Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Bilall
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Bilall » 30 jun 2012, 13:19

Ne znam sta da kazem.
Kada je Elf pobijedjivao iz utakmice u utakmicu sve ok.
Elf porazen od Italije i Bayernovi igraci krivi :D
Crna komedija :D niti se smijati a niti plakati :D
Ja ni u jednom momentu nisam brojao koliko Bayern, a koliko neki drugi tim ima igraca u Elfu, a dusa me boli za porazom.. Sta citam ovdje je tuzno, a i smijesno u isto vrijeme!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 jun 2012, 15:32

elf je platio danak zbog lose partije u odbrani i to je osnovni razlog ispadanja

oba gola su primili prilicno jeftino, kod prvog gola jeftino su dvojica-trojica igraca pustila casana da centrira a morali su ga jednostavo sprijeciti, a sto je jos gore na to se nadovezala i katastrofalna procjena badstubera u skoku, koji je takodje morao izbaciti tu loptu ispred balotelija

kod drugog gola takodje katastrofalna greska lahma, nije ispratio ofsajd zamku, ostao par metara iza i tako izravno omogucio baloteliju da postigne jos jedan jeftin gol

na dosta pozicija njemacka jednostavno nema top kvalitetm, ja sam o tome pisao i prije i mnogi su ismijavali neke moje analize ovog elfa, narocito je ismijavano poredjenje sa spanjolcima kad sam rekao da oni mogu sastaviti dvije reprezentacije i da elf ne bi bio kvalitetniji ni od jedne, al eto, pokazalo se da je tako, nijemci imaju dobre igrace, al slabo je tu ko top klasa, pojedinci su dizali u nebopojedine svabe, recimo sweini da se moze mjeriti s xavijem ili iniestom, a vidimo da ne moze, ili ako moze onda je to tek u ponekoj sezoni, ali vidljivo je da on nema te konstante, isto tako i lahm, zbog odlicne igre prema naprijed prozvase ga najboljim bekom danasnjice, iako i prije al i sad taj meni jako drag igrac zna praviti katastrofalne greske u odbrani i nema tu pouzdanost da bi mogli reci da je najbolji.

ali mora se reci da ni talijani nemaju neki extra kvalitet, ali oni su bili sjajno nabrijani i pokazali su sjajan timski duh, igru bez nekih prevelikih gresaka, za razliku od svaba, i zato su prosli

zao mi je sto njjemacka nije osvojila prvenstvo, preporod u njemackom fudbalu i uvodjenje nekog ljepseg stila po meni je trebalo biti nagradjeno barem jednom titulom na ova zadnja tri velika takmicenja, al eto, uvijek im nesto fali
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jun 2012, 18:02

Ovaj Romario ima uvijek jako smiješne postove! :lol: Čak dođem do treće rečenice pa prasnem u smijeh! napredovao je lik :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 30 jun 2012, 18:42

Mathias Sammer: "Apsolutno zasluženo je Italija došla do polufinala. U svemu su nas nadigrali u polufinalu i sada bi bilo pravedno da osvoje Euro jer igraju uvjerljivo najbolji nogomet. Ako odigraju tako finale", rekao je Sammer i dodao:

"Mislim da bi se njihovu utakmicu protiv Njemačke trebalo pokazivati, iz dana u dan, mladim nogometašima, ali i trenerima. To je najmoderniji mogući nogomet u ovom trenutku."

Sammer se potom osvrnuo na svoje sunarodnjake:

"Još nismo pobijedili Italiju na velikom takmičenju i svaki put kada pomislimo da je došlo vrijeme osvete Talijani nas opet udare po glavi. To nije naš dobar stav. Inače, Buffon je imao pravo. Trebali su nam zabiti i treći i četvrti, a na kraju smo čak imali šanse doći do produžetaka. No, ne bi bilo pravedno."

Pozdrav, 'strucnjaci'.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 jul 2012, 01:01

asr_pd je napisao/la:Mathias Sammer: "Apsolutno zasluženo je Italija došla do polufinala. U svemu su nas nadigrali u polufinalu i sada bi bilo pravedno da osvoje Euro jer igraju uvjerljivo najbolji nogomet. Ako odigraju tako finale", rekao je Sammer i dodao:

"Mislim da bi se njihovu utakmicu protiv Njemačke trebalo pokazivati, iz dana u dan, mladim nogometašima, ali i trenerima. To je najmoderniji mogući nogomet u ovom trenutku."

Sammer se potom osvrnuo na svoje sunarodnjake:

"Još nismo pobijedili Italiju na velikom takmičenju i svaki put kada pomislimo da je došlo vrijeme osvete Talijani nas opet udare po glavi. To nije naš dobar stav. Inače, Buffon je imao pravo. Trebali su nam zabiti i treći i četvrti, a na kraju smo čak imali šanse doći do produžetaka. No, ne bi bilo pravedno."

Pozdrav, 'strucnjaci'.
ma `ta Sammer zna pored strucnjaka tipa anton, secer, saurman, bavarac95.... :roll:
nema potpisa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2012, 03:45

Cestitike Italiji na vise nego zasluzenoj pobjedi.
Sto se tice LUZERA i wanna-be trenera Löw-a nemam komentar. Slazem se u potpunosti sa naslovima u BILD-u.
Löw da ima imalo dostojanstva bi podnio ostavku i prepustio posao nekom kometentnijem. Jedino takve GLUPE poteze je jos ima Michael Oenning i Klaus Toppmöller.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 jul 2012, 04:49

amerosm je napisao/la:Cestitike Italiji na vise nego zasluzenoj pobjedi.
Sto se tice LUZERA i wanna-be trenera Löw-a nemam komentar. Slazem se u potpunosti sa naslovima u BILD-u.
Löw da ima imalo dostojanstva bi podnio ostavku i prepustio posao nekom kometentnijem. Jedino takve GLUPE poteze je jos ima Michael Oenning i Klaus Toppmöller.
slika

Naravno, "adolfiranost" i vise no zastupljena u mladjim danima. Tokmak. :!:

PS: Kloppu, pored BVB-a paralelno dati da vodi Elf, "On" to moze. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 jul 2012, 09:39

effe_sa je napisao/la:Ako Gomez može zabijat u Bayernu, onda mora moći i u Elf-u, samo se treba njemu donekle prilagodit. Taj Gomez je Holandiji zabio 2 lijepa gola, za koje su stručnjaci tvrdili da nikad ne može zabit, mislim neki ljudi-stručnjaci, jer uvijek ta priča, da on faktički samo u prazno može pogodit. Nije problem opšte ovde bio u Mariju.
Tako je Effe, ako može u Bayernu onda može i u Elfu. Ali, postoji uvijek ono ali. Treba sagledati situaciju realno.

Po mojem mišljenju, koje naravno ne mora biti točno, u Bayernu njemu dovedu loptu do 16-ca i onda je tu Mario odličan jer se zna pojaviti u tom milimetarskom prostoru i zabiti gol.

A situacija u Elfu je slijedeća: oni igraju nogomet gdje svi sudjeluju u igri. Da stvarno ne filozofiram jer znam da me shvaćaš. Po meni se tu Gomez ne uklapa jer on ne sudjeluje u igri.

A Ozil treba imati igrača naprijed sa kojim može nešto i odigrati jer Ozilu to najbolje odgovara.

Dakle, da povučem crtu:

Nije slučajno da je Njemačka odigrala najbolju utakmicu protiv Grčke u onakvom sastavu bez Gomeza.

effe_sa je napisao/la:Veći je problem Poldi.
Sigurno da je Podolski možda i najveći problem. Za to je kriv trener, ne Podolski.

Igra se zasniva na prodornom krilu što Podolski svakako nije. Ja tog Podolskog ne krivim jer zna se da je on napadač pa zašto onda ne igra u napadu?

effe_sa je napisao/la:veliki je problem kad se oslanjaš na jednog Kroosa u sredini, koji nema taj šlif (bar ne još uvijek) za velike utakmice, te koji je nekako usporen. Ja sam njega i po pitanju utakmica u Bayernu znao kritikovat. Momak mora još napredovat u određenim segmentima. Bilo je utakmica kad pomislim, evo ga, postaje veliki, ali nešto tu fali.
Kroosu nedostaje "Zug nach vorne". Kratko i jasno.

On primi loptu u sredini, fino ju prenese na bok ali onda ne ide u šprintu naprijed nego ostane gledati što se događa. Potpuno loše za jednu polušpicu. To mora promijeniti a veliko je pitanje da li on to i fizički može podnijeti.

effe_sa je napisao/la:I Nijemci se moraju vratit svojim starim vrijednostima, više žestine, više prgavosti, više ubojitosti prema naprijed, a ne igranje na ljepotu i pokušaji da se ušetaš u gol. Prije su bitne odlike bile, ubacivanja i fantastični golovi glavom, odlučnost da se raspali lopta izvan šesnaesterca i pogodi. Znači malo više te pravolinijske igre. Hebo ti današnje sisteme, nema šta Njemačka ganjat sisteme igre, to je nešto za Portugalce i Špance, a kod Nijemaca treba pragmatika da vlada, a onda tek dotjeruješ malo i sistem, da ono baš ne bi sve na silu išlo. ;)
Slažem sa da im fali agresivnosti, prgavosti, žestine. To je bilo vidljivo u ovoj utakmici iz aviona.

No ne slažem sa da Njemačka mora mijenjati igru.

Igra koju je Njemačka prezentirala prošle godine je renesansa ( hmm... koja trenutno ne donosi najvće reultate što je nepobitna činjenica ) u njemačkom nogometu. Ja ne bih mjenjao tu igru...

Po meni treba samo posložiti igrače na pravi način. Znači ako je jedan Reus najbolji igrač lige onda taj i neka igra. Momak je po meni strašan igrač, riječima je teško opisati koliko ga cijenim i kakav je to majstor.

Pa onda treba odlučiti početni sastav kojeg treba uigravati. Na ovaj način mijenjati igrače svaku tekmu nije dobro. To jednostavno nikad nije urodilo plodom. Kontraproduktivno za ekipu.

Zato moram napomenuti još jednom: Low me neugodno iznenadio jer je imao toliko grešaka da je teško povjerovati u to.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 jul 2012, 09:49

Hare_BvB je napisao/la:Zalosno je bilo gledati usamljene dvometrase u situacijama 1 na 1 protiv hitrih tal. napadaca na brisanom prostoru. I budala je znala da se takve situacije moraju izbjeci. Nevjerovatan jaz izmedju linija, pa svapske sestice nisu nijednu loptu izbile iz svog kaznenog prostora, dok su Talijani imali gustinu dijamanta u odbrani. Nijedan tal. stoper nije uhvacen na velikom prostoru u 1 na 1 situaciji, njihovi vezni red je sve sjajno krpio.
Ne mogu da opišem kako me nerviralo takvo postavljanje taktike od strane trenera.

Najgore je kad si u situaciji "da nisi ni naprijed ni iza". Onda ništa nije dobro jer te protivnik dominira. A ovdje ne govorimo o nekom smiješnom protivniku već govorimo o Italiji, dakle protivniku koji će takve postavke taktike najbolje kazniti jer su majstori u tome.

Drago mi je da me shvaćaš jer je to nešto što me stvarno zasmetalo, odnosno bilo mi je žao gledati Hummelsa i Badstubera u mnogim situacijama kako ostaju sami protiv talijanske navale. Pa koliko god pametni ti igrači bili oni jednostavno ne mogu pokriti takve prostore ispred i iza sebe.

Onda se Low trebao odlučit, ili branjenje od prve minute pa do kraja ili pritisak i visoko postavljena obrana svih 90 minuta. Nema trećeg u takvoj utakmici.

Da se dotaknem još jednom Joachim Lowa koji mi je zadnjih dana digao živac strašno.

Ne smije se dogoditi da ovakva ekipa puna potencijala u svim pogledima nogometne igre ostane zakinuta za najveće rezultate zbog trenerova filozofiranja sa sastavom i nekih u najmanju ruku čudnih ideja.

To je za svaku osudu i po meni ga treba smijeniti ako već neće dati otkaz sam.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jul 2012, 09:58

anton 1983 je napisao/la:Ovaj Romario ima uvijek jako smiješne postove! :lol: Čak dođem do treće rečenice pa prasnem u smijeh! napredovao je lik :D
Pa dobro, s obzirom da u Nijemci bili bolji od Talijana, stvorili više stopostotnih šansi, gospodarili terenom i zahvaljujući samoj nesreći ispali od mrskog im protivnika (za nijansu drugačije interpretirah tvoje riječi), onda je razumljivo što se ti nasmiješ nakon treće Romarijeve rečenice. Zamisli nakon koje riječi mi neutralni prasnemo kada čitamo tvoje postove.

Mala pomoć, 0<X<2. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jul 2012, 12:28

Stefan Effenberg je napisao/la:
Slažem sa da im fali agresivnosti, prgavosti, žestine. To je bilo vidljivo u ovoj utakmici iz aviona.

No ne slažem sa da Njemačka mora mijenjati igru.

Pa ova prva rečenica je ključna. Tu smo se složili. A nisam mislio na neku veliku promjenu igre.
Ovako znači, Njemačka i dalje ima organizovanost, disciplinu, borbenost, u većoj mjeri od mnogih drugih fudbalski nacija, ali baš one prave žestine i prgavosti, ima puno, puno manje, nego što je to prije bilo. Mora se pravit više faulova, ići žešće u duele još i tako vršiti destrukciju igre protivnika, a to su Nijemci prije najbolje znali. Ne treba ići žestoko da polomiš protivniku noge, nego da zaradiš respekt. Jedan od igrača koji se znao protivniku zalijepi za leđa i biti mu stalno za petama je bio prije Jeremies. Pa su veliki ratnici bili Kohler i Sammer.

Što se samih igrački elemenata tiče, onda je tu Elf sada na vrhu, znači malo je drugih nacija koje mogu po pitanju igrački elemenata ponuditi toliko dopadljivosti u igri. Međutim, u toj samoj igri, treba jednu stvar mijenjat, više upučivat šuteve s distance (protiv Italije je toga ko i bilo nešto), brže se rješavat lopte, biti konkretniji, ubojitiji u napadu, bolje koristit šanse, onda isto tako biti u stanju iz same odbrane uputiti ubojiti pas naprijed prema napadačima. Često sve ide tako, da se prvo veznom redu proslijedi lopta, zadnjem veznom, pa onda to ide dalje. Znači mora biti još fleksibilnije i brže.

Kažu sad neki , ma nije Njemačka bila toliki favorit na prvenstvu , dizali su je u nebo. Ali hajmo pogledat generaciju koja je nastupala 2002. godine na SP, znači kvalitetna ekipa, ali po igračkim elementima najmanje za nijansu slabija od ove ekipe. Znači logično je bilo da onda kad ova ekipa ima toliko igrača s potencijalom, tehničkim potencijalom, da očekuješ krajnji domet. Za one 2002. bi se reklo da je uspjeh i polufinale, javnost bi to tada u Njemačkoj posmatrala, a oni su postali svjetski vice prvaci i svi bili zadovoljni (iako naravno kad se titula ne osvoji, ne mogu Nijemci skroz biti zadovoljni, ali uspjeh je bio). Uspjeh je bio i ono 2008. godine, ali sad iako je polufinale bilo u pitanju, više je neuspjeh, nego uspjeh. Nije naravno katastrofa, ali s ovakvim potencijalom ekipe, naravno da se mora kritikovat. Ova ekipa s ovakvim igračkim elementima, da je iscrpila sve elemente karakteristične za njemački mentalitet, osvojila bi titulu sigurno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2012, 13:15

Dobro je rekao Netzer da je najveci problem ove reprezentacije i saveza sto su svi nekako PIC:KASTI i jedino Matthias Sammer iz tog sivila odstupa.
Ova generacija je najtalentovanija koju je Elf ikad imao, ali nazalost zive u idealnom svijetu po paroli gdje se svi vole i niko nije kriv.Ovoj generaciji je potreban trener koji ce im znati hebati sve po spisku i koji ce direktno analizirati stvari kao sto to radi Sammer.

I za kraj mislim da je doslo konacno vrijeme da se oduzme kapitenska traka Lahmu i da se ista da Khediri ili Neueru koji su jedini u Cetvrtak se odupirali porazu i ispadanju u 1/2 finalu, dok su se ostali prepustili sudbini.

Ovdje nema puno price. Cilj je bila titula na EP-u, do koje se nije doslo i neko mora snositi posljedice, inace ce se Elf nacekati jos dugo do naredne titule.

@ effe_sa

ne bi se slozio s tobom da je generacija iz 2002.godine bila kvalitetna - izuzev par pozicija. Kao prvo ta generacija je po prvi put tek nakon baraza dosla do zavrsnice turnira, igra nije postojala i Ballack ih je bukvalno sam odveo do finala. Takodjer u prilog tome govori i cinjenica da je Kahn bio najbolji igrac turnira. Koliko je ta generacija bila losa pokazuje naredno EP gdje nisu bili u stanju protiv Lativije da ostvare pobjedu i onda je Klinsmann zajedno sa Sammerom reformirao DFB i njegove selekcije.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 jul 2012, 13:38

Mene najviše nervira što trenutno Njemačka nema lidera na terenu ... šteta :( da oće Lahm odje*ati jer tip je previše pasivan kad se tiče "trzanja" igrača i "vike" a protiv Italije im je baš trebao neko ko će pokušati da ih motiviše (tipa Effenber, Kahn itd...)
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 01 jul 2012, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jul 2012, 13:39

amerosm je napisao/la:
@ effe_sa

ne bi se slozio s tobom da je generacija iz 2002.godine bila kvalitetna - izuzev par pozicija. Kao prvo ta generacija je po prvi put tek nakon baraza dosla do zavrsnice turnira, igra nije postojala i Ballack ih je bukvalno sam odveo do finala. Takodjer u prilog tome govori i cinjenica da je Kahn bio najbolji igrac turnira. Koliko je ta generacija bila losa pokazuje naredno EP gdje nisu bili u stanju protiv Lativije da ostvare pobjedu i onda je Klinsmann zajedno sa Sammerom reformirao DFB i njegove selekcije.
Možda si me pogrešno shvatio, htio sam reči da su imali neki kvalitet, nisu sad bili čisti prosjek, naravno prave zvijezde su jedino bile Kahn i Ballack. Ali su borbom došli tada do finala , borbom su zamijenili tehničke deficite. Puno su slabija generacija bili od ove, u čemu se i slažemo i zato sam ih uzeo kao primjer.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2012, 13:52

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
@ effe_sa

Možda si me pogrešno shvatio, htio sam reči da su imali neki kvalitet, nisu sad bili čisti prosjek, naravno prave zvijezde su jedino bile Kahn i Ballack. Ali su borbom došli tada do finala , borbom su zamijenili tehničke deficite. Puno su slabija generacija bili od ove, u čemu se i slažemo i zato sam ih uzeo kao primjer.
Bila je buka u komunikacijskom kanalu s moje strane. ;) ;) Isto tako mislim da je velika prednost te generacije bila ta sto u svakom dijelu ekipe imali istonskog LIDERA. Na golu je to bio Kahn, u odbrani Linke i veznom redu Ballack i Hamann i u napadu Bierhoff.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2012, 14:02

Nisam gledao prvo poluvrijeme - i iskreno nemam snage ponovo pogledati utakmicu, jer mi je ovaj poraz tesko pao - ali moze li neko potvrditi je li ovo istina sto BILD pise za Gomeza.
Typisch eine Szene in der ersten Halbzeit, als Özil ihn anspielt. Der Stürmer geht dem Ball entgegen. Doch kurz vor der Annahme streicht Gomez sich mit der linken Hand schnell noch eine Haarsträhne aus der Stirn. Prompt verspringt ihm der Ball...
Ukoliko je ovo istina treba mu zabraniti pristup reprezentaciji. Takodjer u svojoj kolumni za BILD Netzer je izjavio da ce Njemacka tesko do titule bez LIDERA na terenu.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 jul 2012, 14:19

amerosm je napisao/la: Bila je buka u komunikacijskom kanalu s moje strane. ;) ;) Isto tako mislim da je velika prednost te generacije bila ta sto u svakom dijelu ekipe imali istonskog LIDERA. Na golu je to bio Kahn, u odbrani Linke i veznom redu Ballack i Hamann i u napadu Bierhoff.
Jeremis ... Scholl ... Ramelow (il kako se već piše i taj je bio kapiten pravi) ...
A Hamann taj je usr'o protiv Brazila nikad mu to neću oprostit... :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 02 jul 2012, 08:46

Kaiser: EM-Aus hat mit Bayern zu tun

„Die Niederlage gegen Italien hat auch mit der Niederlage des FC Bayern im Champions-League-Finale gegen Chelsea zu tun“, sagte Beckenbauer im Nachrichtenkanal des Pay-TV-Senders Sky. „Vielleicht hing den Bayern-Spielern dieses Finale noch nach.“

Nije dugo trebalo....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2012, 09:49

Primjetio sam da su neki ovdje osuli paljbu po treneru. Loew je po meni potpuno ispravno postupio,izasao je na teren sa ekipom koja mu je donijela tri pobjede u grupnoj fazi (uz blage promjene), protiv jedne Grcke se znalo da ce biti bunker na terenu i da se mora na neki drugi nacin i sa drugim igracima pristupiti utakmici i to je totalno uspjelo.
Ova Italija sa ovog prvenstva nije dosadasnja Italija defanzivno orijentisana,da je bila takva onda bi sigurno se moglo tvrditi da je Loew pogrijesio sa pocetnim sastavom.

Jedina stvar koja se njemu moze zamjeriti jeste sto nije pokazao da.mu u pojedinim trenutcima,a to je npr. bilo od poluvremena odmah da je uveo i Gotzea zajedno sa Reusom i Kloseom.

Schweinsteiger je djelovao totalno izgubljeno na ovom prvenstvu,a uostalom zadnjih nekoliko mjeseci od kako se "oporavio" od ozlijede tako djeluje na terenu, i bit ce veliki problem za Bayern u slijedecoj sezoni ako ne uhvati pravu formu.
Lahm je pogrijesio kod drugog gola, gol mu ide vjerovatno na dusu,ali nema igraca koji nije napravio gresku u karijeri koja ga je skupo kostala,tako da smatram da nema potrebe da se neko javlja ovdje i osporava njegovu kvalitetu.
Gomez nista novo, kada igra citava ekipa za njega i kada je citava ekipa bolja od protivnicke onda ce i on doci do izrazaja sa svojim pogodtcima (u polufinalu to nije bio slucaj).
Hummels po meni odigrao najgoru utakmicu zadnje 2-3 sezone,ali ni Badstuber nije djelovao puno bolje kod prvog gola....

Sve u svemu, Njemacka odigrala fantasticno prvenstvo do polufinala,a u polufinalu su bukvalno na sve ono dobro se posrali. Italija nije toliko kvalitetniji protivnik, ako je uopste kvalitetniji,ali igrali su zasluzeno finale,a Njemacka je prije vremena otputovala kuci!
Mozda se sta promijeni na nadolazecem SP!!!
Stern des Südens

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 02 jul 2012, 11:40

Kakvi strucnjaci pisu po ovom forumu :o

Do neki dan Elf je bio rapsodija , nenadyebiv , derali su guzove etc.
Danas je druga prica.Nema lidera , prosjek , mrtv Low , Podolski , Lahm ne valja etc.

Kada sagledamo Njemacku repku kroz neki normalan objektiv , svatimo da je ovo ustvari njihov maximum.Precjenjena ekipa , poput Engleza.Fino igraju ali kada im das prostor , zgusnes li se i pocnes li im parirati tehicki i trkacki oni su blagi prosjek.Talijani su tehicki jaci i fizicki jaci bili i zato su ubili hljeb u Svabama.Spanija bi vjerovatno prepolovila ovu Njemacku na Istocnu i Zapadnu.Tehnicki i trkacki nenadyebiva reprezentacija.

Romario je imao pravo kad je rekao da nema tu nekih extra klasa u Ekipi.Lahm i Ozil su najkonstantniji igraci Elfa , ostalo podbaci svaku trecu.Mene je licno Khedira odusevio na ovom Euru , za klasu je bio bolji od Svinje.
Problem Elfa je u rusteru igraca, iako pojedinci misle da je to prednost.Goetze , Reus ,Schurlle , Bender su totalno nezreli igraci i momci zeljnji dokazivanja.Ovo nisu natjecanja za njih.Iskusni strucnjaci poput Del Bosquea su znali da se takvi igraci ne vode na EURO.Pa je on ostavio Adriana , Muniaina , Soldada u Spaniji a poveo igrace u slabijoj formi ali igrace koji znau kako se osvajaju trofeji ;)

Bilo , proslo Njemacka je dobro odigrala ovaj Euro dok nisu dosli do protivnika koji ce im se suprostaviti njihovom igrom ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 2 gosta.