njihovim međusobnim duelima ali ipak nije uspio pobjediti ali ja i ti znamo da je to prica za malu djecu.
Pored novog finala WB izmedju njih volio bi vidjeti i jedan duel u dvorani u sredini sezone negdje kad su i Rafa i Roger u solidnoj formi a to Rafa sigurno nije na samom kraju sezone.Kad se to desi mogu mirom umrjeti..ali posto su male šane za WB a ne postoje za dvoranu u sredini sezone necu umrjet s mirom.
Rafa mi ispadesoba 39 je napisao/la:Sad na ViktoraANTIFA ! je napisao/la:Nole bez problema ..
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Ne moze. To je nemoguce i kao takvo se nije desilo nikada.samosaraj'vo je napisao/la:Moze pobjedit i Rafu na sljaci kad mu se poslozi?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Rafu ko pobjedi na zemlji ja ga u guzicu poljubim jel u dure.MaGiCa je napisao/la:Ne moze. To je nemoguce i kao takvo se nije desilo nikada.samosaraj'vo je napisao/la:Moze pobjedit i Rafu na sljaci kad mu se poslozi?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-
samosarajvo
- Kontakt:
Pa moze, 2 puta ga je pobjedio, 2 puta za 7 godina igranja na toj podlozi.Naravno ni u jednom slucaju nije bio GS vec manji turnir.MaGiCa je napisao/la:Ne moze. To je nemoguce i kao takvo se nije desilo nikada.samosaraj'vo je napisao/la:Moze pobjedit i Rafu na sljaci kad mu se poslozi?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Rafa ima svoju podlogu i tu ga mozes dobit samo ako si ti odlican igrac(a Roger to jest), ako imas EXTRA dobar dan i ako je Rafa nesto losije raspolozen,totalno van forme ili povrjedjen.
Dok je sa Rogerovom travom nesto drugacije, ako su i jedan i drugi u dobroj formi to Rafa uzima, bar je uzeo 2008 kad je sazrio kao igrac i volio bih vidjeti jos jedno finale izmedju njih.
Rafa je dobivo i dobivace Rogera na svakoj podlozi svake godine i u finalu i u polufinalu i kad vec ne .
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da je tadašnji Hamburg bio Masters. Ako se ne varam, tek je 2008. godine izgubio tu "titulu". Ok, nije pobjeda na GS-u, ali je pobjeda na Nadalovoj omiljenoj podlozi - šljaci. Nije malo, moraš priznati. A, vala i pobjeda u Madridu je nešto slatko. Koliko god da je Roland Garros njegov dom, ipak je Madrid bukvalno njegov domaći teren. Dakle, ni to nije za baciti.
Čvrsto vjerujem da bi Roger imao više pobjeda u međusobnim duelima da je kojim slučajem Rafa dolazio do njega. No, to se nije desilo, tako da je i ovo moje samo u sferi "šta bi bilo kad bi bilo". No, stvarno čovjeka (mene
) nervira to što navijači Nadala ne žele priznati da je Roger najveći. Jeste. Da li će ga Nadal stići po broju osvojenih GS-ova? Ne znam. Ali dok se to ne desi (ako se uopće desi), onda Roger mora dobiti poštovanje koje zaslužuje.
Čvrsto vjerujem da bi Roger imao više pobjeda u međusobnim duelima da je kojim slučajem Rafa dolazio do njega. No, to se nije desilo, tako da je i ovo moje samo u sferi "šta bi bilo kad bi bilo". No, stvarno čovjeka (mene
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
samosarajvo
- Kontakt:
Jest, Roger ima najvise GS i trenutno je najveci ali samo iz razloga jer je ta razlika u odnosu na Rafu 5 komada sto nije malo(a ni puno).Monolog je napisao/la:Mislim da je tadašnji Hamburg bio Masters. Ako se ne varam, tek je 2008. godine izgubio tu "titulu". Ok, nije pobjeda na GS-u, ali je pobjeda na Nadalovoj omiljenoj podlozi - šljaci. Nije malo, moraš priznati. A, vala i pobjeda u Madridu je nešto slatko. Koliko god da je Roland Garros njegov dom, ipak je Madrid bukvalno njegov domaći teren. Dakle, ni to nije za baciti.
Čvrsto vjerujem da bi Roger imao više pobjeda u međusobnim duelima da je kojim slučajem Rafa dolazio do njega. No, to se nije desilo, tako da je i ovo moje samo u sferi "šta bi bilo kad bi bilo". No, stvarno čovjeka (mene) nervira to što navijači Nadala ne žele priznati da je Roger najveći. Jeste. Da li će ga Nadal stići po broju osvojenih GS-ova? Ne znam. Ali dok se to ne desi (ako se uopće desi), onda Roger mora dobiti poštovanje koje zaslužuje.
Roger nema Olimpijsku medalju, nema uspjeha sa Davis kup repkom (znam da tu ne zavisi od njega ali Mesi nikad nece biti ni R od Ronalda debelog ni Z od Zizua dok ne osvoji nesto sa Argentinom) i nema pozitivan omjer protiv najveceg konkurenta u svom vremenu ali i trci za najboljeg svih vremena a nastavi li ovako nece ni protiv drugog imati pozitivan omjer (Djokovic).
To su tri stvari koje mu ne idu na ruku.Tri dobre stvari!
Ukoliko on osvoji ove godine WB smanjice Rafinu šansu da mu se priblizi (ali ne toliko) a ako osvoji OI smanjice pofino jer ce onda Rafa morati upotpunosti da ga stigne po broju GS a ovako bez OI i sa boljim h2h a 1-2 GS-a manje nije strasno.
- Citizen-X
- Kontakt:
+1.likma23 je napisao/la:Izgubit ce ovo Federer.
valjda po zakonu vjerovatnoce prvo Nadal pa Fedja a vjerovatno i Djokovic vjerovatno od Tipsarevica ako prezivi Juznog od kojeg je 2x zaredom gubio.
zanimljivo.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
ma roger dobiva ovo 3-1 i ide lagano do polufinala na megdan novaku, pa onda obracun za prvo mjesto na svijetu 
Nadam se da si upravu. Ovaj igra kao Rosol jucer protiv Raferonaldo99 je napisao/la:ma roger dobiva ovo 3-1 i ide lagano do polufinala na megdan novaku, pa onda obracun za prvo mjesto na svijetu
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.