Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

secer
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la secer » 29 jun 2012, 17:20

dakle student 8-)
magica, magica. ja sam obicni mali covjek koji igra otvorenih karata i kao takav nemam pojma o cemu govoris.
prebcujes mi mrznju i nacionalizam a sam si veliki nacionalista. nije to fino, g-dine sveznajuci.
svako ima pravo da kaze sta misli, sve dok ne vrijedja nekog drugog, ili?
na moje postove odgovaras teskim uvredama i jos se usudis da kazes kako sam ja taj koga treba sankcionisati.
MaGiCa je napisao/la:mozda ti negde nesto cistis, pa si tu pokupio malo znanja iz oblasti psihologije :?: Eventualno baustella, a
pogodio si u sredu :lol:
pardon, u petak :lol:
ps.
nauci biti tolerantan :)
HzBvB je napisao/la:Cestitaj ljudima i sve ok !
nema tu ljudi kojima bismo mogli cestitati.

talijani su bili bolji u prvom, nijemci u drugom pv. i to je sve sto mogu reci o sinosnjoj utakmici.

dylan, veliki sarmer sa jos vecim novcanikom = uspjeh kod mladjahnih curica zeljnih paznje.
da, svaka me je iskoristila :oops: 8-)
na tarzaniji pisu isfrustrirani strebercici poput ovog magice.
vjeciti student kojem smeta sve zivo, isfustriran cinjenicom da ga svi yebu - od profesora, pa sve do kolega. yebena cistacica :twisted: i ona je kriva, zar ne
ovo je gola istina. zapamti.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jun 2012, 17:35

Ocjene Elfa za sinosnji poraz od Azzurra, prema Bildu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 29 jun 2012, 17:36

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ocjene Elfa za sinosnji poraz od Azzurra, prema Bildu ;)

slika
Ravno katastrofi... :roll:
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2012, 17:50

secer je napisao/la:dakle student 8-)
Na poslediplomskim studijama. ;)
magica, magica. ja sam obicni mali covjek koji igra otvorenih karata i kao takav nemam pojma o cemu govoris.
prebcujes mi mrznju i nacionalizam a sam si veliki nacionalista. nije to fino, g-dine sveznajuci.
svako ima pravo da kaze sta misli, sve dok ne vrijedja nekog drugog, ili?
na moje postove odgovaras teskim uvredama i jos se usudis da kazes kako sam ja taj koga treba sankcionisati.
Evo da ti kazem sta si mislio sa onim o plemenu. Rekao si da "ja pripadam plemenu koje poraze ..." verovatno pretvara u pobede, jel tako :?: A to ti je jedna od tipicnih nacionalsistickih etiketa za Srbe, ako ne razumes. ;) Drugo, epiteti tipa "Mafia a, gnoj, krimosi..." za Italijane su tipican rasisticki show, za koji bi ti morao da znas. To ti ne smeta da se tako obracas.
Trece, ne pravi se nevest. Znamo dobro kako i sta pises. Pod tom parolom neshvacenosti, vrlo lagano guras opasne stereotipske price koje su ksenofobne prirode. 8-)

pogodio si u sredu :lol:
pardon, u petak :lol:
ps.
nauci biti tolerantan :)
Nije mi ni bila namera da pogodim. Niti me zanima tvoj posao, ni strucna sprema. Niti bilo sta sto je u vezi sa tobom. Ali me kopka, otkud to veliki psiholozi-analiticari nalaze za shodno da zalaze na ss.ba forum :?: Ti tako nastupas, pa me cisto onako zanima.

nema tu ljudi kojima bismo mogli cestitati.
Ali ima ljudi koje ti prozivas i delis im psiho profile. Interesantno.
vjeciti student kojem smeta sve zivo, isfustriran cinjenicom da ga svi yebu - od profesora, pa sve do kolega. yebena cistacica :twisted: i ona je kriva, zar ne
ovo je gola istina. zapamti.
Pored tog "vecitog studenta", bi ti delovao poput nerasta - i u intelektualnom i u fizickom smislu (ako je tacno da si 165/120, po tvom sopstvenom priznanju).

Anyway, svaka ti cast - odavno me niko nije ovako "poklapao u diskusiji" poput tebe. 1 si orator welt klasse. Respect. Cisto da se podsetimo opet tih bisera mudrosti, zbog kojih bi ti na nekim drugim forumima bila izrecena dozivotna zabrana pristupa:
meni je poznato da tvoje pleme poraze... necu o tome.

nakon sto je prevarantsko-manipulatorska nacija pobjedila njemackog selektora koji je, usput receno, najobicniji plagijator i velika neznalica, forum biva zasut hvalospjevima ispranih mozgova po kojima je ta ista italija od samog pocetka glavni favorit za osvajanje ep-a.

rece mi covjek cije pleme, pa tako i on sam, poraze... nebitno :)

ono sto si boldirao nije nista drugo do gola istina za koju imamo bezbroj dokaza.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 29 jun 2012, 17:57

nakon sto je prevarantsko-manipulatorska nacija pobjedila njemackog selektora koji je, usput receno, najobicniji plagijator i velika neznalica, forum biva zasut hvalospjevima ispranih mozgova po kojima je ta ista italija od samog pocetka glavni favorit za osvajanje ep-a.
i nakon ovakve recenice kako covjeku da ne bude drago sto su Italijani spustili arogantne Njemce i jos vise arogantne domace "njemce".
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jun 2012, 17:59

Offtopicarenje na vrhuncu :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jun 2012, 18:05

@Magični za trola temu do max,..priče o plemenima,studiju i psihologiji itd,...wtf
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 29 jun 2012, 18:06

Saurman je napisao/la:@Magični za trola temu do max,..priče o plemenima,studiju i psihologiji itd,...wtf
:lol: :lol: :lol:
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 jun 2012, 18:16

de koji vam je qurac više
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 jun 2012, 18:20

Iskreno se nadam da su vodeci ljudi uvidjeli da jogi nema umijece da ovu ekipu odvede do kraja ... On je uradio odlican posao stvorio je jaku kompaktnu ekipu ali za uspjeh sto je u slucaju njemacke samo osvajanje titule potrebno je tih dodatnih 10 posto koje on nema kao trener... Nesmije vam se desavat da se prave bezpotrebne rokade u glavnoj utakmici da najbolji igrac prosle tekme zavrsi na klupi da igrac koji nicim nije zasluzio ni da bude na spisku igra u prvoj da ozil koji u klubu nikad neigra krilo bude stavljen na bas tu poziciju... Schweini je izgorio od zelje da se dokaze, ali najveci krivci za poraz pored jogija su odbrambeni igraci... Nesvatljivo je da pored balotelija stoji samo jedan igrac kod drugog gola...hummels je kod prvog izgledao kao amater ... Boateng nije za beka da ga je..s...bar ne u vrhunskim tekmama... Gomez je panj nevidzeni ja ga organski nemogu

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 29 jun 2012, 18:23

Al' pazi koja velicina mu kaze da trolla.... Pa ti si covjece steta ovog foruma.... Unistio si svojim bezvrijednim i konstruktivnim postovima od najduze 2 recenice bezbroj tema ovog foruma.....

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 jun 2012, 18:23

pile ne moze da odoli :lol:
:lol:
MaGiCa je napisao/la:Evo da ti kazem sta si mislio sa onim o plemenu
et, bas mi treba jedan kao sto si ti da mi kaze u sta da vjerujem i sta cu misliti.
pravi si lider. nebeski.
MaGiCa je napisao/la:"ja pripadam plemenu koje poraze ..." verovatno pretvara u pobede, jel tako
naravno da nije. to si ti rekao. prestani mi nametati svoje misljenje!
MaGiCa je napisao/la:Pored tog "vecitog studenta", bi ti delovao poput nerasta - i u intelektualnom i u fizickom smislu (ako je tacno da si 165/120, po tvom sopstvenom priznanju).
tako je mago, u pravu si.
sto se tice ostatka teksta, stvarno nemam pojma o cemu govoris.
nemoj mi zamjeriti kad kazem kako je tesko shvatiti vas intelektualce.

nema nista lose u tome sto je lov odlucio ubaciti jos jednog veznjaka koji je trebao zaustaviti pirla.
samo sto je umjesto mekanog kroosa morao ubaciti terijera bendera koji bi matorog i potrosenog pirla ucinio nevidljivim.
ps.
za razliku od magice koji trola za deset, moja malenkost u svakom postu spomene elf.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jun 2012, 18:24

MaGiCa je napisao/la:

Nije mi ni bila namera da pogodim. Niti me zanima tvoj posao, ni strucna sprema. Niti bilo sta sto je u vezi sa tobom. Ali me kopka, otkud to veliki psiholozi-analiticari nalaze za shodno da zalaze na ss.ba forum :?: Ti tako nastupas, pa me cisto onako zanima.
Pa eto i ti si veliki psiholog-analitičar, pa zalaziš ovde. U čemu je sad bila ovde poenta? :) Ispade sad analitičari ne smiju ovde doći. To hoćeš da kažeš da je forum i ova cjelokupna stranica smeće? :) :)

Dobro sad šalu na stranu. Ja ću ti samo reči Magica da si ti jako tvrdoglav i temperamentan čovjek. U početku sam mogao s tobom diskutovat, ali vremenom si se činio previše opsjednut talijanskim fudbalom , npr. talijanska neka ekipa izgubi, odmah to ispadne kao zavjera protiv Talijana, kao nesreća, kao Talijani se ne trude.
Mislim možeš ti uvijek više volit Talijane, talijanski fudbal, ko što ja vaše volim Nijemce i njemački fudbal. Ali nekad treba biti realan. Meni sinoćnji poraz Elf-a naravno nije drag, ali to je samo fudbal, siguran sam da Nijemci mogu pobijedit Talijane na velikim takmičenjima i razbit taj maler. Obje su to velike fudbalske nacije. Ali mnogo više simpatizera talijanskog fudbala neke stvari diže u nebo, nego neki njemački simpatizeri ovde. Iako s obje strane ima ljudi koji su jako realni.

A nekad ovako kad dođu vaši momenti onda bi čovjek rekao samo Talijani vladaju svjetskim i evropskim fudbalom. Odkud onda Nijemcima 3 titule i tolika finala. To kao slučajno jel? I svako ko je sinoć kao bio siguran u poraz Njemačke, pobjedu Italije, samo šupljira bez veze. Ja sam vjerovao u pobjedu Nijemaca, ali ne bi ruku stavio u vatru, jer se igralo protiv protivnika koji znači dosta u fudbalu. Nije igrao sinoć Elf protiv Tanzanije. I neko omalovažavanje njemački fudbalera je presmiješno. Eto cijela javnost hvali te mnoge fudbalere, a talijanski simpatizeri sa ss.ba ih smatraju prosječnim. Samo čovjek može reči: Halo ba, šta vam je? Govorim sad općenito. Sinoć da je Njemačka pobijedila Italiju, meni bi bilo drago, ali ne bi se naslađivao nekim navijačima koji plaču. Ne govorim sad o tebi, nego o ovim pojedinim forumašima drugim. Nijemci se stalno na ovom forumu dovode u vezu sa nacizmom, ratovima. Pa eto da vidim te hrabre da sad odemo do nekih njemački diplomata, zvaničnika, pa nek ponove to što ovde pričaju?

Ovaj forum zna često biti poprište sjajne diskusije, ali meni je bolesno dovodit ratove i politiku u vezu sa sportskim stvarima. Ovo je koliko vidim sportski forum i ja se toga držim i nije mi jasno kako neki mogu biti toliko zatrovani pa samo pucat odvratnu i ogavnu priču. Kad se nema elemenata i argumenata, onda se krene o priči o ratovima i slično. A onda treba se prvo osvrnut na činjenicu da u jednoj njemačkoj reprezentaciji igraju ljudi različiti konfesija i vjera i osjećaju se ko Nijemci i niko ih ne diskriminira kao takve. Ali naravno omladini s balkanski prostora to neće pasti na pamet. Bitno je širit ljubomoru i zavist na tu ekonomsku evropsku silu, koja još kreditima pomaže druge države da bi ih spasila od kolapsa. Bitno je nazivat Nijemce kobasičarima, iako neki opšte pojma nemaju, što su Bayernovi navijači kobasičari, a pogotovo onda pojma nemaju što je za Nijemce pravi izraz kobasičar. Ako su kobasičari, mogu biti i pivopije. Znači opet to pišu ljudi koji pojma nemaju o njemačkoj kulturi. Pojedincima je glavni argument keezzzz i to ovakav :D ili ovakav :D . Jesu li ovo novi balkanski argumenti? Meni ne liči na to.....

Onda isto tako je važno prebrojavat njemačke neuspjehe (totalna opterečenost pojedinaca koja je krenula pogotovo od momenta kada je BuLi prestigla Serie A po koeficijentu), a totalno zanemarit njemačke uspjehe, jer su oni malobrojni valjda.
Ovim navedenim stvarima i tezama, samo sam htio pokazat koliko se zapravo neki opterečuju njemačkim fudbalom. Pa šta se ima ko opterečavat, kad su Nijemci na margini, prosječni i nesposobni da bilo šta urade u ovom sportu? :) Nije mi onda jasno što opterečavanje.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jun 2012, 18:27

TomaZdravkovic je napisao/la:Al' pazi koja velicina mu kaze da trolla.... Pa ti si covjece steta ovog foruma.... Unistio si svojim bezvrijednim i konstruktivnim postovima od najduze 2 recenice bezbroj tema ovog foruma.....
@Tambura zato si bio trajno isključen sa foruma zbog svojih konstruktivnih postova.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 29 jun 2012, 18:34

Saurman je napisao/la:
TomaZdravkovic je napisao/la:Al' pazi koja velicina mu kaze da trolla.... Pa ti si covjece steta ovog foruma.... Unistio si svojim bezvrijednim i konstruktivnim postovima od najduze 2 recenice bezbroj tema ovog foruma.....
@Tambura zato si bio trajno isključen sa foruma zbog svojih konstruktivnih postova.
Pa da je posteno bilo ti ne bi stigao napisati ni 2. post a vec bi bio u Banovicima....
A ja sam iskljucen zbog vrijedjanja administracije i moderatora koji ne rade transparentno, posteno i odgovorno svoj posao jer su PDF Seria A ocistili skoro od svih Juventina kojih je bilo ubjedljivo najvise na ovom forumu a i sada nas opet ima najvise, a dr. nisu kaznjavani uopste, zapravo takvi kao sto si ti koji samo dodju i ser.u u prazno uostalom kao sto si ti radio na temi Euro gdje si samo pisao sebi svojstvene jadne mitove i bedastoce ... A ne zbog kako ti kazes ''konstruktivnih'' postova koji su tvoja specijalnost.....

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 29 jun 2012, 18:40

effe_sa je napisao/la: Onda isto tako je važno prebrojavat njemačke neuspjehe (totalna opterečenost pojedinaca koja je krenula pogotovo od momenta kada je BuLi prestigla Serie A po koeficijentu), a totalno zanemarit njemačke uspjehe, jer su oni malobrojni valjda.
Ovim navedenim stvarima i tezama, samo sam htio pokazat koliko se zapravo neki opterečuju njemačkim fudbalom. Pa šta se ima ko opterečavat, kad su Nijemci na margini, prosječni i nesposobni da bilo šta urade u ovom sportu? :) Nije mi onda jasno što opterečavanje.... ;)
licno nisam znao koliki je taj koeficijent i kako se on broji do pred polufinale i finale LP u godini kad su igrali Inter i Bayern, a sta mislis ko je poceo da prica tu pricu i ulece na pdf Serie A kako bi se nesto nasladjivao? :lol: Jeza me fata kad se sjetim te opterecenosti i onda groznica zahvati citav forum.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jun 2012, 18:45

Dosta.

Nadam se da ste se ispuhali, postove ću (valjda) večeras izbrisati, ali niko neće biti banovan. Ukoliko nastavite u ovom ritmu, završićete u Banovićima bez obzira na broj postova. Hvala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jun 2012, 18:45

Juvelandia je napisao/la: licno nisam znao koliki je taj koeficijent i kako se on broji do pred polufinale i finale LP u godini kad su igrali Inter i Bayern, a sta mislis ko je poceo da prica tu pricu i ulece na pdf Serie A kako bi se nesto nasladjivao? :lol: Jeza me fata kad se sjetim te opterecenosti i onda groznica zahvati citav forum.
Ma jedno se vrijeme samo to vrtilo i iz toga su proizašle brojne uvrede. Po tim nekim diskusijama čovjek bi mislio da se inače ovako Talijani i Nijemci mrze. A tu mržnje opšte nema. Čak su veća potpadanja i rivalstvo između Nijemaca i Engleza. Dobro malo je više tih duela bilo u prošlosti, kada su reprezentacije u pitanju.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2012, 18:48

@secer

OK. Razumeo sam te. Nista ti ne kapiras, a ovo "nebeski" je tu slucajno, ne :?: ;)
Nemacka je, po tvom misljenju, juce nadigrala Italiju. Nesrecom nisu pobedili. Kakva steta. :cry:
Nema potrebe da se dalje nastavljamo.

@effe

Nemoj tu pricu "nisi ti, ali su neki drugi (tvoji) to radili". Ne zalazem se ja za antiintelektualizam, vec naprotiv. Budi ti psiholog koliko god hoces, ali smara to kad se sve i jedan od forumasa bavi diletantski time. A toga ima ovde.

Opsesija koeficijentima se dade pre videti kod vas, nego kod nas, BTW. Nekima su koeficijenti raison d'etre ovde.

Dalje, imate 4-5 trollermeistera na pdfu, koji su danima baljezgali o nekakvom "gazenju Zabara" i koji nikada ne propuste priliku da propuste priliku.
Na koncu, evo i sada se relativizuje jucerasnji rezultat, iako se "galamilo" o toj tekmi danima unapred. Sve to isti likovi rade, ovi "iz naroda".

Nemam ja nista protiv Nemaca i njihovog fudbala, "kobasicarima" ih nazivam da bi obelezio industrijalnost istog im fudbala, bez ikakve malicioznosti. Sa druge strane, ne bih rekao da korifeji ovog pdfa koriste termine "mafia, gnoj, trulez, kriminal" u istom tom duhu. Slazes se?

Za kraj, nemam ja nista ni protiv koga ovde, nego je jednostavno glupo nekog prozivati na nacionalnoj osnovi (onako podmuklo), pa se posle pitati zasto taj neko u svojim postovima koristi kontraargumente vezane za tu temu.

Drago mi je da izmedju tebe i mene nema zle krvi, jer ti nisi jedan od tih trollermeistera.

@Saruman

slika

Sest meseci unapred, samo za tebe.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jun 2012, 19:00

MaGiCa je napisao/la: Nemam ja nista protiv Nemaca i njihovog fudbala, "kobasicarima" ih nazivam da bi obelezio industrijalnost istog im fudbala, bez ikakve malicioznosti. Sa druge strane, ne bih rekao da korifeji ovog pdfa koriste termine "mafia, gnoj, trulez, kriminal" u istom tom duhu. Slazes se?
Pa ja nisam nikad talijanski fudbal stavljao samo u vezu s mafijom, te afere jesu obilježile jednim dijelom talijansku ligu, al nije samo to talijanski fudbal. Tako da sam tamo na pdf pisao konstruktivno. Al naravno ne mogu ni ja pisat uvijek samo ono što bi vi želili čitat :) Ima trolova svuda po forumu, teško je to kontrolisat, a ko hoće sa mnom normalno konstruktivno da piše , to može uvijek. Samo ne trpim nekad kad se desi, da mi neko potura nešto da sam rekao, a što nisam rekao. Isto tako mi je mrsko (i na to reagujem) kada napišem obrazložen normalan post, a neko dođe i citira i kezom pokušava srušit argumente. E to je dilentantski.
A što se gnoja tiče, to ti je ono zato što su se Talijani često znali provlačit :) :) Al evo zato sad po pitanju reprezentacije Prandelli je unio jedan dobar, zanimljiv ofanzivni stil ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.