effe_sa je napisao/la:Ako Gomez može zabijat u Bayernu, onda mora moći i u Elf-u, samo se treba njemu donekle prilagodit. Taj Gomez je Holandiji zabio 2 lijepa gola, za koje su stručnjaci tvrdili da nikad ne može zabit, mislim neki ljudi-stručnjaci, jer uvijek ta priča, da on faktički samo u prazno može pogodit. Nije problem opšte ovde bio u Mariju.
Tako je Effe, ako može u Bayernu onda može i u Elfu. Ali, postoji uvijek ono ali. Treba sagledati situaciju realno.
Po mojem mišljenju, koje naravno ne mora biti točno, u Bayernu njemu dovedu loptu do 16-ca i onda je tu Mario odličan jer se zna pojaviti u tom milimetarskom prostoru i zabiti gol.
A situacija u Elfu je slijedeća: oni igraju nogomet gdje svi sudjeluju u igri. Da stvarno ne filozofiram jer znam da me shvaćaš. Po meni se tu Gomez ne uklapa jer on ne sudjeluje u igri.
A Ozil treba imati igrača naprijed sa kojim može nešto i odigrati jer Ozilu to najbolje odgovara.
Dakle, da povučem crtu:
Nije slučajno da je Njemačka odigrala najbolju utakmicu protiv Grčke u onakvom sastavu bez Gomeza.
effe_sa je napisao/la:Veći je problem Poldi.
Sigurno da je Podolski možda i najveći problem. Za to je kriv trener, ne Podolski.
Igra se zasniva na prodornom krilu što Podolski svakako nije. Ja tog Podolskog ne krivim jer zna se da je on napadač pa zašto onda ne igra u napadu?
effe_sa je napisao/la:veliki je problem kad se oslanjaš na jednog Kroosa u sredini, koji nema taj šlif (bar ne još uvijek) za velike utakmice, te koji je nekako usporen. Ja sam njega i po pitanju utakmica u Bayernu znao kritikovat. Momak mora još napredovat u određenim segmentima. Bilo je utakmica kad pomislim, evo ga, postaje veliki, ali nešto tu fali.
Kroosu nedostaje "Zug nach vorne". Kratko i jasno.
On primi loptu u sredini, fino ju prenese na bok ali onda ne ide u šprintu naprijed nego ostane gledati što se događa. Potpuno loše za jednu polušpicu. To mora promijeniti a veliko je pitanje da li on to i fizički može podnijeti.
effe_sa je napisao/la:I Nijemci se moraju vratit svojim starim vrijednostima, više žestine, više prgavosti, više ubojitosti prema naprijed, a ne igranje na ljepotu i pokušaji da se ušetaš u gol. Prije su bitne odlike bile, ubacivanja i fantastični golovi glavom, odlučnost da se raspali lopta izvan šesnaesterca i pogodi. Znači malo više te pravolinijske igre. Hebo ti današnje sisteme, nema šta Njemačka ganjat sisteme igre, to je nešto za Portugalce i Špance, a kod Nijemaca treba pragmatika da vlada, a onda tek dotjeruješ malo i sistem, da ono baš ne bi sve na silu išlo.

Slažem sa da im fali agresivnosti, prgavosti, žestine. To je bilo vidljivo u ovoj utakmici iz aviona.
No ne slažem sa da Njemačka mora mijenjati igru.
Igra koju je Njemačka prezentirala prošle godine je renesansa ( hmm... koja trenutno ne donosi najvće reultate što je nepobitna činjenica ) u njemačkom nogometu. Ja ne bih mjenjao tu igru...
Po meni treba samo posložiti igrače na pravi način. Znači ako je jedan Reus najbolji igrač lige onda taj i neka igra. Momak je po meni strašan igrač, riječima je teško opisati koliko ga cijenim i kakav je to majstor.
Pa onda treba odlučiti početni sastav kojeg treba uigravati. Na ovaj način mijenjati igrače svaku tekmu nije dobro. To jednostavno nikad nije urodilo plodom. Kontraproduktivno za ekipu.
Zato moram napomenuti još jednom: Low me neugodno iznenadio jer je imao toliko grešaka da je teško povjerovati u to.